75 miljoonan euron veistos

picassooo

Sveitsiläisen kuvanveistäjän Alberto Giacomettin pronssinen patsas L'Homme Qui Marche I myytiin keskiviikkona Lontoon Sotheby's huutokauppakamarilla noin 65 miljoonalla punnalla eli noin 75 miljoonalla eurolla. Kyseessä on kaikkien aikojen kallein huutokaupassa myyty taideteos.

Alun perin teoksen hintahaarukka oli noin 14–21 miljoonaa euroa, mutta nopeasti syntynyt kilpahuuto noin kymmenen ostajaehdokkaan välillä tuotti uuden ennätyksen. Huutokauppa oli järjestäjän mukaan ohitse vain kahdeksassa minuutissa.

Eipä taida lama näkyä taidepiireissä kun joku tuhlasi 8 minuutissa näin paljon. Ihan kivan näköinen ukkeli tuo veistos on, mutta ei ehkä sovi olohuoneeni sisustukseen..

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Giacomettin veistos myytiin maailmanennätyshintaan Lontoossa/1135252613444

19

2162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mietintätäliiankauan

      veistos on myön mielettömän ruma myös livenä nähtynä, taiteellista arvoa sillä on ciacomettin nimen takia, mutta mieshän on toistanut samaa ideaa jo pidemään aikaa.. saattaa voittajaa kaduttaa hetken päästä kun ei saa patsasta myytyä edes kolmasosa hinnalla.

    • C-Metric Time

      Mitään järkevää elämää tältä apinoiden planeetalta on kai turha etsiä. En todellakaan tajua mikä niitä ihmisiä vaivaa ja miksi vain toisilla on rahaa oman läskiperseensä pyyhkimiseen ja toisilla ei edes ruokaa.

      • Öky

        En ostanut sitä myytäväksi.


      • Kasuho

        Tuollakin rahalla olisi ollut hyödyllistä käyttöä, mutta kun joku pöliskö on keksinyt, että jokin hiton kukkakeppi on taidetta ja siitä vielä maksetaan sikamaisia summia. Kyllä apinat on viisampia.


    • Jussi Järvenpäästä

      Huumekaupalla,ihmiskaupalla,asekaupalla hankittua rahaa.Törkeetä. Tällainen "taidekauppa" on rahanpesua.
      Viranomaiset ei ehdi puuttua tälläiseen rikollisuteen,koska ei ole rahaa palkata päteviä ihmisiä. Poliittinen päätös on poliittinen päätös. Pitäs ehdottomasti saada lisää rahaa palkata päteviä poliiseja tällaisen rikollisuteen. Taidepoliiseja,kultuuripoliiseja.Varmaan naurattaa,mutta olen tosissani.
      Sinänsä toi veistos on ihan hieno ja koko ihmisen" tuotanto" on hienoa kuvataidetta.Giacomentin taiteeseen voi tutustua jokainen ajatteleva ihminen. Netti ei ole välttämätön.On myös kirjastot.

      • 19,urtf

        Ostaja taitaa olla tärärähähtänyt


    • massimasa1
    • Hienoa,että taiteeseen sijoitetaan edelleen,siis 75 miljoonalla pääsee toiselle sijalle,Klimt edelleen ykkösenä virallisella listalla.

    • 24123

      Kallis taide on lähes yksinomaan sijoituskohteita joita lähinnä esitellään kavereille mutta pidetään "nurkissa" ja myydään sitten joskus tai jälkeläiset myy. Hyvä taide jonka luoneella on nimeä, nostaa arvoaan hamaan tulevaisuuteen.

      Mitä tulee taiteen ostajiin, iso osa näistä todella kalliiden taide-esineiden ostajista on niin rikkaita ettei tiedä mihin sitä rahaa pistäisi, siis omaisuudet satoja tai tuhansia miljoonia. Siinä ei asunnoilla ja muulla omaisuudella ole enään väliä kun sitä on ja se on halpaa. Luksusasunnon vaikkapa kallilta Manhattanilta saa muutamalla miljoonalla, tai muutamalla kympillä jnejne.
      He pienissä piireissä lähinnä kerskuvat hiljaa ostamalla juuri sikakalliita tuotteita kuten taidetta, vaikka se pistettäisiinkin vierasmajan seinälle pölyttymään. Hei oikeesti, mitä sä voit enää ostaa kun sulla on 10 asuntoa tai huvilaa, 100 autoa ja pari sadan metrin jahtia satamassa sekä 12 rakastajaa ympäri maailmaa? Silloin aletaan ostamaan harvinaisuuksia, ja vain sen takia ettei niitä muilla ole - hinnasta viis.

      • Mona Lisa

        Todella arvokas taide on korvaamattoman tai mittaamattoman arvokasta eikä myynnissä missään vaikka
        sille määriteltäisiin rahallinen nk.vakuutusarvo jossain.


    • Jumaleisson

      "Alberto Giacomet"

    • klklklk

      Sadan vuoden kuluttua kukaan ei muista kuka oli hyvä jääkiekonpelaaja vuonna 2010. Giacomettin veistos on yhä arvokas.

    • .

      Ostettiinko veistos jollekin valtiolle, yhteiskunnalliselle taholle tai yritykselle ja siten siirrettiin rahaa taiteen verukkeella parempiin taskuihin?

    • Taetilija monella te

      Tuntuu hurjalta nuo hinnat näin "taiteilijalsta" mutta näinhän se on että kaikki syleksii naamalle kun elät mutta mestari taidetta synnyttää kuolema ennen kuolemaa olet vain arvoton mallintaja" gitsien tekijä ", kuolema vasta tekee taidetta ja rahaa . taiteilija/säveltäjä. http://visualartist.suntuubi.com/

    • joku tolkku

      Minulle sanottiin luotetettavalta taholta että ovh on 76miljoonaa, nyt alkaa pikkuhiljaa tuntumaan että huijasivat...Ei näytä yhtään niin nätiltä tässä yksiössäni kuin väittivät, vie tilaakin niin helvetisti, voinko valittaa kuluttajasuojalautakuntaan ?
      Kysymyksessä oli sentään vararahastoni ja vanhuudenturvani ja syyäkin pitäisi ihmisen, se on aina sama virsi köyhöö immeistä kyykytettään ja jymäytellään.

      • j kalonen

        myy minulle niin saat säästös takasi


    • maanrikkainmöntti

      Noh, olihan se taidetta sekin kun oksennettiin värejä paperille. Mutta todennäköisesti ihmisillä joilla on ns rahaa pyyhkiä perseensäkkin sillä, tahtovat ehkä mahtailla miten on tuommoinen ja tuon HINTAINEN mötikkä omistuksessaan vaikkeivat sillä varmaan mitään teekkään. Missä ne rahat tästä maailmasta on??

    • kjghjk

      Ei ainakaan rehellisellä työllä. Olisiko joku Tsetseniaa ryöväävä kriminaali joka osti?

    • 10+5

      Ihmiset jotka maksavat taiteesta kuin taiteesta tuollaisia summia ovat sijoittajia ja muita ökyrikkaita. Mutta on sulaa hulluutta että tällaiseen tilanteeseen ollaan tultu. Niin sanottu huipputaide on vain ja ainoastaan rahamiesten keksimä sijoituskeino joka alkaa olla yhdenvertainen kuin että sijoittaisi rahansa silkkaan kultaan.

      Tuollainen metallihökötys ei oikeasti ole kuin muutaman sadan euron arvoinen, rumakin se on kuin mikä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4849
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4413
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2871
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1675
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1603
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe