Matkaoppaan työstä

nimetön14

Haluisin tietoa matkaoppaiden työstä kokeneilta. esim. Mitä kuuluu matkaoppaan työpäivään? Paljonko palkka on ? Onko palkka suurempi jos asuu maassa ja maksaa itse asunnon ja muut kulut ? Voitte kertoa muutakin matkaoppaan työstä :) Kiitos jo etukäteen !

4

774

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex opas

      Palkka noin 500-700 euroa kuussa ja et tule saamaan enemmän rahaa vaikka omassa asunnossa asuisitkin. Yleensä oppaalle siis kuuluu ilmainen majoitus (2 opasta per huone) soluasunnossa. Töitä on 6 päivää viikossa, usein jopa 10-12 tuntia päivässä.

    • Annaellu

      Moikka,

      Palkka määräytyy ainakin meidän firmassa kohteen mukaan eli jos on kallis maa palkkaa enemmän kuin halvassa maassa. Itse olen oppaana Kanarian saarilla ja saan palkkaa noin 750 kuussa riippuen vähän miten on retkimyyntejä kertynyt. Meillä saa noin 100€ enempi palkkaa jos ei asu firman asunnossa. Itse asun kahdestaan toisen oppaan kanssa, yleisimmin asunnoissa asuu kolme opasta yhdessä. Meillä palkkaan kuuluu siis asunto sis. sähkö ja vesi sekä internet. Joissakin tiimeissä myös oppaat saa käydä hotellien All Inclusivella syömässä joten tuossa tapauksessa myös ruoan voi laskea kuuluvan palkkaan.
      Normaalin oppaan viikko koostuu hyvin erilaisista päivistä. Viikkoon voi kuulua esim. Lentokenttäpäivä, saarikierrosretkipäivä, toimistopäivä (vastaillaan sähköposteihin, puheluihin, tehdään listoja jne), hotellipäivystyksiä, sairaalassa käyntejä...
      Oppaan päivät on vaihtelevia, mikä on mielestäni työn rikkaus. Oppaan pitää olla joustava ja pirteä persoonallisuudeltaan. Päiviin voi tulla hyvin lyhyellä ajalla muutoksia ja normaali 8 tunnin työpäivä voi hyvin olla esim. 12 tuntinen jos vaikkapa lennot on myöhässä, joku toinen opas sairastuu jne. Myös kohde voi muuttua kesken kauden ja itse ei voi välttämättä vaikuttaa missä on oppaana ja missä tehtävissä.
      Tärkeintä on olla positiivinen ja innokas oppimaan ja auttamaan asiakkaita, pitää myös olla tarpeeksi jämäkkä koska toisinaan kohdataan vaikeita asioita ja asiakkaita. Jos ei oikeasti tykkää asiakaspalvelusta ei kannata pyrkiä oppaaksi. Asiakkaat kyllä muistavat antaa sekä ruusuja että risuja palautteissa ja jos ei hommaansa hoida hyvin saa nopeaa lukea nimensä kritiikin kera.
      Varsinkin aluksi on tärkeä muistaa että alku ON hankalaa koska on niin paljon uusia asioita, eihän kukaan voi olla "kaiken tietävä" opas saapuessaan kohteeseen. Ensimmäisen kuukauden jälkeen helpottaa ja työ muuttuu sitä mukavemmaksi mitä enemmän tiedät asioista, ole siis ITSE AKTIIVINEN kun menet uuteen kohteeseen..
      Tack och adjö :D

      • ...

        Olen kuullut, että on joitain koulutuksia mitkä kestää tyyliin muutaman kuukauden tai jopa pari kuukautta, en sitten tiedä miten asia on. Pitääkö ensin olla joku koulutus alla että voi käydä jonkun "matkaopas kurssin" vai miten? :)


      • Anneellu
        ... kirjoitti:

        Olen kuullut, että on joitain koulutuksia mitkä kestää tyyliin muutaman kuukauden tai jopa pari kuukautta, en sitten tiedä miten asia on. Pitääkö ensin olla joku koulutus alla että voi käydä jonkun "matkaopas kurssin" vai miten? :)

        Matkanjärjestäjien (esim. Finnmatkat, Aurinkomatkat jne) kursseille voi osallistua ilman "pohjakoulutusta" alalle. Jos on käynyt esim Päivölän koulutuksen, silloin ei yleensä tarvi sitten enää osallistua matkanjärjestäjän matkaopaskurssille vaan pääsee suoraan töihin. Toki alussa on todennäköisesti juuri ko. firman käytäntöjen läpikäymistä jne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      5814
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      62
      3004
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      57
      2476
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1123
    5. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      37
      1085
    6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1084
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      907
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      813
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      793
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      791
    Aihe