Leivotaan leivotaan :)

Olen 41-vuotias toimistotyöntekijä ja minulla on 12-vuotias tytär ja 10-vuotias poika. - Olen "aina" ollut innokas leipomaan, mutta viime vuosina se on ajanpuutteen vuoksi jäänyt vähemmälle. - Ja tietysti sekin, että ne leipomukset tulee myös omalla väellä syötyä, on rajoittanut innokkuutta... :) Eli kotipullaa on aina pakkasessa, sitä leivotaan 1-2 krt kuukaudessa ja aina silloin tietysti, kun on jotakin juhlaa. - Meillä tosin juhlitaan innokkaasti kaikki nimi-. ja syntymäpäivät, Runebergin päivä, äitienpäivä, joulu, pääsiäinen, juhannus, mikä vaan käy juhlaksi ja vieraita voi pyytää muuten vaan.

No, tämä leipomisintoni on siirtynyt myös lapsille ja tytär pyöräyttää hetkessä unelmakääretortun, kun vaan vähän vihjaisee. Ja pitää sopivat aineet kaapissa. - Ja poika leipoo mielellään kanssani pullaa. - Siinä täytyy vain huomioida se, että esim. piparkakkutaikinaa täytyy valmistaa aina vähintään kolminkertainen annos, koska se tahtoo aina kadota parempiin suihin ennen kuin päätyy edes uuniin... :)

5

428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ensimmäisenä kokeilimme banaanitorttua :)
      Käytin rasvana Pirkka Juoksevaa kasviöljyvalmistetta ja se oli ihan OK tässä. Vähän taikinaan tuli kokkareita, mutta aika vähän ja nekin hävisivät melkein kokonaan, kun sekoitin voimakkaasti puuhaarukalla. Taikinan tekeminenhän oli ihan älyttömän helppoa ja vaivatonta. - Enpä ollut tällaista ennen kokenut !
      Vuokani oli halkaisijaltaan noin 25-26 cm, eli vähän isompi kuin ohjeessa, mutta tortusta tuli kuitenkin oikein hyvä. Lämpötila 175 astetta ja aika 20 minuuttia toimi minun uunissani täysin. - Tein normaalilämmöllä, kun en uskaltanut kokeilla kiertoilmaa. Torttu irtosi hienosti korppujauhotetusta vuokasta. - Se sai jäähtyä seuraavaan päivään ennen päällystämistä. - Vähän pohdin, että pitäisikö sitä kostuttaa jotenkin, kun usein vastaavat tortut ovat olleet vähän kovia tai kuivahkoja, mutta onneksi en sitten tehnyt mitään ylimääräistä.

      Sitten vain vatkasin kerma-vaniljaseoksen ja levitin tortun päälle sekä viipaloidut banaanit ja suklaakastikkeen. - Pari tuntia myöhemmin tulivat vieraat ja pistelivät tortun hyvällä halulla :)

      No, palanen jäi vielä seuraavaan päivään ja teimme siitä muksujen kanssa kristillisen tasajaon. - Hyvältä maistui vielä silloinkin ja oli erittäin mehevää vielä pari päivää leipomisen jälkeenkin. - Ja ilman kostuttamista ! Sitä jaksan ihmetellä. - Hyvä tuote ja ohje !

    • Tytär sai valita seuraavan kokeiluohjeen ja valitsi sitten vadelmaiset suklaaleivokset. Muuten aineet löytyivätkin jo kaapista, mutta ostin Dronningholmin vadelmamarmeladia leivosten pintaan siveltäviksi.
      Taikinan tekeminen olikin jo tuttua ja helppoa, koska teimme ensin sen suklaatortun. Rasvana edelleen Pirkka Juokseva kasviölyvalmiste, koska se oli hyvässä tarjouksessa vähän aikaa sitten :) - Vuokani oli aika paljon ohjetta suurempi, 23*30 cm (suosituksessa 16*24cm), mutta hyvä tuli. Voi olla, että tällainen ohut leivos on sitten vähän makeampi kuin paksumpi, mutta meitä se ei haitannut; päinvastoin :)
      Paistoaika oli 25 minuuttia. - Varmaan sillä pienemmällä vuokalla voisi sitten tarvita pidemmän paistoajan, koska ohjekin oli väljä; 25-35 min.
      Kuuma kakku irtosi kauniisti, kun kumosin sen leivinpaperille ja kun levitin marmeladin pintaan, niin kakku ei yhtään repeillyt, eli ei ollut liian pehmeää. - Kuorrutuksen suhteen olin aika epäileväinen, koska se oli niin liemevää. - Ehkä se kuitenkin oli tarkoituskin ? Ajattelin vain, että kun sitä oli niin paljon ja se oli niin ohutta, ettei se millään pysynyt sen kakun pinnalla pitkään, niin pienemmällä pinta-alalla sitä olisi ollut todellakin ihan liian paljon. - Mutta kaadoin kaiken kuorrutteen siihen pinnalle sillain hiljakseen, että se alkoi osin imeytyä jo heti siinäkin ja se, mitä valui yli, jäi siihen leivinpaperille imeytymään leivoksiin reunan ja pohjan kautta. Leivostarjotin oli vuorokauden verran jääkaapissa.
      Seuraavana päivänä leikkasin pohjasta 18 leivosta luvatun 10:n sijaan, koska tosiaan se minun vuokani oli niin suuri. - Leivokset olivat erittäin (!) meheviä, koska niihin oli imeytynyt sitä kuorrutusta paljon ja myös vadelmaisia. - Aika tahmeitahan ne olivat, mutta hyvin tekivät kauppansa nekin :) Ja viimeisiä syötiin vielä viikolla hyvällä halulla. - Maku säilyi muuttumattomana niin kauan kuin niitä riitti :D

    • Luonnollisesti meidän piti tehdä myös suklaamuffinnseja ! En hankkinut erikseen amerikanmuffinssivuokia, vaan tein muffinssit Tupperwaren muffinssivuokassa, johon mahtuu 7 muffinssia ja sitten neljässä tavallisessa paperivuokassa. Eli yhteensä 11 pienempää muffinssia tuli tällä ohjeella. Taikinan tekeminen on siis niin vaivatonta, että pakko tätä tuotetta on ostaa kaappiin jatkossa ! Siinä ei kauan nokka tuhise, kun sekoittaa jauheeseen veden ja rasvan (Pirkka Juokseva kasviöljyvalmiste) ja jakaa taikinan vuokiin. - Helppoa kuin heinänteko ! Joo. Niin oli tarkoitus...

      Mutta minulla kävi pikkuinen moka niiten vuokien kanssa, koska en ollut tehnyt niissä Tupperin vuokissa vielä muffinsseja aiemmin, vaan vain sellaisia kanamuna-pekonijutskia. - No, niitähän ei periaatteessa tarvitse voidella mitenkään, joten jaoin vain taikinan vuokiin ja jätin sen ohjeen mukaisen kolmanneksen kohoamisvaraa. Paistoaika 15 min oli OK. Muffinsseista tuli oikein kauniita ja muhkeita ja otin ne hyvillä mielin pois uunista. - Irrotin paperivuokat jo aika lämpimistä muffinsseista, mutta siinä silikonivuokassa täytyy antaa leivonnaisen kunnolla jäähtyä ensin, joten jätin ne rauhaan. - Kun ne olivat illalla jäähtyneen tuntuiset, niin koitin varovasti veitsellä irrottaa yhtä muffinssia silikonista, mutta sain leivoksesta vain puolet käteeni... - Päätin sit antaa niiden jäähtyä TODELLA hyvin ja jätin ne kuvun alle pöydälle jäähtymään seuraavaan päivään. - No, sitten uusi yritys, mutta samoin tuloksin. - Muffinssit olivat kiinni silikonipohjassa ja sain niistä vain puolet irti ja nekin kaapimalla... - No, ei hätä ole tämän näköinen. - Niiden pinta oli kuitenkin ihan nätti, joten nostin ne puolikkaat tarjottimelle ja kuorrutin suklaalla ja suklaarouheella. - Parhaiten esille laitoin tietysti ne paperivuokissa paistetut yksilöt :) Ja vieraille, jotka olivat tuttuja kuitenkin, kerroin tästä kokeilujutusta ja että sen vuoksi makutestauksessa olivat myös ne vähemmän onnistuneet leivonnaiset. -

      Raati oli sitä mieltä, että maultaan Sunnuntai Suklaanmakuinen Kakku- ja Muffinssimix on ehdottomasti parhaimmillaan näissä suklaamuffinsseissa. - Ne veivät suoraan sanottuna kielen mennessään :)

      Ja sitten myöhemmin kun kyselin lisäohjetta sitä mkuffinssivuokaani varten, niin esittelijä sanoi, että kannattaa seuraavaksi kokeilla joko vuokan huuhtelemista kylmällä vedellä ennen taikinan jakamista muotteihin tai sitten ihan perinteisesti vähän pullasudilla sipaisee rasvaa sinne pohjaan, kuten peltivuokiinkin. - Joten odotan vaan, että saan ostaa tätä Sunnuntai-mixiä kaupasta ja pääsen kokeilemaan uudelleen vuokani toimivuutta. - Eikä yhtään vähäisempänä kiinnostuksen kohteenani ole päästä maistamaan uudestaan näitä meheviä muffinsseja... :D

    • Haluan vielä erikseen kiittää Sunnuntai Suklaanmakuista Kakku- ja Muffinssimixiä siitä, että tuote on vähälaktoosinen. - Se on meidän perheessämme ihan ehdoton edellytys. - Tuotteen käyttäminen oli helppoa ja nopeaa. - Valmiit leivonnaiset olivat kauniin värisiä, ne kohosivat kauniisti ja ohjeetkin olivat jo hyvin selkeät ja toimivat.

      Tällainen kokeilumahdollisuus oli hieno tilaisuus, kiitos myös siitä ! Toivottavasti vastaavia testiryhmiä tarvitaan jatkossakin :) Ainakin meidän perheemme olisi innokkaasti mukana sekä leipomassa että erityisesti maistelemassa :D

      Tällä kertaa minä kaavin aika tarkkaan kaikki taikinat vuokiin, josta leipomisapurini olivat hieman nyreissään, mutta seuraavalla käyttökerralla voisin tehdä osasta jauhetta vaikka jotain mousse-tyyppistä makupalaa leivontapalkaksi :)

      Kaunista kevättä ja mukavia leivontahetkiä kaikille Sunnuntai-leipojille !

    • Leipä- ja muffinssimix (yrtti-tomaatti) -pussit saapuivat valitettavasti siten, etten itse ole kyennyt niitä toistaiseksi kokeilemaan. - 12-vuotias tytär oli tehnyt erän muffinsseja ihan perusohjeen mukaan. - Leipominen oli aivan yhtä helppoa ja vaivatonta kuin suklaisten muffinssienkin, ja leivonnaiset irtosivat muffinssivuokista hyvin. Muffinssien maku oli vähän rasvainen, joten seuraavaksi kokeilemme ehkä vesiohjeella ja tyttären mielestä maku kaipasi juustoista säväystä, kenties ´juustoraastetta sekä ripaus taikinaan että muffinssien pinnalle. - Positiivinen kokemus kaikkiaan ja odotan, että pääsen itsekin kokeilemaan tuotetta vielä jäljellä olevien kahden pussin kanssa :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1315
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      58
      880
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe