Liikuntaneuvoja?

liiiikunta

Olisin kiitollinen jos joku vastaisi muutamaan kysymykseeni. Eli, minua kiinnostaisi liikuntaneuvojan tai jonkilainen personal trainerin tutkinto. Olen tällä hetkellä toisessa koulussa, joka ei kylläkään liity liikunta-alaan mutta aion käydä koulun loppuun (amk). Ajattelin sen jälkeen käydä jonkin liikunta alaan liittyvän koulutuksen. Haluaisin toimia yksittäisten ihmisten apuna liikunnassa ja ruokavaliossa, onko liikuntaneuvojan koulutus siihen juuri sopiva? Voiko koulua suorittaa oppisopimuksella ja onko kouluun miten vaikea päästä? Kertokaa kaikkea mikä mieleen juolahtaa. Olisi kiva jos neuvoisitte asiassa. :)

6

2176

Vastaukset

 • Itse olen käynyt liikunnanohjauksen perustutkinnon, eli olen liikuntaneuvoja. Koulu on kolmivuotinen, tai jos on käynyt lukion/aikaisemman ammattikoulun, niin kaksivuotinen. Tietysti tämä koulutus olisi sinullekin mahdollisesti sopiva, jos haluat työskennellä liikunnan parissa. Urheiluopistoissa järjestetään myös liikunnanohjauksen peruskursseja, jotka kestävät 4 kuukautta. (Se on maksullinen) Siinä voi tutustua liikunta-alaan ja hakea sen jälkeen opiskelemaan perustutkintoa jos haluaa. Jos lyhyellä haluaa päästä, niin personal training voi olla hyvä vaihtoehto, mutta siinä tietysti keskitytään lähinnä yksilöohjaukseen kun taas noissa muissa on enemmän ryhmäliikuntaa. Kyllä oppisopimuksellakin voi opiskella liikuntaa, en osaa sanoa kuinka vaikeaa on löytää oppisopimuspaikkaa.

  Onhan niitä monia vaihtoehtoja, kannattaa vain miettiä minkälaista työtä haluat tehdä ja kuinka pitkään opiskella. Voihan liikkunnanohjaajaksi opiskella myös AMK:ssa.

  • Minkälainen työllisyystilanne on liikuntaneuvojilla? Entä palkka...?


  • Taina10 kirjoitti:

   Minkälainen työllisyystilanne on liikuntaneuvojilla? Entä palkka...?

   Töitä löytyy hyvin. Ongelmana (mitä itse olen kokenut) on, että ohjaustunteja saa helposti, mutta yleensä ne ovat yksittäisiä tunteja eri paikoissa. Eli menee aikaa kun siirtyy paikasta toiseen. Yksi vaihtoehto (missä itsekin olen) on uimahallit ja kylpylät. Niissä vain suuri osa työstä on myös uimavalvontaa. Tietysti myös kaupunkien liikuntatoimet työllistävät, mutta niissä on aina vain muutama henkilö töissä, eli niissä on paikkoja harvoin auki. Palkka riippuu paljon siitä missä on töissä ja miten paljon on varsinaisia ohjauksia, ohjauksista saa yleensä suuremman palkan. Olisikohan palkka keskimäärin noin 1600-1800 e/kk lisät


 • Palkka alle 2000€ ja siitä verot pois ym maksut,niin 1500€ nettoansioista puhutaan.

 • Hei,

  täältä voit alkaa etsimään tulevaisuuteen uusia vaihtoehtoja missä opiskella liikunta-alaa ja mitä eri vaihtoehtoja sieltä löytyy: http://www.studentum.fi/search/liikunta_urheilu___306__.html .

  Onnea etsintöihisi!

  Huom! Listasta ei löydy kaikki Suomen oppilaitokset, jotka tarjoavat liikunta-alan koulutusta, mutta kattava lista ainakin.

 • Palkka reilusti alle 2000. Työajat huonoja, jos ei pääse kunnalle töihin. Muuten teet töitä kun muut vapaalla.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  81
  2332
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  494