Laaja oppimäärä?

abi09

Minut valittiin viime keväänä perusaineiden laajaan oppimäärään EST:iltä. Otin paikan vastaan ja aloitan opinnot intin jälkeen eli 2010 syksyllä. Mitä mieltä olette hyötyykö siitä paljon tulevaisuudessa? Räätälöidäänkö laajaoppimäärä osastokohtaisesti vai onko kaikilla laajanoppimäärän lukijoilla samat kurssit riippumatta osastosta vai onko esim sähköllä enemmän sähköfysiikkaa tms???

Kiitän vastauksista.

5

738

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Laaja on kaikilla sama. Pakollisena sen lukevat Tfy:läiset, muilla on mahdollisuus luikertaa takaisin perusoppimäärään, jos tökkii.

      En lue laajaa mutta useampi kaveri kyllä. Kokemukset ovat vaihdelleet; toiset tykkäävät, toiset vaihtavat pois liiallisen teoreettisuuden vuoksi sillä kaipaavat enemmän soveltamista. Kaikkien mielestä kuitenkin rankka.

    • ikuinen teekkari est

      No laajalla tulee perehdyttyä ainakin syvällisemmin osittaisdifferentiaaliyhtälöihin (Aalto-yliopiston tkk:lla Matikka L4), jotka ovat monien luonnonilmiöiden taustalla. Lisäksi on fysiikan lisäkursseja.

      Nykykoululaisella on hyvät mahdollisuudet perehtyä ammatinvalintaa tehdessään teknillisten tiedekuntien antiin, kun suuri osa kurssien kotisivuista (esim. luennot ja laskarit) on julkisesti luettavissa. Toivottavasti näin tulee olemaan jatkossakin.

    • Teekkkari

      Lyhyesti: laajan matematiikan "kannattavuus" riippuu siitä, mitä aiot opiskella. Osa EST:n suuntautumisvaihtoehdoista on sellaisia, joista selviäisi hyvin omaksutulla lukion pitkällä matematiikalla. Osa pääaineista on hyvin matemaattisia. Jos päädyt pääaineeseen, jossa matematiikka on korkeintaan aputiede, ei laajoista ole välttämättä "hyötyä". Matemaattisesti vaativaan pääaineeseen laajat oppimäärät antavat paremmat valmiudet.

      Laajan matematiikan opinnot tarvittaessa 'korvaavat' perusmatematiikkojen opiskelut. Jos luet ensimmäisen syksyn laajan matematiikan kurssin L1, ja vaihdat jouluna S-perusmatematiikkaan, ei siis tarvitse suorittaa S1:tä seuraavana syksynä.

      • abi09

        Millaisissa suuntauksissa on hyötyä laajasta estillä? Sovellettu elektroniikka vai kenties sähköfysiikka?Sähköfysiikka lienee ainakin yksi näistä.


    • Minttuvuoret

      Itse luen myös laajaa (2. vuosi) Est:ltä, vaikka aionkin siirtyä tfy:lle. Pitkärannan laaja matematiikka vaatii kyllä verta hikeä ja kyyneleitä, mutta toisaalta antaa todella syvällisen ja paremman ymmärryksen matematiikasta. Ymmärtää ehkä paremmin miksi asiat menevät kuten menevät. Ikävä puoli tietysti on, että samalla työllä saat samat kymmenen op / kurssi, mutta sähköllä arvosanasi olisi ehkä viisi, kun laajasta saat samalla duunilla ykkösen tai kakkosen. Itse kirjoitin laudaturit matematiikasta ja fysiikasta ja arvosanani L1:stä oli 2 ja L2:sta 3 (ja tein aika paljon duunia niidenkin eteen, moni muu vastaavalta pohjalta ei päässyt edes läpi).

      Joten, jos olet ekana/tokana vuonna valmis vähän karsimaan opintopistesaldosta, niin pärjäät varmasti, mutta jos tavoite on valmistua nopeasti ja hyvin arvosanoin, niin helpompi reitti toki on perusmatikka ja fysiikka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5674
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1987
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      13
      1295
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe