Bolonka Zvetna

Fitzi

Ihmetellen luen näitä Bolonka-keskusteluja!
Saanen ilmoittaa, että Saksassa Bolonka Zwetna( = kirjava sylikoira) on rekisteröity , virallinen rotu ja hyvin arvostettu pieni perhekoira.Kysymyksessä on vanha venäläinen koirarotu, jonka jalostajaksi taru kertoo olevan Romanov-suvun. Se on ollut erityisesti naisten suosikki, koska Bolanka Z. on sosiaalinen, ei karvaava, ei räksyttävä. kaikkien ihmisten ja eläinten kanssa kaveeraava, aina syliin haluava, helposti oppiva, energinen, älykäs ja kerrassaan lumoava. Paino vaihtelee 3kg- 4 kg, kaikki värit paitsi puhtaan valkoinen sallittuja. Itse hankin valkoisen ja harmaakorvaisen Bolonkan 2,5 vuotta sitten Berliinistä. Sen jälkeen Bolonka-kuume on paikkakunnallani kasvanut ja viime syksynä toin lähellä Berliiniä olevalta kasvattajalta kaksi pientä tummaa Bolonka-neitiä. Ne ovat valloittaneet - ei vain omistajiensa sydämet, vaan koko lähitienoon. Teettäisin pennut omalla Bolonka-neidilläni, jos vain jostain löytyisi sopiva sulhanen. Täytynee lähteä riiuulle Saksaan!

9

3269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olla väärässä!

      Saksa kuuluu kennelmaana kattojärjestö FCI:n ja FCI määrittelee jäsenmaidensa rekisteröimät rodut, kyseistä moppea (BZ) ei löydy FCI:n hyväksymältä listalta: http://www.fci.be/nomenclature.aspx

      sori

    • Zwetna

      Tervehdys!

      Olen hakenut oman bolonkani myös Saksasta vuonna 2008 ja nyt olisi haaveissa hakea pojalle tyttö kaveriksi. Samalla lailla kaikki tuttuni ovat ihastuneet tähän valloittavaan persoonaan. Meidän poika on musta valkoisin merkein ja painoa n. 3,5kg. Pojan sisko jäi alle kolmekiloiseksi. Bolonkojen paino rotumääritelmän mukaan vaihtelee 2-5 kilon välillä. Nartut useimmiten pienempiä kuin urokset. Minulla on myös vakaa tarkoitus saada aikaiseksi suomalaisia bolonka zwetnoja ja parhaillaan on selvityksen alla kuinka saada suomalaiset paperit koirille. Saksasta saa kunnon paperit sukutauluineen koiralle hyvien kasvattajien avulla, mutta olisihan se mahtavaa saada ne suomenkielisinä.

      FCI ei ole hyväksynyt rotua vielä, mutta sen eteen tehdään kovasti töitä varsinkin Saksassa, Tsekissä ja Venäjällä. Jos saataisiin koirarotu hyväsytyksi samalla lailla kuin jackrusseli muutama vuosi sitten.

      Vantaalla ei ole vielä tullut bolonka zwetnaa vastaan, mutta toivotaan, että asia korjaantuu joskus.

    • Mymme-

      Terve ! Satuin lukemaan ton viestin. Meillä on Bolonka uros koira kohta 2 vuotias. Koiramme on myöskin haettu Berliinistä. Koiramme on luonteeltaan mailman kiltein koira ja hyvin tottelevainen! ei ikinä oo ärhennelly ihmiselle tai muuta vastavaa ja tykkää plajon olla vieressä ja silittelystä :) Ja tulee myös hyvin toimeen toisten koirien kanssa! Vastaa jos kiinnostaa : )!

    • hhh.lh

      Niin kyllä se on selkeä rotu mutta tarkkana saa olla ettei tule huijatuksi.
      keinottelijoita riittää. Luultavasti kun rotu tulee tasaisemmaksi saa se jäsenyyden myös fcl:n

      vielä linkkejä harvinaisesta bolonkasta.

      http://www.deutscher-bolonka.de/

      siinä googlen sanakäännös
      Ensimmäinen standardi otetaan käyttöön tässä rodun standardin Saksan sylikoira. Hän on vuodesta Saksalainen yhdistys Bolonkazüchter e.V. (VDBZ) on perustettu vuonna 2003 ja on kasvatettu hänelle.





      Mutkikkaampi, on vastaus kysymykseen, joka rotustandardien siis pätevä ja virkamiehen Venäjän Bolognese Color (Tsvetnaya Bolonka) on.



      On selvää, että Venäjän FCI on up-yhdistys, Venäjän federaatio Kynological (VCS) Päätös virallisen rotumääritelmän, koska sillä rotu venäläistä alkuperää syötetään Bolognese Väri alaisuudessa FCI-RKF tulevaisuuden arvostusta.







      Valitettavasti kumpikaan saa verkkosivuilta Venäjän federaatio Kynological tai kirjeitse tällä hetkellä (2008) kehittämiseen rodun ajankohtaista tietoa.


      Näin ollen kysymys siitä, rotumääritelmän Venäjällä on todella hetkellä voimassa on jo vaikea ratkaista, koska ..... nyt on 2 jakeet, jotka Tsvetnaya Bolonka katso melko vaihtelevia, ja siten kulkevat käsi kädessä 2 eri rodun vaatimukset.

      1. Standardin Elvira Romanenkova


      2. standardin Vitaly Kudrjavtsev


      Molemmat ryhmät ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että ottaa aito venäläinen sylikoira EI valkoiset merkit pitäisi, jos mahdollista.
      Ne on hyväksytty, ainakin paperilla, mutta käytännössä ne ovat toivottuja.


      Puhelinyhteydessä TCC toimiston Moskovaan alussa noin 7 vuotta sitten löysimme seuraavat tiedot:


      1. aikovansa tunnustamista rotuun Tsvetnaya sylikoira maailman koirien Authority Cynologique Fédération Internationale (FCI) ,

      2. oli tehty vuosia sitten ja julkaisi virallisen rotumääritelmän, kirjailija Elvira Romanenkova oli!

      3. Käytössä kasvatus 8 linjoja työtä tekevä mies.

      • EikkuU

        Minullakin on Bolonka swetna poika ikää vasta 14 viikkoa, aika velikulta kyllä on, tällä hetkellä kova puremaan, kaikkien koirien ja ihmisten ystävä, on kyllä todellinen seurakoira, seuraa meinaan joka paikkaan, ei uskoisi että niin pieni koira voi olla NIIN nopea, joku sanoi ettei hauku, kyllä meiän ainakin haukkuu, luultavasti vielä pelkää, vaikka onkin rohkea pentu. Saksan tuonti on hänkin. Kiinostais tietää mitä muuta kuin Bicho Frise`tä siihen on käytetty Joku on muuten ollut viitseliäs ja tehnyt Suomen Bolonkat sivut, ois kiva vaihdella kuulumisia.


    • Stiina

      Minullakin on Saksasta tuotu tsvetnaya bolonkan uros. Halusin vielä mainita, että Bolonka Zwetna on pelkästään saksankielinen nimi rodulle, suomeksi tietääkseni kutsutaan rotua tsvetnaja bolonkaksi.

      Tsvetnaja Bolonka on siis alunperin jalostettu bolognesista tai valkoisesta bolonkasta ( franzuskaja bolonkasta) ja häneen on risteytetty värin saamiseksi erilaisia pienirotuisia koiria, mm. tshih tzuta, kiinalaista palatsikoiraa, lhasa apsoa, kääpiövillakoiraa ja myös terrieriä ( venäjän toy).
      Olisi kivaa nähdä kuvia muistakin bolonkoista,
      s-osoitteeni [email protected]

    • Bolonkan haluava

      Olisin kiinnostunut Bolonka koiran hankkimisesta, mitenkähän sellaisen sais, ilman että tarvii mennä saksaan asti. Välittääkö( hakeekos) joku näitä luottamuksella.

      Katsoin että Saksasta saa 400-600 euroon hyviä yksilöitä:)
      Jos joku tietää laitas vinkkejä [email protected]

    • bolonkan ystävä

      Jaa että muualla bolonka saa rodullista hyväksyntää, mutta suomessa kennellin johdolla ollaan jäävejä hylkäämään bolonkat asiattomana rotuna. Melkoista itsekkyyttä ja natsismia. Jokainen koirarotu on yhtä arvokas, vaikka kennel muuta sanelee..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe