Australiaan tutustumaan lasten kanssa!

matkailu avartaa

Hei

Suunnittelen matkaa Australiaan 2 lapsen kanssa iät melkein 8v ja 6,5v reissuajankohtana. Matkustan lasten kanssa yksin. Kuinka turvalliseksi koette Australian lasten kanssa matkustaen? Onko kellään kokemusta? Millaisia kohteita suosittelette meille? Tarkoitus matkustaa Honkkarin kautta Sydney:iin. Aion pysähtyä pariksi vuorokaudeksi Honkkariin, jotta matka sujuisi lasten kanssa kivuttomammin, kun välillä on jo ohjelmaa ja ihmeteltävää. Mm. Ocean Park. Mitä muuta lasten kanssa Honkkarissa, jossa vietämme pari päivää. Sydneyn lapsiystävälliset kohteet myös kiinnostaa. Sieltä matkamme jatkuu Brisbanen kautta Cairnsiin. Tarkoitus tutustua mm suuren valliriutan ihmeellisyyksiin.

Mitä autoilijalta vaaditaan? (kansainvälinen ajokortti? mistä sen saan?) Auton vuokraus - mistä kannattaa vuokrata. Auton vuokrahinnat? Paikallisia retkien järjestäjiä mm. valliriutalle - vinkkejä kaivataan. Reppumatkaajilta kyselen missä olette majoittuneet mikä on keskihinta yölle. Millainen taso majoituspaikoissa? Lasten kanssa tarvitaan rauhallisia majapaikkoja ja suht siistejä.

Hintataso yleisesti kiinnostaa myös. Mitä ruoka keskimäärin maksaa?

Onko erikoisruokavaliot kuten gluteeniton ja laktoositon helppo saada? Eli tunteeko aussit gluteenittoman ruokavalion. Aasiassa ei meinaan oo hajuakaan porukalla mitä se on. Saa ite huolehtia siitä että syö vain varmasti gluteenittomaksi tietämiään ruokia.

Kaikki vinkit ekaa kertaa Australiaan menevälle tervetulleita.

11

2393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MIR2

      Ensinnäkin tuosta turvallisuudesta: minusta Australia yleisesti ottaen on tosi paljon turvallisempi kuin Suomi. Olen liikkunut monenlaisissa paikoissa monenlaisiin aikoihin ja kaikkialla olo on luottavaisempi ja rauhallisempi kuin pohjolan perukoilla.
      Toki täälläkin on nurja puolensa mutta oletan että lasten kanssa liikut kuitenkin ihan tavallisten ihmisten paikoissa ja aikoihin, joten voit olla hyvillä mielin.

      Liikenne on ehkä suurin vaara: vasemman puoleinen liikenne! Teroita jo pitkään etukäteen lapsille että katsovat *molempiin* suuntiin ennen kadulle astumista. Korviin ei kannata luottaa sillä autohan tulee "väärällä" puolella...

      Autojen vuokrahintoja löytyy esim www.vroomvroomvroom.com, sekä paikallisten lentoyhtiöiden sivuilta (Qantas, Jetstar, Virgin Blue). Niistä löytyy monesti varsin edullisia hintoja ja ne ovat paljon Suomen hintoja alempia. Moottorit ja sen myötä kulutus ovat yleensä suurempia, mutta bensa maksaa nykyisin n 0.80 e /litra.

      Majoitukseen ehdotan että tsekkaat myös mahdollisuuden motelleihin ja Self-contained Apartments, eli täysin kalustetut ja varustellut loma-asunnot. Teille kätevä olisi varmaan 1 Bedroom Apt, kunhan katsot että sinne majoitettua saa 3 henkeä. Apartments ovat tosi hyviä ja suosittuja majoitusmuotoja täällä. Esim www.wotif.com.au auttaa löytämään eri vaihtoehtoja.

      Gluteenittomia ruokia saa täällä ihan yleisesti. Laktoosittomuus on on vähemmän tunnettua, toisaalta meillä käyneet intolerantikot ovat ihan hvyin pärjänneet tavallisella maidolla ne viikot kun ovat olleet.
      Kaupasta saa kyllä laktoositonta (mm Zymil) ja soijamaitoa.

      Ruuan hintataso taitaa olla suomalaista edullisempi. Esimerkkejä (dollareissa): banaani/omena $4/kg, kanafile $10/kg, tuore kala $15 - $35 /kg, paahtoleipä $3 /700 g, jogurtti $5 /kg purkki, maito $4 /3 L.
      Samoin ulkona syöminen on edullisempaa.

      Tervetuloa!

    • brisbanelainennainen

      saa laktobakteereita purkissa (varmista, että ne ovat jääkaapissa). Niiden syöminen auttaa intolerantikkoja, ja kauan käytettynä voi kuulemma jopa parantaa sen - minulla on ainakin helpottanut.

      Colesissa ja Woolworthissa on Health Food -osasto monissa kaupoissaan, ja sieltä saa gluteiinitonta sapuskaa.

      Tervetuloa! Australia on ihana maa. Se vasemmalla ajaminen tosiaan vie hetken aikaa totutella, joten ajele ensin hiljaisemmilla paikoilla, kaupungissa, että tulee käytyä monta risteystä läpi ja ne vasemmanpuoleiset ohjaimet (vilkku ym) alkavat löytyä automaattisesti.

    • hfjutuiyik

      tuota ihmettelen jos kylmiltäsi hyppäät auton rattiin, tulee ongelmia. Ajonopeudet on suurempia kaupungeissa, kuin suomessa. paljon kaksikaistaisia teitä, autoja parkissa vasemmalla kaistalla. Tullessasi risteykseen yleisnäkymä ei sano onko turvallista jatkaa, koska et osaa hahmottaa vasemmanpuoleista liikennettä. Torvet alkavat soida jos jäät odottamaan vaikka reitti olisi selvä. Liikenneympyröihin tullaan 30 kymppiä ja tulevat kyllä kylkeen jos menet väärällä hetkellä. Itse olin pelkääjän paikalla kaksi viikkoa ennekuin uskalsin ajaa hiljaista tietä. Ratin hallintalaitteet ovat peilikuvana, vaihevipu vasemmalla kadellä. Jalkapolkimet ovat kuten suomessakin, kaasu oikealla jalalla.

      Minusta mukava matkustaa bussilla ja junalla, vaikka auto tuo kyllä vapautta.

      • Down Under

        Lisäisin vielä, että jos olet tottunut Suomessa tutkailemaan taustapeilien kautta, mitä siellä näkyy (olethan?), menee jonkin aikaa, ennen kuin hahmotat, missä peilit ovat, ja sitten vielä lisää aikaa, miten tulkita siellä näkyvää liikennettä. Minulta siihen meni n. 1500 1500 km, ennen kuin pääsin kotimaan tasolle.
        Sitten eräs erittäin vaarallinen tilanne aloittelijalle: kääntyminen oikealle liikennettä vastaan, koska se Suomessa on yksi turvallisimmista.
        Eräs vaikeimmista paikoista on tulo sivukadulta puistotielle, missä ajoradat ovat erillään ja puistokäytävä siinä välissä. Mieti etukäteen, mistä autot ilmestyvät äkkiarvaamatta ja tietysti "väärältä" puolelta.
        Ja toden totta, ajonopeudet ovat kovempia ja valoja on vähemmän kuin esim. Helsingissä.

        Lohtuna voisi sanoa, että istuminen auton oikealla puolella auttaa kummasti sopeutumaan vastaavaan tarkastelukulmaan. Se tosin edellyttää aika hyvää kokemusta auton hallinnasta yleensä. Hallintalaitteissa ei ole juuri opittavaa. Automaattivaihteen keppiä ei tarvitse käsitellä ajon aikana, ja jos kotona on ajanut ranskalaista autoa, viiksien suhteenkaan ei syntyne ongelmia.
        Äläkä usko niitä, jotka sanovat, että kyllä siellä pärjää. Se kun on suhteellista. Lähde siitä, että olet toisten tukkona ensimmäiset 5000 km.


    • Kevin Rudd

      pari asiaa mitka itsella on tullut vastaan ausseissa autoillessa vuokra-autolla:
      vuokraava firma toivoo etta olisi ainakin kaksi kuskia pitkien ajomatkojen takia.
      (aiot ajaa valin Sydney-Cairns?)
      vuokra firmat tarjoavat vuokratessa kaiken nakoisia vakuutuksia,esim. rikkoutuneen tuulilasin korvaavaa yms.
      mutta luottokorttisi vakuutus saattaa jo kattaa taman,ota asiasta selvaa luottokortin myontaneesta yhtiosta,
      tama sen takia koska kaikki vuokraus tapahtuu luottokortilla.

      vaarallisin asia mielestani on ajaminen auringon laskettua.
      illan hamartyessa homma muuttuu mielenkiintoiseksi ja vaaralliseksi,kengurut yms.elaimet liikkuvat teiden vierustoilla.
      talloin tulee mietittya onko vakuutukset ok.
      liikenne ja risteykset ovat paikoin vaarallisia,ihan kuten suomessakin,
      maalaisjarjella paasee pitkalle.
      kaikkeen tottuu,jopa ratin ja vaihdekepin olemiseen "toisella puolella".
      googlettamalla loytyy vuokrafirmat,hinnat vaihtelee mutta yleisesti suomen vuokrahintoja halvemmat,
      lisamaksuja voi olla riippuen firmoista esim.kilometri rajoitukset yms.
      vaihtoehtoja on kylla ja myoskin hyvat bussit,greyhound ja premier (ainakin),
      seka halvat lennot.
      rauhallisesti rauhallisesti vaan,no worries.

    • ap

      Olen ajellut ennenkin vasemmanpuoleisessa liikenteessä. Automaattivaihteinen auto auttaa jo siirtämään keskittymisen paremmin siihen liikenteeseen. Miten mahtaa olla vuokra-autoissa automaattivaihteisten saatavuus?

      • MIR2

        Kaikki normaalit henkilöautot ovat automaatteja.
        Vain joissain pienimmissä autoluokissa (Hyundai Getz) sekä isoissa nelivedoissa (Toyota Landcruiser) on saatavilla manuaalivaihteita.


    • menossa

      Meillä sama suunnitelma suunnilleen samanikäisten lasten kanssa, joita tosin on kolme ja meitä aikuisia kaksi.

      Olen vasta pintapuolisesti ehtinyt tutustua Australiaan, mutta äkkiseltään vaikuttaa että Queensland tai Northern Territory voisivat olla paikkoja joissa Suomen kesäloman aikana voisi viettää pidempäänkin aikaa. Tarkoitus ei ole ravata ympäri mannerta, vaan tutustua rauhassa jonkin seudun olemiseen ja luontoon yms. Sikäli Darwinin seutu ja sieltä mm. Kakadussa käynti voisi olla potentiaalinen paikka. Kommentteja paikallisilta?

      Onko jollain tiedossa hyviä loma-asuntojen vuokraussivustoja?? (googlettamalla löytyy toki joitakin, mutta niissä on yllättävän vähän tarjontaa Australiassa) Tuolla porukalla matkatessa oma talo on paras vaihtoehto.

      • aussiejacxk

        Jouduin muuttamaan Melbourneen ehka lopullisesti(huh) ja tyhja talo olisi vuokralla Cairnsista etelaan INNISFALE. Kalustettu kaksi autoa karvaani, merelle ja supermarketteihin 5 min. autolla.
        A$100 viikossa. Ei ole paljon. Viikonlopulla menee agentille joten pida kiiretta.
        [email protected]
        Scypella voidan keskustella enempi.
        Jaska.


    • Oz-matkaaja

      Itse olin Australiassa vuosi sitten juuri samanikäisten lasteni kanssa pari kuukautta, aivan mahtava reissu. Lisäksi olimme tulomatkalla kolme yötä Honkkarissa. Olen sitä mieltä, että aussit ovat turvallisempi maa kuin Suomi, me emme kohdanneet mitään ongelmia matkan aikana. Ihmiset ovat niin ystävällisiä ja rentoja ja ilmapiiri ihan erilainen kuin Suomessa. Ei tule nyt mieleen mitään, mikä olisi ollut siellä kallimpaa kuin Suomessa. Erikoisruokavalio ei ole ongelma.

    • hippakenkä

      Jos et ole vielä lähtenyt niin pieni varotus myrkyllisistä hämähäkeistä .red back ja fanel veb.tutustu niihin ,ovat ainaskin sydneyn masemissa. itse olen ne nähnyt jos kerkiää pistämään on mentävä heti lääkäriin ja tiedettävä ,mikä on ollut kyseinen pistäjä ,että osaavat antaa oikean vastamyrkyn.ja maaseudulla myrkylliset käärmeet. en missään suhteessa halua peloitella ,mutta on hyvä tietää varsinkin kun on lasten kans liikkeellä ja kengät kannattaa olla jaloissa ruohikkoisilla alueilla..Australia on todella ihana maa ja ihmiset ystävällisiä ja meno mukavaa,olen ollut siellä kahteen otteeseen lapseni luona hän kun asuu siellä. hyvää ja mukavaa lomaa nyt siellä on talvi eikä niin polttavan kuuma.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      79
      1541
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1245
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1198
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      176
      979
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      148
      978
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      974
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      862
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      824
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      806
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      764
    Aihe