Aihe

Ulkoilu

rotikkarakas

hie, oisin kysyny että paljonko rotikka tarvitsee liikuntaa päivittäin? siis kerrostalossaasuvalle missä ei ole mahdollisuutta pitää esim. vapaana pihalla vaan pitää aina lähteä lenkkeilemään. oisi kiva saada vastauksia rotikkoitten omistajilta että kauvan ite ulkoilette päivittäin?

3

256

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • xyxx

   Minua ihmetyttää miksi aina kysytään miten pitkiä lenkkejä jokin koira tarvitsee. Lenkkeily on tietenkin yksi perus asia, mutta koirat tarvitsevat virikkeitä ja aivotoimintaa ja paljon sitä. Oikeastaan näen että tärkeämpää on että puuhaa koiran kanssa paljon kun että tehdään parin tunnin lenkki pari kertaa päivässä tai että kävellään joku 10 km päivässä.
   Varsinkin rotikka tarvitsee aivotoimintaa.

   • pallo hukassa

    Oma rotikkani nauttii tehtävistä, kuten: Viedään roskat, haetaan posti, katsellaan emmerdale sohvassa selällään (saa palkkioksi lihapullan, koska emmerdale-temppu vaatii kärsivällisyyttä :D) Yleensäkin lenkkeilyn lisäksi koira tarvitsee hommia. Minun koira nauttii kantamisesta. Se tuo pyynnöstä kännykän, avaimet, kaukosäätimen tai yöpöydältä kirjan. Eli ei tosiaankaan pelkkä lenkkeily rotikalle riitä.


  • rottweiler-mami

   Pentuna rotikan liikunnan suhteen tulee olla malttia, jotta pennun luusto saa kehittyä rauhassa. Jos pentu pääsee ulkoilemaan vapaana omaan tahtiinsa metsässä, se on erittäin hienoa. Juoksutusta esim. fillarin vierellä ei suositella ennen kuvausta ja luuston kehitystä, eli noin ennen 18 kkn ikää.

   Rotikka tarvitsee liikuntaa, mutta toki myös aivotekemistä. Meillä ulkoillaan noin 3 kertaa vuorokaudessa ja kyseessä on nyt reilu 3 vuotias urosrw. Aamulla ja illalla tehdään ns. pissitykset. Iltapäivällä on varattu pitkä lenkki, se on noin 1,5-2 h, (minimissään aina vähintään 45 minuuttia.) Se on reipastahtinen lenkki, jossa koira saa useimmiten mennä pitkässä liinassa "vapaana" tai ainakin osan matkasta täysin vapaana. Lenkkiin sisältyy riehumista, juoksemista ja leikkimistä...

   Lenkkeilyn lisäksi treenaamme aktiivisesti palveluskoiralajeja, tottista ja hakua sekä metsäjälkeä. Näissä lajeissa treenejä on lukuisia kertoja viikossa, on tosin taukojakin ja lomaa. Tähän päälle kaikki kotoisat puuhailut, kuten aktivointilelut jne.

   Jos koiralla ei ole tarpeeksi tekemistä, se kyllä keksii sitä itse tai sitten se masentuu täysin. Kyllä sen koirastaan huomaa onko sillä tarjolla aktiivinen elämä eli onko liikuntaa ja harrastuksia tarpeeksi. Toisaalta koirakin kaipaa joskus lepoa eli treenatessakin pitää olla taukoja. Rotikan kanssa voi huoletta liikkua ihan kuinka paljon tahansa, se kyllä jaksaa. Reippaan 3 tunnin lenkin jälkeen koira saattaa olla hieman väsynyt, mutta pian taas kaipaa lenkille.

   Rotikka tarvitsee liikuntaa, joten ainakin pari tuntia päivittäin pitäisin ehdottomasti liikunnan alarajana. Ja sellaista reipastahtista liikuntaa, johon sisältyy mielellään juoksemistakin. Päälle tietenkin kaikki treenaus - lajissa kuin lajissa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   220
   17080
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   341
   6181
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   1564