Amazonille

@@€''µ

Olen ajatellut lähteä heinäkuussa 2011 Amazonille ,niin että lentäisin johonkin rannikolle. Sieltä sitten jokilaivalla Manausiin , pois sieltä lentäen.

Koska ajatus on aivan alkutekijöissään, voisiko joku antaa vinkkejä. Mikä on se kaupunki johon kannattaisi täältä lentää ? Millaisia vaihtoehtoja on laivoissa ? Kauanko matka laivalla voisi kestää? Milloinkahan sais lentoliput edullisimmin ?

3

690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jii______

      olin v. 1991 manauksessa (tulin maata pitkin venezuelasta), ensin ajelin laivalla solimoesia muutaman päivän yläjuoksuun coariin, ja sitten sieltä takaisin manaukseen ja siitä edelleen atlantille belemiin. olin kuvitellut että manauksesta ylöspäin joki olisi jo suht viidakkoa, mutta näin ei ollut edes 20v sitten. nyt varmaan asutus on levinnyt joenrannoille vielä pidemmälle,joten mitään kovin koskematonta ja villiä ei kannata odottaa näkevänsä. joki itsessään on noilla korkeuksilla myöskin niin leveä, että laivasta ei oikein nää mitään varsinkaan alajuoksulle päin mennessä (silloin laivat pyrkii ajamaan mahdollisimman keskellä jokea koska siinä virta on voimakkain). jos haluat matkustaa yläjuoksulle asti rannikolta niin kannattaa ottaa lukemista riippumattoon.. (noissa laivoissa matkustustapa oli ainakin silloin oma riippumatto, joka sitaistiin yläkannelle katon alle ja siinä sitten köllöteltiin päivät ja yöt. muuta tilaa oli aika vähän, perässä pieni messi josta sai ruokaa ja yläkannella baari kaljanjuontia varten.)

      jos nyt lähtisin reissuun niin pyrkisin varmaan johonkin latvajoille porto velhosta ylöspäin (sinne on varmaan hyvät yhteydet?) tai ehkä mieluummin solimoesia perun puolelle. muistaakseni manauksestakaan ei kestä kuin 4 päivää rajalle ainakaan matalan veden aikana.

      ei muuta kuin hyvää matkaa..

    • alas...

      Mitä haluaisit Amazonilla kokea? Laivamatka on aika tylsä (riippuu tietysti seurasta), mitäänhän siellä ei juuri tapahdu eikä viidakkoa pääse näkemään reittilaivoilla. Kyllä se tietysti kerran kannattaa kokea sekin.

      Jos haluat varsinaiseen viidakkoon tutustua joudut turvautumaan järjestettyyn viidakkoretkeilyyn. Niitä löytynee Manausista pilvin pimein.

      Mahdollista on myös että aloitat matkan vaikka Perusta. Lennät Limaan ja sieltä Tarapotoon (tai vaikka Pucallpaan jos pitempi laivamatka houkuttaa), Tarapotosta autolla Yurimaguasin kaupunkiin josta voit hypätä laivaan ja matkustaa Iquitosiin ja vaikka edelleen Brasilian puolelle. Matka Y:stä I:in on 3pv/2 yötä, hinta laivasta riippuen 10 eurosta ylöspäin. Hinta sisältää vaatimattomat ateriat ja riippumattopaikan. Tuo oma riippumatto tai osta paikanpäällä / vuokraa laivassa.

      Yurimaguasista pääset myös Lagunasiin josta pääsee tutustumaan Pacaya-Samirian suojelualueeseen oppaan kanssa. Retkiä sinne järjestetään myös Iquitosista. Iquitosista on mahdollista tehdä retkiä myös muihin seudun viidakkokohteisiin.

      Perun Puerto Maldonasista pääsee myös helposti tutustumaan viidakkoon paikallisten yrittäjien kohteisiin.

    • Anoppilaan lahdossa

      Hei,

      Mina suosittelisin lentamista Manaukseen, josta sitten matkailee ympariinsa. Itse mieluummin kayn Pohjoispuolella Rio Negrolla tai alajuoksulle Manauksesta, kuin Solimoisilla. Riippuu tietysti mita tuolla haluaa nahda. Rio Negrolla on Anavilhanasin saaristo, mika on aika kiva paikka kayda. Se on paivan venematkan paassa Manauksesta. Alajuoksullepain lahdettaessa, loytyy mielenkiintoisia sivujokia ja pienia kaupunkeja. Esim. rauhallista rantaa & lohoilya etsivalle Santarem on suositeltava paikka. Sielta loytyy "sisavesien Karibia". Parintins tietysti Boi-festareiden aikaan mielenkiintoinen.

      Autollakin paasee Manauksesta pohjoiseen. Esim. Presidente Figueiredon vesiputoukset on kivoja paikkoja viettaa paivaa.

      Manauksen lahistolta loytyy myos "intiaanikylia", joissa voi vierailla. Eivathan nama mitaan ihan ihka-aitoja kylia ole, mutta aitoja ihmisia eri heimoista keraantynyt yhteen ja elavat lahes orginaalisti. Myyvat kastitoitaan ja joskus esittelevat jopa tanssejaan.

      Lepposta loman suunnittelua!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1787
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      76
      1637
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      765
    6. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      759
    7. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    8. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      747
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe