Chihuahua allergiseen perheeseen?

@MinZuu@

Hei!

Olemme harkinneet chihuahuan ostoa. Minulla olisi pari kysymystä: 1. Käykä chihhuahua allergiseen perheeseen? Tarkemmin, 4 henkiseen perheeseen joista 2 on ASTMAATIKKOA. 2. Lähteekö paljon karvaa? 3. Millainen rotu se on? 4. Miten chihuahualle tehdään allergia testi?

KIITOS ETUKÄTEEN!

8

6517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minihaukut

      Mikään koira ei käy allergiseen, tai varsinkaan astmaatikkoperheeseen, se ei ole koosta kiinni. Allergiaoireet eivät johdu koiran karvoista, vaan hilseestä jota irtoaa koiran ihosta. Tätä hilsettä lähtee jokaisesta koirasta, oli sitten pitkä- tai lyhytkarvainen. Chihuahualle, tai koirille yleensä ei tehdä allergiatestejä, meinaatko että se koira olisi myös teille allerginen? Allergiatesti tehdään ihmiselle, eikä siihen vaikuta koiran rotu, muutenhan saisit olla tekemässä nelisen sataa testiä, koirarotuja kun on muutama. Rotuna chihusta en jaksa tässä yhteydessä kertoa, suosittelen, ettette ota mitään koiraa, sillä allergian takia joutuisitte laittamaan sen nopeasti kiertoon.

      • misukka01

        Anteeksi nyt vaan, mutta koirille on olemassa myökin omat allergiatestit! Koirille tehtävät testit ovat tosin hieman erilaisia ja huomattavasti kalliimpia kuin ihmisille. Koira voi olla yhtälailla kuin ihminenkin allerginen esim. erilaisille ruoka-aineilla, siitelpölyille, materiaaleille ja jopa ihmisille!! Toinen koiristani ei voi syödä vehnää tai kalaa ja jos lattiamatoissa on polypropeenia niin tahkoaa kuononsa rikki ja iho kutisee...


      • hohhoiho
        misukka01 kirjoitti:

        Anteeksi nyt vaan, mutta koirille on olemassa myökin omat allergiatestit! Koirille tehtävät testit ovat tosin hieman erilaisia ja huomattavasti kalliimpia kuin ihmisille. Koira voi olla yhtälailla kuin ihminenkin allerginen esim. erilaisille ruoka-aineilla, siitelpölyille, materiaaleille ja jopa ihmisille!! Toinen koiristani ei voi syödä vehnää tai kalaa ja jos lattiamatoissa on polypropeenia niin tahkoaa kuononsa rikki ja iho kutisee...

        No eiköhän kaikki tiedä että koirillekin voi ja tehdäänkin allergiatestejä, mutta aloittaja oli huolissaan ihmisten allergioista, ei silloin koiralle tehdä mitään testejä, eihän se kerro mitään siitä onko ihminen allerginen koiralle vai ei.


      • Anonyymi

        Dämäri saatana


    • chihuomistaja

      Moikka,

      1. Me hankimme Chihun vaikka poikaystäväni onkin allerginen koirille, mitään oireita ei ole tullut ja hyvin monissa tapauksissa koiran perhe siedättyy siihen. Pentu aika on vaikein, sillä silloin koira allergisoi hyvin. Peseminen ja talon siisteys ovat usein ratkaiseva tekijä. Jotkut sanovat, että on jopa hyvä asia, että antaa koiran nukkua samassa huoneessa, silloin siedätys tapahtuu paremmin ja nopeammin.
      Muistakaa kuitenkin, että pennun hankkiminen on aina riski, kannattaa ensiksi ottaa hoitoon vaikkapa jonkun tutun koira ja katsoa tuleeko siitä oireita. Chihu on pieni koira, mutta koira kuitenkin ja se allergisoi myös.

      2. Lyhytkarvaisesta Chihusta ei lähde paljon karvaa, tietysti vanhetessa jonkin verran, mutta jos allergisia oireita ei ole pentu aikana (1-2v.) tullut, ei siinä vaiheessa kannata enää pelätä, sillä siedätys on jo tapahtunut. Allergia ei tule karvoista, vaan koiran hilseestä. Hilseen määrää voi ennaltaehkäistä esimerkiksi pesemällä koiran turkkia säännöllisesti hyvällä hoitoaineella, sillä niinkuin ihmiselläkin, hilsettä tulee kuivasta ihosta. Pitäkää koiran iho siis kosteana niin hilseen määrä on tuplasti pienempi.

      3. Chihuahuat ovat todella älykkäitä ja vilkkaita koiria. Usein niiden ottajat kuvittelevat, että se vaatii vähemmän ulkoilua ja liikuntaa kuin muut koirat, mutta se ei todellakaan pidä paikkaansa. Chihu tarvitsee paljon ulkoilua ja sitä, että se saa jokapäivä purkaa suurta energia määräänsä. Se on tempperamenttinen koira ja pienen kokonsa vuoksi hyvin tahdikas. Se ei pelkää suurempia koiria vaan pistää täysillä takaisin. Kannattaa kuitenkin varoa liikkuessa sen kanssa, sillä vahvan persoonansa vuoksi, sille voi helposti käydä isojen koirien kanssa huonosti.
      Chihut ovat myös varsinaisia sylikoiria, joten ne sopivat hyvin isoon perheeseen, missä niille riittää huomiota. Niitä on helppo kuljettaa paikasta toiseen ja ne kiintyvät omistajaansa todella nopeasti.
      Suloisen ulkomuodon ei kannata antaa hämätä, chihut muuttuvat nopeasti todella ärsyttäviksi, mikäli hellittelyä on liikaa.

      4. Chihuahualle ei tehdä allergiatestiä, vaan teille. Suosittelen ottamaan koiran hoitoon, sillä myös chihut allergisoivat. Mikäli oireita ei tule, chihu sopii teille varmasti oikein hyvin.

    • höpöttitäti

      Itsellä oli chihu varattuna pentueesta jo, mutta päätettiin kumminkin käydä koko perhe allergiatesteissä. Tulos oli valitettavasti, että allergiaa löytyy. Itsellä aste on 4 ja miehelläni 3, lapsilla ei mitään. Emme sitten koiraa ottaneet, luopuminen niin raskasta sekä koiralle että perheelle. Ja sitten vielä kun koira oli pitkäkarvainen chihu. :) Nyt kumminkin asiaa mietitty uudestaan ja päätetty koira ottaa. Juuri se chihu. Että vaikka ne nyt molemmat versiot allergisoivat, niin onko sitten edes mitään väliä sillä karvan pituudella kun hilseilee kumminkin?

    • chihutytött

      1. Kyllähän se niin on että kaikki koirat aiheuttavat allergiaa (voihan olla että juuri TE ette saa oireita chihuista, kannattaa testata ennen koiran hankintaa)

      2. Meidän LK neidit kyllä karvaa ihan kamalasti, mutta hyvällä harjauksella siitäkin pääsee

      3. Omia kokemuksia rodusta: Itsepäinen, villi, vilkas, energinen, voimakastahtoinen, todella älykäs, pieni ja pippurinen rotu! Meidän neidit ovat hieman arkoja, mutta chihuahuoilla on usein iso ego

      4. testiä ei tehdä koiralle, vaan teille

    • Terdis

      Joo-o, hilse aiheuttaa allergiaa. Ymmärtääkseni pitkäkarvaiset eivät allergisoi yhtä paljon kuin lyhytkarvaiset, koska hilse ei tule niin helposti karvan läpi. En nyt mene vannomaan.

      Itse olen allerginen koirille (allerigiataso 5), mutta hankin silti sekarotuisen chihun (pitkäkarvainen). En ole saanut mitään oireita.

      Mutta. Astma on vakava sairaus, jota lemmikit poikkeuksetta pahentavat. Allergia on mahdollista siedättää, mutta astman kanssa en lähtisi leikkimään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1241
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1130
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1115
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe