Unimaailma

Itsensä tiedostaja

Haluan tänne kertoo unista, kun ei oikein tiedä kelle muulle kertoo ja kuka jaksaa kuunnella.

Olen kohta 21 vuotias ukkeli. Olen nähnyt ainakin jo viisi vuotta unissa usein sen, että pystyn lentämään. Lentäminen on mun unissa ihan yleistä ja se on itsestään selvyys unessa, että pystyn lentämään aina jos vaan tarvitsee.

Luin tuossa jonkun aikaa sitten Carlos Castanedan kirjan. Yhden luin ja sen jälkeen kaikki loputkin sen kirjoittamat kirjat. Aivan mahtavia kirjoja. Kiinnostuin kirjojen ansiosta enempi unimaailmasta. Rupesin harjoittelee enempi sitä, että ymmärrän unessa paremmin olevani unessa. Annoin itselleni suggestioita iltaisin alitajuntaan niin ymmärtäisin olevani tietoisesti unessa nukkuessa.

Ensimmäinen kerta tajusin olevani unessa. Olin talon sisällä ja kyselin kaverilta: "Onko tää unta? Tää tuntuu ihan unelta." Tarkkailin ympärille ja tunnustelin onko tää unta. Katsoin kaverin takana olevaa kirjahyllyä ja pystyin erottelemaan hyllystä kaikki mitä siinä oli tarkasti. Sitten uni muuttui kohta normi uneksi enkä tiedostanut itseä unessa. Kumminkin uni jatkui ja olin unessa yhtäkkiä talon pihalla ja odotin kaveria että se tulee pihalle. Odotin taas pihalla ilmassa. Eli lensin ilmassa odottaessa kaveria ja katselin talon ovi aukkoa alapuolella.

Mietin jälkeen päin, että aika jännä kun en tajunnut olevani unessa silloin kun lensin taas unessa. Ymmärsin lentämisen olevan unessa hyvä todiste mulle, olevani unessa. Lentämisen taidosta tuli tärkeä asia unissa.

Tuli muutamia lyhkäisiä tietoisia unia. Aina kun tiedostin olevani unessa se tuntui "HEI! NYT MÄÄ OON UNESSA!" Ja keskittyminen meni, uni katosi ja heräsin.

Aloitin antaa itselleni iltaisin suggestioita. "Silloin kun mää lennän, mää oon unessa!" tätä toistin ajatuksella. Nyt viime yönä olin jossain parkki paikalla unessa ja halusin näyttää jollekin naiselle mun lentämisen taitoa. Justiin kun lähdin lentoon tajusin olevani unessa ilmassa, hätiköin tilannetta ja heräsin.

Nyt kun ajattelin viime yön unta aamulla. Tunsin sen selvän tunteen miltä tuntuu olla unessa. Luulen jatkossa, että mä kyllä tunnen unessa miltä tuntuu olla unessa. Mä erotan sen. Unessa harvemmin on murheita. Unessa on huoleton olo. Ja unessa voin aina lentää. Haha

Siis tässäkin unien näkö taidossa voi kehittyä ja se motivoi. Missä mä olen kehityksessä monen vuoden päästä? Tiedä vaikka olen joka yö omassa maailmassa lentelemässä ja harjoittelen mitä vaan! luovuus rajana. Niin kuin lukemani kirjoissa muistaakseni Tietäjä shamaani sanoi jotenkin näin: "unennäkötaito on ensimmäinen asia tietäjän kehityksessä." Siis kun mä opin olemaan unessa tietoinen, niin mä voin unessa harjoitella vaikka ihmisten energia aurojen näkemistä, jos se on mahdollista nähdä. Sekin voi olla eka unessa helpompaa niinku lentäminenkin. Unessa se selviää onko mahdollista nähdä. Haha.

11

2300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itsensä tiedostaja

      Olisi muuten mukava kuulla missä muut menee kehityksessä ketkä nyt harrastelee tätä unien näkemistä. Mielellään kuulisin jonkun unien näkijä mestarin tarinaa. Mitenkä on kehitys lähtenyt ja missä vaiheessa menee?

      Itse olen harjoitellut vasta noin 4 kk. Välillä aktiivisesti ja vähemmän aktiivisesti. Tärkeintähän kumminkin on, että kehittymisen motivaatio pysyy alitajunnassa. Alitajunta työstää sitä vaikka en edes päivällä ajattele asiaa unennäön taidosta. Unessahan myös ollaan enempi tekemisissä alitajunnan kanssa, niin sieltä se löytyy voima tiedostamiseen.

    • Delusions

      Vuosia sitten tutustuin lucid-uniin ja niistä innostuneena aloin pitämään unipäiväkirjaa ja tekemään säännöllisesti reality checkejä. En kuitenkaan ollut järin lahjakas unen näkijä, joten ensimmäisen lucid-unen koin vasta pari kuukautta intensiivisesti harjoiteltuani. Se oli kuitenkin yksi elämäni hienoimmista kokemuksista joka motivoi jatkamaan harjoittelua, mutta lopulta into pikkuhiljaa hiipui. Saldoksi taisi jäädä 3 tai 4 unta, joissa tiedostin olevani unessa. Ajallisesti harjoitteluun kokonaisuudessaan meni arviolta 4-5 kuukautta. Kokemukset eivät pisimmilläänkään olleet kuin muutaman minuutin mittaisia. Lyhyin muutamia sekunteja.

      Monta kertaa on kyllä tehnyt mieli jatkaa siitä mihin jäin. Kokemus kun tajuaa näkevänsä unta, se kun maailma ikäänkuin aukeaa ympärillä ja hahmottaa jokaisen pienen yksityiskohdan hyvin tarkasti.. Se on hieno tunne. Valitettavasti tietoisuus on kuitenkin unessa hieman vajavaista, eikä se ymmärrä asioita samalla tavalla kuin hereillä ollessa. Siksi onkin hyvin vaikeaa uskotella itselleen olevansa unessa, vaikka lehmä kirjaimellisesti lentäisi taivaalla. Ja siksi tilaa on hyvin vaikea ylläpitää kovin pitkään.

      Mutta oli mm. unipäiväkirjan pitämisestä paljon muutakin hyötyä, kuin lucid-unien näkeminen. Myös tavalliset unet muuttuivat todella hyvälaatuisiksi. Ne muisti todella paljon tarkemmin, ja niitä oli todella paljon. Useampia yhden yön aikana. Se itsessään riittäisi minulle syyksi jatkaa unien näkemisen taidon harjaannuttamista. Nykyään kun ei uniaan enää juuri muista. Hyvä jos yhden viikossa.

    • krikatti-tikka

      pitää alkaa hokeen ennen nukkumaan menoo: "silloin kun mää ajan autoa, mää oo unessa" x) on niin toden tuntusii kun ajan unessa autoa ja autolla Miamiin... x)

    • yöläinen.

      Olen elänyt unissa toista elämää jo pienestä lähtien. Lapsuuteni vaikutti siihen miksi pakenin uniin ja tällöin se maailma oli minulle melkein yhtä todellinen kuin tämä.

      Lentemisellä oli myös minun unissani iso osansa. Olin noin seitsemän/kahdeksan vuotias kun näin unen jossa tapasin naisen joka antoi minulle kissan. Hän sanoi, että kissan mukana saisin myös lahjan. En vielä silloin tajunnut mistä nainen puhui. Mutta myöhemmin unissa aloin saada ensimmäisiä kokemuksiani lentämisestä. Aluksi sain itseni vain hieman maanpinnasta irti ja vuosien saatossa olen kehittänyt lentämistäni tähän pisteeseen missä nykyään olen. Hallitsen lentämiseni täydellisesti.

      Lapsena unimaailmasta kiinni pitäminen oli helpompaa. Lapsenmieleni ei epäillyt sitä todellisuutta hetkeäkään ja siksi pystyin jatkamaan uniani aina siitä mihin jäin. Pääsin unimaailmaan melkein välittömästi silmäni suljettuani. Tuossa maailmassa olen kokenut upeita seikkailuja ja tietyt hahmot/muut unissa olijat eivät ole vain ohikiitäviä vaan henkilöitä joihin olen törmännyt vuosienkin jälkeen ensi näkemästä ja jotkut ovat vakituisia vierailijoita. Aikuiseksi kasvettuani olen menettänyt otteeni. Tämä johtuu sekä siitä että aikuiseksi kasvettuani lapsenmieleni herkkyys on hävinnyt ja osittain siitä että olen alkanut elämään antoisammin tätä oikeaa todellisuutta.

      Se mikä on mieltäni askarruttanut ja joka ajatuksena tuntuu aivan hullulta, on voiko mitenkään olla mahdollista törmätä unimaailmassa toiseen unissaeläjään. Oikeaan ihmiseen. Voiko mielemme vaeltaa jossain täysin käsittämättömässä ja törmätä siellä toiseen vaeltelijaan.

      Kokemukseni eivät ehkä ole samanlaisia mitä teidän, tai unissa elämisen tarkoituksenikaan sama. Mutta tässä esimerkki siitä kuinka unen tilan voi nähdä ja tuntea.

      • Greenseer

        "Se mikä on mieltäni askarruttanut ja joka ajatuksena tuntuu aivan hullulta, on voiko mitenkään olla mahdollista törmätä unimaailmassa toiseen unissaeläjään. Oikeaan ihmiseen. Voiko mielemme vaeltaa jossain täysin käsittämättömässä ja törmätä siellä toiseen vaeltelijaan."

        Kiehtova ja mielenkiintoinen ajatus.


    • anattaja

      Hei olen 14 vuotias poika niin mitä minun pitäisi tehdä en ole ollenkaan ^harjoitellut* selko unta tai niit muita. mut tunnen kaiken myös kivun. näen kaiken pystyn lentää. niin se on mulle toinen mailma johon haluisin pysyy:) mut täl hetkel en haluis muuta tehä ku nukkuu. kannattaisko minun alkaa Harjoittelemaan sitä voisinko sitten muokkaa sitä maailmaa mikä mul on unessa? Kertokaa

    • YourDreamGirl

      nään helposti unia silloin, kun nukun täysin pimeässä huoneessa ja hiljaisuudessa. ja kun olen sammuttanut lampun niin suljen heti silmät ja alan nukkumaan, enkä ajattele mitään, varsinkaan mitään huolia. Olen koko viime viikosta lähtien nähnyt joka yö unta. Usein uneni liittyvät paljon siihen, mitä minulle tapahtuu nukkuesssani. Viime maanantaina näin jotakin sen tyyppistä unta että kuljin portaita ylös ja hiukset tulivat kokoajan naamalleni. heräsin heti siihen kun hiukseni olivat aivan pitkin naamaa (oikeassa elämässä). Kerran näin unta että lääkäri antoi minulle rokotteen oikeanpuolimmaiseen sääreen, ja heräsin aamulla siihen kun samalla paikkeella oli n. 8cm naarmu. Nään useinkin tietoisia unia, mutten ala riemuita asiasta vaan alan tekemään unessa kaikkea älytöntä, esim. nakuilen julkisesti B-D.
      Kerran näin unta jossa ratsastin jollakin sotamaalla, ja aloin miettimään "onkohan tämä unta, en viitsi tehdä mitään holtitonta jos tämä ei olekaan unta..."

    • Unenkaivo

      Enneunet eivät ole miellyttäviä koska tapahtumia ei voi, ei ymmärrä tai ei uskalla pysäyttää.Olen nähnyt monta enneunta ja jos olisin uskonut niihin olisin itse tai läheiseni olisivat pelastuneet monesta pahasta.Kirjoitin unet ylös heti ne nähytäni etten luulisi keksineeni niitä sitten asioitten tapahduttua. Ne olivat hämmästyttävästi tapahtuneet juuri niin kuin olin ne nähnyt vaikka lavastus unessa olikin hiukan toinen mutta asian ydin oli juuri se mikä tapahtui.Pahinta on se, että jos olisin uskonut uniin ja toiminut niitten pohjalta olisi asiat sujuneet unen enuusteen vastaisesti eli paremmin ja ihmistä armahtavammin. "Houkka ken unniin uskoo", sanottiin aina ennen mutta se on houkka joka ei niihin usko silloin kun ne yrittävät varoitaa vaarasta tai väärstä valinnasta.On tietysti villiä unia jotka tulevat kivusta. särystä, kaipauksesta, pakenmistahlusta, seksuaalisuudesta tai muusta semmoisesta, mutta enneunet ovat kuin pieniä kertomuksia ja on unia jotka valmistavat ihmistä siihen elämään mitä haluamme elää ja mikä on meille mahdollista ja toivottavaa. Omien unien tulkinta on taito ja saavutus.Ihme että unia pidetään yhä jonain turhakkeena ihmisen biologiassa jossa ei todellakaan ole mitään turhaa.

      • Tornwall

        Mainiota pohdintaa, Unenkaivo. Tuotat pienen pimeän alueen - luovuuden keitaan - keskelle järkevyyden valokeilaa, jossa typerykset kärventävät nahkansa.


    • Anonyymi

      Joku haastattelija soitti, sulki puhelun äänettömästi sanomatta mitään, kesken vastaamiseni...tosi töykeä, on ollut muitakin, joku voidekaupittelija teki saman tempun, on vissiin muotia...ei tarvitse soitella, kiitos vaan

    • Anonyymi

      Sinulle joka lennät unessa:olet henkinen ihminen, kehitä kykyjäsi lisää koko ajan: pyydä oppailtasi selvänäkemään ym esim parantamaan energeettisesti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      375
      4779
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1924
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1652
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      256
      1509
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1377
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1264
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe