näytteljäksi? Muutama neuvo haaveileville.

täti tomerainen

Tässä muutama neuvo näyttelijän urasta haaveileville.

1. Mieti oletko aivan varma siitä että haluat näyttelijäksi. Työ on 90% harjoittelua ja treenausta ja 10% esiintymistä yleisölle tai kameralle. kun olet selvittänyt itsellesi että todella haluat näyttelijäksi saattaa seuraavista vinkeistä olla sinulle apua.

2.opettele laulamaan. Laulu äänelläkään ei ole niin väliä, mutta tärkeää on osata laulaa . Mene laulutunneille opettele tuntemaan oma äänesi ja äänialasi. Laulutaidon lisäksi opit myös käyttämään ääntäsi ja hengittämään oikein. Liittymällä laulukuoroon saat harjoitusta myös esiintymisestä.

3.opettele tanssimaan. tanssitaito itsessäänkin on tarpeen näyttelijälle, lisäksi opit kehonhallintaa ja parannat fyysistä kuntoasi. kokeile erilaisten tanssien lisäksi myös voimistelua ja eimerkiksi agrobatiaa. Lisäksi esimerkiksi ratsastus taidosta voi olla etua.

4. liity jokaiseen harrasteteatteriin jonka vain löydät osallistu toimintaan aktiivisesti.

5.lue näytelmiä. siis nimen omaan näytelmiä ei romaaneja.

6.käy teatterissa.

7.Harjoitusta kameran edessä voi hakea vaikka ttvo:n tai muun elokuvaalan ihmisiä kouluttavan opinahjonkautta. he joutuvat opiskellessaan tekemään lyhyitä elokuvia joihin tarvitsevat näyttelijöitä . myös muut itsenäiset elokuvan tekijät tarvitsevat näyttelijöitä. Palkkaa et saa, mutta kokemusta ja harjoitusta kylläkin.

8. ole ahkera koulussa. Tätä ei voi painottaa liikaa sillä kaikkien edellämainuttujen harrastusten lisäksi kaikki teatterialan ja näyttelijäntyön laitokset katsovat opintojesi keskiarvoa. Kyse ei ole ainoastaan siitä kuinka viisas pitää olla voidakseen tulla näyttelijäksi, vaan hyvä keskiarvo kertoo myös ahkeruudesta ja siitä että kykenet suorittamaan asiat loppuun asti ja hallitset kiirettä ja painetta.

9. ota vastan kritiikkiä ja kuuntele visaampien neuvoja.


10. hyvän fyysisen kunnon lisäksi huolehdi ulkonäöstäsi myös muuten. Sinun ei tarvitse olla kaunotar eikä erottua massassta pinkillä tukalla, itseasiassa molemmista on enemmän haittaa roolin hankinnassa. Jos olet tyttö pidä hiuksesi pitkinä ja luonnollisen värisinä, älä hanki radikaaleja lävistyksiä tai tatuointeja joita voitaisiin joutua peittämään. äläkä missään nimessä meikkaa liikaa koekuvauksiin mentäessä. Hanki itsestäsi muutam hyvä luonnollinen valokuva , vakava ja hymyilevä, kasvo ja kokovartalo.


11. Nauti kaikesta täysin siemauksin.


Se että aloittaisit kaikki mainitsemani asiat voi tuntua paljolta, mutta sitä näyttelijän työ pääasiassa on . ja vaatii paljon työtä. se myös antaa läheisillesi uskon siitä että olet tosissasi.

Onnea kaikille unelmansa tavoittelijoille

6

682

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TIO henkeen ja veree

      ... itse en olisi kyennyt sitä paremmin sanomaan: se on saatanan kovaa työtä. sellaisen mielipiteen kuitenkin vielä jaan, että vaikka työstä vain 10% on "esiintymistä" niin sekin on helkkarin kovaa työtä, siinä illasta iltaan toistetaan samoja repliikkejä ja aina niihin pitäisi saada sisällytettyä sitä jotakin. ei ole helppoa, eikä ole laiskan hommaa.

    • yhdyssanatyhteen

      vaikka opetella kirjoittamaan yhdys_sanat ihan yhteen.

    • a-m.a

      minä olen samaa mieltä että näkee tyyppejä jotka muka luulee että on helpoa noin vain ruveta näytteliäksi ja tula suit sait sukkelaa siitä kuuluisaksi minä olen alle 15 mutta olen oppinut että se ei ole helpoa homaa mutta siksipä minä ajon pitää pääni ja yritää kaikeni unelmani eteen olen oulusta ja tällä hetkellä käyn laulu tunneilla oulun musiikki koulussa olen myös oulun taide koulussa näytelmä tunneilla sekä olen harrastanu tanssia kohta 9 vuotta. joten haluaisn kysyä oletko sinä näytteliän uralla tai onko sinun unelmasi viskattu roskiin koska tiedät niin paljon

    • hyminäämuminaa

      Olisi oikeastaan tuossa bonus-kohta mistä olisi mielestäni hyötyä:

      BONUS: Opettele äikkää. Todennäköisesti jos kirjoitat maililla hakua produktioon, silloin huono kirjoitusasu pistää silmään ja en yhtään ihmettele, jos vaikka sen takia jättäisi valitsemattakin. Äidinkieli on näyttelijälle tärkeää! Joten EI "haluan näytteliäksi" tai muutenkaan "näytteliä"-sanaa jos olet tosissasi, se on näyttelijä, J-kirjaimella. On suorastaan häpeällistä jos kirjoittaa oman ammattinimikkeensä väärin ja väittää olevansa tosissaan.

    • t aiij

      Elikkäs tuon mukaan ihmisillä, jotka eivät ole massaa, niin heillä on huonompi mahdollisuus päästä näyttelemään?
      Miksi hiuksien pitäisi olla tytöillä pitkät, jos haluaa olla näyttelijä?
      -.-

      • Tavis-Taina

        Ainakin todella erikoisennäköiset tai -kokoiset tai -ääniset ihmiset leimaantuvat nopeasti yhteen karsinaan - vähän tavallisemman näkösestä saa muokattua vaikka mitä, ja sopii sekä sivu- että päärooleihin.

        Erikoisesta ulkonäöstä tai yksipuolisista työtehtävistä ei toki välttämättä ole haittaa. Jos olet vaikkapa 155 cm isot hörökorvat omaava mies, on täysin selvää millaisia rooleja laitosteatterissa esität.

        Tunnistettavuus on hyvä asia, mutta "liian erikoinen lärvi" tiettyine tatuointeineen kuluu nopeasti, eikä sinua haluta enää käyttää proggiksissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5238
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2386
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1907
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1598
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1202
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe