Mitä ne juridiset syyt ovat?

Antimorsian

Siis jos miehelle haluaa selittää avioliiton järkevyydestä, niin mitä se avioliitto käytännössä hyödyttää?

Ollaan oltu 5,5 vuotta yhdessä, kihloihin suostui pitkin hampain pari vuotta sitten, pelkäsi ihan tosissaan. Lapsia en tule ilmeisesti saamaan hänen kanssaan, koska "sinullahan on jo lapsi", kyllä kohta 10 vuotias. En siis tarvitse enempää?

Naimisiinmenosta olen puhunut jo pitkään, mutta mies ei halua riidellä, ja alkaa mököttää, ei puhu mitään, pilaan kuulemma koko illan siten. Joitain syitä olen saanut; hän ei halua. Miksi? En halua riidellä. Haluatko mieluummin erota kuin mennä naimisiin? En halua erota. Siihen hän ei vastaa mitään, että "enkö kelpaa vaimoksi tai lasten äidiksi"..eli taisin osua oikeeseen kohtaan.
Vaikeita asioita, mutta minulle naimisiin meno on luonnollinen jatke suhteen vakiintuessa. Että tulis sama sukunimi, olen valmis taipumaan maistraattiin, koska mies ei halua kirkkohäitä, itse kyllä haluaisin ja hienon puvun, eli luopuisin myös siitä. Myös se, että luonnollisesti haluaa liiton ja rakkauden julkistaa.

Olen elänyt miehen ehdoilla pitkään.

4

917

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omatahto

      "Olen elänyt miehen ehdoilla pitkään. "

      Miksi? Ja miksi vielä sen jälkeen haluat naimisiin?

    • JH

      Ensimmäiseksi täytyy todeta, että tehän ette ole kihloissa. Lain mukaan pariskunta on kihloissa, kun ovat lupautuneet avioliittoon. Nähdäkseni teiltä tuo lupaus vielä puuttuu, joten kihlauksesta on turha puhua.

      Mutta asiaan. Avioliitosta seuraa avio-oikeus toisen omaisuuteen avioliiton päättyessä. Aviopuoliso myös perii kuolleen puolison, jos rintaperillisiä ei ole. Ei siis tarvita erillistä testamenttia. Tosin tämähän ei auta miestäsi, koska sinulla on lapsi, joka perii sinut sitten joskus. Aviopuoliso kuuluu myös alhaisimpaan perintöveroluokkaan. Aviopuolisoilla on toisiinsa nähden elatusvelvollisuus. Verojutuissa avioliitto auttaa. Voi siirtää oman palautuksensa kuittaamaan puolison mätkyjä. Avioliitto voi auttaa myös silloin, jos toinen puolisoista käy töissä eri paikkakunnalla, mutta silti asutaan yhdessä. Verotuksessahan voi vähentää kerran viikossa matkan kotipaikkakunnalta työpaikkakunnalle, mutta vain jos kotipaikkakunnalla on perhe.

    • tässä faktoja

      Jos rakastaa toista ja haluaa sitoutua, niin miksi vastustaisi avioliittoa.
      Avoliiton ongelmat verrattuna avioliittoon alkavat joko erotilanteessa tai kuolemantapauksessa. Kummassakin tapauksessa kumpikin puoliso säilyttää oikeuden omaan omaisuuteensa, kukaan ei peri ketään eikä maksa tasinkoa. Kuulostaa hyvältä, mutta lapsettomana kuolleen avopuolison suku on oikeutettu edesmenneen osuuteen, avopuolisolla ei ole oikeutta jäädä asumaan yhteiseen asuntoon vaikka omistaisi siitä puolet. Ei ole oikeutta perhe-eläkkeeseen jne. Näitä on nähty niin paljon.
      Testamentin voi tehdä puolisonsa hyväksi, mutta edelleenkin avopuoliso joutuu maksamaan enemmän perintöveroa, ja kumma kyllä, kun tulee puhe testamentista niin luullaan että toivotaan toisen kuolemaa, kun kyse on asioiden selkiyttämisestä.

      • naputtajanikke

        Poimin keskustelusta joitakin silmään osuneita asioita.
        Kihlauksella ei ole mitään juridista merkitystä ollut enää vuodesta 1988 asti. Voi olla kihloissa niin monen kanssa kerralla kuin haluatte. Ulkopuolisille se on vai niin, ahaa -leikki.

        Toiseksi rakkaus on tunne. Rakkaus ei siis ole faktaa. Faktan voi todistaa, sen voi nähdä jne.
        Suurin osa seurustelee rakkauden takia, menee naimisiin rakkaudesta. Siis siitä tunteesta, että hei, tää on oikein meille ja hyvä juttu.

        Yleensä pariskunnista toinen aina rakastaa enemmän kuin toinen. Pitkään seurustelevat parit muuttavat kantojaan. Jos mies ei halua lapsia tai ei halua naimisiin pitkän yhdessäolon jälkeen, meille monelle elämän seuraaminen on opettanut kyllä, miksei halua.

        Sitoutumattomana mutta täyden palvelun saavana varsinkin mies usein ei pidä naimisiinmenosta ja edessä olevasta potentiaalisesta avioerosta ja huoltajuuskiistoista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9616
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2817
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      160
      2574
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1623
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1484
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1429
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe