Mikä neuvoksi

mietityttää

Kihlattuni ei suostu laatimaan ja sopimaan molemminpuoleisesta avioehdosta. Puranko kihlauksen ?

11

778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mk

      Avoliitossa niin ei tartte miettiä avioehtoa koska avoliitossa omaisuus on sen keneen nimissä se omaisuus on ja jos jotain yhdessä ostetaan ja maksetaan niin se on kummankin omaisuutta. Jos ei suostu avioehtoon niin älä mene naimisiin vaan pysytte avoliitossa niin asia on sillä ratkaistu. Olisit kertonut syyt miksi hän ei suostu avioehtoon.

      • lapselle perintö

        Nythän ollaan suunniteltu, että avoliittoihin tulisi myös joku "avo-oikeus" tyyppinen juttu samaan tapaan kuin avioliitoissa, että heikomman osapuolen selusta olisi eron tullessa myös turvattu. Siinä mielessä avoliittokaan ei ole ratkaisu. Selkeästi paperilla sovitut asiat ovat kaikkein selkeimpiä.

        Itselläni ei ole puolisoni kanssa avioehtoa, koska meillä on kaikki omaisuus yhteistä. Emme halunneet ruveta säätämään, koska on yhteinen lapsi ja hänelle haluamme jättää kaiken perinnön.


    • sairaseläkeläinen

      Avopuoliso ihmettelee intoani avioehtosopimuksen laatimisesta. Koittanut selkokielellä selittää, että jos käy niin, että heitän lusikan nurkkaan ennenaikojani,varmistan, että mökkini mitä rakennutan pysyisi sillä henkilöllä, kenet olen toivonutkin testamentissa, enkä halua avokkeeni asiaan mitenkään liittyvän.

      • 12

        Et maininnun vihille menosta mitään, joten ilman avioon aikomista sopiikin ihmetellä intoasi turhan avioehdon laatimiseen. Kihlaus on sentään avioliittolupaus moraalisesti ja avioehdosta keskustelu on ajankohtaista.
        No, suosittelen kuitenkin avioehtoa avioliittoon aikoville ja asia on syytä hoitaa ennen vihkimistä, koska molempien allekirjoitus on saatava vapaasta tahdosta tai sopimus on mitätön.


      • ertf
        12 kirjoitti:

        Et maininnun vihille menosta mitään, joten ilman avioon aikomista sopiikin ihmetellä intoasi turhan avioehdon laatimiseen. Kihlaus on sentään avioliittolupaus moraalisesti ja avioehdosta keskustelu on ajankohtaista.
        No, suosittelen kuitenkin avioehtoa avioliittoon aikoville ja asia on syytä hoitaa ennen vihkimistä, koska molempien allekirjoitus on saatava vapaasta tahdosta tai sopimus on mitätön.

        Jätä se, parempi sinun on olla yksinäsi koko loppuelämä. Istua nurkissasi ilman perheenlisäystä ja seuraa. Saatpahan yksin laskeskella rahojasi ja olla mökeilläsi rauhassa.


    • sands¨30torm,

      No, onko tuo kynnyskysymys teidän avioliittoaikeessa. Mietipä sitä.

      • suomi.keskustelu

        Kokeile kepillä jäätä, ja sanoa että aiot luopua perinnöstäsi, ja että siirrät kaiken omaisuutesi (esim. kesämökki) siskollesi tai jollekin muulle läheiselle. Kerro, että avioliiton aikana pidätte omaa taloutta (ja omia makuuhuoneita hehe :)

        Vaikuttaa siltä, että olet henkilön kanssa, joka on omaisuutesi (tai tulevan omaisuuden) perään. Rahaa voi ulosmitata, rakkautta ei voi ulosottomies viedä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että on pervoa nussia toisen rahoja, itse en lähtisi moiseen, enkä antaisi kenekään muunkaan tehdä sitä minulle. Rakkaus on paljon arvokkaampaa kuin raha.

        Vaikka olet vasta kihloissa, olet lupautunut avioliittoon kys. henkilön kanssa. Ei kovin hyvä alku kestävälle avioliitolle, jos toisen aikeet eivät ole vilpittömät. Jos jo tossa vaiheessa on 'kusetuksen makua', niin missä muissakin asioissa sinua mahdetaan kusettaa, jos ei nyt niin myöhemmin...?


    • Mikä ei pala tulessa

      Aikaisempi avioliittolaki on käytännössä osoittanut avioehdon ehdottomuuden tarpeelliseksi /välttämättömäksi avioliitossa. Mikäli suhdekumppanit ovat oikeusmorallisesti oikeustajuisia ei tarpetta olisi mutta kun ei käytännössä niin asia suurimmassa osassa ole. Täten on ulkopuolinen selvityshenkilö jakanut pesän "maan tavan mukaan" eli puoliksi omaisuuden ja täteän lähes aina epäoikeudenmukaisesti. "lain tulkinta" mahdollistaa sen ja oikeuslaitos on hampaaton.

      No nyt on avo liitossa salavihkaa kansalta säädetty laki parasta aikaa että avo-liittolaisille käy samoin. !!!

      Käytännössä tämä tapahtuu siten avoi-liittolainen voi hakea samanmoista menettelyä ja täten käytännössä sama meno jatkuu. Avioehto ja tätäen pitäisi olla avo-ehtokin joka tulisi säätää ehdottomasti pakolliseksi ennen mitään merkkejä yhteistoiminnasta rekisteröidyissä parisuhteissa minkäälaisissa.

      Tämä kaikki yksilöoikeustajun sekä syntyvien lasten edun vuoksi että voi päättää omantyön tuloksista sekä että ohjata sitä jälkeläisilleen. Ilman että, tunne ja pettymys tunteiden maksuja suoritetaan parisuhteiden kärsiessä vastuu/luottamuspulasta.

    • Yksi odotteleva

      Katso eduskunnan täysistunnon pöytäkirja 20.4.2010. Asiaa. En itsekään allekirjoittaisi sopimusta. Tässä laissa on niin paljon vielä aukkoja, että en allekirjoittaisi mitään sopimuksia. Toista voi k...aa kuinka haluaa jos vain toinen ei ole ajantasalla asioistaan. Ymmärrystä lakivaliokunnalta odotetaan... Jos ei muutosta lakiehdotukseen tule, kaveri kannattaa pistää toiseen osoitteseen.. , ei mene tuet eikä mikään mukaan...

    • pura itsesi....

      on kaksi eri asiaa. Miksi pitää tehdä avioehtio jos on kihloissa. Typerin ajatus minkä koskaan olen kuullut. LOL

      • 36

        Kihlaus on avioliittolupaus. Nimenomaan on luontevaa ja pätevän (pakottamatta/uhkailematta) allekirjoituksen saamiseksi on varminta tehdä avioehto ennen vihkimistä.
        Avioehdolla ei tietenkään ole mitään virkaa kihlauksen aikana, eikä sen tekeminen ennen vihkimisen varmistumista ole aiheellista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      55
      5391
    2. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      48
      2232
    3. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      60
      2216
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1049
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1004
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      870
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      3
      833
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      753
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      751
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      27
      736
    Aihe