Ollaanko oikeusvaltiossa?

pipikö vai ei?

Mari Pekonen-Ranta, vakuutusasiantuntija, Finanssialan Keskusliitosta kirjoittaa, HS mielipide 22.1.2010:
lainaus alkaa
”Vakuutuslääkäriä ei pidä rinnastaa hoitavaan lääkäriin
Vakuutuslääkärin ja potilasta hoitavan lääkärin välillä on selvä työnjako. Hoitavan lääkärin tehtävänä on tutkia ja hoitaa potilasta. Hänen tehtävänään on myös kuvata esimerkiksi lääkärinlausunnossaan mahdollisimman kattavasti ja objektiivisesti lääketieteelliset tosiasiat, kuten tutkimusten tulokset ja löydökset.
Vakuutusyhtiö tekee päätöksensä hoitavan lääkärin tekemien tutkimusten ja potilaan sairauden tai vamman perusteella. Yhtiö voi tarvittaessa hankkia tietoja potilaan kokonaistilanteesta myös muilta terveydenhuollon yksiköiltä. päätökseteossa otetaan lääketieteellisen arvion lisäksi aina huomioon myös asiaan vaikuttava lainsäädäntö, vakuutusehdot ja oikeuskäytäntö.
Periaatteena vakuutusyhtiöiden ja vakuutuslääkäreiden toiminnassa on korvauksenhakijoiden yhdenvertainen kohtelu ja korvauskäytännön yhdenmukaisuus. Oikeusturva toteutuu, kun korvauksen hakija saa sen korvauksen, johon hänellä on oikeus.
Kaikki korvauksia hakevat henkilöt eivät aina saa haluamaansa korvausta. Vääriä odotuksia ja riitoja syntyy usein silloin, kun hoitava lääkäri ottaa jo etukäteen kantaa siihen, korvataanko henkilön vahinko vakuutuksesta tai onko hänellä oikeus eläkkeeseen. Tätä hoitavan lääkärin ei pitäisi tehdä, koska hän ei ole vakuutuslainsäädännön, vakuutusehtojen tai oikeuskäytännön asiantuntija”.
lainaus päättyy

On totta, että vakuutusyhtiön lääkäriä ei voi rinnastaa oikeaan lääkäriin.

Kun hoitava lääkäri (ja usein monta) on tehnyt kattavat ja objektiiviset tutkimukset lääketieteellisiin tosiasioihin perustuen, miten yksi vakuutuslääkäri voi ne kumota työpöytänsä äärestä näkemättä vilaustakaan potilaasta?

Kumoutuuko hoitavien lääkäreiden pätevä lausunto vakuutusyhtiöiden omien itse laatimiensa sääntöjen perusteella? Tuleeko ”lääketieteelliset” ohjeet (kuten yllä) Finanssialan Keskusliitosta! Häkellyttävää!

Jos tämä on mahdollista, silloin emme elä oikeusvaltiossa!

Tuossahan on syy, miksi vakuutusyhtiöiden kannattaa pitää omia ”lääkäreitään”, sillä nehän maksavat itsensä helposti takaisin hylättyjen päätösten muodossa! Voi perkele, etten paremmin sano!

8

472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ampp

      Et noi vak.yhtion horot sepittelee mita vaa kun saavat siita rahaa.

      • Jovaintaas

        Ks vaikka noita Kelan lehtiä, jotka ilmestyvät muutaman kerran vuodessa.
        "Puolueeton" asiantuntija kertoilee ummet ja lammet jostain vammaryhmästä, josta kohistaan juuri lehden teko vaiheessa. Kun selvittelee asiantuntijan taustat, niin vakuutuslääkärihän se siinä.
        Esimerkkejä aivovamma-asioista, Kelan asiantuntijalääkärin puolustuspuheista jne, joita viime vuonna oli Kelan lehti pullollaan.

        Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt - pätee tässäkin. Aina kannattaa tarkistaa taustat, jos johonkin haluaa luottaa, oli kyseessä lääkäri, lakimies tai vaikka sijoitusneuvoja. Jokainen saa proviikkaa jostain työnantajalleen tekemästä "palvelusta".


    • Pyövelin työ

      Mielestäni noilta vakuutuslääkäreiltä pitää poistaa lääkärin valtuudet. Hehän vannovat lääkärin valan ja sitä pitää toteuttaa kaikissa olosuhteissa.
      Siitä ei vapauta mikään työpaikka.
      Vakuutuspyöveli olisi sopiva nimike heille

      • Valemaa

        Mut korruptio on voimissaan.


      • Oletko nähnyt oikein
        Valemaa kirjoitti:

        Mut korruptio on voimissaan.

        Nimittäin kärähtänyt jo useampi"asiantuntijalääkäri" myös tuolta eläinlääkäripuolelta. Tuntuu olevan tätä samaa kastia nämä vakuutusyhtiöidenkin "lääkärit". Näillä kun ei ole edes valkoista palttoota päällä eikä stetoskooppia roikkumassa noin niinku rekvisiittina kaulassa,vaan päätökset ,ne tulee kuin pyssyn suusta
        korkialta ja komiasti. Voisimpa melkein väittää että tähän pienipalkkaiseen asiantuntijalääkärin ammattiin pystyy 78,3ja puoli prosenttia Suomen kansasta joka osaa lukea ja saa jostain kirjan josta lukee :
        Flunssa määrätään 400mg Buranaa ohjeen mukaan, jos ei kahdessa viikossa mene ohi, käänny erikoislääkärin puoleen.


    • kaltoinkohdeltu

      Huuhtanen antoi Ylen1 aamutelevisiossa ymmärtää, ettei lääkärit osaa tehdä B-lausuntoja.
      Sitä voi olla yhtä sairas- tai sairaanpikin kuin eläkkeelle päässyt, mytta sinua tutkinut lääkäri on tumpelo lausunnoiden kirjoituksessa. Tälläistä tasa-arvoa, kiusaamisata ja kikkailua sairaudella.
      Ja sairaiden kustannuksellaan.
      Olen menettänyt kunnioitukseni lääkäreitä ja heidän työtään kohtaan. Nyt kun menee sirailaalaan saa käydä ennen sitä viimeisellä ehtoollisella tyyliin; ken täsätä menee saa kaiken toivon heittää.
      -Ja ilmeisesti rahansakin

      • SE se vaan on sillä

        Oli jossain TV-ohjelmassa,näissä missä etsitään kaikkija sensaatioita ym. että vakuutusyhtiöiden asiantuntijalääkärit eivät ota potilaita vastaan aivan inhimillisistä syistä. Ei kuulemma saa syntyä potilas-lääkärisuhdetta joka vaikuttaisi pidemmän päälle myös todistuksiin joita lääkäri kirjoittaa.
        Tokihan on selvää että jos olet saman lääkärin hoidossa kymmeniä vuosia niin kyllä siinä varmaan jotain sympatioita syntyy molemmin puolin ja tämä kyllä varmaan vaikuttaisi myös kirjoitettuihin todistuksiin, vaikka niin ei saisi olla.


      • Vaktap

        Huhtanen horaa vak.yhtioil. Tekee mit on kasketty. Mafia jyraa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3115
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2502
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      368
      2326
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2035
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1857
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. 166
      1265
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1111
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe