Kokematon matkaaja Roomaan?

Jasu165

Hirveä hinku olisi Roomaan, mutta kun ei ikinä missään Tallinnaa/Tukholmaa kauempana ole tullut käytyä (Lontoon reissua ei lasketa, kun kaveri oli vastassa), onko mitään mahdollisuuksia matkan onnistumiseen? Kerrotteko viisaammat.

Mieluusti pakettimatkalle lähtisi, jossa oppaat olisivat (?) kädestä pitäen neuvomassa ovelta ovelle, mutta ei tunnu kauheasti opastettuja matkoja Roomaan olevan (tai en vaan osaa etsiä). Miten on, jos karistaisi hiirulaisen itsestään ja uskaltautuisi vaan lähtemään, miten suuret mahdollisuudet olisi löytää lentokentältä hotelliin? Pärjääkö turistienglannilla, osaamatta sanaakaan italiaa? Kaikki neuvot ja opastukset rautalankamallilla olisivat tervetulleita. Keski-ikäinen naisihminen olisi lähdössä 14 vuotiaan pojan kanssa, jos saa rohkeutta ja hyviä neuvoja...

23

2581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Roomassa kivaa

      Istuimme näköjään yhtä aikaa tätä ketjua katsellen. (Lauantai 6.2. n klo 22)

      Jos olet käynyt opastamatta Tukholmassa, niin Roomakin onnistuu. Arean kautta voit hankkia lento hotellipaketin. Jos haluat halvemman, mutta samalla välttää välilaskut ja koneenvaihdot, etsi lentoyhtiöiden sivuilta suora lento. Halpayhtiöiltä voi löytää varsin edullisia lentoja.

      Tietysti kannattaa tutustua jo ennakolta tarkkaan Rooman karttaan ja hahmottaa kaupunkia majapaikkasi sijainnista käsin. Rooman metrolinjat ovat erittäin selkeät. A ja B kulkevat X:n mallisesti, ja niiden kohtauspaikka on Terminillä.

      Lentokentältä ( Fiumicino ) lähtee esimerkiksi Leonardo express, jolla on helppo matkustaa päärautatieasema Terminille, jolta edelleen metrolla hotellille. Etäisyydet sekä lentokentällä että Terminillä ovat melkoisia, joihin kannattaa varautua. Lentoasemalla juna-asema on helppo löytää, kun seuraa kylteistä junan kuvaa. Ja aina voi kysyä vaikka jokaiselta vastaantulijalta: "Leonarto ekspres", niin kyllä neuvovat eteenpäin.

      Sinulla on terhakka poika mukanasi, joka neuvoo äitiä nokkeluudella. Omatoimisesti matkatessa on paljon etuja "lipun perässä" kulkijoihin. Opastetulla matkalla saa kuulla paljon sellaista, mikä muuten vaatii ennakkotietoja tai vahvaa aktiivisuutta.

      Olimme syyskuussa vaimoni kanssa Roomassa 10 päivää Arean kautta hankitulla omatoimimatkalla, jota pidimme erittäin hyvin onnistuneena hotellin surkeaa äänieristystä lukuunottamatta.

      Turistienglanti riittää, kun käyttää aktiivisesti. Tietysti vähäinenkin italia helpottaa kummasti asioiden hoitoa.

      • vievät Roomaan

        Samaa mieltä olen kuin ensimmäinen vastaaja - rohkeasti matkaan vaan. Maalaisjärjellä pärjää pitkälle. Tosin kyllähän kai esim. Aurinkomatkat edelleen järjestää myös Rooman-matkoja, joihin kuuluu lentokenttäkuljetukset. Paikan päällähän voi sitten liikkua joko itsekseen tai matkanjärjestäjän retkillä.

        Omatoimimatka tulee kyllä yleensä huomattavasti edullisemmaksi. Toisaalta esim. Vatikaanin museoissa tykkäsin itse ensimmäisen kerran käydä oppaan johdolla. Hän osasi näyttää juuri olennaiset asiat ja kertoi niistä mielenkiintoisesti. Muuten tuohon valtavaan kompleksiin ja taiteen paljouteen miltei hukkuu, vaikka opaskirjoja onkin saatavana.


    • jasu165

      Kiitos vastauksista!

      Ehkä sitä uskaltaisi ottaa itseään niskasta ja lähteä. Suurimmaksi hermostuksen aiheeksi koen lentokentältä hotelliin ja takaisin lentokentälle matkaamisen eksymättä. Lennon kyllä pitää olla lsuora ilman vaihtoja... Paikan päällä uskon kyllä pärjääväni kartan kanssa, varsinkin jos hotellin valitsisi paikalta, josta kävelemällä pääsee eri kohteisiin. Käsittääkseni Roomassa tuohon on hyvät mahdollisuudet.

      Miten lentokenttä Roomassa, onko kuinka selkeä? Onko opasteita englanniksi?
      Kaikki muutkin vinkit ja ohjeet enemmän kuin tervetulleita, itsestäänselvyydet mukaanlukien.

      • vievät Roomaan

        Kenttä on ihan selkeä ja sieltä löytää aina henkilökuntaa apuun, jos tarvitsee. Leonardo Express kulkee suoraan Rooman Termini-asemalle, joten kulku kaupunkiin ja takaisin lentokentälle ei ole vaikeaa.

        Kävellen pärjää Roomassa erinomaisesti. Itse olen mennyt vain Vatikaaniin metrolla (hotelli oli Terminiltä vähän koilliseen) ja kerran taksilla. Ja kyllähän sinnekin kävelee, kun tekee matkaa etapeittain. Kaupungissa on nähtävyyksiä joka puolella, ja kirkot, joita on satoja, ovat hyviä levähdys- ja vilvoittelupaikkoja ja nähtävyyksiä jo itsessään.


      • Roomassa kivaa

        Kerrot huolesi lentokentältä/ lentokentälle matkustamisesta. Et ole siinä sarjassa ainutlaatuinen. Me olemme ratkaisseet kaupunkimatkoilla asian siten, että tutustumme jo mennessä, tai siten jossakin vaiheessa paluuseen liittyviin käytäntöihin. Se helpottaa kummasti. Esimerkiksi Roomassa on helppo pistäytyä metrolla Terminillä ja käydä katsomassa paluureitti valmiiksi. Samalla voi aistia italialaisen juna-aseman sykettä.

        Valitse päivälennot. Esim aamulla Helsingistä ja paluu Roomasta n. puolenpäivän jälkeen. Näin menetellen mennessä on hyvästi aikaa ja lähtiessä ei tarvitse stressaantua varhaisesta herätyksestä. ( tämä on vain yksi vihje, mutta pyysithän "rautalankaohjeita") Jos matkustat lentokentältä Leonardolla molempiin suuntiin, voit ostaa jo kummatkin liput lentokentän lipunmyyntipisteestä. Leimaa menolippu laiturilla olevassa laitteessa. Kaupungin julkisissa liikkumisiin on asemilla ja kioskeilla myytävänä ainakin kerta-,päivän, tai viikon sarjalippuja.

        Matkustamisessa ei tarvitsisi miettiä liikaa yksityiskohtia, vaikka se meille kaikille on niin luonteenomaista, koska jokainen hetki on ainutlaatuinen ja -kertainen. Täysin ummikolle en voisi suositella omatoimimatkoja, koska jo suurkaupungin lentokentät ja juna-asemat saattavat tuntua ihmisvilinän ja jatkuvasti kaikuvien kuulutusten vuoksi shokeeraavilta. Rooman lentokenttä oli mielestäni melko rauhallinen ja selväpiirteinen. Jopa Helsinki vaikuttaa joiltakin osin sekavammalta.

        Itse olen käynyt vain kansakoulun n 50 vuotta sitten, mutta olen opiskellut kieliä ( saksa, ransaka ja englanti) omatoimisesti. Vaimon osaa kyllä enemmän ja on haistellut kansalaisopistossa italiaakin, josta kyllä oli hyötyä syksyisellä reissulla.

        Ja vielä yksi rohkaisu tulevalle matkallenne Roomaan: parhaat muistot tulevat siitä, kun syntyy pieniä kommelluksia. Ne muistaa aina ja niistä selviytyminen rohkaisee eniten.


    • Jasu165

      Kiitos edelleen ja juu, _ihan kaikki_ vinkit ovat tervetulleita!

      Katselin noita Aurinkomatkojen sivuja ja voi olla, että kallistun (ehkä, mietin vielä, matkaankaan en ihan just nyt heti ole lähdössä -todennäköisimmin kesällä tai sitten syksyllä) matkaan, jossa voi kääntyä oppaan puoleen. Noista oppaista en ihan varmuutta saanut, ovathan (ovatko) vastassa jo Roomassa lentokentällä (koneessa ei ilmeisesti opas mukana matkusta). Siis minkäänlaisella seuramatkallakaan en ole käynyt, joten noistakaan asioista ei mitään käsitystä.

      Lentokentästä yhden lennon verran kokemusta Lontoon Heathrown (ja H:ki-Vantaan) kentästä, helppo oli koneesta muiden perässä tallustella tuloaulaan, jossa kaveri oli vastassa. Tulomatkalla kaveri olikin jo mukana ja täytyy sanoa, että ehkä pikkuisen olisin ollut hukassa ilman kaveria (toisaalta helposti kääntyy toisen puoleen ottamatta itse selvää, jos tällainen mahdollisuus on). Mutta jos Rooman päässä kenttä ei niin valtava ole, ehkä sieltä jotenkin ulos osaisi ja takaisin koneeseen. Onko tuolla Rooman sisäiset lähdöt ja ulkomaanlähdöt miten jaoteltu, samasta /eri terminaalista/lentoyhtiön mukaan vai miten?

      Olisiko vinkkiä, mikä olisi paras mahdollinen matkaopaskirja?

      • vievät Roomaan

        Silloin kun lentokenttäkuljetukset sisältyvät matkan hintaan (ja AM:lla näin ilmeisesti on kaikilla matkoilla), opas on matkatoimiston lätkän kanssa odottamassa heti, kun matkustajat tulevat tullin läpi yleiselle puolelle. Kotimatkalle lähdettäessä he vievät lähtöselvitystiskille ja neuvovat, mihin suuntaan siitä pitää lähteä.

        Roomasta on paljon oppaita. Yksi erittäin suositeltava on Suomalainen Matkaopas: Rooma. Kerronta on mukavaa, asiaa on paljon ja kirja on alunperin tehty suomalaisille eikä ole mikään käännös. Suurilla värikuvilla siinä ei prameilla, mutta paikathan näkee itse livenä siellä ollessaan, joten se ei siinä mielessä ole edes mikään puute.


      • Rooman rouva

        Nähtävästi on kyse Fiumicinon lentokentästä. Ryan Air ja useimmat halpalentoyhtiöt lentävät Ciampinon kentälle.

        En ole koskaan henkilökohtaisesti lentänyt Suomen ja Fiumicinon väliä mutta luultavasti kyseessä on terminali kolme.

        Tästä voit ladata kartat terminaleista:

        http://www.adr.it/portal/portal/adr/Fiumicino/Servizi/Mappa_Terminal_FCO
        Partenze tarkoittaa lähtöterminalia ja arrivi saapumisterminalia.

        Sivuilta löytyy muutakin tietoa, osa englannin kielellä.


      • Ei suunnistaja
        Rooman rouva kirjoitti:

        Nähtävästi on kyse Fiumicinon lentokentästä. Ryan Air ja useimmat halpalentoyhtiöt lentävät Ciampinon kentälle.

        En ole koskaan henkilökohtaisesti lentänyt Suomen ja Fiumicinon väliä mutta luultavasti kyseessä on terminali kolme.

        Tästä voit ladata kartat terminaleista:

        http://www.adr.it/portal/portal/adr/Fiumicino/Servizi/Mappa_Terminal_FCO
        Partenze tarkoittaa lähtöterminalia ja arrivi saapumisterminalia.

        Sivuilta löytyy muutakin tietoa, osa englannin kielellä.

        Olen aina pannut merkille, että jonkin alueen kaavakuva antaa hirveän sotkuisen tunnelman mainitusta alueesta. Se saattaa jopa säikäyttää. Paikan päällä kaikki on paljon selvempää.


    • Jasu165

      Kiitoksia jälleen :) Täytyy etsiä tuota matkaopaskirjaa. Fiumicinon lentokentälle saapuminen ilmeisimmin tosiian olisi, mitä nyt noita lentoja ja pakettimatkoja olen tutkaillut. Kiitos terminaalikartasta! Siitä onkin tosi paljon apua.

      • Toinen nonno

        Vahvistan Rooman rouvan antamat tiedot. Finnair käyttää nimenomaan Fiumicinon kolmosterminaalia sekä saapuessa että lähtiessä.

        Koneesta kentälletulon jälkeen on jonkin verran kävelymatkaa matkalaukkujen noutopaikkaan, mutta sinne on hyvät opasteet italiaksi ja englanniksi. Alueella liikkuu myös runsaasti henkilökuntaa, jolta voi kysyä neuvoa, jos ei löydä opasteita. Parasta on kävellä muiden Finnairin koneesta tulevien suomalaisten mukana, kaikki ovat menossa samaan paikkaan.

        Matkalaukut saatuasi menet lähelläolevan tullitarkastuksen läpi vihreää linjaa pitkin (ellei sinulla ole tullattavaa) ja olet jo melkein lentokentän ulko-ovella.


    • Roomaan takaisin

      Meillä ihana omatoimimatka Roomaan pari vuotta sitten syyskuussa mieheni kanssa (kaksi yli viiskymppistä). Lähdimme seikkaileen ja kaikki meni hienosti. Aikaisempaa kokemusta meila oli vaan valmismatkoista.. Tilasimme lennot, (suora lento) ja hotellin suoraan netin kautta. Matka lentokentaltä junalla keskustaan ja takaisin meni ihan ok. Turistinenglannilla pärjättiin hyvin. Eka päivänä kierrettiin opastetulla bussilla ja sitten loppu viikko muuten omatoimisesti. Kovasti selailin netistä tietoja Roomasta ennen matkaa ja se oli hyvä juttu Meillä oli hotelli lähellä rautatieasemaa, josta oli helppo liikuskella. Oltiin viikko matkalla , mutta voisin lähteä vaikka heti uudestaan. Paljon nähtiin, mut näkemstä riitää......

      • Jasu165

        Ihanalta kuulostaa! Pitää vielä pähkäillä pakettimatkan ja omatoimimatkan välillä. Ja lukea matkaoppaita ym. Täältä saa kyllä mukavia ohjeita! Varmaankin pakettimatkaan turvaudun kuitenkin ja kun mitä ilmeisimmin yhdellä matkalla ei ehdi kuin ripauksen Roomaa katsastaa, seuraavan kerran voi sitten jo hieman kokeneempana omatoimimatkailla :)


      • jups1234
        Jasu165 kirjoitti:

        Ihanalta kuulostaa! Pitää vielä pähkäillä pakettimatkan ja omatoimimatkan välillä. Ja lukea matkaoppaita ym. Täältä saa kyllä mukavia ohjeita! Varmaankin pakettimatkaan turvaudun kuitenkin ja kun mitä ilmeisimmin yhdellä matkalla ei ehdi kuin ripauksen Roomaa katsastaa, seuraavan kerran voi sitten jo hieman kokeneempana omatoimimatkailla :)

        omatoimimatka on vaan paljon halvempi kuin paketti..me varattiin lennot ja hotelli..356e viikko.


      • Roomassa kivaa
        jups1234 kirjoitti:

        omatoimimatka on vaan paljon halvempi kuin paketti..me varattiin lennot ja hotelli..356e viikko.

        Kyllä omatoinen tulee paljon halvemmaksi. Silloin ei tarvitse niin tarkaan katsoa, maksaako lounas 10 vaiko 15 euroa.

        Voisitko kertoa, kävittekö vai oletteko varanneet matkan tuolla hinnalla ja millä lennätte ja mikä hotelli. En kysy uteliaisuuttani, enkä tule häiriköimään matkaanne. Olimme viime syksynä siellä Arean kautta ja kymmenen päivää maksoi majoituksineen 810 euroa.

        Suunnittelemme jo kovasti ensi syksyn samanpituista matkaa Berliiniin. Kartta ja oppaat ovat tiuhasti käsissä. Sen toteutamme halpayhtiön kautta.


      • Rooman rouva
        jups1234 kirjoitti:

        omatoimimatka on vaan paljon halvempi kuin paketti..me varattiin lennot ja hotelli..356e viikko.

        Tuo vaikuttaa uskomattoman halvalta, viikko johon sisältyy hotelli ja lento. Kuinka voi olla mahdollista.

        Muuten hotellien hinnat vaihtelevat paljon sesonkien mukaan. Viikonloppuisin usein huomattavasti kalliimmat hinnat kuin keskellä viikkoa esimerkiksi. Yksin matkustavalle tulee paljon kalliimmaksi kuin kahdelle sillä yhdenhengenhuoneita on harvassa ja ne maksaa melkein saman kuin kahdenhengenhuone.


      • jups1234
        Rooman rouva kirjoitti:

        Tuo vaikuttaa uskomattoman halvalta, viikko johon sisältyy hotelli ja lento. Kuinka voi olla mahdollista.

        Muuten hotellien hinnat vaihtelevat paljon sesonkien mukaan. Viikonloppuisin usein huomattavasti kalliimmat hinnat kuin keskellä viikkoa esimerkiksi. Yksin matkustavalle tulee paljon kalliimmaksi kuin kahdelle sillä yhdenhengenhuoneita on harvassa ja ne maksaa melkein saman kuin kahdenhengenhuone.

        hintahan on per hlö.varattiin lennot airbalticilta ja otettiin tuttu hotelli terminin läheltä.hotel urbis 2 tähden hotelli omalla kylppärillä.hyvin nukkuu yönsä,ei mitään luksusta..lauantaista launtaihin reissu.lähtö kuopion kentältä vaille 7 aamulla vaihto riikassa ja perillä klo 13 jälkeen.pois lähtee roomasta 13 jälkeen.ihan hyvät lentoajat.. nyt 20 päivä la lähtö.. toivottavasti lämpenee vähän,taitaa olla sadellu viimeaikoina..


      • Toinen nonno
        jups1234 kirjoitti:

        hintahan on per hlö.varattiin lennot airbalticilta ja otettiin tuttu hotelli terminin läheltä.hotel urbis 2 tähden hotelli omalla kylppärillä.hyvin nukkuu yönsä,ei mitään luksusta..lauantaista launtaihin reissu.lähtö kuopion kentältä vaille 7 aamulla vaihto riikassa ja perillä klo 13 jälkeen.pois lähtee roomasta 13 jälkeen.ihan hyvät lentoajat.. nyt 20 päivä la lähtö.. toivottavasti lämpenee vähän,taitaa olla sadellu viimeaikoina..

        Sopivaan hintaan on jups1234 matkansa saanut. Ja vielä hyvillä lentoajoillakin. Minä luulin hankkineeni halvan reissun, mutta näköjään pienemmälläkin rahalla onnistuu.

        Vaimon kanssa olemme lähdössä maaliskuun alussa viikoksi Roomaan, maanantaista maanantaihin eli seitsemän yötä hotellissa. Finnairin suorat lennot Helsinki-Rooma ja takaisin. Kokonaishinnaksi tuli 900 e kahdelta eli 450 e per henkilö. Yöpymiset saimme erikoishintaan, sillä olemme käyttäneet samaa perustasoista, mutta siistiä hotellia jo useamman kerran ja kyselin hintaa suoraan hotellista.

        Vähän lisää lämpöä toivomme mekin.


    • Miron mummi

      viime huhtikuussa AM-valmismatkalla. Olemme toki matkailleet paljonkin, mutta halusimme välttää turhaa hermoilua ja häslinkiä lomalla. AM:llä on mielestäni parhaat oppaat ja voi olla, että kaupunkimatkoja ei juuri muilla matkanjäjestäjillä olekaan tarjolla.
      Roomassa on todellakin paljon kaikkea. Ilmainen tervetulotilaisuus oli antoisa tilaisuus, joka pidettiin ravintolassa, jossa oli hyvää ja edullista ruokaa. siellä kävimmekin sitten useasti iltaisin herkuttelemassa. Kaupunkikierroksella sai tosi paljon tietoa, joten omatoimisesti sitten oli helpompaa kierrellä.
      Oppaat opastivat melkein kädestä pitäen tullessa ja lähtiessä. Hotellitapaamisessa sitten voi kysellä lisää nähtävyyksistä ym.
      Vatikaanin jätimme suosiolla seuraavaan kertaan, kuten jäi paljon muutakin. Otimme loman kannalta ja kuljimme minne jalat veivät ja aina oli jotain ihmeteltävää.
      Eksyimmekin pari kertaa, mutta eksymisen ansiosta löysimme taas yllättäviä asioita. Pikkukadut kulkevat siellä pääkatujen välissä jotenkin vinoon, eikä kaikkia katuja ole kartassa nimellä merkitty, joten usein päädyimme ihan eri paikkaan, mihin luulimme olevamme menossa.

      • zxc2

        Pari vuotta sitten olimme Roomassa omatoimimatkalla.
        Lennot varasimme Raikun kautta hintaan 250 /2hlö,ja asunnoksi yksiö Trasteverestä,100 m Santa Maria de Trasteveren kirkon aukiolta.
        Rome city apartmentsin sivuilta löytyi sopiva katto pään päälle hintaan 480 /vko.
        Paljon hotelleissa asuneena varaan nykyään aina huoneiston yli 3 vrk matkoilla.
        Aina ovat olleet hyvin varusteltuja...hyvällä paikalla,ja edullisempia kuin hotellit.
        Hinnat lähtevät siinä 300 ylöspäin viikolta,sijainnista riippuen.
        Lisäksi siinä tulee sitten asuttua paikallisten keskellä,ja monet hyvät huomenet on tullut vaihdettua.
        Yli 20 pakettimatkaa tuli käytyä,mutta nyt on takana samanverran omatoimimatkoja ja tälle vuodellekkin on muutamat lennot huoneistot jo varattuna.
        Etenkin,jos matkaanlähtijöitä on enemmän kuin 2,suosittelen ehdottomasti varaamaan huoneiston,jos ei nyt älyttömästi hotelliasumista rakasta.
        Muita välitysfirmoja:
        Rental in Rome,Sleeping in Italy, Homelidays, Homeaway, Holidaylettings ,Interhome....onhan niitä.
        Ketjun aloittajalle suosittelisin silti vielä pakettimatkaa tämän kerran,jos ei ole tullut juuri matkusteltua,eikä kielitaitoa ole riittävästi.
        Mutta voisi sitten siellä perillä yrittää pärjätä mahdollisimman omatoimisesti,ja mietiskellä,olisinko pärjännyt omatoimimatkalla,ja mennä sitten seuraavalla kerralla,kun on vähän itseluottamus kasvanut.
        Itse olen opetellut viimeisen kuukauden aikana ennen matkaa kyseisen maan kielellä tavallisimmat fraasit,ja aina on palvelu ollut hyvää,ja kohtelu kaikin puolin ystävällistä.
        Ja kun Roomaan on menossa,kannattaisi opaskirjan lisäksi,hiukan tutustua Rooman historiaan,niin ne "kivikasat" muuttuvat eläviksi.

        Matkakohteena Rooma on kyllä yksi parhaista mielestäni...ellei jopa paras..


    • Jasu165

      Kiitos taas vastanneille. :)

      Ehkä alan tosiaan kallistua tuohon valmismatkaan näin ensimmäisellä kerralla, kun en ole oikeastaan matkustellut aikaisemmin kuitenkaan. Varsinkin kun ei italian kielitaitoa ole sen grazia -sanan enempää (menikö sekään oikein). Eli ei oikeasti ollenkaan. Jatkossa ehkä uskaltaa lähteä omatoimimatkallekin, kunhan hieman tutustuu kaupunkiin. Jos saisi itsensä edes kansanopiston Italian alkeiskurssille ennen omatoimimatkaa :D Taatusti ensimmäisellä kerralla ei Roomasta saa irti kuin hieman pintaraapaisua.

      Kertokaas vielä, onko ihan hullu ajatus kesä- - heinäkuussa edes ajatella matkaan lähtevänsä? Paahtuuko Roomassa? En mikään auringon ylin palvoja ole. Lämmin ilma on ihan kiva, mutta mikään rantalomailija en ole.

      Kaikkea muutakin maan ja taivaan välillä mieleentulevaa saa todella mielellään kertoa edelleenkin.

      • Jasu165

        Hinnoista, mitä katselin,. 14 vuotiaan pojan kanssa viikon paketti kesäkuun lopulla olisi noin 1400 e, eli n 700/hlö. Ilmeisesti ei ihan älytön kuitenkaan?


      • Jasu165
        Jasu165 kirjoitti:

        Hinnoista, mitä katselin,. 14 vuotiaan pojan kanssa viikon paketti kesäkuun lopulla olisi noin 1400 e, eli n 700/hlö. Ilmeisesti ei ihan älytön kuitenkaan?

        Melkein vuosi vierähti ketjun aloittamisesta ja nyt sitten tuli unelma toteutettua! Loppiaisviikolla kolmen yön reissu ja ihanaa oli. Suoralla Finnairin lennolla sitten uskaltauduttiin.

        Kaikki meni hienosti, liikkuminen oli helppoa, Fiumicinon lentokenttä oli tosi selkeä! Leonardolla pääsi kätevästi keskustaan ja siitä eteenpäin liikuimme jalan. Sää oli mulle sopiva, aamulla vähän vettä tihkutti, mutta selkeni sitten ja aurinko paisteli. Hyvin jaksoi kävellä, kun ei hellettä tarvinnut kärvistellä.

        Paljon kävelyä ja yllättävän monessa paikassa ehdittiin käydä, vaikka monta paikkaa jäi näkemättä.
        Pizza oli hyvää ja ei tosiaankaan samanlaista kuin Suomessa. Tuoreet ainekset eikä purkkikamaa. Nam. Pastaa tuli syötyä myös (vaikka onkin alkuruoka, mutta lounasaikaan ei halunnut syödä ähkyksi kun oli tarkoitus jaksaa liikkua -oltiin sitten turistimoukkia ihan rauhassa :D ), ensimmäisessä ravintolassa (paikallinen, ei näkynyt turisteja) oli tosi hyvää ja itse tehtyä, toisessa ilmeisesti (ketju, mutta oli huono aika ruokailuun, useimmat paikat päivätauolla ja nälkä iso) valmispastaa vaikka kastikkeineen oli kyllä hyvää sekin.

        "Oikeaa" italialaista ruokaa pitää sitten seuraavalla reissulla metsästää ;)

        Suosittelen kovasti!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3604
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3288
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2418
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe