Mikä neuvoksi

mietityttää

Kihlattuni ei suostu laatimaan ja sopimaan molemminpuoleisesta avioehdosta. Puranko kihlauksen ?

11

761

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mk

   Avoliitossa niin ei tartte miettiä avioehtoa koska avoliitossa omaisuus on sen keneen nimissä se omaisuus on ja jos jotain yhdessä ostetaan ja maksetaan niin se on kummankin omaisuutta. Jos ei suostu avioehtoon niin älä mene naimisiin vaan pysytte avoliitossa niin asia on sillä ratkaistu. Olisit kertonut syyt miksi hän ei suostu avioehtoon.

   • lapselle perintö

    Nythän ollaan suunniteltu, että avoliittoihin tulisi myös joku "avo-oikeus" tyyppinen juttu samaan tapaan kuin avioliitoissa, että heikomman osapuolen selusta olisi eron tullessa myös turvattu. Siinä mielessä avoliittokaan ei ole ratkaisu. Selkeästi paperilla sovitut asiat ovat kaikkein selkeimpiä.

    Itselläni ei ole puolisoni kanssa avioehtoa, koska meillä on kaikki omaisuus yhteistä. Emme halunneet ruveta säätämään, koska on yhteinen lapsi ja hänelle haluamme jättää kaiken perinnön.


  • sairaseläkeläinen

   Avopuoliso ihmettelee intoani avioehtosopimuksen laatimisesta. Koittanut selkokielellä selittää, että jos käy niin, että heitän lusikan nurkkaan ennenaikojani,varmistan, että mökkini mitä rakennutan pysyisi sillä henkilöllä, kenet olen toivonutkin testamentissa, enkä halua avokkeeni asiaan mitenkään liittyvän.

   • 12

    Et maininnun vihille menosta mitään, joten ilman avioon aikomista sopiikin ihmetellä intoasi turhan avioehdon laatimiseen. Kihlaus on sentään avioliittolupaus moraalisesti ja avioehdosta keskustelu on ajankohtaista.
    No, suosittelen kuitenkin avioehtoa avioliittoon aikoville ja asia on syytä hoitaa ennen vihkimistä, koska molempien allekirjoitus on saatava vapaasta tahdosta tai sopimus on mitätön.


   • ertf
    12 kirjoitti:

    Et maininnun vihille menosta mitään, joten ilman avioon aikomista sopiikin ihmetellä intoasi turhan avioehdon laatimiseen. Kihlaus on sentään avioliittolupaus moraalisesti ja avioehdosta keskustelu on ajankohtaista.
    No, suosittelen kuitenkin avioehtoa avioliittoon aikoville ja asia on syytä hoitaa ennen vihkimistä, koska molempien allekirjoitus on saatava vapaasta tahdosta tai sopimus on mitätön.

    Jätä se, parempi sinun on olla yksinäsi koko loppuelämä. Istua nurkissasi ilman perheenlisäystä ja seuraa. Saatpahan yksin laskeskella rahojasi ja olla mökeilläsi rauhassa.


  • sands¨30torm,

   No, onko tuo kynnyskysymys teidän avioliittoaikeessa. Mietipä sitä.

   • suomi.keskustelu

    Kokeile kepillä jäätä, ja sanoa että aiot luopua perinnöstäsi, ja että siirrät kaiken omaisuutesi (esim. kesämökki) siskollesi tai jollekin muulle läheiselle. Kerro, että avioliiton aikana pidätte omaa taloutta (ja omia makuuhuoneita hehe :)

    Vaikuttaa siltä, että olet henkilön kanssa, joka on omaisuutesi (tai tulevan omaisuuden) perään. Rahaa voi ulosmitata, rakkautta ei voi ulosottomies viedä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että on pervoa nussia toisen rahoja, itse en lähtisi moiseen, enkä antaisi kenekään muunkaan tehdä sitä minulle. Rakkaus on paljon arvokkaampaa kuin raha.

    Vaikka olet vasta kihloissa, olet lupautunut avioliittoon kys. henkilön kanssa. Ei kovin hyvä alku kestävälle avioliitolle, jos toisen aikeet eivät ole vilpittömät. Jos jo tossa vaiheessa on 'kusetuksen makua', niin missä muissakin asioissa sinua mahdetaan kusettaa, jos ei nyt niin myöhemmin...?


  • Mikä ei pala tulessa

   Aikaisempi avioliittolaki on käytännössä osoittanut avioehdon ehdottomuuden tarpeelliseksi /välttämättömäksi avioliitossa. Mikäli suhdekumppanit ovat oikeusmorallisesti oikeustajuisia ei tarpetta olisi mutta kun ei käytännössä niin asia suurimmassa osassa ole. Täten on ulkopuolinen selvityshenkilö jakanut pesän "maan tavan mukaan" eli puoliksi omaisuuden ja täteän lähes aina epäoikeudenmukaisesti. "lain tulkinta" mahdollistaa sen ja oikeuslaitos on hampaaton.

   No nyt on avo liitossa salavihkaa kansalta säädetty laki parasta aikaa että avo-liittolaisille käy samoin. !!!

   Käytännössä tämä tapahtuu siten avoi-liittolainen voi hakea samanmoista menettelyä ja täten käytännössä sama meno jatkuu. Avioehto ja tätäen pitäisi olla avo-ehtokin joka tulisi säätää ehdottomasti pakolliseksi ennen mitään merkkejä yhteistoiminnasta rekisteröidyissä parisuhteissa minkäälaisissa.

   Tämä kaikki yksilöoikeustajun sekä syntyvien lasten edun vuoksi että voi päättää omantyön tuloksista sekä että ohjata sitä jälkeläisilleen. Ilman että, tunne ja pettymys tunteiden maksuja suoritetaan parisuhteiden kärsiessä vastuu/luottamuspulasta.

  • Yksi odotteleva

   Katso eduskunnan täysistunnon pöytäkirja 20.4.2010. Asiaa. En itsekään allekirjoittaisi sopimusta. Tässä laissa on niin paljon vielä aukkoja, että en allekirjoittaisi mitään sopimuksia. Toista voi k...aa kuinka haluaa jos vain toinen ei ole ajantasalla asioistaan. Ymmärrystä lakivaliokunnalta odotetaan... Jos ei muutosta lakiehdotukseen tule, kaveri kannattaa pistää toiseen osoitteseen.. , ei mene tuet eikä mikään mukaan...

  • pura itsesi....

   on kaksi eri asiaa. Miksi pitää tehdä avioehtio jos on kihloissa. Typerin ajatus minkä koskaan olen kuullut. LOL

   • 36

    Kihlaus on avioliittolupaus. Nimenomaan on luontevaa ja pätevän (pakottamatta/uhkailematta) allekirjoituksen saamiseksi on varminta tehdä avioehto ennen vihkimistä.
    Avioehdolla ei tietenkään ole mitään virkaa kihlauksen aikana, eikä sen tekeminen ennen vihkimisen varmistumista ole aiheellista.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mistä kaupungeista ikävöijät olette ?

   Mistä kaupungista olet?
   Ikävä
   102
   1780
  2. Tunnut niin oikealta kuin osa minua

   Olenko oikeassa? Eihän tässä puutu kuin samat tuntemukset sinulta. Nainen, mitä tämä on? Jotain todella outoa tässä on,
   Ikävä
   88
   1576
  3. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   1138
  4. Nainen, täällä minä vain sinua ikävöin

   Joka päivä riudun ja ajatus sinusta viiltää syvälle, se, miten ihanaa olisi kokea sinut lähelläni. Mieleni askartelee si
   Ikävä
   59
   1088
  5. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   256
   976
  6. Vaatii kaupungilta kuusinumeroista summaa

   Onko ahneudella ja kieroudella rajaa? Itse tekee väärin, saa oikeutetusti potkut ja on nyt etukäteen suunnitellusti käsi
   Haapavesi
   72
   927
  7. En mä vaan ymmärrä miten noin kaunis voi olla sinkku

   Sähän olet uskomattoman upea nainen kaikinpuolin.
   Ikävä
   57
   824
  8. Jos joskus pääsen halaamaan sinua

   niin voi olla, että en päästä enää ollenkaan irti. Sitten on hankala mm. käydä töissä, mutta eipä voi mitään.
   Ikävä
   58
   789
  9. Ikävä sinua, voimmeko tavata?

   Anteeksi se minun viestini aikoinaan. Perun (jos se on vielä mahdollista) viestini sisällön ja olen pahoillani, jos se l
   Ikävä
   36
   780
  10. Voitko ystävällisesti

   Vastata siihen mitä kirjoitin Oletko valmis kasvotusten puhumaan vai kidutatko lopunelämäsi minua
   Ikävä
   61
   712
  Aihe