Onko pakkasrajaa???

Prkl ko olis kesä

Maanantaina pitäis taas lähteä rämpimään noihin lumen tukkimiin pusikoihin sahan kanssa. Taimikot täysin tukossa ja isossa metsässäkin puolimetriä lunta. No kyllähän sitä nyt palkkansa eteen yrittää kaikkensa vaikka ei näillä keleillä saa kun nimeksi jälkeä lumettomaan aikaan nähden. Sitten nämä helvetin pakkaset. Joka viikko lupaa että loppu viikolla hellittää. Niinkun vielä toissapäivänä lupas että lauantaina on -10. Paskanmarjat -24 mittarissa ja kirii koko ajan. Jo ne oli taas muuttanu lukemia vorekallakin. Mikä lie sammakkomies kohmeisen sakun reisiä venyttää ja väittää olevansa joku meteoriittiorologi. Huomenna muka -13 ja maanantaina -11 eli todellisuudessa huomenna -23 ja maanantaina -21. Kympin kun lisää ennusteisiin on paremmin perillä tulevasta.
Olen pelkkä paska alainen enkä uskalla työnantajalle kitistä pakkasista joten niin vaan yritin menneellä viikollakin sitkeästi vaikka kolmeakymmentä oli aamulla. Ihme että saha pelas vaikka ukko olikin jäätymispisteessä koko paivän, eväät jäässä ja kahvi kylmää.
Kai niitä parempiakin tulee tilalle jos alkaa vinkumaan. Täällä se onkin helppoa nimettömänä.
Siksi kysynkin onko teillä oikeilla metsureilla olemassa mitään lain määräämää pakkasrajaa???

9

1012

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pakkasenkestävä

      Aikoinaan kun metsurin hommia tein, ei tullut ei ollut puhettakaan mistään pakkasrajoista.
      Nälkä se se oli, joka pakotti lähtemään metsään kelillä kuin kelillä.
      -40 oli useinkin mittarissa näillä pohjan perukoilla, ei kun puita kaatamaan. Ei puhettakaan, että olisi ollut joku taukotupa käytettävissä.
      Saha pelasi hyvin, oikeastaan paremmin kuin nuoskakelillä.
      Eihän se raivaushomma mitään herkkua ole lumisena vuodenaikana, joskus tuntuu siltä, että ihmistä (jätkää) kiusatakseen teettävät pahimpana aikana.
      Kaikesta huolimatta: Lämmintä vaatetta ylle ja optimistista mieltä ja ei kun metsään vaan...

      • Lomakelit kohdallaan

        siinä on kun puhutaan nykyään metsänhoidosta yms niin aina joku ukko vinkuu että "ei silloin kun minä olin nuori" "kyllä minä menin -50 pokasahan ja hevosen kanssa" jne jne ja aika kultaa muistot ja todellakin silloin oli pakko mennä. Ei ollu turvaa ei lakeja ei mitään. Teki se isoisä vainaakin puuhommia töikseen yhdellä kädellä kun ranaatti silpoi sodassa toisen. Oli pakko!
        Mutta oli miten oli nykyään on lait joka hommaan ja se ei todellakaan tee sinusta huonompaa ihmistä jos kyselet oikeuksistasi vaikkapa pakkasrajojen suhteen. Jos joku vinkuu sulle että olet laiska, saamaton paska niin eikö tällaiset lait voi perua samantien. Nämä huuteliat ovat taatusti jotain mhy.n pomoja porvarin paskoja jotka ei itseään kävelytä edes leimikkoa rajaamaan jos mittari näyttää yli -10. Joutuu saappaatkin laittamaan jalkaan.


    • toiset höpisee jotai -20 asteesta, mutta en tiiä. Pohjosessa alkaavat vasta -35 soitella toisilleen että mennääkö vai eikö...
      Kyllä kai siihenkin joku tolkku löytyy, täytyy katella mitä muut sanoo. Mutta yks asia on varmaa, ei sun työnantaja voi noin vaan sua pellolle potkasta, vaikka olosuhteista puhuisitkin. Siihen on lakinsa. Aika kyrpä työnantaja jos yrittää.

      Paljonkos metsurilla muuten on tuo lumilisä?

      • kelinoomi

        Työehtosopimus antaa mahdollisuuden pitää pekkasia pakkas keleillä.


      • 345fxt
        kelinoomi kirjoitti:

        Työehtosopimus antaa mahdollisuuden pitää pekkasia pakkas keleillä.

        pakkas raja meillä -22 sen yli ei metsään mennä.pietään pekkasia jos ne lopuu, niin liittoon lappu maksaa päivärahaa pakkaspäivä nimikeellä.


      • MetsuriMies
        345fxt kirjoitti:

        pakkas raja meillä -22 sen yli ei metsään mennä.pietään pekkasia jos ne lopuu, niin liittoon lappu maksaa päivärahaa pakkaspäivä nimikeellä.

        Kannattaako olla palkkalistoilla? Kun toimii yrittäjänä, voi laatia omat sääntönsä. Menee mettään jos haluaa rahaa, ja jos vituttaa, pysyy kotona köyhtymässä. Laiskojen sossujen keksintöä nuo palkkasuhteet. Ei viitsisvät tehdä mitään niin kyseleevät pakkasrajoja.


    • Juhannus ja koivut

      sama juttu. Illalla hehkuttivat että aamulla on enään kymmenen pakkasta ja keli lauhtuu. Löin kaverin kanssa koskenkorvapullon vetoa että varmasti on yli kahdenkymmenen ja mitäpä näyttää mittari. -21.6
      No lämmikepullon voitin mutta lämpimimmistä keleistä ei tietoakaan. Ei siinä mitään sinällään luonto kulkee omaa rataansa mutta en voi ymmärtää sitä kun ihminen on kuussa käyny ja ilmatieteenlaitoskin jo vuosi sitten hehkutti kuinka tarkat ja täsmälliset sääennustukset piti tulla jo silloin mutta sama meno jatkuu ja sää on todellakin "ennustamista" ei faktaan perustuvaa asiaa. Tässä on joka päivä jo kolmenviikon ajan kuunneltu loppuviikon lauhtumista mutta korkeapaine ei väisty. Johan sen tyhmempikin tajuaa jos korkeapaine pysyy paikallaan eikä matalasta tietoakaan niin ei se kelikään lämpene.
      Voin tehdä oman ennusteen vaikka se eilinen päivä on kaiken helpoin ennustaa mutta koko ensiviikolla ei tulla käymään alle -15 kertaakaan vaan aamut alkaa useinmiten -25 kelissä ja yöllä sataa lumet noin 30cm perjantaihin mennessä. Joo jos lähtis laittaan sahat taas ensiviikon erittäin epämiellyttäviin keleihin kuntoon ja katsomaan että auton vepasto edes pelaa taas moitteettomasti.

      • Koitahan jaksaa. Kyllä se kesä sieltä kohta tulee, eikä näitä kovia pakkasia kestä kun vähän aikaa. Ei ainakaan pitäis.

        Nii että paljonko se metsurin lumilisä on?


    • MetJussi

      moi, 15 astetta pakkasta niin ei kintaat kastu, -80 luvulla mentiin metsään kun oli hyvä keli, mutta jos pakkanen kiristyi 30, niin istuttiin loppupäivä rakovalkealla, aina kannattaa tehä nuotio, Nyt kun on kaksi infarktia takana ja ikää yli 60, hengitus ratkaisee, mennäänkö 20 pakkasessa metsään.
      Nuorempana sahasin traktorikuorman ,n. 5-6 tankillista, päivässä ja kuorma tuli kotiin, pimiän aikaan kun meni ja pimiän aikaan takasin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      57
      877
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe