Hovawart

Hoffitus

Heti alkuun sanon että olen täysin varma että haluan olla tuleva hoffin omistaja, joten turha ruveta mitään sanomaan mistään. Haluan juuri hieman tällaisen itsenäisemmän ja vahvempiluonteisen koiran. Liian miellyttmäsenhaluiset koirat eivät vain ole mieleeni, itsenäisyyttäkin täytyy olla. Ja kokoa. Tämä ei siis ole mikään egon pönkittämis juttu vaan haave. :)

Haluaisin vain sen tietää, että kannattaako ottaa narttu? Kun olen kuitenkin sitä mieltä että narttu voi olla ihan yhtä temperamenttinen kuin uroskin (todettu on, jopa niinkin päin että uros on rauhallisempi kuin narttu). Olen aina haaveillut uros koirasta ja uskon kyllä että tulisin sen kanssa toimeen hyvin. Mielipiteitä? Nartun suojeluvaisto samalla tasolla kuin uroksen?

Koiran hankinta olisi ajankohtaista vasta parin vuoden päästä. Olen muuttamassa neljän vuoden sisällä pysyvästi lappiin. Koira varttuisi siis tämän hetkisellä paikkakunnalla parisen vuotta joka (ikävä kyllä) on kaupungissa. Toki voin koittaa hankkia asunnon hieman syrjemmästä, eihän se mahdotonta tietenkään ole.

Oletan että hoffi sopii lappiin kuin nenä päähän, onhan siellä tilaa vaikka muille jakaa.

3

242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etelän mies

      "Oletan että hoffi sopii lappiin kuin nenä päähän, onhan siellä tilaa vaikka muille jakaa"

      Oletat vähän ehkä väärin, lappiin ei tulisi viedä mitään muuta koiraa kuin näitä arktisia rotuja, lapinkoiraa, huskyä, samojediä, malamuuttia jne

      Muiden tulee siellä taatusti kylmä talvella. Ethän sentään halua hienon koirasi olevan vaatteilla topattu kuin parishiltonin chihu? Sehän näyttäisi kuitenkin ihan michelin-ukolta...

      Ja kylmyydestä vielä: ylipäätään suomessa ei tulisi olla muita kuin näitä perinteisiä pohjolan rotuja johtuen nimenomaan näistä talven pakkasista. Kun ei ole turkkia niin ei ole turkkia ja jos onkin niin vääränlainen eikä lämmitä yhtään.

      • Hoffitus

        Olet väärässä "etelän mies". Lapissa on jos jonkinmoisia koiria ja hyvin pärjää. Katsopas petsiestä.

        Hoffi sopii erittäin hyvin lappiin, toisinkuin helsinkiin jossa ei juuri mielestäni pitäisi koiria ollenkaan pitää. Mielummin ns."erämaassa" kuin täyteen ahdetussa kaupungissa.

        Mikä tulee paris hiltonin koiraan niin se nyt on puettu vain siksi koska.. noh.. jaa-a? Julkkikset kun tuppaavat pitämään pieniä koiria leluina.. sen ymmärrän täysin jos koira puetaan kylmältä suojaan mutta mitään "koristeluja" en ymmärrä.

        "Ja kylmyydestä vielä: ylipäätään suomessa ei tulisi olla muita kuin näitä perinteisiä pohjolan rotuja johtuen nimenomaan näistä talven pakkasista. Kun ei ole turkkia niin ei ole turkkia ja jos onkin niin vääränlainen eikä lämmitä yhtään."

        Et taida olla koira ihmisiä? Monilla koirilla on kylmältä suojassa pitävä turkki kuin vain näillä arktisilla roduilla. Otappa selvää asioista ennenkuin lauot suustasi ties mitä soopaa. Esim. laumanvartijakoirat on hyvin kylmää sietäviä koiria, miksi muuten ne oltaisiin jalostettu työskentelemään säällä kuin säällä laumaansa vartijoiden? Entäpä nöffit, bernhardilaiset, tiibetinmastiffit.. Pk colliekin pärjää täydellisesti kylmällä. Tietenkin riippuu ihan yksilöstä miten kylmään suhtautuu.

        Hoffeilla on tiheä turkki joka suojaa kylmältä. En ole sitäpaitsi muuttamassa mihinkään inariin asti enkä edes rovaniemen korkeudelle, joten hoffi käy, sano mitä sanot :)

        Suomessa nyt on joka paikassa kylmä niin eipä ole paljoa eroa.

        Saisiko alkuperäiseen kysymykseen joltakin ihanalta ihmiseltä asiallisia vastauksia? Kyse kun ei ollut lapista..


    • Anonyymi

      Meillä on hoffeja, ja kiva että on vähän erilainen koira haaveissa, kuin sitten sellanen pieni. Meillä on 6 hoffia, ja ihan kivaakin se on. Mutta en suosittele hoffia niille, jotka ei oo kokenu koiran omistajina olemisesta. Me hankittii eka narttu, ku ne kerran rauhallisempia on. Sitte alko tulla jo mieleen se uros (oliha meidän Hova jo sitä kaveria kaipaillut), mutta oli se hyvä hankkia tuo isompi koira ensin, ettei uros rupee kiilailee nartun kaa, et ku pentu tuli, ni narttu oli vähä niin ku se pomo sille Jalolle (pennulle).

      Mutta ihan ekana kaikki alko siitä, ku sain 6-vuotiaana oman koirakirjani, ja sieltä löysin Hovawartin. Ihastuin.

      Aloin sitte muutamien koirien jälkeen, ihan oikeasti miettimään, että oiskos nyt se aika ottaa isompi, itsenäisempi, vahtikoira. Kyllä se pentuna oli jo niin ku ihan muka "kokenut" tekijä. Ei se mitää turhia haukkunu, vieraita vaa.
      Kyllä minä aioin sen kanssa vaivaa nähdä, ja koulutin sen jämäkkyydellä, pitkäjänteisyydellä ja tyyneydellä.

      Uroksen myös, enkä välittäny virheistä, toistin vaan positiivisesti sen, minkä siltä koiralta halusin. Ja hyvin tulivatkin sitte toimeen keskenään. Eka oli pientä härdelliä ja höskää koko viikko, mutta sitte meno rauhoittui.

      Kolmas Hoffimme oli Luna, kaunis ja persoonallinen neiti, joka totteli ku käskystä.

      Eikä se uros ruvennu sitä (ONNEKS!!) määräikemään. Vaikka vanhempi ku vanhempi oliki.

      Ja toinen uroksemme, Konsta.
      Sitte tuli vielä Narttu, nimeltänsä Kuu. Ja Viimine uros, komea, nimensä edustava, Musti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe