Lentokentän lähellä mitään? Ostoskeskusta ym.?

6 tuntia aikaa

Minulla on koneenvaihto Istanbulissa, saavun sinne 17.30 jos kone ajoissa ja jatkolento lähtee klo 23.50. Tuossa on siis reilut kuusi tuntia aikaa. Ehtisikö käydä jossakin vai onko parempi odotella lentokentällä? Olen aikaisemmin käynyt Istanbulissa, joten välttämättä ei sinne kaupunkiin asti tarvitsisi lähteä. Ajattelin, että olisikohan tuossa lentokentän lähellä mitään ostoskeskusta tai muuta paikkaa minne mennä? Ja jos on niin miten kätevintä mennä? Taksilla? Metrolla vai miten?

Sellainen muistikuva, että taksimatka kentältä keskustaan kesti ainakin puoli tuntia, joten jos sinne asti lähtee niin missä ehtisi käydä kun matkoihin menisi sitten se noin tunti jos oikein muistelen.

Kiitos jos joku jaksaa vastailla.

6

947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kenttä?

      Onko kyseessä Atatürk vai Sabiha?

      • aloittaja..

        Atatürkin kenttä siis kyseessä.


      • gnu8
        aloittaja.. kirjoitti:

        Atatürkin kenttä siis kyseessä.

        Meillä on sama vaihto. Ilman muuta aiomme lähteä kaupungille, hyvin ehtii pari tuntia kierellä Sultanahmedissa.


    • Zeynep1

      Jatkolennolta olet terminaalista ulos n. klo 18.00 jos kone on ajoissa, se on pahin ruuhka-aika Istanbulissa. Takaisin kentällä sinun pitää olla klo 22.00. Eli aikaa jaa n. 4 tuntia. Matkoihin kannattaa varata tunti kumpaankin suuntaan.

      Sinuna hyppaisin terminaalin edesta Havas:in valkoiseen bussiin, joka menee suoraa Istanbulin moderniin keskustaan Taksim-aukiolle puolessa tunnissa. Lippu 10TL/suunta. Taksimissa on valtava kavelykatu Istiklal Caddesi, n- 1.7 km kauppoja, kahviloita, ravintoloita, historiallisia nahtavyyksia (vanhoja kirkkoja, Galatan torni jne.). Siella saa hyvin kulumaan aikansa ja kyse on nimenomaan paikallisten ihmisten vapaa-ajanviettopaikasta eika matkailijoille luoduista pinnallisista kebapravintoloista kuten Sultanahmetissa.

      Sultanahmetissa, jossa Aya Sofia etc. sijaitsee, menee kaikki nahtavyydet kiinni klo 17.00 viimeistaan. Sinne et siis kerkea ajankaan puolesta. Lisaksi Sultanahmetiin ei ole suoraa yhteytta lentokentalta (metro on, vaihto Aksarayssa, kestaa saman 30 min kuin Taksimiin) eika siella paikalliset hengaa iltaisin syomassa, kahvittelemassa, kaupoilla.

      Sultanahmetin nahtavyydet nakyy mainiosti myos Taksimin nakoalabaareihin ja ravintoloihin (mm. 360 nakoalabaari. osoite: Misir Apartmani, Istiklal Caddesi) ja historialliseen Galatan torniin, joka on auki alkuiltaan saakka. Takaisin paluukin sujuu vaivatta, palaatte vain samaan pisteeseen Havasin bussi teidat jatti. Bussit lahtevat takaisin lentokentalle 30 minuutin valein. Jos Havasin bussille kay matkalla jotain ja myohastytte jatkolennosta uskon, etta saatte asian jarjestymaan vaivatta (koska myohastytte monen muun kanssa) mutta jos lahdette yksin metroilla ja takseilla seikkailemaan, olette oman onnenne nojassa.

      Jos muuten lennatte Turkish Airlinesilla tarkistakaa onko heilla ilmaista kaupunkiajelua vaihtolipun omaaville. Viime vuoden lopussa he tarjosivat koneen vaihtajille ilmaista kiertoajelua, mutta siina oli joku aikarajoitus, 5t vaihto, en muista.

      Terveisin Istanbulista 0 astetta, lumetkin sulaa!

    • Zeynep1

      Niin ja lentokentan lahella ei ole oikeastaan mitaan kovin hehkeata tai mielenkiintoista. Yesilkoyssa on rannalla kivoja ravintoloita, ja sinne voit toki menna taksilla, mutta jos olet matkalla ennen huhtikuuta, en suosittele, koska suurin osa kivemmista ulkoilmapaikoista siella pain on kiinni, tyhjia tai hyisen kylmia.
      Jos nyt aivan valttamatta haluat ostoskeskukseen lahin ja mukavin lienee Forum Istanbul Esenlerin linja-autoaseman ja Ikean vieressa. Siella on lukemattomia kauppoja ja Turkuazoo akvaario, jossa myos (aika pienia) haikaloja. Sisaanpaasy 20TL, taksi kentalta Forum Istanbuliin maksaa n. 20 TL per suunta. Itse menisin mieluummin Taksimiin kuin ostarille, jossa on kaikki samat merkit kuin Helsingissakin (ja ne Ikean lihapullat!).

      • aloittaja..

        Näistä oli paljon hyötyä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Savonlinnassa machete hyökkäys!

      Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
      Maailman menoa
      191
      4005
    2. Mikä siinä sun kaivatussasi on niin

      erityistä muihin verrattuna? 🙋‍♂️
      Ikävä
      194
      2861
    3. Suoraan Sinulle

      En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
      Ikävä
      58
      1736
    4. Kuvaile omaa ulkonäköäsi

      Niin kaivattusi voi bongata sinut täältä.
      Ikävä
      118
      1710
    5. Pakettiauton kuljettaja tappoi

      Kuljettajan nimi joka tappoi 2 ihmistä.
      Leppävirta
      13
      1508
    6. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      69
      1374
    7. Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?

      Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a
      Hindulaisuus
      423
      1357
    8. Mikä on sinun ja rakkaasi ikäero?

      Kirjoita, jos rakkaasi on nuorempi/vanhempi 🥰
      Ikävä
      94
      1299
    9. Niin siinä kävi

      Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum
      Ikävä
      61
      1283
    10. Mies minkälaisista naisista yleensä

      Tykkäät? Ihan mielenkiinnosta kysyn.
      Ikävä
      75
      1216
    Aihe