myrkyllistä koiranruokaa

bhabht

"Voitko kuvitella leipovasi leivonnaisen joka sisältää 10-20% rasvaa, jonka säilöisit paperipussiin ja jättäisit huoneenlämpöön vuodeksi ja tuote olisi edelleen erinomaista ravintoa?" Hyvin sanottu amerikkalaisella antioksidantteja suitsuttavalla sivustolla.

BHA (E320 Butyylihydroksianisoli), BHT (E321 Butyylihydroksitolueeni), etoksikiini, natriumnitriitti ja kaliumsorbaatti ovat aineita jotka eläinrehupakkauksissa piilotetaan nimityksen "EU:n sallimia antioksidantteja" alle. Näitä aineita käytetään koiranruuan säilöntäaineina.

BHA ja BHT ovat WHO:n kansainvälisen syöväntutkimuslaitos IARC:n tutkimuksen mukaan karsinogeeneja jotka aiheuttavat syöpää, häiritsevät soluaineenvaihduntaa ja immuunijärjestelmää sekä aiheuttavat hyperaktiivisuutta, migreeniä ja muita hermosto-oireita.

Etoksikiini (ei enää E-koodia koska ei ole sallittu ihmisravinnossa) on sallittu 150 mg/kg asti eläinravinnossa, vaikka kemikalilainsäädännön mukaan sen säilyttäminenkin elintarvikkeiden kanssa samassa tilassa on kiellettyä. Etoksikiini on terveydelle haitallista hengitettynä, iholle joutuneena ja nieltynä. Se aiheuttaa mm. pentukuolleisuutta, syöpää, kitalakihalkioita ja epämuodostumia. Erityisesti amerikkalaisista koiranruuista on löytynyt usein etoksikiinia yli sallittujen arvojen koska Amerikassa etoksikiini on sallittu toisin kuin Euroopassa, ja rehun raaka-aineet on jo useasti säilötty tällä aineella vaikkei lopputuotteeseen sitä varsinaisesti ole lisättykään. Tällöin vältetään myös asianlaidan kertominen pakkausteksteissä.

Natriumnitriittiä (E250) käytetään paljon einesteollisuudessa ihmistenkin ravinnossa, erityisesti lihoissa ja makkaroissa. Kannattaapa tuota vältellä niin lemmikkiä ruokkiessa kuin itseäänkin, ainakin mikäli aineen OVA-ohjetta on uskominen: http://www.ttl.fi/internet/ova/natnit.html

Kaliumsorbaatti (E202) on vastaavaa tavaraa kuin edellämainittu, turvallisuustiedote pdf-tiedostona: http://www.celanese.com/msds/pdf/561-94107055.pdf

On selvää että me ihmisetkin syömme osaa näistä syöpää, yliherkkyysreaktioita, käytös- ja hermosto-oireita aiheuttavia myrkkyjä ruuassamme jopa päivittäin. Ruokaa sekä eläinrehuja voidaan kuitenkin valmistaa myös ilman vaaralliseksi todettuja aineita joten tuskin näillä kannattaa ainakaan ehdoin tahdoin altistaa itseään tai lemmikkiään. Eläinrehuissa sallitut pitoisuudet ovat moninkertaisia ihmisravintoon verrattuna. Tuhdit annokset säilöntäaineita mahdollistavat huonolaatuisempien raaka-aineiden käytön sekä edullisemmat tuotanto- ja säilytysolosuhteet. On tyypillistä että mitä koreammin mainostettu tuotemerkki sitä kyseenalaisempi sisältö - raha puhuu tässäkin asiassa.

Nykymaailmassa ei tahdo löytyä koiraa jolla ei sanottaisi olevan jonkinlaisia ruoka-aineallergioita. Toinen alati kasvava ongelma on hyperaktiivisuus ja muut käytösongelmat joita ruuan säilöntäaineet todistetusti aiheuttavat sekä ihmisillä että eläimillä. Ennen kuin syytät koirasi kutinoista ja mahanväänteistä nautaa, vehnää, kanaa tai maissia saati eroahdistuksesta huonoa kurinpitoa, vilkaise mitä koiranruokapussin kyljessä lukee pienellä painettuna ja lähde pureutumaan ongelmiin poistamalla myrkyt koiran ruokavaliosta.
LÄHDE: http://terrieri.net/keskustelu/viewtopic.php?t=20

3

1403

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • faktojakehiin

   mutta on paljon parempi, että käytetään säilöntäaineita kuin annetaan lemmikille pilaantunutta ruokaa. Fakta kuitenkin on se, ettei koiranomistajista kuin murto-osa jaksa valmistaa ruokaa itse.

   Usein toki puhutaan ns. paremmista koiranruoista joissa säilöntäaineina on käytetty vitamiineja, mm. tokoferolia. Itse on oikein usko, että mikään ruoka säilyy pelkästään niillä vuotta. Määrien ainakin pitäisi olla niin suuria luonnonantioksidanteissa että esim. rasvaliukoista e-vitamiinia olisi aivan liikaa ruoassa.

   Ja ruokapussin kyljessähän tarvitsee ilmoittaa vain lopputuotteeseen lisätyt säilöntäaineet, esim lihan natriumnitriittiä ei ole pakko mainita.

  • kerbasria

   Miksi koiranruoan tarttis yleensäkään säilyä vuotta???

   • bisnes on bisnestä

    Koska sitä valmistetaan sarjatuotantona useampia satoja tuhansia pusseja päivittäin ja kuljetetaan niitä ympäri maailman erilaisiin terminaaleihin, tukkuliikkeiden ja maahantuojien varastoihin, josta edelleen jälleenmyyjille minimi tilauksina, jotka edelleen varastoidaan päävarastoihin ja sieltä jaellaan pikku putiikkeihin, joissa pussit ja purkit lojuu ties kuinka kauan ennenkuin löytävät kuluttajansa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   63
   1691
  2. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   106
   1373
  3. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   171
   1356
  4. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1233
  5. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   40
   796
  6. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   235
   732
  7. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   49
   722
  8. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   57
   708
  9. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   47
   694
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   128
   683
  Aihe