Amazonille

@@€''µ

Olen ajatellut lähteä heinäkuussa 2011 Amazonille ,niin että lentäisin johonkin rannikolle. Sieltä sitten jokilaivalla Manausiin , pois sieltä lentäen.

Koska ajatus on aivan alkutekijöissään, voisiko joku antaa vinkkejä. Mikä on se kaupunki johon kannattaisi täältä lentää ? Millaisia vaihtoehtoja on laivoissa ? Kauanko matka laivalla voisi kestää? Milloinkahan sais lentoliput edullisimmin ?

3

681

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jii______

      olin v. 1991 manauksessa (tulin maata pitkin venezuelasta), ensin ajelin laivalla solimoesia muutaman päivän yläjuoksuun coariin, ja sitten sieltä takaisin manaukseen ja siitä edelleen atlantille belemiin. olin kuvitellut että manauksesta ylöspäin joki olisi jo suht viidakkoa, mutta näin ei ollut edes 20v sitten. nyt varmaan asutus on levinnyt joenrannoille vielä pidemmälle,joten mitään kovin koskematonta ja villiä ei kannata odottaa näkevänsä. joki itsessään on noilla korkeuksilla myöskin niin leveä, että laivasta ei oikein nää mitään varsinkaan alajuoksulle päin mennessä (silloin laivat pyrkii ajamaan mahdollisimman keskellä jokea koska siinä virta on voimakkain). jos haluat matkustaa yläjuoksulle asti rannikolta niin kannattaa ottaa lukemista riippumattoon.. (noissa laivoissa matkustustapa oli ainakin silloin oma riippumatto, joka sitaistiin yläkannelle katon alle ja siinä sitten köllöteltiin päivät ja yöt. muuta tilaa oli aika vähän, perässä pieni messi josta sai ruokaa ja yläkannella baari kaljanjuontia varten.)

      jos nyt lähtisin reissuun niin pyrkisin varmaan johonkin latvajoille porto velhosta ylöspäin (sinne on varmaan hyvät yhteydet?) tai ehkä mieluummin solimoesia perun puolelle. muistaakseni manauksestakaan ei kestä kuin 4 päivää rajalle ainakaan matalan veden aikana.

      ei muuta kuin hyvää matkaa..

    • alas...

      Mitä haluaisit Amazonilla kokea? Laivamatka on aika tylsä (riippuu tietysti seurasta), mitäänhän siellä ei juuri tapahdu eikä viidakkoa pääse näkemään reittilaivoilla. Kyllä se tietysti kerran kannattaa kokea sekin.

      Jos haluat varsinaiseen viidakkoon tutustua joudut turvautumaan järjestettyyn viidakkoretkeilyyn. Niitä löytynee Manausista pilvin pimein.

      Mahdollista on myös että aloitat matkan vaikka Perusta. Lennät Limaan ja sieltä Tarapotoon (tai vaikka Pucallpaan jos pitempi laivamatka houkuttaa), Tarapotosta autolla Yurimaguasin kaupunkiin josta voit hypätä laivaan ja matkustaa Iquitosiin ja vaikka edelleen Brasilian puolelle. Matka Y:stä I:in on 3pv/2 yötä, hinta laivasta riippuen 10 eurosta ylöspäin. Hinta sisältää vaatimattomat ateriat ja riippumattopaikan. Tuo oma riippumatto tai osta paikanpäällä / vuokraa laivassa.

      Yurimaguasista pääset myös Lagunasiin josta pääsee tutustumaan Pacaya-Samirian suojelualueeseen oppaan kanssa. Retkiä sinne järjestetään myös Iquitosista. Iquitosista on mahdollista tehdä retkiä myös muihin seudun viidakkokohteisiin.

      Perun Puerto Maldonasista pääsee myös helposti tutustumaan viidakkoon paikallisten yrittäjien kohteisiin.

    • Anoppilaan lahdossa

      Hei,

      Mina suosittelisin lentamista Manaukseen, josta sitten matkailee ympariinsa. Itse mieluummin kayn Pohjoispuolella Rio Negrolla tai alajuoksulle Manauksesta, kuin Solimoisilla. Riippuu tietysti mita tuolla haluaa nahda. Rio Negrolla on Anavilhanasin saaristo, mika on aika kiva paikka kayda. Se on paivan venematkan paassa Manauksesta. Alajuoksullepain lahdettaessa, loytyy mielenkiintoisia sivujokia ja pienia kaupunkeja. Esim. rauhallista rantaa & lohoilya etsivalle Santarem on suositeltava paikka. Sielta loytyy "sisavesien Karibia". Parintins tietysti Boi-festareiden aikaan mielenkiintoinen.

      Autollakin paasee Manauksesta pohjoiseen. Esim. Presidente Figueiredon vesiputoukset on kivoja paikkoja viettaa paivaa.

      Manauksen lahistolta loytyy myos "intiaanikylia", joissa voi vierailla. Eivathan nama mitaan ihan ihka-aitoja kylia ole, mutta aitoja ihmisia eri heimoista keraantynyt yhteen ja elavat lahes orginaalisti. Myyvat kastitoitaan ja joskus esittelevat jopa tanssejaan.

      Lepposta loman suunnittelua!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe