APUA! 3 kysymystä!!

Utelias_*_

Kolme tiukkaa kysymystä!

Hyödynkö jotain jos ostan paremman äänikortin? Tällä hetkellä integroitu P5Q emon äänikortti ja siitä lähtee optisella piuhalla kotiteatterivaffariin piuha. Paraneeko saundi jos korttina on erillinen äänikortti?

Sama juttu, paraneeko saundi kuulokkeita käytettäessä vaffarin kautta ja edelleen optinen kaapeli vaffarilta emolevyn integroituun digitaalisesti?

Eihän kuulokevahvistimesta ole minulle hyöytyä, kun omistan 800euron kotiteatterivaffarin?


Kiitos vastauksista!

3

430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alkuperäinen kirjoit

      Unohdin sitten kysyä sitä tärkeintä eli kuulokkeista vielä..
      Niin lähteenä siis tietokone ja leffat pääasiassa illalla/yöaikaan. Eli mahdollisimman mukavat kuulokkeet kuitenkin "potkivalla" soundilla kun leffoja katsellaan. Miten avoin tekniikka toimii, kuuluuko äänet lujaa ulos?
      Toisaalta ei sitä tiedä jos innostuu musiikkiakin kuuntelmaan kuulokkeilla, jos tulee hankittua arvokkaat kuulokkeet. Katsoin hintoja, niin Sennheiserin 515 mallia irtoaa 87eurolla ja sitten taas kallein malli 650 maksanee 350e joka on sekin taskurahaa kalliisiin kaiuttimiin verrattuna. Kuinka paljon kannattaa sijoittaa kuulokkeisiin, käytön kerroinkin jo? Vahvistin on laadukas 7.1 mallinen n.800e arvoinen peli.

      Kiitos vastanneille.

    • hifisti69

      "Hyödynkö jotain jos ostan paremman äänikortin? Tällä hetkellä integroitu P5Q emon äänikortti ja siitä lähtee optisella piuhalla kotiteatterivaffariin piuha. Paraneeko saundi jos korttina on erillinen äänikortti?"

      P5Q:lla on Realtekin ALC1200, eikö olekin? Ilmeisesti se ei ole ihan huono, vaikkei valmistaja taidakaan mitään speksejä antaa. Yleensä emolevylle integroidut piirit ovat kyllä huonompia kuin sama piiri erillisellä kortilla, johtuen muiden piirien häiriöistä.

      Mutta, sinun tapauksessasi otit äänen ulos digitaalisena. Tällöin ei muut piirit voi aiheuttaa häiriötä analogiseen signaaliin. En siis hankkisi erillistä äänikorttia. Jos taas ottaisin äänen ulos analogisena, hankkisin erillisen kortin.


      "Sama juttu, paraneeko saundi kuulokkeita käytettäessä vaffarin kautta ja edelleen optinen kaapeli vaffarilta emolevyn integroituun digitaalisesti?"

      En ole varma ymmärränkö kysymystä. Onko vaihtoehdot nämä:
      1. Kuulokkeet suoraan kiinni emolevyn äänipiirissä.
      2. Digitaalinen ääni asialliseen vahvistimeen ja kuulokkeet kiinni siinä.

      Jos näin, niin vaihtoehto 2 antaa lähes varmasti paremman äänen. Sen kunnollisen vahvistimen DA muunnin on varmasti vähintään yhtä laadukas kuin sen tietokoneen äänipiirinkin ja se on ennen kaikkea paremmin erossa muista häiriötekijöistä.


      "Eihän kuulokevahvistimesta ole minulle hyöytyä, kun omistan 800euron kotiteatterivaffarin?"

      Tuo vähän riippuu kuulokkeista ja budjetistasi. 800 euron kuulokevahvistin antaa varmasti paremman äänen kuin se 800 euron surroundvahvistin. Tämä siksi, että muut kuin kuulokevahvistimet yleensä vahvistavat äänen kaiuttimia varten, ei kuulokkeita, ja kuulokeulostulo on toteutettu sitten vastuksen läpi tuosta kaiutinulostulosta, jolloin kuulokkeiden korkeampi impedanssi yhdessä sen vastuksen kanssa vääristää ääntä jonkin verran. Lisäksi siinä surroundvahvistimessa on samalla rahalla miljoona kuulokkeiden kannalta turhaa toimintoa. Eri asia sitten millä kuulokkeilla ja miten selvästi tuon kuulee.

      Erillistä analogista kuulokevahvistinta varten ääni pitää muuntaa ensin jossain analogiseksi. Tietokoneen äänipiiri ei ole paras paikka, etkä varmaan halua investoida erilliseen DA muuntimeenkaan. Jos vahvistimestasi saa analogisena muunnetun äänen ulos linjatasoisena, voit kytkeä sen kuulokevahvistimeen ja ääni on todennäköisesti parempi kuin suoraan surroundvahvistimen kuulokeliitännästä.

      On myös saatavilla tietokoneen USB-liitäntään tulevia kuulokevahvistimia, jotka sisältävät DA-muuntimen ja vahvistimen. Tuollainen voisi olla järkevin vaihtoehto nykyiselle kokoonpanollesi, mutta pyydä ihmeessä laite koekäyttöön ja vertaa ennen kuin teet ostopäätöksen. Ero nykyiseen tuskin on kovin suuri, eikä välttämättä edes muutos parempaan.


      "Miten avoin tekniikka toimii, kuuluuko äänet lujaa ulos?"

      Kuuluu ne ulos, ainakin meillä kuulemma häiritsevästi (vaikka vähän epäilenkin asiaa). Toisaalta avoin tekniikka yleensä tarjoaa avaramman, vähemmän tukkoisen äänen.


      "Kuinka paljon kannattaa sijoittaa kuulokkeisiin, käytön kerroinkin jo?"

      Ennemmin niihin kuin siihen erilliseen kuulokevahvistimeen, ainakin sinun tapauksessasi kun voit käyttää sitä surroundvahvistinta. Grado 80i 129 euron hinnalla tarjoaa jo nautinnollista musiikinkuuntelua. (Asiallisilla bassoilla myöskin, kun sen potkimisen erikseen mainitsit. Halvemmasta 60i mallista ne bassot puuttuu.) Tuosta ylöspäin ääni paranee kyllä, mutta oleelliseen muutokseen tarvitseekin aina sitten yhä enemmän rahaa. Halvempia en itse ostaisi. 350 eurolla saa jo todella hyvät luurit.

      Käy kuuntelemassa eri malleja ja valitse sitten ääneltään paras budjettiisi mahtuva malli. Näin asia ei jää jälkeenpäin harmittamaan.

      • Alkuperäinen kirjoit

        Kiitos vastauksista! Selvensi asiaa paljon! =)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe