10-vuotiaan kanssa Budabestiin, kannattaalo?

Äiti ja tytär

onko Budabest hyvä ja turvallinen valinta kaupunkilomakohteeksi 10-vuotiaan tytön kanssa, joka haluaa shoppailla? Onko ruoka hyvää ja kaupunki siisti? lontoo on toinen vaihtoehto, mutta Budabest houkuttelee edullisemman matkan takia. Millainen hintataso Budabestissä muuten on? Mitä syöminen maksaa? Onko muita kivoja kohteita tuon ikäiselle?
Kiitos!!!

8

709

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wihtori Wattu

      Aivan ensimmäiseksi tahtoisin kiinnittää arvon kirjoittajan huomion siihen tosiseikkaan, että mainitsemanne nimistä kaupunkia ei ole olemassakaan. Mahdoitteko kenties tarkoittaa Unkarin pääkaupunkia, jonka nimi kirjoitetaan oikein muotoon Budapest?

      Budapest on mitä mukavin kaupunkimatkakohde ja unkarilainen ruoka hakkaa maittavuudellaan aidon brittimoskan koska vain kuusi-nolla.

      • Kesä 2009

        Olisko ollut vaikeaa kirjoittaa vain tuo viimeinen lause??


    • annamarja

      Budapest on tavallaan hyvä kohde, turvallinen ja siisti. Shoppailu on kalliimpaa kuin esim. Vilnassa, joka on mielestäni shoppailun kannalta parempi vaihtoehto. Kulttuurin ja nähtävyyksien vuoksi Budapest on todella hyvä.
      Syöminen ja kahvittelu on edullisempaa kuin kotimaassa, mutta vaatteet eivät välttämättä ole sen edullisempia kuin kotimaassakaan. Henkka ja maukka kyllä löytyvät, kuten myös hienojen muotitalojen putiikit. Kauppakeskus Areena on esim. täynnä vaate- ja kenkäkauppoja sekä useampikin kahvila.
      Ruoka on maustetumpaa kuin kotimaassa, paljon paprikalla maustettua, hyvää mutta aika raskasta. Mäkkäreitäkin löytyy, joten tuskin nälässä tarvitsee olla.

    • Budapest on hyvä valinta. Hintataso on vaihteleva, ja kaikki on kiinni siitä, millä puolella kaupunkia tehdään ostoksia. Kävelykatu vrt. ARKAD, MAMMUT tai ARENA PLAZA ( kun joku jo viisaana kijoittikin )
      Tytöille on paratiisi - esim laaja ja värikäs on sukkahousujen valikoima ;-)
      "paljon paprikalla maustettua, hyvää mutta aika raskasta" ei pidä paikaansa, turistien tyyppillinen erehdys
      http://bpex.hu/ linkistä mitä tahansa ruokapaikatkin tulevat. Főzelékfaló ketju on hyvä esimerkki arkipäivänruokailusta Unkarissa http://fozelekfalo-bartokhaz.hu/fozelekfalo-etelbar-kapcsolat.html

    • tyttö 10v. ja minä

      Ei erityisemmin koskaan välitä shoppailusta, mutta ostoskeskuksissa sekä kaarikadun (?) liikkeissä viihtyi hyvin. Kävelimme kaarikatua ja poikkesimme kaikkiin mielenkiintoisen näköisiin liikkeisiin, tässä meni yksi kokonainen päivä. Erityisesti hän piti sirkuksesta sekä labyrintista. Me kävimme myös akvaariossa, joka oli hieman kauempana sekä eläintarhassa, joista tyttö piti myös.

    • Steffo

      Unkarilaisia ruokia en pysty kehumaan. Minulta hyvinharvoin jää ruoka syömättä ravintelissa, mutta näin kävi Budapestissä. Muuten kyllä hyvä paikka! Vinkkinä sanoisin myös että kannattaa ostaa turistikortti metroon. Sillä pääsee tosi näppärästi paikasta toiseen.

    • lapselle

      En ymmärrä shoppailumatkailua. Lapselle on tarjolla paljon elämyksiä, mitä shoppailu antaa niihin verrattuna? Shoppailusta saa ehkä hetken mielihyvän, mutta elämykselliset muistot säilyvät aina.
      Lasten rautatiesovellutukset, köysirata, monet luolastot, kukkulat, kylpylät ym. mukava antaa lapselle paljon. Halpahalleja voi kierrellä kotimaasta, kuka edullisen tavaran perässä juoksee. Samat vaateliikkeet löytyy kotimaasta, eikä unkari ole mikään muotimekka missään mielessä.

      • Libegö

        Samoja halpakamoja löytyy Budapestistä kuin muualtakin. Mitä järkeä on lennättää tätä kamaa ympäri maailmaa ja opettaa lapsellekin, tulevaisuuden kuluttajalle?
        Eri asia jos on menossa ostamaan esim. unkarilaisia käsitöitä.
        Lapselle on Budapestissä valtavasti elämyksiä ihan muilla rintamilla, kuten edellinen osuvasti kertoikin.
        Sääli, jos kaikki jää kokematta kaupoista toiseen rientämällä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe