Minne sitten?

eran

Kävin viime kesänä Madeiralla. Kaikki oli ihan sitä mitä odotinkin, kaunista, turvallista, ei liian lämmintä. Ja ennenkaikkea siellä sai kävellä ja patikoida kauniissa maisemissa. Mikä olisi vastaavanlainen paikka lomailijalle joka ei kaipaa yöelämää eikä hiekkarantaa. Kielitaidollakaan ei pääse kehumaan.

7

663

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • res.reis

      kotimaa.mietipä sitä vaihtoehtoa,paljon on lähelläkin varmaan näkemättä ja kokematta.

      • Azorit vastannee pitkälle kuvailtuja odotuksia. São Miguelin saarella, jonne ryhmämatkat Helsingistä suuntautuvat, ja Azoreilla ylipäätään on runsaasti patikointireittejä. Azorien pinnanmuodot ovat vaihtelevia, mutta eivät liian rasittavia. Saaret ovat vihreitä ympäri vuoden ja kesä-heinäkuun vaihteessa São Miguelin symboli, hortensia, on täydessä kukassa.

        Elämä Azoreilla on rauhallista, aitoa, maalaismeininkiä. Turisteja on vähän. São Miguelilla Ponta Delgada tarjoaa myös kaupunkikokemuksia.

        Patikoinnin lisäksi Azoreilla voi mm. uida, sukeltaa ja snorklata, purjehtia, kalastaa ja golfata. Azorien erikoisuus on tuliperäisyys. São Miguelilla voi uida lämpimässä mineraalipitoisessa vedessä. Saarilta tehdään retkiä, safareja, valaiden ja delfiinien asuinpaikoille.

        Kesäaikaan saarella on runsaasti kansanjuhlia, joissa voi nauttia perinteisestä musiikista ja ruoasta. Azorien hintataso on pohjoismaisella matkailijalle edullinen.

        São Miguelin saareen voi tutustua suomalaisen matkanjärjestäjän ja eri paikallisten yritysten retkillä, taksilla ja paikallisbusseilla, sekä vuokra-autolla. Tiet ovat hyväkuntoisia..

        Ryhmämatkoja Helsingistä Azoreille tekevät Hispania ja Matka-Atlas (lento plus hotelli). Lähtö ja paluu ovat maanantaisin.

        Kerron Azoreista kotisivuillani. Saariryhmästä on tietoa myös Suomi24:n Portugalin palstalla, Eurooppa/Portugali/Azorit.

        Lämpimästi tervetuloa!


      • eran

        Kiitos kaikille vastaajille. Suomenmaata olemme kyllä aika laajalti reissanneet ja pohjoisessa myös Ruotsin ja Norjan alueilla. Hailuoto vastaa pientä ulkomaanmatkaa, Turku kunnon kaupunkilomaa, Olavinlinna ja Pohjois-karjala-Koli on oma maailmansa. Lappi ja Inarin Siida-museo ja Pielpajärven kirkko omansa. Savon seutu ja Helsinki on jo koluttu. Hyviä kohteita kaikki. Mitä uutta suosittelisit? Täytyy alkaa tutkimaan Azorien kävijöiden kirjoituksia.... Krabi kyllä olisi....


    • me seuraavaksi

      Azorit, sinne mekin seuraavaksi, kun aikataulut sopii. Nuo arkilähdöt vähän hankalia työelämässä... vai lieneekö työnantaja sitten "jäykkä".

    • suosittelen

      Olen asunut madeiralla eläkeläisenä jo kuusi talvea. Tykkään paikasta. Täällä on rauhallista, hyvät palvelut, ystävälliset ihmiset ja ihana luonto. Erityisen tyytyväinen olen ollut ilmastoon, joka on talvellakin mukavan lämmin. Päivälämpötilat ovat noin 20 astetta ja yölläkin tavallisesti 16 - 18 astetta. Asunnossani ikkunat ovat auringon puolella, on aina kuivaa ja lämmintä, vaikka lämmitystä ei ole. Kesän keskilämpö täällä on 22 ja talven 17 astetta.

    • Barbeito

      Teneriffan pohjoisosat muistuttavat maisemiltaan paljon Madeiraa. Huomaa selvästi, että ovat samaa saariryhmää. Puerto de la Cruz on muuttunut ja kasvanut paljon vähemmän kuin Funchal, joten esim. yläkaupungin hotellialue alkaa tuntua suorastaan väljältä Funchaliin verrattuna.

      Jos kaipaa todella rauhallista paikkaa, La Gomeran saari on sellainen. Ja maisemat taas melko madeiramaisia.

      Lanzarote on sitten jo tyystin toisennäköinen paikka ja muiila saarillapa en ole käynytkään joten en virka niistä mitään.

    • tästä sinulle

      Jos kauniit ja vaikuttavat maisemat miellyttävät ja patikointimahdollisuudet, suosittelen lämpimästi Islantia. Itse ihastuin Madeiraan siellä joitakin vuosia sitten käydessäni. Azoreillakin on tullut käytyä sen jälkeen ja ihan kiva paikka sekin oli, mutta islanti on jotain aivan mahtavaa! Madeira oli paras luontokohde tai yleensäkin reissukohde siihen asti, kun eksyimme Islantiin. Sää toki ei ole niin lämmin kuin Madeiralla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe