Furminator

17

Kuinkahan kätevä mahtaa furminator olla collieille? Kohta taas kevät tulee ja alkaa pohjavilla tupsukoita löytymään sieltä sun täältä, ja vaikka harjailisin "normi" harjoilla yms niin ne eivät yleensä juurikaan pohjavilloja kerää mukana, ja furminator kuulemma on jonkin sortin pohjavillaharja/kampa.

9

474

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Pehkolla ei ainakaan meillä ole hyvä .Rikkoo karvaa jolloin se alkaa törröttää tosi rumasti ja menee ihan karheaksi . Parhaiten olen saanut ihan pohjavilla kammalla rapsuttelemalla.

      Näin tietenkin vain meillä :)

      • omasta harjaus-

        tekniikastasi, miten homma furmiksella sujuisi. Monella colliella olen kuullut ettei käy, rikkoo ja repii karvaa, toisilla käy, meillä esim. Tiedät vain kokeilemalla, kopiot eivät kuulemma toimi.


    • terrieristi

      Hyvä karsta on mainio irtoavan pohjavillan poistoon. Ja muista ostaa kunnollinen ja tarpeeksi joustava. Hyviä merkkejä on esim. Doggyman, Zolux ja Muscat.

      • Jälleen tässäkin,

        kokeilemalla löydät omallesi sopivan ja se täytyy myös "istua" omistajan käteen, että jaksaa harjata oikein, eikä repien ja kiskoen. Pohjavillakaan ei ole kaikilla samanlaista, samanvahvuista eli kokeile ja kokeile :)


    • testaa!!

      Käy koiran kanssa sellaisessa eläinkaupassa missä furminaattoreita saa testata, niin tiedät kannattaako ostaa :) Jyväskylässä tälläisiä liikkeitä on ainakin Palokan Musti ja Mirri

    • toimi tai ei =D

      Musti ja Mirri kauppoja löytyy monista eri paikoista, ja niissä on yleensä samat tavarat ( suunnilleen) ;D Jos asut kaukana Jyväskylästä, niin käy vaikkapa lähimmässä Mustissa ja Mirrissä- ja testaa niissä paras kädelle, ja koiralle :D

    • karstatpoespilaamast

      Meille kasvattaja ei TODELLAKAA suositellut karstaa, mieluummin esim. Roger Para harjoja ! Jos ei ole aitoihin varaa nii sitten vaikka feikki Roger Paraa (; mut karsta tekee tuhojaan pehkon turkille, sillä se halkaisee karvan halki jolloin karva sähköistyy ja alkaa näyttää rumalta. Meillä vedellään collien turkki metalli kammalla jossa vain 1 rivi piikkejä , ei millään miljoona rivisellä. SUOSITTELEN roger paraa tai halpoja kampoja. en karstoja!

      - mut jokainen päättäkööt itse (: -

    • Leena 2010

      Hei,

      Olen 4 pitkäkarvaisen Collien omistajana todennut vuosien aikana, että paras yhdistelmä on karsta / kampa yhdeistelmä. Kaksi kertaa viikossa on ns.harjauspäivä.

    • collien omaava

      on käytetty karstaa ja kampaa ja rogeria.. rogeria lähinnä jos ollaan menossa näyttelyihin.. furminatorin ainakin oman koirani kasvattaja kielsi joten ei ole sen jälkeen mieleenkään tullut sitä käyttää collien turkkiin.. omaan furminatorin kissojen vuoksi.. olen siis käynyt collieni turkin läpi karstan ja kamman avulla.. työlästä hommaa muuten kun tuntuu olevan kammatessa todella takussa turkki.. lähinnä siis housukarvojen ja korvakarvojen osalta.. olisko muuten neuvoa antaa korvakarvojen takkuuntumisen estämiseksi? Pitääkö ne harjata vaikka päivittäin estääkseen takkuuntumisen ja oletteko takkuja selvitellessänne jos niitä siis on tullut niin käyttäneet jotain ainetta jolloin takut selviäis helpommin.. itellä on takkuhara mut ei se tunnu hirveestä auttavan tai sitten en vaan osaa käyttää sitä.. jos jokin hoitoaine yms mitä suihkutetaan ennen selvittämistä takkuun olis tiedossa niin kertokaa mulle pliiiis.. kiitos etukäteen.. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2710
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2001
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      274
      1059
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      969
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    Aihe