Pohjois-Koreaan?

matkalle?

Olen matkustellut useissa "massalomakohteissa", mutta yhtäkkiä mieleen pamahti ajatus: kerran elämässä pitäisi käydä Pohjois-Koreassa!

Onko joku käynyt ko. maassa? Millaista oli? Osaatteko suositella joitakin matkatoimistoja?

Matkan edellytyksenä on kyllä se, että lennot tapahtuvat turvallisen lentoyhtiön koneilla yms.

Rikollisuus tuskin P-Koreassa rehottaa, veikkaisin. Onko näin?

19

2457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iiioiiooiio

      Omakohtaista kokemusta ei ole, mutta kuulemma nämä matkat tehdään suomesta ensin lentämällä finskillä kiinaan, josta junalla P-Koreaan. Ilmeisesti lähinnä Pjongjangin alueella liikutaan, ja omin päin ei saa lähteä seikkailemaan, vaan aina oppaan mukana. Rikollisuutta tuskin tuollaisessa maassa on, jos valtiota ei lasketa.

      • . . .

        Miten mahtaa olla, saako tuolla ollenkaan valokuvata? Vaiko vain tiettyjä kohteita?


      • . . .
        . . . kirjoitti:

        Miten mahtaa olla, saako tuolla ollenkaan valokuvata? Vaiko vain tiettyjä kohteita?

        Lisäkysymyksenä: paljonkohan P-Koreaan viikon matka maksaisi YHTEENSÄ Traveller Oy Ab:n kautta? En oikein ottanut kotisivuista selvää.

        Olympian kauttahan tais olla noin 2500€ / hlö, mutta olikin paljon selvemmät sivut.


    • kannattaa..

      Kävin,oli erittäin mielenkiintoinen matka.
      Otin selvää eri vaihtoehdoista."Omatoimisesti" onnistuu,mutta tulee kalliiksi.
      Päädyin Olympia-toimiston matkaan.Loistavasti toteutettu.
      Maa on todella "aidosti erilainen" niinkuin toimisto sanoo.Se paljastuu vasta kun menet sinne.
      Suosittelen vilpittömästi.
      Miten sanoisin...sinne kannattaa mennä "tyhjillä",tehdä havaintoja tarkasti ja pohtia näkemäänsä ja kokemaansa.
      Matkallamme oli todella paljon maailmaa kiertäneitä ihmisiä,pitivät yhtenä mielenkiintoisimmista matkoistaan.
      Sitä se oli.

      • Yksi kiinnostunut

        Kysymys

        Miten luvan saa kyseiseen maahan?? Voiko kukaan vastata ja onko kenelläkään tietoa tästä?? Olisi todella mahtavaa käydä kyseisessä maassa!


      • Yksi kiinnostunut
        Yksi kiinnostunut kirjoitti:

        Kysymys

        Miten luvan saa kyseiseen maahan?? Voiko kukaan vastata ja onko kenelläkään tietoa tästä?? Olisi todella mahtavaa käydä kyseisessä maassa!

        Tai siis pitääkö sinne olla viisumi tai jonkinlainen kutsu???


      • Yksi kiinnostunut
        Yksi kiinnostunut kirjoitti:

        Tai siis pitääkö sinne olla viisumi tai jonkinlainen kutsu???

        Haluaisin kovasti tietää mistä olisi mahdollista saada tämä viisumi ja/tai kutsu???


    • Pohjois-Koreassa

      Katso vaikka www.koryogroup.com sivuilta vaihtoehtoja. Itse kävin heidän kauttaa joitakin vuoksi sitten. Olympia tekee sinne myös matkoja, eikä ole ihan sikakalliitakaan. Perusmatkat ovat käytännössä samanlaisia järjestäjästä riippumatta, koska matkailu maassa on "rajoitettua", eli omatoimisuutta ei ole mahdollista toteuttaa siellä. Käytännössä maahan saapuminen/lähteminen tapahtuu joka junlla tai lentäen. Lentoyhteys lähinnä Pekingistä ja silloinkin Air Koryo taitaa edelleen olla ainoa vaihtoehto, ellei jonkin kiinalainen lentoyhtiö ole aloittanut säännöllistä reittiä sinne. Jos haluaa kokea jotain ainutlaatuista, kannattaa maassa vierailla vielä kun voi, sillä eihän Itä-Saksaan/Albaniaan (ent systeemin)/Neuvostoliittoon ole enää mahdollista matkustaa. Niin se maailma muuttuu.

    • peking1000

      Ainakin www.traveller.fi järjestää Pohjois Koreaan matkajoa yksittaisille menijoille.

    • kahjo gekko

      Kiinnostaisi kovasti tietää, mikä hinku ihmisillä on matkustaa johonkin pohjois-Koreaan? Siis valtioon jossa ajattelu, mielipiteet ja omaisuus on kansalta kielletty pakkotyön ja kuolemanrangaistuksen uhalla. P-korean kansasta iso osa kituu nälkäkuoleman partaalla ja samaan aikaan johtaja Kimin perhe lihoo. Onhan siellä toki nähtävyyksiä. Muunmuassa pilvenpiirtäjiä joiden sisällä ei ole mitään ja moottoritie joka alkaa metsästä ja päättyy pellon reunaan vai oliko se toisinpäin. Anyway, jos sinne Pohjois-ureaan eiku -koreaan on niin kova kiima matkustaa, niin kannattaa pitää kiirettä. Voi olla että koko maata ei kohta ole jos nimittäin vielä kerjäävät länneltä selkäänsä.

      • olen puhunut

        Menen aina Inglesiin,samaan tuttuun hotelliin.Käyn joka ilta Jorma Kalevin baarissa.
        Saan perunamuusia ja lihapullia,Iltasanomatkin sieltä saa ja kotimaista kaljaa.
        En voi käsittää miksi joku haluaa jonnekin muualle.


    • kökkötraktori

      Mitä helvetin älyä on matkustaa ulkomaille syömään pottumuusia, lukemaan Iltasanomia ja ryystämään sumppia jossain Kalevin baarissa. Tota samaa voi tehdä täällä härmässä menemättä minnekään. Kun mä matkustan ulkomaille, en halua nähdä siellä mitään Suomesta.

    • matkustava

      Mennossa ollaan . . .
      tämän päivän (31.7) Hesarissa juttu Pohjois-Koreaan matkaaville. Siitä selviää. Ja onhan siellä järjestetty golfkisatkin (!!!). Luin jostan kevään golflehdestä.
      Antoisaa matkaa oikealla asenteella !

    • matkustava

      Sori, korjaus edelliseen. Artikkeli on Hämeen Sanomissa.

    • kävijä

      Käytiin juuri 4 vrk reissu P-Koreassa, Pjöngjangia nähtiin aika paljon ja maaseutuakin rajalla käynnin (DMZ) ja Kim Il Sungin lahjamuseokäynnillä.
      Todella positiivinen kuva maasta ja sen ihmisistä jäi, oppaat olivat hyviä ja varsinkin toinen heistä erittäin huumorintajuinen joka ymmärsi kepeätä muttei pilkkaavaa huumoriammekin massta ja sen systeemeistä :)
      Kuvata saimme varsin vapaasti - ainoa toive mainioita oppailtamme oli ettei ihmisiä kuvattaisi ilman lupaa (eihän ihmisiä kyllä muuallakaan maailmassa ole tapana luvatta kuvata).

      Pjöngjang näytti hyvinvoivalta, ihmiset iloisilta ja hyvinpuetuilta, liikennettäkin oli ällistykseksemme aika paljon - aamuisin ja iltapäivillä jopa ruuhkaksi asti - myös illalla aika paljon - ihmeteltiinkin lehti-/nettikirjoituksia "autioista kaduista" sillä myös ihmisiä oli liikkeellä kuin missä tahansa isossa kaupungissa.
      Samoin ennakkoon odottamamme "sähköttömän kaupungin pimeys" osoittautui harhaluuloksi - siis ainakin pääkaupungin osalta...sillä esim. rajalla vierailultamme saavuimme pääkaupunkiin pimeällä ja heti suunnattoman suurten kerrostalojen alettua "kaikki ikkunat" tuikkivat valoa, muistomerkit erityiseti - myös komeita neonvaloviritelmiä näkyi kaupungin keskustaa lähestyessä. Siisteys ja roskattomuus oli silmiinpistävää niin maalla kuin pääkaupungissakin.

      Oppaiden kanssa liikuttaesssa vaikkapa vesipullonoston, kahvilla käynnin tms. halujemme yhteudessä poikettiin satunnaisesti muutaman kerran "ns. kulman taaksekkin" ja ihan samanlaiseltahan sielläkin näytti - ihmettelimmekin miksei esim. tietyömaan työmiehiä saanut kuvata sillä ei se mielestämme poikennut muisssa Aasian maissa näkemistämme - paremminkin paremmalta näytti kuin jossain Vietnamissa, puhumattakaan Intiasta - toisaalta kuvataanko missään muuallakaan tietyömiehiä työssään ? :)
      Pääkaupunki kaikenkaikkiaan upeine rakennuksineen on huikea, jopa useita muita aasialaisia pääkaupunkeja näkemiämme hienompi - maaseutukaan ei mielestämme juurikaan vaikapa kiinalaisesta tai venäläisestä maaseudusta paljon poikennut -suurempaa köyhyyttä ja varsinkin roskaisuutta löytyy vaikkapa Intiasta, Kampodzasta, Indonesiasta...taikka jostain E-Amerikan maasta (myös Venäjältä).

      Itse asiassa ällistyimme maan tilasta, parempaan suuntaanhan siellä menee (?) Me kaikki kolme matkaajaa olimme tehneet melkoisesti kotiläksyjä maasta ja sen tilasta ennen reissua -vankileirikirjoja oli luettu, kaikki nettivideonpätkät katsottu ja lukuisat artikkelit maasta luettu - kaikki maata käsittelevä aineistohan on hyvin negatiivista ja tuomitsevaa...Siksipä yllätyimme kuinka kolmen ns. kokoomushenkisen business-miehen ajatukst maasta ja sen ihmisistä muuttuivat täysin muutamassa päivässä :) Mainittakoon vielä että missään vaiheessa emme kokeneet oloamme millään lailla ahdistavaksi esim. oppaiden jatkuvasta läsnäolosta hotellin ulkopuolella - päivastoin varsinkin naisopas oli ihastuttava ja todella avoimen kiinnostunut ajatuksistamme, ulkomaiden elämänmenosta ja siitä mitä ihmiset "muualla ajattelemvat heistä ja heidän maastaan", tuttua eikö vain :)
      Toisekseen vaikka matkaohjelma oli tiukka siitä voitiin myös poiketa, nähtyämme jossain pääkaupungissa kahvilan taikka kaupan - sanoimme oppaille "mennäänkö tuonne" - ja niin mentiin tuosta vain...Tai sitten eräänä iltapäivänä, kun ohjelmassa oli käynti "Suuren Johtajan synnyinkodissa", ehdotimme oppaille kaljalle menoa "synnyinkodin sijaan" - ja pian löysimmekin itsemme ja nauravaiset oppaamme paikallisesta olutpanimosta iltapäiväkaljalta.

      Kaiken kaikkiaan mainio kokemus, kannattaa käydä P-Koreassa -meidän kokeneiden maailmanmatkaajien silmissä maassa eletään monessa suhteessa jopa paremmin kuin useissa muissa Aasian tai E-Amerikan maissa, jostain Intiasta taikka Afrikasta puhumattakaan.

      Todettakoon ettei P-Korea ole kohde sellaiselle jota maan sulkeutuneisuus ja erikoisuus kiehtoo - asia ja kiinnostus vaatii perhetymistä aihesseen, Kanarian matkaajat taikka Pariisin kahvilakulttuurifriikit eivät ole P-Korean kävijöitä vaan ne/he jotka etsivät jotain uutta ja erilaista vilä kun se on siellä nähtävillä.

      • kävijä

        Korjataanpas tuota loppua hieman....ELI;
        Todettakoon ETTÄ P-Korea ON kohde sellaiselle jota maan sulkeutuneisuus ja erikoisuus kiehtoo - asia ja kiinnostus vaatii perehtymistä aihesseen, Kanarian matkaajat taikka Pariisin kahvilakulttuurifriikit eivät ole P-Korean kävijöitä vaan ne/he jotka etsivät jotain uutta ja erilaista vielä kun se on siellä nähtävillä...


    • Anonyymi

      Pohjois-koreassa säilytetään kirjoja ja sanomalehtiä jääkaapeissa ja pakastimissa. Ei heillä ole ruokaa niissä säilyttääkään. K. J. U syöpi sen jäljellä olevan. Eikös se naamasta ja kehosta ole selvästi näkyvissä.

    • Anonyymi

      2010 aiheeseen vastaus koska totta kai tuo maa kiinnostaa, niin minuakin kiinnosti mutta. Kun siihen on perehtynyt niin olen tullut siihen lopputulokseen että se mitä Pohjois-Koreassa käynti antaisi olisi:

      - Voit vaikka rehvastella että onpahan sellainen sulka hatussa.
      - Turistina saat sen Pohjois-Korean kuvan minkä ne sulle antaa, se ei ole aitoa Pohjois-Koreaa vaan turisteille ja pirun tarkkaan säädeltyä.

      Onko tuo sen arvoista että kannattaisi maksaa, ei minun mielestä kun nämä asiat käsittää niin mitä järkeä siellä olisi käydä.

      Kuitenkin:
      - Et pääse näkemään, kokemaan sitä oikeaa Pohjois-Koreaa liki ollenkaan.
      - Käytännössä se missä turistit käy on heille tarkoitettuja alueita, paikkoja.
      - Jonkin verran pääsee näkemään muutakin mutta silloin olet esimerkiksi bussin kyydissä tai junassa.
      - Missään et ole ilman opasta, joka pitää huolen siitä minne voi mennä, missä saa kuvata. Käytännössä kuvailla voi mielin määrin mutta siellä missä on sallittua.

      Munkin tietäminen tästä on sen varassa mitä on tutkinut, miettinyt, katsonut, lukenut niin minulla on tälläinen näkemys ja on ihan fakta pohjaakin koska ei nämä ole mitään topsecret juttuja. Kuten esimerkiksi eräs henkilö kova tehnyt kivoja videoita Pohjois-Koreasta, voit laskea yhdenkäden sormin että heidänlaisia ei ole montaa ja voi olla vaan tasan tämä yksi tyyppi. Tämä tyyppi on diplomaatti, ei ole pk:n kansalainen ja asuu pk:ssa diplomaattien asuinalueella joka on heitä varten räätälöity sen mukaiseksi että siellä on kivempi olla ja elää kuin olisi omassa maassaan! Eli ihan reilua Pohjois-Korealta diplomaateille, yms parempiosaisille.
      Tämä fakta lukee niissä joissain videoissakin että hän on siis diplomaatti.
      Jo niistä kaupoista voi vähän päätellä että onkohan ihan ns aitoa tavallisen kansan kauppoja sun muuta niin ei, vaan nimenomaan tehty vain harvoille valituille.

      Koittakaapa löytää muita videoita tubesta niin minuakin kiinnostaisi nähdä niitä :)
      Mä olen joskus nähnyt jotain, ei ole mitään kivaa nähtävää, se olisi ollut salaa kuvattua materiaalia joskus pohjoiskoreasta.

      • Anonyymi

        "Rikollisuus tuskin P-Koreassa rehottaa, veikkaisin. Onko näin?"

        Sanotaanko niin että mistä kukaan voi tietää sellaisesta?
        Kun tajuat tuon edellisen mitä kirjoitin.

        Ja oma taas veikkaus on se että kansa tuolla on melkoisen kovassa otteessa siinä mielessä että...... 15 vuoden työleiri kohtaloa että riittää miettimään sitä että kannattaako rikkoa lakia.
        Se että se ei välttämättä kosketa edes vain kyseistä lain rikkojaa itseään, jostain vaan nyt muistan että koko perhe voi lähteä työleirille jos yksi rikkoo lakia saaden tälläisen sanktion.

        Se on maa missä ei niin sanotus piip ja sama kannattaa turistinkin tiedostaa ennen kuin sinne menee. Käy siellä turistina, kunnioita sitä mitä maa toivoo (määrää) koska Pohjois-Korea on aika iso poikkeus muihin maihin nähden että olet aika lainsuojaton siellä.

        Saako tästä kamalan nekatiivisen kuvan, koitan vaan kertoa faktoja ja niillä mennään.
        En mitään siis järkeä mennä turistina kyseiseen maahan, itse en moisesta maksaisi 500€ että pääsee Etelä-Koreasta junalla Pohjois-Koreaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4314
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1809
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1549
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1370
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1325
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    Aihe