Eli kysympähän vain, että miltä maistuu tuo Nori? Ostin semmoisen '' pakkauksen '' eilen, mutta en ole uskaltanut maistaa sitä :D Joten jos voisitte kertoa semmosia helppoja makuja esim. jos se maistuisi vaikka sitruunalta :DD Joo vähän epäselvää mutta ymmärsitte? :'333
Miltä maistuu Nori merilevä? :'3
15
3686
Vastaukset
- Futomaki
Vaikea verrata äkkiseltään mihinkään muuhun, mutta ei se pahan makuista ole. Nipsaise kulmasta pieni pala ja maista. Noriahan voi käyttää monellakin tapaa, esim. lyhyiksi suikaleiksi leikattuna keitetyn riisin päällä, raamen-annoksissa yms. Useimmiten se tietty yhdistetään norimaki-sushiannoksiin, mutta suosittelen kokeilemaan muutenkin. Japanilaistyyliseen aamiaiseen kuuluu myös usein nori-levä, esim. hotelleissa.
- safkaseireeni
Nori on yleinen erilaisten riisiruokien kaverina ja käärönä. Maultaan se on monia muita leviä voimakkaampaa varsinkin paahdettuna. Maku on merellinen, se maistuu siltä kuin rannalle kasaantunut levä haisee :) Sellaisenaan voit norilevyä silputa hienoksi ja ripotella esim. salaatin päälle.
Japsit syövät noin 50 eri levälajia ja kutsuvat niitä merten vihanneksiksi. Wakame eli isolehtinen, kauniin vaaleammanvihreä on oma suosikkini. Sitä käytetään esim. misokeitossa. Kuvia wakamesta ja misoresepti:
http://safkaseireeni.blogspot.com/2010/02/misokeitto.html
Noita kuivattuja norilevyjä ei, sitä vastoin kuin wakamea, kannata liottaa koska menevät aika ällöksi turpeaksi mössöksi yleensä.
- Japaninasiantuntja
Kalalta.
Kyllä tuo sana kuvaillee sitä makua parhaiten.- Sakana no aji ka ?!?
En tiedä mitä olet maistanut, mutta et nori-levää ainakaan. Onhan siinä toki sellainen "merellinen" maku, mutta ei se kyllä kalalle maistu. On muuten olemassa myös korealaista nori-levää, joka ainakin japanilaisen vaimoni mukaan on hieman erilaista kuin japanilainen nori.
- Terveellistä safkaa
Jos välttämättä pitää norille joku maku keksiä, niin sanotaan sitten, että suolainen. Hyvin usein nori maistuu hieman suolaiselta. Lisäksi on hyvä muistaa, että nori ei suinkaan ole ainoa merilevä jota ruuassa saattaa tulla vastaan, kombu ja wakame ovat yleisiä myös. Eli jos joskus on maistanut jotain merilevää ja siitä ei pitänyt, niin se ei välttämättä ollut noria.
- mibo0vgpm.
Se maistuu pahalta.
Ei maku onneks oo kuitenkaan hirveen vahva. - Docomo
Nori on hyvaa, terveellista ja maistuu norille. Ei kun vihreaa levaa nassuun.
Korealainen nori on ohuempaa kuin Japanilainen. Lisaksi sen pinta oljytaan ja suolataan joten itse pidan siita enemman kun paikallisesta.- jää kaipaamaan
Olen syönyt sitä 30 v ja pitänyt alusta asti. Se on sellainen maku ja koostumus mitä joskus ihan kesken kaiken kaipaa, neutraali vaikka onkin. Himpun hapan. Hiukan kuin ketunleipä.
- levästö
Eikös merilevässä ole merellinen maku ja terveellistäkin ravintoa se on.
Muutaman kerran olen tehnyt merilevästä Miso keittoa.
Reseptiä en nyt heti muista, mutta Miso keittoon tulee merilevää ja miso tahnaa, jota
voi onnistua löytämään ainakin luontais tuote kaupassa.
Miso keitto on aito japanilainen keitto ruoka.
Aika erikoinen maku, kun sitä ensimmäisen kerran maistaa. Siihen täytyy totutella, niin
kyllä se keitto sen jälkeen ihan kohtalaisen hyvältä maistuu.- leväperäistä?
Maku on tosiaan "merellinen". Sitä on vaikea kuvailla, mutta ei se pahaa ole. Merileviäkin on erilaisia, nori ehkä tunnetuin, mutta törmätä voi myös wakameen ja kombuun. Etenkin mainitsemassasi miso-keitossa käytetään usein noita muita. Myös misoa voi käyttää monellakin tapaa. Oma suosikkini on miso-raamen.
- miso miso
Ei siihen misokeittoon kannata ainakaan keskustelun aloittajan mainitsemaa nori-levää laittaa! Wakame on paljon parempi vaihtoehto...
Misotahnaa löytää vaikka citymarketin hyllystä. - levästö
miso miso kirjoitti:
Ei siihen misokeittoon kannata ainakaan keskustelun aloittajan mainitsemaa nori-levää laittaa! Wakame on paljon parempi vaihtoehto...
Misotahnaa löytää vaikka citymarketin hyllystä.valmistaa ja verrata eri levälajeja keskenään, kun niitä on nykyään helpommin saatavissa, kuin
muutama vuosi sitten, kun ensikerran kokeilin tehdä japanilaista eksoottista ruokaa.
Toisaalta, jos saman aterian valmistaisi japanilainen, niin kyllä hän saisi siitä
huomattavan paljon japanilaisemman aterian, kuin mitä itse onnistuin saamaan.
Täytyypä katsoa tarkemmin seuraavan kerran, kun käyn Citymarketissa, jos
siellä on tullut valikoimiin miso tahna, koska ei sitä siellä ollut muutama
vuosi takaperin.
Nykyään on onneksi enemmän Aasialaistyylisiä ruoka aineita saatavilla, joista
saa aikaan eksoottisempia aterioita.
Ruoka matkailijan hartain haave on tietenkin päästä joskus käymään Japanissa ja saada
syödä siellä aitoa merilevää, jonka on japanilainen valmistanut. - wa-kame-kame
levästö kirjoitti:
valmistaa ja verrata eri levälajeja keskenään, kun niitä on nykyään helpommin saatavissa, kuin
muutama vuosi sitten, kun ensikerran kokeilin tehdä japanilaista eksoottista ruokaa.
Toisaalta, jos saman aterian valmistaisi japanilainen, niin kyllä hän saisi siitä
huomattavan paljon japanilaisemman aterian, kuin mitä itse onnistuin saamaan.
Täytyypä katsoa tarkemmin seuraavan kerran, kun käyn Citymarketissa, jos
siellä on tullut valikoimiin miso tahna, koska ei sitä siellä ollut muutama
vuosi takaperin.
Nykyään on onneksi enemmän Aasialaistyylisiä ruoka aineita saatavilla, joista
saa aikaan eksoottisempia aterioita.
Ruoka matkailijan hartain haave on tietenkin päästä joskus käymään Japanissa ja saada
syödä siellä aitoa merilevää, jonka on japanilainen valmistanut.Kyllä edelleen olen sitä mieltä että se nori-levä ei kuulu mitenkään misokeittoon, ei edes kokeilumielessä, vaan wakame.
Nykyään esim. Stockmannilta, Prismoista ja Citymarketeista löytää sushiriisit, nori-levyt, misot, mirinit, wasabit ja garit ainakin.
Ja kyllä se täällä myytävä merilevä on myös "aitoa" merilevää. Eli jos hartain haave on maistaa "aitoa" japanilaisen valmistamaa levää niin halvemmaksi kuin Japaniin lento, tulee kun menee Helsinkiin Tokyokaniin ostoksille. - levästö
wa-kame-kame kirjoitti:
Kyllä edelleen olen sitä mieltä että se nori-levä ei kuulu mitenkään misokeittoon, ei edes kokeilumielessä, vaan wakame.
Nykyään esim. Stockmannilta, Prismoista ja Citymarketeista löytää sushiriisit, nori-levyt, misot, mirinit, wasabit ja garit ainakin.
Ja kyllä se täällä myytävä merilevä on myös "aitoa" merilevää. Eli jos hartain haave on maistaa "aitoa" japanilaisen valmistamaa levää niin halvemmaksi kuin Japaniin lento, tulee kun menee Helsinkiin Tokyokaniin ostoksille.Joo, eipä se kannata Japaniin pelkän levän takia matkustaa.
Jos joskus matkustaisi Japaniin, niin niiden kauniiden maisemien ja
omalaatuisen luonnon vuoksihan sinne voisi mennä käymään.
Samallahan siinä tulisi sitten tuntumaa japanilaiseen ruoka kulttuuriin ja
kulttuurishokin voisi kokea Tokiossa.
- Yumeno
Minun mielestäni se ei maistu pahalta, mutta ei hyvältäkään... Parhaiten muistan norilevästä sen tuoksun. Tuntuu kuin koko ruoka maistuisi siltä. Jos ei välitä siitä kovinkaan paljon, kannattaa jättää pienemmiksi annoksiksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1291807
Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.781667Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie561303- 691131
Tiedätkö autereen?
Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen8789- 2775
- 45757
Oli kyl kunnon reissu
Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻10749- 41725
Plösö ja synttäriruusut
Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?150702