tampereen asepaja

beastie

Onko kenelläkään kokemuksia Tampereen Asepajan tekemistä aseista tai tietoa lehdissä olevista artikkeleista koskien juuri kyseisen yrityksen tekemiä aseita. Kiinnostaisi kovasti tietää näin yleensä laadusta ynm. Kirjoitelkaaa kokemuksista jos sellaisia on.

34

18984

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Heikki
  • Lakelander

   Tampereen asepaja teki Lakelandereita joita pidettiin ja pidetään vieläkin erinomaisina metsästys aseina joskin ehkä liiankin hienosti tehtyinä jonka vuoksi hinnat olivat suhteellisen korkeat, olin jonkun verran tekemisissä J Timarin kanssa, mm. Jatimaticin protoa koeampumassa Aitovuoren radalla on niistä jotain tietoa jos joku sattuu tarvisemaan. Näkyy nykyään silloin tällöin tv uutisoinnissa Jatimaticeja, kuka lie valmistaa, olisiko jossain lähi-idässä ?

   • beastie

    Ostin tosiaan tampereen asepajan tekemän metsästyskiväärin jossa on mäkisen piippu ja mauserin lukko. Olen kuullut että mäkisen tekemät piiput ovat olleet ja laadukkaita ja tarkkoja.
    Näin kyllä tosesin itsekkin käydessäni radalla, ammuin sataan metriin lapuan treinereillä viisi viiden laukauksen kasaa ja kolme viidestä kasasta pysyi alle 30mm (toiset 70mm 56mm kummassakin yksi kärpänen josta ampuja itse ottaa vastuun.) Joten ihan hyvä tulos vanhalle aseelle ja ainakin hirvimetsälle riittävä. optiikkana radalla oli 2,5-10x56 optican kiikari.


   • JaTikki

    Esim, rakenne kuvaa? kaikki muukin infomaatio otetaan mielellään vastaan.


  • jokunen perintö pyssy

   mä oon kans kiinnostunu ... mulla on niin sanottu iso tarkka. täysin original. hyvä ampua mun mielestä ja muutenkin sopivan kokoinen, pitääkseen mielessä aseen vaarallisuuden. eli se on oikeen pyssyn tuntunen...

  • Itselläni on vanha N.A.Lahtinen -merkinnällä varustettu piekkari. Muutoin on toimintakuntoinen ja luvallinen, ainoastaan ulosvedin puuttuu. Jos jollakulla on esim. deaktivoitu ase ja haluaisi myydä ulosvetimen, ottakaahan yhteys!

  • markku o

   minulla itselläni on kivääri jonka tekijä on t.asepaja. kaliiberi on 7x57. ase on vuosimallia 1939 ja erittäin hyvässä kunnossa. ainoa huono puoli on että siinä ei ole kiikaria ja sellaisen asentaminen on vaikeaa kun lukkotappi menee kiikarin jalkojen läpi. mahdollista on mutta uskon että melko hintava toimenpide.

  • Joopajoopa

   Minulta löytyy myös N.A.Lahtisen tekemä Tarkka 1 merkkinen pienoiskivääri.Luvan on kunnossa ja toimii hyvin mutta tukki on päässyt todella huonoon kuntoon kuten myös piippu on ulkoapäin hieman ruostunut kun on tuolla kellarissa ties kuinkakauan makoillut.

   • Anonyymi

    on tarkkako merkki


  • Lakelander

   Minulla on kolmekin Tampereen Asepajan valmistamaa asetta. 30.06 paksupiippuinen Lakelander jota olen käyttänyt sekä kilpailuissa että hirvimetsällä. Toinen ase on saman valmistajan tuote 5,7 Caribu, pumppuase jota olen käyttänyt myöskin molempiin tarkoituksiin. Kolmas aseeni on 22.kaliiberin "villikarjuase" joka on ollut myös kilpailu- ja vapaa-ajan aseena. Kaikki ovat toimineet kiitettävästi.

  • Nimetön

   MOI! Minulla on Tampereen asepaja merkkinen kivääri cal. 8,2 X 57 JS(urakantainen patruuna), Se on ollut ukillani ja sitten isälläni ja nyt minulla kuolinpesän kautta. On ihan hyvässä kunnossa, tukki kaipaa kohennusta ei muuta. Olen ampunut 5 patruunaa kiväärillä 50m etäisyydeltä pienoiskivääri tauluun, kaikki mustalla, joten kyllä on tarkka ikäisekseen. Avotähtäin, johon on etutähtäimeen hitsattu korotus kun markkinoille tuli jossain vaiheessa -60 luvulla paremmat ruudit, lentorata suoristui. Minulla on Tampereen asepajan huoltokortti jossa on kiväärini tiedot ja tarkastuspäivämäärä(18.9-59) ja tarkastuksen tekijä(Niilo Lahtinen). Kivääri on todella hyvä ja miellyttävä ampua ja tarkka vieläkin, joten laatu puoli tässä tapauksessa on kunnossa! :)

  • ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

   Itse perin ukkini 25 - 20 kaliiperisen lintukiväärin sekä kasan vanhoja finbiathlon ampumahiihto kiväärejä. käynniltään ensiluokkaisia, yhdellä pienoiskivääreistä ammuttu 583 tulos 60ls 50 metriin makuulta, ja 25 - 20 kävi vanhalla neukku kiikarilla 100 metriin paikkalappuun, joten ei suurempaa moittimista.

   • pasiassa

    Löytyskö yhtä Finnbiathlonia varaosiksi (lukkon liikkuvat) ja toista pojalle kilpa-aseeksi?


   • S H
    pasiassa kirjoitti:

    Löytyskö yhtä Finnbiathlonia varaosiksi (lukkon liikkuvat) ja toista pojalle kilpa-aseeksi?

    Minulla on huippuase Finbiathlon, jolla on voitettu mm hopeaa ja muita mitaleita.
    Olen harkinnut laittaa sen myyntiin. Terv Simo


   • Anonyymi
    S H kirjoitti:

    Minulla on huippuase Finbiathlon, jolla on voitettu mm hopeaa ja muita mitaleita.
    Olen harkinnut laittaa sen myyntiin. Terv Simo

    pa sit isso hinta


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    pa sit isso hinta

    Eiköhän tuo ole jo myyty, kun juttu on setsemän vuotta vanha. Miksi vastasit?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eiköhän tuo ole jo myyty, kun juttu on setsemän vuotta vanha. Miksi vastasit?

    Kyllä on myyty ja hyvin on palvellut, mutta nyt olisi taas myytävänä ja löytyy Tori:sta.


  • mikkertton

   mulla on tampereen asepajan valmistama pumppukivääri toimii todella hyvin olisin myymässä tätä asetta.. kiinnostaisiko sinua tämä kyseinen ase?

   • saukko6

    kiinnostaa kyllä. ja ostoluvat löytyy. laitatko tänne sähköpostin johon voin ottaa yhteyttä.


  • aseen myyjä

   vastaukseni sinulle joka kyselit tampereen asepajan tekemistä aseista,minulla on
   ollutt noin 40 vuotta 6.16x51 (243) ja olen ollut tyytyväinen kysesiseen aseeseen
   on tarkka ja niin sanottu sortava eli ei karkaa otus.nyt olen myymässä k.o asetta.

  • puuhis7171

   omistan tampereen asepajan valmistaman kiväärin kaliiperia 7.57..mikä mahtaa olla tuo mauserin lukko.mallia tarkoitan saksalainen m98 ??kyselen siksi että haluaisin ostaa /teettää siihen uuden tukin ,tieto helpottaisi tukin ostoa/tilausta...ase käy tarkasti sataan metriin kaksi laukausta ilmakiväärin tauluun mustalle alueelle 15*10 mm kasa...kiikarin jalat on aseseppä laittanut ja päällä on meopta meopro 4*12 50mm..kiitos tiedoista etukäteen...

  • jatimatik

   koskas ootte timarin viimeks nähny?

  • Hapis

   Itselläni tap tekemä 22hornet ja pelittää tuulettomalla kelillä 150m 3lk peittyy 20centin kolikolla. Lintuja ampunut puolimanttelilla ja aina on syötävä ei hajoa lintu osumasta.

   • tapp

    Miten löydät näin vanhan keskustelun ja ketä luulet vastauksen enää kiinostavan?


  • Anonyymi

   Minullakin 22 Hornet, Tampereen Asepajan valmistama. Hyvä lintupyssy tyynellä kelillä.

   • Anonyymi

    Miten löydät näin vanhan keskustelun ja ketä luulet vastauksen enää kiinostavan


  • Anonyymi

   Kiinnostaa tietenkin Hornetin omistajia. On harvinainen pyssy.

  • Anonyymi

   Metsästelen Suomenpystykorvan kanssa, ja olemme molemmat jo vanhoja. Ilo on nykyään vaan koiran kanssa erällä kulku ja nautiskelu . Vaan lintujakin välillä koiran kovan työn päätteeksi. Hornet sopii juuri tähän metsästysmuotoon. Itse latailen panokset.

  • Anonyymi

   On tarkka ja hyvä ase. Mulla on 308 urakantaisilla patruunoilla. Olisi myynnissä, kun en itse tarvitse.

   • Anonyymi

    Miksi vastasit? Mikä ase on hyvä ja tarkka? Onko .308 kaliberia muunkinlaisella hylsyllä kuin .308?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi vastasit? Mikä ase on hyvä ja tarkka? Onko .308 kaliberia muunkinlaisella hylsyllä kuin .308?

    ...kuin urakannalla?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   172
   2536
  2. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1841
  3. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   5
   1556
  4. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   137
   1156
  5. Kyllä minä sen myönnän

   että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
   Ikävä
   46
   1003
  6. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   369
   965
  7. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   331
   940
  8. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   80
   868
  9. Saavuttamattomalle

   Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
   Ikävä
   53
   842
  10. Hyvää yötä

   Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
   Ikävä
   98
   702
  Aihe