Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Clio -99 tyhjäkäynti ongelmat

Clio -99

Mikä voisi olla vikana vm -99 Cliossa 1.2 kun kaasuläppäkotelon puhdistuksen jälkeen on tyhjäkäynti edelleen temppuillut. Ennen puhdistusta saattoi kesken ajon sammua ja käynnistettäessa kierrokset tuntuivat jäävän ylös (?). Aivan kun ryyppy olisi jäänyt päälle... ja ajossa kaasu tuntui "jäävän päälle".

Puhdistuksen jälkeen tyhjäkäynti on mielestäni jäänyt äänekkäämmäksi, plus välillä seilaa edestakaisin. Myös bensan katkua tulee välillä... ??

Kaikki oireet ilmaantuivat nyt kovien pakkasten aikoihin.

Vinkkejä?

5

4104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • grh...

      osta auto,vaikka japanilainen niin toimii,parhaat ranskalaiset saa nakkarilta.

      • Riisipussi

        Pupella sinä vain niitä rasvaisia ranskiksia siellä japsi kopperossa.


    • 1,4 RT

      Temppuili samoin kesällä ensimmäisen kerran. Moottoritilaan pällistellessäni huomasin kaasuvaijerin menevän rintapellin viereen alas jonkinlaiseen putkeen. Nostin hiukan vaijeria ylöspäin ja sumutin crc;ä putkeen, toimenpiteen jälkeen kaasu toimi normaalisti eikä tyhjäkäynti valtanut.
      Nyt kovilla pakkasilla vaiva uusiutui, tälläkertaa sumutin sinne vaijerin putkeen aseöljyä jonka pakkasen- kestävyys on -54 ja taas on toiminut hyvin.
      http://eranahka.com/shop/index.php?p=productsMore&iProduct=13&sName=Ase-ja-lukkoöljy

    • RelluOnMunAutoni

      Miinuskaapeli irti ja odota hetki. Kytke takaisin ja käynnistä auto siten, että avaimesta ensin virtapäälle ja odota parikymmentä sekuntia ennenkuin starttaat. Tässä ajassa tyhjäkäyntimoottori on ehtinyt säätämään asetukset kohdalleen. Jos vaihtaa uuden tyhjäkäynti säätimen, niin edellä mainittu akun irroitus pitää suorittaa. Jos järjestelmää ei nollaa, niin uudella säätimellä auto käy tyhjäkäyntiä 2500 rpm!! Rellut on herkkiä tyhjäkäynnin vaelteluille. Esimerkiksi kun rattia kääntää tyhjäkäynnillä, niin kierrokset saattavat nousta huomattavasti tai jos kesäkuumalla auton käynnistää kohta uudelleen, niin tyhjäkäynti saattaa jäädä normaalia kovemmalle. Jos nykyisillä sytytyspuolilla on ajettu useita kymmeniä tuhansia, niin kannattaa vaihtaa, vaikkei vikaa vielä olisikaan, koska näiden käämit ylikuumenee herkästi ja lopulta palaa. Sitten alkaa käymään kolmella pytyllä ja katti hajoaa seuraavaksi. Onhan ilmanputsarin letku varmasti kunnolla kiinni?

    • rellisti

      sen ikäinen auto, että kaasuläppäähän ohjataan kaasuvaijerilla, jolloin tyhjäkäyntiä säädellään erillisellä askelmoottorilla/ lisäilmaluistin. Pieni musta pötikkä kaasuläppärungossa kiinni. Iroita se ja katso, että on puhas. Huom kun askelmoottori on irto, niin yksin ei saa ainakaan laittaa virtoja päälle, koska ohjausyksikkö ajaa moottoria ulos ja sisään. Jos ei pidä kiinni, niin pullahtaaulos ja on entinen askelmoottori.
      Kaverinkanssa pitäisi pystyä katsomaan, että toimiiko komponentti asiallosesti kun painaa lujaa venttiilin päätä oikeassakohdessa, jotta kara ei pullahda ulos kun toinen kääntää virrat päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2174
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2003
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1337
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1314
    8. 50
      1205
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe