Uskoako rangearvauksia

The_Rat

Eilen aloin miettimään pienen rahan sittaria pelatessani. Viisi pelaajaa jäljellä, minulla kädessä AT, flopissa AK6. Vihu oli korottanut pre-flop, joten olin laittanut hänet AA / KK / AK -kädelle (turhan tiukka pelaaja :D). Vihu korotti puolisen potillista floppiin.

Noh, tässähän olisi pitänyt tietysti kipata. Jos riideihin oli luottamista. Toisaalta stakki alkoi olla aika ohut, joten kippaaminen olisi vienyt minut porukan hännille ja todennäköisesti ulos rahasijoilta. Lisäksi vihun käden näkemisestä on toki hyötyä, jos vain muistaa kirjata tiedot ylös... :)

Päätin maksaa, riidit olivat oikea (AK) ja turnaus loppui tuohon.

En nyt sen enempää käden kulusta kerro, koska minua ei niin hirveästi tässä kiinnosta se, pelasinko oikein vai väärin, vaan jäin miettimään sitä, pitäisikö pieniä lyöntejä maksaa, vaikka tietäisikin häviävänsä. Ihan vain kasvattaakseen tietovarastoa vihusta (ja miksei luotua itsestään ääliön kuvaa pelissä - jotain mistä ei ole koskaan haittaa). Mielipiteitä?

6

490

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin meillä

      Vihusta tiedon keruu ei järkevää tuolla tavalla pelaajat vaihtuu niin paljon. Siihenhän peli perustuu että osaat laittaa kaverin rangelle ja arvioimaan kaverin toiminnan perusteella missä mennään. Nyt jos siis pf laitat kaverin suppealle A rangelle sun olisi pitänyt heittää omat kortit pf pois kun kaveri korotti. Koska noilla sinun korteilla oletettua rangea vastaan ei ole matemaattisesti mitään mahdollisuuksia.

      • Ei pokeri ole pelkkää matematiikkaa. Joskus oma rangearvaus kusee, ja tyhmempikin vihu huomaa, jos toinen kippaa jatkuvasti kun tämä korottaa... Ja lisäksi sittarissa se matikkakin on vähän monimutkaisempaa.

        Siinä olet varmaan oikeassa, että pelaajat vaihtuvat niin paljon, ettei tiedonkeruu ole kovin järkevää. Toisin sanoen pienemmissä piireissä tai vaikka liverahapöydässä voisi maksaakin vähän "siinä ja siinä" -maksuja, jos halvalla näkee.


      • Näin meillä
        The_Rat kirjoitti:

        Ei pokeri ole pelkkää matematiikkaa. Joskus oma rangearvaus kusee, ja tyhmempikin vihu huomaa, jos toinen kippaa jatkuvasti kun tämä korottaa... Ja lisäksi sittarissa se matikkakin on vähän monimutkaisempaa.

        Siinä olet varmaan oikeassa, että pelaajat vaihtuvat niin paljon, ettei tiedonkeruu ole kovin järkevää. Toisin sanoen pienemmissä piireissä tai vaikka liverahapöydässä voisi maksaakin vähän "siinä ja siinä" -maksuja, jos halvalla näkee.

        Ei suinkaan pelkkää matikkaa. En varmaan niin ainakaan tarkoittanut sanoa. Pokeri on matematiikkaa perustuva ihmisen käyttäytymis malleja hyväksi käyttävä peli.

        Itsehän tuossa aikaisemmin sanoit että laitoit kaverin avauksen perusteella AA,KK,AK tyyppiselle johtuen kaverin ylitiukkuudesta. Jos taas kaveri on tiukka niin on korottanut vain pari kertaa joten tuskin olet voinut foldata hänen korotuksiin montakaan kertaa aikaisemmin. Jos taas laitat kaverin laajalle rangelle niin A10 kädellä voitaisiin varmaankin jo tulla päin. Maksu ei toimi kummassakaan tapauksessa. Jos sittarissa on neljä pelaajaa jäljellä niin maksu käsiä ei ole korkeintaan jotkut trappays kädet yli agrelle. Blindit niin isot että makseluja harvan stackki kestää.

        Tottakai range oletus on arvaus ja varsinkin sittareissa hyvä pelaaja laajentaa rangea kun pelaaja määrä pienenee. Kokemattomampi jatkaa 10 pöytä rangella ja huomaa että blindit tappaa. Mutta alkuperäiseen kysymykseen viitaten muutahan sulla ei ole käytettävissä kun kaverien oletus ranget et ehdi odottamaan monsteri käsiä vaan pitää toimia kaverien rangejen ja sittarin aikana opittujen käyttäytymis mallien mukaan. Tärkeä juttu sittarissa on huomata kun alun tiukka kaveri vaihtaa vaihdetta eli laajentaa rangea ja taas päin vastoin tajuta kenen range on vieläkin sama kun full pöydässä. Sittareissa voittavimpia pelaajia on ne jotka osaa sen vaihteen vaihdon tehdä.


    • lollerzzz

      Jos kerran laitat vihun KK AK -rangelle, niin miksi hitossa maksat jollain AT:llä? Jos nyt jostain syystä menee maksamaan niin tottakai kipataan flopilla, kun ollaan koko rangea reilusti perässä.


      "En nyt sen enempää käden kulusta kerro, koska minua ei niin hirveästi tässä kiinnosta se, pelasinko oikein vai väärin, vaan jäin miettimään sitä, pitäisikö pieniä lyöntejä maksaa, vaikka tietäisikin häviävänsä. Ihan vain kasvattaakseen tietovarastoa vihusta (ja miksei luotua itsestään ääliön kuvaa pelissä - jotain mistä ei ole koskaan haittaa). Mielipiteitä? "

      No ei todellakaan kannata. Ainakaan missään sittarissa puolen potin lyöntejä. Ehkä on ihan ok syvillä stäkeillä maksaa joku vihun minibetti isoon pottiin riverillä kuralla informaation takia, mutta harvassa on nämä tilanteet.

    • PLoo

      Sittareihin/turnauksiin en ota kantaa, mutta kyllä käteispöydissä (netissäkin) voi informaationkin takia maksaa. Tokihan niissä tilanteissa on lähes aina sillä omallakin kädellä jotain showdown arvoa, että harvoin sitä voi 100% varmuudella sanoa joutuvansa maksamaan pelkästä infosta. Kun jotain tasoa pelaa, niin kyllä siellä joutuu ainakin tällainen tavallinen kuolevainen pelaamaan sen verran monta kättä ennen kuin isompaa uskaltaa edes shotittaa, että ennestään tuttuja vihuja tulee koko ajan vastaan. Silloin niistä maksuista voi olla isokin hyöty.

    • partane

      "Eilen aloin miettimään pienen rahan sittaria pelatessani. Viisi pelaajaa jäljellä, minulla kädessä AT, flopissa AK6. Vihu oli korottanut pre-flop, joten olin laittanut hänet AA / KK / AK -kädelle (turhan tiukka pelaaja :D). Vihu korotti puolisen potillista floppiin."

      "Noh, tässähän olisi pitänyt tietysti kipata. Jos riideihin oli luottamista. Toisaalta stakki alkoi olla aika ohut, joten kippaaminen olisi vienyt minut porukan hännille"

      Elikkä ensinnäkin jos vaan maksoit preflop ja vihu oli viimeinen aggressori niin sun on pakko kipata tuossa oli riidit vihusta mitkä tahansa. Turnaukset pelataan yleensä niin tiukasti että et voi oikein olettaa vihulta ainakaan pienempää ässää. Kaikista järkevin olis ollu sulla puskea tuo käsi jo preflop, en oo nyt varma toimiko vihu jo ennen sua vai ei mutta jos se korotti ennen sua niin sit kippaat tai lyöt vastaryöstönä all-in olettaen että vihu koittaa ryöstää. Mainitsit että kippi ois vieny sut joukon hännille ja ulos rahasijoilta. No senpä takia löysät maksut preflopilla ei ookaan kannattavia. Aggressorina sulla on se etu että vaikka floppi meniski metsään niin voit tehä jatkolyönnin, jos et oo agressori niin tarviit monsterikäden jo korottaaksesi saati maksaaksesi.

      En nyt sen enempää käden kulusta kerro, koska minua ei niin hirveästi tässä kiinnosta se, pelasinko oikein vai väärin, vaan jäin miettimään sitä, pitäisikö pieniä lyöntejä maksaa, vaikka tietäisikin häviävänsä. Ihan vain kasvattaakseen tietovarastoa vihusta (ja miksei luotua itsestään ääliön kuvaa pelissä - jotain mistä ei ole koskaan haittaa). Mielipiteitä?

      Siis totta kai keräät tietoa ja koitat paljastaa omasta pelityylistäs mahdollisimman vähän. Muck aina kaikille käsille millä häviät. Pääasiassa on tapana maksaa pieniä lyöntejä jos kerätään tietoa. Ei makseta all-in lyöntiä sen takia. Esim. voit joskus vaikka maksaa lyönnin jos epäilet että vihu on korotellut värin vedolla ja sit veto ei osu ja silti korottaa riverillä. Tämä tietysti vaatii hyvästi stäkkiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2639
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      213
      2442
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2302
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      186
      1787
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1308
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1243
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe