Porto

Haaveena Porto

Kerro matkakokemuksistasi Portossa?

9

2932

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Barbeito

      Olen käynyt Portossa muutamia kertoja päiväseltään. Minusta se on kaikkein kaunein kaupunki Portugalissa. Kekustan arkkitehtuuri on hienoa. Kannattaa käydä tsekkaamassa mm. rautatieasema (vai pääpostiko se oli, en enää muista), sen kaakelikatot ovat upeat. Samoin jokin kaupungin virasto (en muista sitäkään mikä) oli tosi komea sisältä. Ja vessakin ilmainen :-)

      Toispuol jokkee pitää tietysti myös käydä eli siis Vila Nova de Gaian portviinitaloissa. Eiffelin piirustelema silta on komea ilmestys ja tärisee niin pirusti liikenteen voimasta kun sitä itse jalkaisin taapertelee. Me käytiin aikanaan mm. Ferreiralla. Oli ihan kiva paikka, kaunis opastyttö kertoi että sillä hetkellä heillä oli kolme miljoonaa litraa tavaraa kypsymässä. Oli vielä niin ystävällinen että kertoi "voittehan toki myymälästämme ostaa portviiniä mutta se on itse asiassa kalliimpaa kuin hinnat kaupungilla".

      Joen rannalla kaupungin puolella on sitten ravintoloita, joista valita. Koko kaupunkia pääsee tähyilemmään kun kipuaa näköalatorniin. Se on aika keskustassa, muistaakseni sellaisen uudemman kauppakeskuksen liepeillä.

    • Porton vanha keskusta Douro-joen rannalla on ollut UNESCOn maailmanperintölistalla vuodesta 1996. Yleisnäkymä joentörmällä kohoavasta vanhasta kaupunkiasutuksesta on viehättävä. Kaupungin vanha sydän ja ihmisten kokoontumispaikka on Ribeira eli Douro-joen ranta lähellä mainittua Gustave Eiffelin yrityksen suunnittelemaa siltaa. Alueella on runsaasti perinteisiä ravintoloita. Moderneja ravintoloita löytyy mm. Douro-joen toiselta puolelta läheltä portviinitaloja.

      Porto on erottamaton osa Portugalin valtion historiaa. Siitä voi lukea lyhyesti mm. Wikipediasta http://en.wikipedia.org/wiki/Porto. Parhain on todennäköisesti portugalinkielinen versio, suomenkielinen on tynkä.

      Useimmissa matkaoppaissa kerrotaan kaikista oleellisimmista nähtävyyksistä Portossa, Vila Nova de Gaiassa ja lähialueilla. São Benton rautatieaseman kaakelitaidetyöt ovat upeat.

      Portugali on maa, jossa on historiallista nähtävää runsaasti. Vanha ja uusi elävät rinnakkain, Porton keskustan suurin ongelma on autioituminen asukkaista ja rakennusten rapistuminen. Ongelma on vanha ja tilannetta yritetään korjata erilaisin kannustimin. On ilmeisesti kuitenkin niin, että keskusta-asumista ei tänä päivänä koeta houkuttelevaksi mm. runsaan liikenteen, meluisuuden ja ahtauden vuoksi. Myös monet yritykset toimivat mieluimmin väljemmillä alueilla.

      Matkailijan on Porton alueella helppo liikkua metrolla ja junilla. Lentokentän terminaali on avara ja moderni.

      Douro joen yläjuoksu (Alto Douro) hyväksyttiin UNESCOn maailmanperintölistalle vuonna 2001. Joen rannat ovat pengerrettyjä ja niillä kasvatetaan viinirypäleitä, joista osasta tehdään portviiniä. Douron alueen puna- ja valkoviinejä on perinteisesti pidetty Portugalin parhaimpina.

      Portosta tehdään jokiristeilyjä Douron yläjuoksulle. Matkailija voi valita usean vuorokauden ja yhden päivän risteilyn väliltä.

      Portugali on maa, jossa tapahtuu, etenkin kesäaikaan, jolloin aiheiltaan erilaisia juhlia on jotakuinkin joka kunnassa.

    • Porto girl

      Itse ihastuin Portoon.
      Keskustan Batalha-aukion Igreja do Santo Ildefonso on upea kaakelikirkko. http://pt.wikipedia.org/wiki/Igreja_de_Santo_Ildefonso

      Samoin Igreja do Carmossa on hieno kaakeliseinä.
      http://pt.wikipedia.org/wiki/Igreja_do_Carmo_(Porto)

      Douro-joen ranta on kiva kävellä ja käydä drinksulla.
      Metro maksaa huimat 2 euroa lentokentältä keskustaan Bolhão-pysäkille. Sieltä ulos tullessa nenän edessä on hieno Capela de Santa Caterina (tai Capela da Almas). Sekin täysin sinisistä azulejo-kaakeleista tehty.
      http://pt.wikipedia.org/wiki/Capela_de_Santa_Catarina_(Santo_Ildefonso)

      Shoppailla voi Via Santa Catarina ostoskeskuksessa Santa Catarina-kadulla. Itse kävin metromatkan päässä olevassa Norteshopping-kauppakeskuksessa (Sete Bicas metropysäkki. Kaikilla linjoilla pääsee!), jossa oli paljon kivoja kauppoja ja iso supermarketti.

      Matosintos-rannalla voi käydä uimassa.

    • v 2008

      Minä pidin Porton keskustaa rumana ja ränsistyneenä, pimeitä kujia, joilla päälle kaatuvia rakennuksia. Joen rannassa keskusta oli paremmassa kunnossa.
      Eniten pidin Foz -alueesta, vierailuni aikana sattui olemaan mahtavat aallot, joita Portolaisetkin olivat tulleet joukolla katsomaan.

      Minulle ei jäänyt sellaista oloa, että haluaisin palata Portoon

    • Portosta palanneena

      Tällä palstalla ei näy Porton kävijöitä olleen vuosiin. Siksi lyhyesti suositukseni ostaa kahden päivän hop on -hop off, jonka avulla voi tutustua kaikkiin tärkeimpiin kohteisiin rauhassa, omaan tahtiin ja edullisesti. se sisältää myös kuuden sillan ristelyn, port-viininmaistajaiset ja ilmaisen kaupunkibussiliikenteen. Metro on sujuva, mutta keskustan taksimatkatkin todella edullisia.

      Kulttuurikohteista suosittelen nykytaiteenmuseota puistoineen, valokuvakeskusta ja musiikkitaloa, jonka konserttiohjelma matkan aikana myös kannattaa tarkistaa.

      Asuminenkin on edullista ja hyvänä tukikohtana voi olla esim. Aliados-avenue, miksei samanniminen hotellikin, jonka alakerrassa on mainio ravintola - vain yksi monista kaupungissa.

    • Paikanpäällä

      Säät nyt ainakin ovat oikukkaat. Vettä sataa joka päivä. Ei hyvä.

    • Anonyymi

      Käytiin alkukesällä kun oli jalkapallomatsit meneillään, paikka oli täynnä mölyäviä brittejä jotka kittasivat kaljaa ja roskasivat kaupunkia tölkeillä. Muita ei sitten terasseilla palveltukaan, lähdettiin neljästä ravintolan terasseilta käveleen kun runsaan odottelun jälkeen ei edes edellisen asiakkaan tyhjät lasit ja ruokajämät tultu poistamaan tai tuotu ruokalistaa. Briteille vaan kannettiin kaljaa pöytiin. Ei kovin ystävällinen asiakaspalvelukaan monessa paikassa. Mutta en ihmettele, kaupunki on tosi alimitoiteltu tuommonen turistimäärään katsottuna, ja paikalliset olivat kypsän kyllästyneet turisteihin jo kesäkuun ekalla viikolla! Kivaa oli silti. En tiedä suosittelenko, mutta kokeile iheessä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe