ALPIT!!

man-72

Hello:)
Tarkoituksena lähteä ensimmäistä kertaa alpeille!
Olisiko kenelläkään hyviä vinkkejä mihin päin 9viikolla.....
Laskettelua ja kylpylässäkin käytäisiin mielellään.....

18

5314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Canazei

      Tarkoitat varmaan vuotta 2011? Tämän talven matkat ja varsinkin talvilomaviikot jo myyty. Jotain yksittäisiä paikkkoja voi onnella löytyä. Itse varasin viikolle 9 lennot Bergamoon jo elokuussa ja sieltä autolla Val di Fassaan.

      • maukka86

        Omatoimimatkalle kyllä pääsee. Itse varasin juuri eilen lennot Mucheniin 99€ menopaluu ja sieltä autolla Ski-Amade alueelle Itävaltaan. Majapaikkoja on hyvin saatavilla ainakin vielä, itse en ole vielä majoitusta varannut, katsellut vaihoehtoja kylläkin.


      • matkustelia

        ME varattiin viimeviikolla majoitukset kaikilla herkuilla ihan alppirinteiden ja kylän sydämmestä, että näin.


      • Plll

        Tuolle viikolle saa vielä valmismatkojakin. Kyllä se on tuo viikko 8, joka on usein loppuunmyyty.


      • by the way
        maukka86 kirjoitti:

        Omatoimimatkalle kyllä pääsee. Itse varasin juuri eilen lennot Mucheniin 99€ menopaluu ja sieltä autolla Ski-Amade alueelle Itävaltaan. Majapaikkoja on hyvin saatavilla ainakin vielä, itse en ole vielä majoitusta varannut, katsellut vaihoehtoja kylläkin.

        miltä yhtiöltä näin halvalla? Ei taida suoraan mennä?


    • ernopetteri1

      semmonen paikka kun hintertux se on n.80kilometrin päässä inssbruckista ja mayrhofen nimisen pikkukaupungin lähellä

      • !Skimbaaja!

        Aivan loistava paikka! Ollaan oltu siellä 4 vuotta putkeen, ja viime kerralla käväistiin myös tuolla Hintertuxin puolella. Ihanteelliset mäet, joskin välillä liikaa populaa.. Kylässä löytyy kylpylöitä ja muutakin talvilajien ohella. Ehdoton suosikki! Löysimme ihanteellisen hotellin Hippachin puolelta.
        http://www.mayrhofen.at/


    • kiio

      Itse ole n lähdössä vkolla 9 Puolaan,Zakopaneen, edullinen kohde, sekä kylpylämahdollisuudet samassa kylässä!
      Nopeat yhteydet slovakina puolelle jos haluaa käydä myös siellä laskemassa!

    • Glühweinin ystävä :)

      http://fi.bergfex.com/tirol/ tossa on "hyvä linkki" aika kattavaa tietoo ..

      Yx vaihtoehto on tosiaan lentää Mynchen sieltä vuokra-auto -> autobaanalla 160 lasissa ja oot 1,5h-2h Insbrugin paikkeilla ... siitä vielä tunnin "rykäsyn päässä" on varmaan 100 laskettelukeskusta.. tosin oltiin Söldenissä joulu-uusivuosi ja menomatka 2,5h ja paluu 2.1 kesti 6h !!!!! onnex oltiin otettu yxsi yö Myncheniin (sato lunta kaikki gyntterit tuli kans lomilta....)

      TOinen mitäö olen käyttäny on lentää Zyrich ja lentokentän "alapuolelta" lähtee juna joka menee suoraan (yksi vaihto) Antonin keskustaan. makso muistaakseni (2009) 80€ paikkeilla meno paluu... Autolla ei Antonissa(kaan) tee juuri mitään.. http://www.skiarlberg.at/ost/english/index.html

      Mut muulloin kuin uutenavuotena yleensä löytyy majoituksia hyvin.. (uusivuosi on Alpeilla super täyttä)

    • emilia1_1

      Jotkut ovat suositelleet Söldeniä, mutta kylpylästä en ole varma(en siellä itse ole käynyt). Katsopa tämä linkki http://www.soelden.com/
      Myös Pohjois-Italiassa on puolituttujeni mukaan ollut todella hienoa.

    • ?

      Onko kellään tietoa Italian yleisestä lumitilanteesta huhtikuun alussa? Mielessä kävi lähteä Luvignoon, mutta ei ole oikein itsellä varmuutta lumitilanteesta ja hissien/rinteiden aukioloajoista. Olisko täällä jollakin parempaa tietoa?

      • yeeeh

        Alpeilla huhtikuu on vielä hieno laskukuukausi, kunhan valitset paikan missä rinteet ylettyvät 3000 metriin. Kyläänlaskut ovat huhtikuussa yleensä heikossa hapessa, mutta 2000-3000 m korkeudella lasketaan hyvää laskua. Eli kannattaa katsella paikkaa missä paljon rinteitä yli 2000 m korkeudessa.


    • Ollie2

      Tultiin pojan kanssa perjantaina omatoimireissulta Serfauksesta. Eli AirBalticilla Müncheniin, vuokra-auto kentältä ja netistäbuukattu frühstückpension Ladisin kylästä. Hintaa tuli matkat majoitus liput n. 800 per nekku.

      Ladis on viehättävä alppikylä, pienin ja rauhallisin Serfaus-Fiss-Ladis -kolmikosta. Toisaalta vasta paikanpäällä tajusi että yhtä hyvin voisi yöpyä missä tahansa Tirolin kylistä, kun on auto kerran alla.

      Alue on ihan ok, suht' laaja ja vaihteleva. Merkatut rinteet ovat aika kapeita baanoja, mutta off-pistettä riittää, kun ollaan näinkin korkealla. Tai olisi varmaan ollut, mikäli olisi ollut enemmän lunta; toisena päivänä riehunut kova tuuli vei irtolumen mennessään ja kivet ja ruoho paistoivat merkattujen väylien ulkopuolella. Muut päivät olivat varsin keväisiä ja aurinko paahtoi ilman plussan puolelle, jolloin lumi alkoi käydä aika sohjoksi. Mutta väriä saatiin kyllä naamalle. Lähtöpäivänä 26.2. sitten taas tulikin uutta lunta.

      Huono tuuri vähän siis. Mutta itse alueesta ei huonoa sanottavaa. Hissikalusto on modernia, hyvä kapasiteetti. Vain aamuisin joutui kokemaan ala-asemilla tungosta. Rinnekuppiloita on myös mukavasti, kantapaikaksemme muodostui Ladisin alueen laitimmaisen hissin ala-aseman tuntumassa oleva pieni ravinteli, josta sai ripeästi tarjoiltuna gulassit, schnitzelit ym. paikalliset vakiolounaat alta kympin per nenä.
      Hiihtokoulutarjontaa löytyy, samaten tekemistä perheen pienimmille. Pari snowparkkia on myös eritasoisine tilpehööreineen, toisessa myös airbag; paippeja ei löydy.

      Muu turistiporukka oli kutakuinkin 90-prosenttisesti hollantilaisia, ja muut kielet, saksa mukaanlukien, olivat poikkeus. Suomalaisia lie ollut vain kourallinen ja vain pari kertaa kuuli viikon aikana kotikieltä. Paikalliset osaavat englantia melko kehnosti, joten kannattaa vähän verestää koulusaksantaitojaan ennen reissua.

      Kaupat menevät meikäläisittäin katsottuna perin aikaisin kiinni; samaten jotain vaihtoehtoista after-ski -aktiviteettia jäi kaipaamaan. Kävimme 10 km päässä Landeckissa, mutta kovasti kuollut oli sekin kaupunki 18-19 jälkeen.

      Pidimme yhden välipäivän, jolloin piipahdimme 40 km päässä Italian puolella Curonissa katsomassa "kirkkoa järvessä". Sitten ihan ex tempore otimme ja polkaisimme Arlbergin laaksoon, St. Antoniin ja Lechiin, josta otimme puolipäivälipun. Täällä olikin lunta ihan eri tavalla, samaten suomalaisia. Sää oli toki täälläkin keväisen sohjoinen.

      Lumitilannetta majapaikkamme emännälle hämmästeltyäni sain selitykseksi sen, että siinä missä Arlbergin solaan käyvät Atlantin sateiset tuulet, Serfauksen alueen Fernpassiin ne tulevat etelästä. Eli lumi on enemmän kortilla, vaikka ollaan selvästi St.Antonin alueen keskuksia korkeammalla...

      Mutta ihan kelpo paikka ja mukavaa tirolilaistunnelmaa kylissä. Voisimme mennä toistekin.

      • Tirol

        Itse tulin eilen viiden laskupäivän reissulta Antonista ja Ischligistä. Lennot Muncheniin ja siitä autolla Tirolin suuntaan.

        Kolme ekaa päivää oltiin Ischligissä. Rinteitä ihan mukavasti ja jonoja ei pahemmin ollut, mitä nyt aamulla gondolilla. Lasku Samnauhun oli mukava. Sen sijaan kylään lasku melko möykkysessä kunnossa ja pahasti ruuhkautunut. Offareita ei täällä juuri edes etsitty. Majoitus oli Galturin kylässä, josta meni hiihtobussi suoraan gondolin ala-asemalle.

        Kaksi viimeistä päivää oltiin Antonissa. Majoitus oli Flirchissä. Paikkana melko haastavan oloinen ja muutama ski-route ja offipätkäkin tuli laskettua. Helpot offit oli koluttu läpi, mutta pienellä hakemisella kyllä hieman syrjemmästä löytyi koskematonta. Harmi vain, kun toisena päivänä lumipyry oli sakea ja näkyvyys surkea, joten uusia offareita ei uskaltanut lähteä etsimään. Merkatut rinteet menivät nopeasti kumpareikoksi, joka ei ollut hauskaa varsinkaan takaisin kylään laskettaessa väsyneillä jaloilla.


    • Meribeliin

      Menkää kolmen laakson alueelle esim. Meribelliin. Ei tarvi ainakaan miettiä että olisiko muualla ollut paremmat rinteet tai että muissa kohteissa olisi niitä enemmän...

      • Alpit 4ever

        Alpeilla on kyllä melkein paikasta riippumatta mahtavaa reissata! Paikka kannattaa valita sen mukaan mitä haluaa tehdä silloin kun ei ole rinteessä. Tuolla http://www.laskettelukeskus.fi/ ainakin aika hyvin kuvailtu noita erikohteita kohtuu lyhyesti.


    • A.K.

      tein saman kysymyksen vuosi sitten. Lasketteluoppaana ollut mies suositteli ehdottomasti PARHAAKSI kohteeksi St. Antonia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe