Mikä olen?

Torrence

Tämä on minulle ja monelle muullekin varmasti arka aihe. Olen 15-vuotias tyttö. Olen poikamainen, jotkut luulevatkin minua pojaksi. En itsekään koe olevani tyttö, mutta en myöskään ihan poika... Silti hiukan enemmän poika. Tai jotain siltä väliltä. Kun katson jotakuta ihan normaalia ikäistäni tyttöä, tunnen oloni pojaksi. Kun taas katson poikaa, tunnen olevani joku kummallinen välimuoto. Silti olen hetero, tytöt eivät kiihota minua millään tavalla, mutta eivät pojatkaan sen kummoisemmin. Silti olen ollut rakastunut pariin otteeseen poikaan, mutten seksuaalisessa mielessä. Ihastunut olen ollut satoja kertoja, kerran hiukan jopa tyttöön. Tai oikeastaan hänen tyyliinsä.
En näe itseäni tulevaisuudessa tyttönä. En vain pysty olemaan tyttö. Tiedän, että poikana elämästäni olisi jäänyt jotain kerrottavaa. Olen myös varma etten tule tyttönä löytämään oikeaa rakkautta. Poikana tulisin. Ajattelen välillä olevani poika. Mutta jos olisin poika, olisin varmasti homoseksuaali.
Älkää yrittäkö kertoa ''yritä hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet'' tai ''ajan myötä tuollaiset tuntemukset menee ohi'' tyylistä roskaa. Niin ei kuitenkaan tapahdu, siitä olen varma. Olen ajatellut sukupuolileikkausta 4½-vuotta vakavissani, vaikka olenkin todella nuori. Itken, kun tajuan ettei minusta välttämättä ikinä tule poikaa. Haluan siis tietää, onko sukupuolileikkaus mitenkään mahdollista n. parikymppisenä? Suomessa? Onko se järkyttävän kallista? Mitä teen? Mikä olen?

43

1653

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tretretret

      että ehkä et ole kumpainenkaan - mies tahi nainen. Ehkä oletkin sukupuoleton? Sitä kannattaa miettiä...

    • ole pakko

      mennä mihinkään "sukupuolileikkaukseen" saadaksesi elää poikana tai miehenä. Leikkaus on toki mahdollinen, mutta joillekin riittää pelkkä rintojen poisto. Ja leikkaus on Suomessa halpa. Kuulostaa kyllä siltä, että olet trans. Jos et koe olevasi tyttö, sitten et ole tyttö.

    • mvifsohoofj

      "Itken, kun tajuan, ettei minusta välttämättä ikinä tule poikaa." Jos olet transpoika, sinä olet poika jo nyt.

    • Sukupuolineutraali

      Olen 16-vuotias poika enkä ole koskaan kunnolla tuntenut kuuluvani kumpaankaan sukupuoleen. Kuitenkin jos pitää valita niin olen mielummin tyttö kuin poika. Tuntuu, että niin saisin elämästä paljon enemmän irti ja miehille asetetut sukupuoliroolit ja muutenkin miesten kohtelu on mielestäni erittäin julmaa ja ahdistavaa enkä halua, että minun tarvitsee moisessa maailmassa elää. Poikana olemisessa on myös monia fyysisiä ja biologisia piirteitä joista en pidä lainkaan tai joita suorastaan inhoan. Tuo tuntemus, että tyttönä et löydä oikeaa rakkautta on tuttu myös minulle, päinvastoin tosin.

      Suosittelen jättämään nuo ajatukset "ettei minusta välttämättä ikinä tule poikaa" ja keskittymään siihen, että miten aiot elää poikana, jos päätät hoitoa hakea. Ainakin itselläni meinasi pää hajota totaalisesti kun aloin miettimään, että minulta evättäisiin hoito enkä koskaan saisi elää tyttönä. Kannattaa vaan elää päivä kerrallaan, hakea ehkä tietoa ja miettiä vielä eri vaihtoehtoja ja hakeutua hoitoihin mahdollisimman nopeasti jos siltä tuntuu. Sukupuolileikkauksesta ei tule Suomessa käsittääkseni kuin perus sairaalaalamaksu, itse leikkausta ei tarvitse itse maksaa. Tuohon mitä olet et osaa vastata kuin sinä itse. Voit olla sukupuolineutraali kuten minä, tai voit olla poika. Jokatapauksessa sillä ei pitäisi olla hirveästi merkitystä jos tyttönä eläminen tuntuu aivan kamalalta. Loppujenlopuksihan on vain kyse siitä kumman roolissa ja/tai ruumiissa eläminen on miellyttävämpää.

      • alakult

        Kyllä asia on niin, että jokainen on sitä mitä toiset hänessä näkevät. Ei voi olla nainen, jos muut näkevät sinut miehenä tai päinvastoin. Sisäinen kokemus on vasta asian alku.


    • mitään väliä

      kiinnostutko miehistä, naisista, molemmista, et kummastakaan... Eikä sinun ole pakko olla mikään stereotyyppinen supermies saadaksesi kokea itsesi mieheksi tai pojaksi. Jos joku ei koe itseään mieheksi eikä naiseksi, sekin on ok, ja itse asiassa aika tavallista, mutta kyse on siitä kumman roolissa tunnet olosi paremmaksi. Tai kummassa roolissa viihdyt vähemmän. Ei tavalliset pojatkaan yleensä "koe" olevansa poikia vaan enemmänkin "ei-tyttöjä".

    • Torrence

      Kiitos vastauksista :) Olen enemmän kuin kiitollinen tuesta.
      Mutta sitten on vielä ongelma/ongelmia. Vanhemmat nimittäin. Jos päädyn siihen tulokseen, että minusta tulee fyysisestikin poika, en usko että vanhenpani hyväksyisivät asiaa. Eivät todellakaan. Olen niin monta kertaa kuullut heidän haukkuvan trans-ihmisiä, homoja yms. Se olisi heille liikaa, jos oma tytär olisi trans.
      Ja olen myös ajatellut että jos eivät asiaa hyväksy niin sitten ei voi mitään. Eivät he voi estää minua enää aikuisena. Muuta sitten vaikka muualle. Mutta tiedän että he rakastavat minua ja minä heitä eikä heidän jättämisensä tulisi olemaan helppoa. Se olisi julmaa heitä kohtaan, joten mitä ihmettä teen?

      • hyväksyvät

        täysin, mutta ei se kovin tavallista ole. Useat meistä on käyneet tän läpi ilman vanhempiensa tukea.


      • Sukupuolineutraali

        "Se olisi julmaa heitä kohtaan, joten mitä minä teen?"

        Mielestäni tuossa ei ole mitään julmaa. Sinulla on oikeus päättää omasta elämästäsi ja vanhempiesi pitää vaan hyväksyä se... ainakin jos he oikeasti rakastavat sinua. Jos he päättävät olla hyväksymättä valintaasi niin silloinhan he itse katkaisevat välit. Ajattelepa sitä julmuuden määrää mitä he tekevät, jos kerran yrittäisivät pakottaa sinut elämään sukupuolessa jossa eläminen tuntuu kamalalta.

        Sitten on vielä sellainenkin vaihtoehto, että he voisivat alkujärkytyksen jälkeen oppia hyväksymään asian. Jokaisen on helppoa haukkua homoja, transuja tai muita vähemmistöjä kunnes sellainen paljastuukin omasta lähipiiristä. Se avaa usein uusia ajattelutapoja.


      • vanhempasi

        yrittävät pakottaa sinua tyttärekseen, mitä et ole, sinulla ei ole mitään velvollisuutta olla heille ystävällinen. Jos he eivät tue omaa lastaan, on vaan oikein, että hylkäät heidät. Sittenpähän oppivat. Mutta annetaan nyt vanhemmillesi mahdollisuus. Kerro heille totuus ja sano suoraan, että heillä ei ole asiaan mitään sananvaltaa. Ja vaikka he huutaisivat äänensä käheiksi, vaikka he voisivatkin estää hoidot ja vaikket menisikään ikinä hoitoihin, se ei muuttaisi sitä tosiseikkaa, että heidän lapsensa on trans.


    • fdghdghjh

      Itselläni oli samantapaisia ajatuksia tutkimusteni alussa, ennen kuin pääsi hoitoihin. Mulla ne ajatukset johtuivat kuitenkin siitä, että en 'uskaltanut' määrittää itseäni suoraan miespuoliseksi, koska ajattelin että niin tehdäkseen täytyy olla kaikin tavoin stereotyyppinen mies, ja koska väärässä sukupuoliroolissa oli itsetunto muutenkin aika nollassa, niin ainoa miksikä kehtasi itsensä ajatella oli jokin määrittelemätön, minkä ei näin ollen tarvitse täyttää mitään 'kriteerejä'.

      Mutta nyt kun olen saanut hormonihoitoja ja päässyt piireihin joissa mut oikeasti nähdään normaalina jätkänä, asia on ihan eri. Olen tajunnut että mun ei tarvitse olla mikään macho ollakseni mies. Kasvatus jättää jäljen kaikkiin joten on väistämätöntä että varsinkin nuorena jotain väärään sukupuoleen miellettäviä tapoja, ajatusmalleja, harrastuksia tms jää jäljelle, mutta kannattaa muistaa että sukupuolistereotypiat ovat eri asia kuin sukupuoli-identiteetti, eivätkä Barbie ja Ken saa määrittää kuka saa tuntea itsensä miksikäkin. Nyt olen löytänyt oman näköiseni tavan olla poika, eikä se mitään erityisen ihmeellistä ole, mutta mulle juuri sopiva. Samanhenkisiä jätkiä tuntuu olevan opiskelupaikkani täynnä eli ehkä mä olen loppuviimeksi aika tavallinen.

      En väitä että tilanne olisi välttämättä sulle sama mutta kuitenkin rivien välistä kuulostaa siltä että taivut aika vahvasti miessukupuolen kannalle mutta et vain viitsi sanoa sitä. Ei tietenkään tarvitse määrittää itselleen väkisin jompaakumpaa identiteettiä, mutta se on täysin sallittua, jos oikeasti siltä tuntuu :) Multa kysysttiin tutkimusten alussa mihin sijoittaisin itseni janalle 'miehen' ja 'naisen' välillä, ja mä pistin sen ehkä noin 75% miehen puolelle. Olisin halunnut pistää sen lähemmäs sitä miespuolta, mutta jätin sen siihen ikään kuin oikeutuksena sille että mussa oli 'tyttömäiseksikin' miellettyjä piirteitä.

      Prosessi tuo kyllä mukanaan myös omat uudet identiteettikriisinsä ja niihin kannattaa varautua. Itsellä nimenomaan pituus on sellainen, kun tietysti sitä ei ole siunaantunut edes sen vertaa kuin tytöillä keskimäärin, saati sitten miehillä. Tämä vaikeuttaa huomattavasti itsevarmuutta ja varsinkin seurustelusuhteen löytymistä, mihin tarvittaisiin muutenkin hitonmoista luonteenlujuutta koska pitäisi osata olla seksuaalisesti itsevarma toimimattomasta peniksestä huolimatta. Ei siis kannata laskea sen varaan että välttämättä onnistuisi siinä rakkauselämässä prosessin jälkeenkään, vaikka ei se tietenkään mahdotonta ole eikä välttämättä edes vaikeaa sosiaalisemmalle ja itsevarmemmalle tapaukselle. Ehkä ei minullekaan sitten kun olen vähän pidemmällä korjaushoidoissa ja muutenkin vanhempi.
      Nämä haitat ovat luonnollisesti pieniä siihen verrattuna että ei tarvitse olla enää ahdistunut väärästä fyysisestä ja sosiaalisesta sukupuolesta.

      'Sukupuolileikkaus' eli sukupuolenkorjaushoidot on ihan mahdollinen operaatio, kotimaassa ja ulkomailla, miten vain haluaa. Itsellä takana vasta rintojenpoisto. Suhteellisesti ajateltuna halpaa, koska vain sairaalassaolo maksaa, mutta rutiköyhän opiskelijan budjettiin teki kyllä ison loven koska jouduin olemaan siellä vähän odotettua kauemmin. Mutta joitain asioita ei raha voi korvata, joten loppupeleissä samantekevää. Hormonit ovat kalliita jos alat käyttää niitä jo ennen virallista sukupuolen vahvistamista, koska silloin maksat ne itse (about 100e 3kk välein), mutta hetun korjauksen jälkeen hyvinkin halpoja.

      Ja sä elät itseäsi varten kuten jokainen järkevä ihminen. Jos vanhemmat eivät ajattele sun hyvinvointiasi sen vertaa että tukisivat prosessissa, ei sunkaan tarvitse ajatella heitä. Itse olen tehnyt selväksi että en käy edes vierailemassa kotona ellei mua kutsuta uudella nimellä ja suhtaudua kuin poikaan, ei tyttäreen. Mutta tietääkseni kaikki sukulaiseni joille on kerrottu ovat ainakin sopeutuneet ja tärkeimmät hyväksyneetkin.

    • kohta aikuinen?

      Niin, tietyt jutut ovat sukupolvellasi helpommat kuin esim. itselläni.
      En ollut ikäisenäsi kuullutkaan transsukupuolisuudesta saati hoitomahdollisuuksista. Olin kyllä koko pienen ikäni (ja sen jälkeenkin kolmikymppiseksi asti) tuntenut, ettei kaikki ole sitä miltä se ulospäin muille ihmisille näyttää ja kuitenkin toisaalta sitten taas yrittänyt sopeutua sterotyyppiseen naisenrooliin, kun en muutakaan tiennyt olevan olemassa.
      Jossain vaiheessa oli silmiini osunut isän pornolehtikätköstä löytämästäni lehdestä juttu homoseksuaalisuudesta, mutta sävyä en nyt muista, että sellainen "poikkeama normaaliudesta" oli tiedossani. Mutta tämä ei koskenut itseäni, kun en tavoittanut itseäni!
      Vaikka toisaalta pakenin sairaalloiseen liikkumiseen ja lukemiseen, en löytänyt maailmasta mitään/ketään kaltaistani.

      Tuo sisäinen yksilöllinen kasvamisen, kehittymisen ja itsenäistymisen (hyväksyvätkö vanhemmat ja mitä muut ihmiset ajattelevat) tuska on kunkin yksilön koettava kohdallaan omalla tavallaan. Ihan kuin yksilöllisesti muovautuu kunkin seksuaalinen suuntautuminen.
      Uskoakseni oman sukupuolen kokemus on pysyvä. Siinä tapahtuu muutos, miten tietoinen kukin on omastaan.
      Käsitykseni mukaan paitsi oma tietämys niin myös oma kokemus omasta seksuaalisesta suuntauksesta voi muuttua ja kehittyä, etenkin murrosiässä "kaikki ajelehtivat". Se saattaakin tuntua sekoittavalta,kun jokin aika sitten on kokenut ihastumisen, rakastumisen tai kiihottumisen tunteita jotakuta kohtaan ja ajan päästä vallan toiseen sukupuoleen. Oma suuntautuneisuus saattaa löytyä hyvinkin myöhään, keski-iässäkin vielä.

      Sinun ei 15-vuotiaana tarvitse vielä päättää, jos olet trans-ihminen, että mitkä hoidot Suomessa tarjolla olevista otat ja mitkä jätät.
      Ihankuin sinun ei tarvitse vielä tietää, mihin tunnet vetoa / kiihottumista.

      Oletko ollut yhteydessä transtukipisteeseen? www.transtukipiste.fi siellä on ainakin ollut ryhmätapaamisia ja soittoaikoja.
      Oletko itse jo lukutoukka?

      Jeffrey Eugenides: Middlesex, tai:
      Voisit kerrata viisikko-sarjaa, jos jaksat / viitsit ;-).

      Tuolta aikaisemmista keskusteluosioista löytyi tietokirjasiakin:
      ---------
      Pienen pieni pala historiaa löytyy esim. Stakesin julkaisuista;
      Rastas, Merja: Oikeus oman identiteetin mukaiseen elämään? Tutkimus transseksuaalien elämästä ja asemasta Suomessa, STH raportteja 55, Valtion Painatuskeskus 1992 ja
      Hannuksela, Outi et Tölli, Nina: Sukupuoleen selviytyminen - Seitsemän suomalaista transseksuaalia, Stakes raportteja 224, Gummerus 1998.

      Myös Tiia Aarnipuun kirjassa 'Trans, sukupuolen muunnelmia' (Like, 2008) on kokemuksia, mutta ennemminkin yleismaailmallisesti. Lähdeluettelo on mainio.
      ----------

      Tsemppiä

    • pröööt

      Useimmiten on niin, että identiteetti vahvistuu vielä korjauksessa ulkonäön alkaessa vastata omaa kokemusta.

    • boygirl

      itse olen 17-vuotias fyysisesti tyttö mutta henkisesti sukupuolineutraali. olisin mielummin poika, mutta en kuitenkaan halua sukupuolenkorjaukseen. Haluaisin vain näyttää androgyynimmältä kuin nyt näytän, siksi meinasin leikata hiukset. En halua että ihmiset voivat ulkonäköni perusteella päätellä sukupuoltani. Itse pitäisin itseäni transgenderinä, ei mies eikä nainen, molempia muttei kuitenkaan kumpaakaan. Pidän sekä tytöistä että pojista, mutta pojista enemmän. Vanhempani eivät tiedä näistä tuntemuksista, eivätkä saakaan tietää, koska he eivät hyväksyisi sitä, pari ystävääni tietävät tästä ja osaavat hyväksyä sen ja olen siitä kiitollinen. pitää vain osaa hyväksyä itsensä sellaisena kuin on, itse haluaisin olla poika ja kun en ole, se masentaa minua, mutta pystyn elämään tyttönäkin, mutta vain poikamaisena tyttönä. voimia

      • kuitenkin,

        että haluaisit olla poika. Ei sinun tarvitse olla androgyyni tai poikamainen tyttö, jos se ei ole sitä mitä haluat tai tunnet olevasi. Mieti haluatko vielä aikuisenakin miellyttää vanhempiasi, käydä naistenvessassa, naisten pukuhuoneessa, kerätä jatkuvasti katseita "kumpi toi on, ai nainen". Se käy nimittäin sitä vaikeammaksi mitä enemmän tulee ikää. Tyttönä moni on vielä pystynyt sinnittelemään, mutta kun pitäisi ruveta aikuiseksi naiseksi... Se ei ole itsensä hyväksymistä vaan itsensä pettämistä.


      • boygirl.
        kuitenkin, kirjoitti:

        että haluaisit olla poika. Ei sinun tarvitse olla androgyyni tai poikamainen tyttö, jos se ei ole sitä mitä haluat tai tunnet olevasi. Mieti haluatko vielä aikuisenakin miellyttää vanhempiasi, käydä naistenvessassa, naisten pukuhuoneessa, kerätä jatkuvasti katseita "kumpi toi on, ai nainen". Se käy nimittäin sitä vaikeammaksi mitä enemmän tulee ikää. Tyttönä moni on vielä pystynyt sinnittelemään, mutta kun pitäisi ruveta aikuiseksi naiseksi... Se ei ole itsensä hyväksymistä vaan itsensä pettämistä.

        mutta jos en osaa periaatteessa kuvitella itseäni mieheksikään, en tunne olevani mies. en tunne olevani nainen. Joten sukupuolenkorjaus olisi varmaan turha minun kohdalla, koska ei ole mitään järkeä vaihtaa väärästä sukupuolesta toiseen väärään sukupuoleen :D


      • tilanteesta
        boygirl. kirjoitti:

        mutta jos en osaa periaatteessa kuvitella itseäni mieheksikään, en tunne olevani mies. en tunne olevani nainen. Joten sukupuolenkorjaus olisi varmaan turha minun kohdalla, koska ei ole mitään järkeä vaihtaa väärästä sukupuolesta toiseen väärään sukupuoleen :D

        Moni tg on korjannut itsensä pois naiseudesta, tavallaan mieheksi. Jokaisen oma päätöshän se on. Jos pystyy naisena elämään, parempi kai se sitten on olla ilman hoitoja.


      • sitten..
        boygirl. kirjoitti:

        mutta jos en osaa periaatteessa kuvitella itseäni mieheksikään, en tunne olevani mies. en tunne olevani nainen. Joten sukupuolenkorjaus olisi varmaan turha minun kohdalla, koska ei ole mitään järkeä vaihtaa väärästä sukupuolesta toiseen väärään sukupuoleen :D

        sanoit haluavasi olla poika?


      • teini nyt
        boygirl. kirjoitti:

        mutta jos en osaa periaatteessa kuvitella itseäni mieheksikään, en tunne olevani mies. en tunne olevani nainen. Joten sukupuolenkorjaus olisi varmaan turha minun kohdalla, koska ei ole mitään järkeä vaihtaa väärästä sukupuolesta toiseen väärään sukupuoleen :D

        muutenkaan samaistuu johonkin kaljuuntuvaan äijään. Meistä vaan tulee jonain päivänä joko vanha mummo tai vanha äijä, ei sitä kukaan muukaan innolla odota.


      • boygirl.
        sitten.. kirjoitti:

        sanoit haluavasi olla poika?

        aiai, kuin ihmiset eivät taida ymmärtää, olisin MIELUMMIN poika kuin tyttö, mutta en jos en koe olevina kumpikaan niin eikai sillä ole väliä kumman kehossa olen, sitäpaitsi, minulle on sanottu että omat perusteluni eivät riitä sukupuolenkorjaukseen, joten minun täytyy vain olla tyytyväinen tyttönä ^^


    • katsottu on ja sel.

      Sitä kun vaivaudut katsomaan sinne haarojesi väliin varmistuu kumpaa sukupuolta olet. Sitä on joko tyttö tai poika. Kaikki välimuodot ovat kiini vain korvien välistä.

      • ne...

        tanelit luulee!


      • välissähän

        se identiteetti on. Jos haarat määrittäis sukupuolen, eihän transihmisiä edes olisi... Ja sellaisiakin lapsia syntyy, joista ei haaroihin kurkkaamalla voi sanoa sukupuolta.


      • Jeeeeee :D
        välissähän kirjoitti:

        se identiteetti on. Jos haarat määrittäis sukupuolen, eihän transihmisiä edes olisi... Ja sellaisiakin lapsia syntyy, joista ei haaroihin kurkkaamalla voi sanoa sukupuolta.

        Tyttönä oleminen on kivaa


      • pah...
        Jeeeeee :D kirjoitti:

        Tyttönä oleminen on kivaa

        Imbecill....


    • ...

      Olet homo.

      • Tapa ittes PILLU

        Tyttönä oleminen EI ole kivaa!


      • lkgjh
        Tapa ittes PILLU kirjoitti:

        Tyttönä oleminen EI ole kivaa!

        Kokemus on suhteellinen. Minulle taas poikana/miehenä eläminen ei ollut kivaa. Nyt naisena elämä on kohdallaan.


      • Just joo -.-
        lkgjh kirjoitti:

        Kokemus on suhteellinen. Minulle taas poikana/miehenä eläminen ei ollut kivaa. Nyt naisena elämä on kohdallaan.

        Oot siis tehny sukupuolileikkauksen?? :) no mä oisin poika mielelläni jos voisin !! :(


      • Saatanan perse !!!!!!!!!
        Just joo -.- kirjoitti:

        Oot siis tehny sukupuolileikkauksen?? :) no mä oisin poika mielelläni jos voisin !! :(

        Tyttönä eläminen on perseestä !!! Menkat, raskaaks tulemiset yms paskaa !!!!!!! Oisin poika mielummi !!!!! ;(


      • Juhughtigtsyw
        Saatanan perse !!!!!!!!! kirjoitti:

        Tyttönä eläminen on perseestä !!! Menkat, raskaaks tulemiset yms paskaa !!!!!!! Oisin poika mielummi !!!!! ;(

        Haluun olla poika nyt heti! Meen sukupuolileikkaukseen heti!! :)


      • Apua!! ;((
        Juhughtigtsyw kirjoitti:

        Haluun olla poika nyt heti! Meen sukupuolileikkaukseen heti!! :)

        No oon tyttö ja vittu kukaa ei hyväksy et oon tyttö ! ;( mun vanhemmat toivo poikaa neki vaa haukkuu mua joskus ku must ei tullu poikaa, oon kuulemma taakkka niille.. ;(( ja oon yksinäine kaverit haukkuu mua VAAN SEN TAKII et oon tyttö!! :(( mitä mä teen!? Pitääks mun sit vaa tehä sukupuolileikkaus!? :((


      • Apua!!
        Apua!! ;(( kirjoitti:

        No oon tyttö ja vittu kukaa ei hyväksy et oon tyttö ! ;( mun vanhemmat toivo poikaa neki vaa haukkuu mua joskus ku must ei tullu poikaa, oon kuulemma taakkka niille.. ;(( ja oon yksinäine kaverit haukkuu mua VAAN SEN TAKII et oon tyttö!! :(( mitä mä teen!? Pitääks mun sit vaa tehä sukupuolileikkaus!? :((

        Ja oon miettiny itsemurhaa sen takii !!!! ;(( :(


      • hlkjh
        Apua!! kirjoitti:

        Ja oon miettiny itsemurhaa sen takii !!!! ;(( :(

        Sauhuajat, uskokaa jo, homma hoituu sillä että lähtee transtutkimuksiin. Jos saa diagnoosin, pääsee hoitoihin. Prosessi kestää joitakin vuosia, siihen ei mennä ajatuksella "menen sukupuolileikkaukseen". Pitää olla tosimielessä ajatuksissaan toista sukupuolta ennen kuin lääkäritkin uskoo sen.

        Ottakaa selvää asioista älkääkä valittako täällä. Nykyisin pääsee tutkimuksiin ja hoitoihin. Ei tarvitse uhota kotona näppiksen ääressä.


      • Turpakii saatana -.-
        hlkjh kirjoitti:

        Sauhuajat, uskokaa jo, homma hoituu sillä että lähtee transtutkimuksiin. Jos saa diagnoosin, pääsee hoitoihin. Prosessi kestää joitakin vuosia, siihen ei mennä ajatuksella "menen sukupuolileikkaukseen". Pitää olla tosimielessä ajatuksissaan toista sukupuolta ennen kuin lääkäritkin uskoo sen.

        Ottakaa selvää asioista älkääkä valittako täällä. Nykyisin pääsee tutkimuksiin ja hoitoihin. Ei tarvitse uhota kotona näppiksen ääressä.

        Haista sä vittu kakka kasa!!! -.-


      • DJEE
        Turpakii saatana -.- kirjoitti:

        Haista sä vittu kakka kasa!!! -.-

        SULKUPUOLTA EI VOO VAIHTAA ,MUTTA RESURSSIPOHJALLISESSA TALOUDESSA ROBOTIT VOI TEHDÄ SUKUPUOLI LEIKKAUKSIA KAIKILLE HALUKKAILLE ILMAN MAKSUA !

        t.WIISAS,WIISAAMPIKUSÄ


    • The...Future<1

      MYÖSKÄÄN SHKUPOLLI LEIKKAUKSISTA EMME LASKUTA , EI MAKSUA EIKÄ LASKUA SE ON PERJAATTEEMME ! JA 3% IHMISIstä TE-hköön töitä...

    • AlienIndie

      Jaa... joku keksinyt heittäytyä älykkääksi. Luuletko parodioivasi minua hyvinkin?

    • Tarvitaan luutijaa

      Tälle keskustelupalstalle tarvittaisiin luotsi, että saataisiin nämä sonnansuoltajat siivottua nopeasti pois. Vuosia sitten yksi yritti mutta savustettiin äkkiä ulos.

      • SEKSIÄ <3

        Mun perseestä tulee verta -.- tussu


      • Kakka pökäle -.-
        SEKSIÄ <3 kirjoitti:

        Mun perseestä tulee verta -.- tussu

        Haistakaa iso paska


    • Anonyymi

      Itsellani on samoja tunteita

      • Anonyymi

        Ja oletat, että aloittaja on 11 vuoden jälkeen kärppänä vastaamassa? Mahtaakohan ap olla nyt joku omaan hienouteensa tukehtunut muusu vai täysin tavismiehenä elävä kundi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe