Ehdota kiva kohde!

vennikaisa

Kesä-heinäkuun vaihteessa 5 päivän-viikon matka ilman lapsia! Ei olla enää biletysikäisiä, joten iltamenoa ei tarvita. Pelkkä rannalla löhöily ei riitä aktiviteetiksi, mutta toisaalta ei saa olla liikaakaan "pakko nähdä" -paikkoja, jotta ehtii myös rentoutua. Vaimo on kova shoppailija, joten mielellääm ei LIIKAA ostosmahdollisuuksia, jottei loma mene kaupoissa juoksenteluun. Tykätään patikoida ja myös autosta käsin maisemien ihailu on kivaa, eli luontoa tai muuten kauniita kävelyreittejä. Tähän asti mietinnässä ollut Mallorca, joku Kreikan saari tai Italiasta Toscana tai Gardajärvi. Hieman paineita sopivan lomakohteen valinnassa, koska tämä on niin harvinaista herkkua pienten lasten vanhemmille, päästä kerrankin ilman lapsia lomalle! Odotukset ovat (liiankin?) korkealla,!

5

523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koonsin Puppy

      Jos Blue1 vielä ensi kesänä lentää Biarritziin, ehdotan sitä. Siis suorat lennot Etelä-Ranskaan Atlantin rannalle. Voi oleilla siellä tai matkata muutaman kymmenen kilometrin päähän Espanjan puolelle San Sebastianiin, joka herkuttelijoiden mekka. Sieltä on tunnin matka Bilbaoon, josta löytyy mm. kuuluisa Guggenheim-taidemuseo. Alue on todella kaunista ja siellä on mm. patikointireittejä, surffausta, golfia yms. Biarritz on ollut turistikeskus jo sata vuotta sitten, mutta se ei ole massaturismin pilaama. Siellä voi matkata vuokra-autolla, mutta julkinen liikenne pelaa myös erinomaisesti eikä ole kallista.
      Me asustimme San Sebastianissa ja Bilbaossa, kuljimme julkisilla ja välillä myös taksilla. San Sebastianissa vuokrasimme huoneiston, Bilbaossa hotellihuoneen. Biarritzissa olimme vain päivän, mutta palaan sinne joskus.
      Toscana on myös ok. Vältä anonyymejä turistirysiä, niin muistatte matkan vielä pitkään.

    • Blue1 lentää kesäaikaan suoraan myös Dubrovnikiin ja Splitiin. Kroatian rannikko ja saaristo on todella kaunista ja noitten em. kohteiden yhdistäminenkin onnistuu.

      Toinen kohde jota suosittelen, jos ranta ei ole ehdottoman tärkeä, on Krakova. Finnair lentää sinne suoraan kesäkaudella (tarjoushinta alk. 175€). Kaupungissa itsessään on paljon nähtävää (myös niitä tavarataloja rouvalle) ja lyhen matkan päässä ovat esim. suolakaivos ja keskitysleirit. Itse käytimme kolme päivää patikoimalla Zakopanessa. Julkinen liikenne on sujuva ja tiet erinomaisessa kunnossa, maisemat mahdottoman upeat ja rehevät.

      Jos haluat tutustua Kroatian ja Krakovan reissupäiväkirjoihini ja kuviin, ota yhteyttä! Kreikasta löytyy sitäkin enemmän kokemusta, joten jos joku saari on mielessä, kerron siitäkin mielelläni.
      [email protected]

    • Azorit vastannee pitkälle kuvailtuja odotuksia. São Miguelin saarella, jonne ryhmämatkat Helsingistä suuntautuvat, ja Azoreilla ylipäätään on runsaasti patikointireittejä. Azorien pinnanmuodot ovat vaihtelevia, mutta eivät liian rasittavia. Saaret ovat vihreitä ympäri vuoden ja kesä-heinäkuun vaihteessa São Miguelin symboli, hortensia, on täydessä kukassa.

      Elämä Azoreilla on rauhallista, aitoa, maalaismeininkiä. Turisteja on vähän. São Miguelilla Ponta Delgada tarjoaa myös kaupunkikokemuksia.

      Patikoinnin lisäksi Azoreilla voi mm. uida, sukeltaa ja snorklata, purjehtia, kalastaa ja golfata. Azorien erikoisuus on tuliperäisyys. São Miguelilla voi uida lämpimässä mineraalipitoisessa vedessä. Saarilta tehdään retkiä, safareja, valaiden ja delfiinien asuinpaikoille.

      Kesäaikaan saarella on runsaasti kansanjuhlia, joissa voi tutustua perinteiseen musiikkiin ja ruokaan. Azorien hintataso on pohjoismaisella matkailijalle edullinen.

      Saarien tiet ovat hyväkuntoisia. São Miguelin saareen voi tutustua omatoimisesti vuokra-autolla kierrellen. Vaihtoehtoisia liikkumismuotoja ovat eri yritysten retket, taksi ja paikallisbussit.

      Ryhmämatkoja Helsingistä Azoreille tekevät Hispania ja Matka-Atlas (lento plus hotelli). Lähtö ja paluu ovat maanantaisin.

      Kerron Azoreista kotisivuillani. Saariryhmästä on tietoa myös Suomi24:n Portugalin palstalla, Eurooppa/Portugali/Azorit.

      Lämpimästi tervetuloa!

      • turkki onhuibbu

        turkin alanya ! siellä on vaikka minkälaisia retkiä, rannat,hyvää ruokaa,mukavat ihmiset. suosittelen =)


      • vennikaisa
        turkki onhuibbu kirjoitti:

        turkin alanya ! siellä on vaikka minkälaisia retkiä, rannat,hyvää ruokaa,mukavat ihmiset. suosittelen =)

        Kiitos kaikille hienoista ehdotuksista! Azorit, Duprovnik, Bilbao, kaikki tutkittiin. Päätettiin nyt kuitenkin suunnata Mallorcan saarelle. Ideana se, että se on meille tuttu ja mieluisa paikka (olisi niitä paljon muitakin), saadaan valita kuitenkin majoitus oman mielen mukaan kaupungista ja Sollerin kylästä. Ei mene aikaa ja voimia uusiin paikkoihin tutustumiseen, kun kohde on jo suht hyvin hallinnassa. Niin ja syksyllä ajatuksena lähteä perheen voimin Turkkiin...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7996
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      38
      2893
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2208
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1865
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1378
    Aihe