Kiinaa kiertämään

kesäkuussa

Meillä olisi suunnitteilla ensi kesäkuulle 3 viikon Kiinan kiertomatka. Olemme miettineet seuraavanlaista reittiä: Peking-Shanghai-Hainan-Hong Kong. Minkälaisia kohteita ovat, ovatko kaikki käymisen arvoisia tässä ajassa? Kaupungeissa viettäisimme joitakin päiviä, Hainanilla ajattelimme rentoutua viikon verran. Olisiko suosituksia kyseiselle reissulle esim. kohteiden ja matkojen suhteen? Missä kannattaa käydä, missä ei? Miten välimatkat olisi kannattavinta kulkea? Nyt olen sen verran tutkinut, että Peking-Shanghai -väli kannattaisi ilmeisesti mennä junalla, Shanghaista Hainanille varmasti kannattaa lentää? Entä Hainan-Hong Kong? Millaista kohteissa on kesäkuussa sään puolesta? Täällä olen ymmärtänyt, että ainakin kaupungeissa saattaisi sataa runsaastikin (sadekausi)? Onko kaupungeissa liian kuuma, pystyykö kiertämään nähtävyyksiä jne.? Onko kesällä paljon turisteja? Onko Hainanilla sään puolesta aurinkoisempaa, kun sehän on virallisesti rantalomakohde? Olisi aika ankeaa, jos viikon rantalomalla sataisikin joka päivä, kun tarkoituksena olisi vähän ruskettuakin.

6

331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minttuli18

      Mielestäni ehditte hyvin kolmessa viikossa nuo kaikki, tosin jonkin sortin informaatioähky saattaa ehkä tulla.
      Mutta onhan teillä sitten viikko aikaa rentoutua Hainanilla. Se on ihan kiva paikka. Siellä olen käynyt sellaisessa kylpylässä, missä on erilaisia vesiä (kahvi, ruusuja, pieniä kaloja jne). Se oli ihan kiva paikka. ISO Buddha (en muista nimeä) ja apinasaarella. Suosittelisin hotellia joko Dadonghaista tai Yalongbaysta. Siellä on enemmän palvelua ja kivempi ranta. tosin jos ihan rauhaa tahtoo, niin sitten sinne sanyabayn puolelle. Kesäkuussa on varmasti kuuma ja voipi sataa, mutta tuskinpa koko viikkoa. Sen sijaan Shanghaissa voi olla aika sateista, mutta tuskin sielläkään koko aikaa sataa.

      Peking-Shanghai välin voi mennä junalla tai lentäen. Hinnat ei välttämättä eroa toisistaan, jos lennot ostaa aika viime tipassa (katso www.e-long.net tai www.ctrip.com) tosin tuo junahan vie aika paljon aikaa. Mitä lähempänä h-hetkeä ostat liput, sitä halvemmalla ne saat. Shanghaissa kannattaa tietysti shoppailla, sikäli siitä välittää. Katsella korkeita rakennuksia. Käydä mahdollisesti maailmannäyttelyssä, sillä sehän on tänä kesänä. Nauttia ihmisvlilinästä. Käydä katsomassa akrobatiaa (www.era-shanghai.com). Käydä brunssilla hienosti (Westin hotelli). Onhan siellä myös vanhakaupunki, joka ei oikeasti ole vanha, vaan jälkikäteen rakennettu. Se on kyllä aikamoinen markkinapaikka vaan. Reilun 400m korkea Financial tower kannattaa myös tsekata.

      Pekingissähän on tietysti ne muutama ihan must juttu: muuri, tiananmen ja kielletty kaupunki. Voihan siellä piipahtaa myös katsastamassa olympia- ja uimastadikan. Tästä kaupungista en niin kovin tiedä.

      Hong Kong onkin tosi ihana. Siellä tietysti shopataan, käydään Peakilla vanhalla raitiovaunulla, ehkä Disneylandissa tai Oceanparkissa. Sitten syödään kantonin ruokaa, ajetaan vanhoilla kaksikerrosraitiovaunuilla, mennään laivalla saaren ja mantereen väliä illalla ja ihaillaan pilvenpiirtäjien valoja.

      Jonnekin pitää tietysti ujuttaa ne temppelit. Niitä nyt ei ehkä kannata ihan hirveän montaa kiertä, sillä ne toistavat itse itseään mielestäni meille länsimaalaisille, joilla ei ole sen kummempaa ymmärrystä niiden historiasta jne. (tai ainakin minulle). Minulle ne ainakin edustavat vain rakennustaidetta. Ja pitäähän tietysti jossain kaupungissa käydä teehuoneella ja ehdottomasti jalkahieronnassa.

      Hyvää matkaa.

    • kiinafani

      Alla muutamia juttuja mitkä tuli ekana mieleen Kiinan kiertämisestä.

      - viisumit. Eli Hong Kongiin tarttee muistaakseni oman viisumin
      - välin Peking-Shanghai jos aikoo mennä junalla kantsii varata liput hyvissä ajoin (itelle tuo oli yllätys ja meinas tulla paniikki, tosin matkustin kovilla pedeillä joten ehkä kalliimpiin luokkiin pääsee helpommin?
      - itse tykkäsin Hainanista kovasti, liikuin pääasiassa saaren sisemmissä osissa. Tosin olen kuullut monilta muilta Hainanin kävijöiltä että saari on liian alkeellinen(?)

      Muutamia yleisiä asioita Kiinasta mitä tulee mieleen
      - eli liikkuessa kaikki kyltit, busseissa määränpäät yms on kiinalaisin merkein, poikkeus suurkaupungit (osittain)
      - taksikuskit eivät yleensä osaa lukea meille tuttuja kirjaimia, osoitteet kantsii siis olla kiinaksi mukana
      - englantia ei juuri puhuta, poikkeus tietty isot hotellit, turistialueet yms mutta sielläkään ei itsestään selvää
      - jonotus on mielenkiintoista, kyynärpäätaktiikan oppii onneksi pian...

      No nämä tuli nyt mieleen ekana. Paljon riippuu millä tyylillä matkustaa, esim budjetti. Itse menin halvimmalla millä pääsi ja takas on pakko päästä mahdollisimman pian.

      Hyvää matkaa!

      • kiinafani

        Lisään vielä:

        Eli kannattaa muistaa että muuri on Pekingin ulkopuolella, retkeen menee helposti koko päivä. Mikään "käyn nopeesti iltapäivällä"-suunnitelma ei vaan onnistu.


      • khkwuhöe

        hong kongissa on hieno buddhapatsas ja sinne mennään gondolilla.ylhäällä vuorella on myös luostari ja alhaalla suuri ostari jossa esim esprittiä ja muita merkkivaatteita halvalla. suosittelen! http://en.wikipedia.org/wiki/Tian_Tan_Buddha tuolta lisäinfoa


      • jhkeherlejhrl
        khkwuhöe kirjoitti:

        hong kongissa on hieno buddhapatsas ja sinne mennään gondolilla.ylhäällä vuorella on myös luostari ja alhaalla suuri ostari jossa esim esprittiä ja muita merkkivaatteita halvalla. suosittelen! http://en.wikipedia.org/wiki/Tian_Tan_Buddha tuolta lisäinfoa

        siis gondolihissillä ei veneellä :)


      • Viisumi...
        jhkeherlejhrl kirjoitti:

        siis gondolihissillä ei veneellä :)

        Hong Kongiin matkustaessa suomalainen EI tarvitse viisumia!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2435
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      271
      2058
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      86
      2040
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1767
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1671
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1649
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1544
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1238
    Aihe