Makaa maassa

Kilttikoira ja mie

Miksi kultaset noutajat käyvät maahan makaamaan ulkona nähdessään vastaantulevan koiran? Olen nähnyt tätä tapahtuvan lähes kaikkien alueellamme asuvien kultsujen kanssa. Itsellä isohko sekarotuinen uros, joka ihan kiltti ja ystävällinen, en siis usko sen viestittävän mitenkään uhkaavsti vastaantulevalle noutajalle.
Tietääkö kukaan mistä tuollainen mahtaa johtua? Onkohan monella kultsun noutajalla tälläinen "ongelma"?

11

697

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • klghdf

      Kultsu yrittää vain käydä matalaksi, vähemmän uhkaavaksi ja saada ystäviä. Oma kultsuni on vain kerran tehnyt noin kun vastaan tuli pieni terrierin pentu. Meni maahan ja pysyi siinä ja heilutti häntää.

      Tiedän kyllä yhden kultsun jolla on sama tapa, ja myös collien. Mitäköhän siitä tulee kun kaksi samanlaista tulee vastakkain? Molemmat vain makaavat ja odottavat? ;)

    • Sukuvika?

      Meidän 3-v. kultsu tekee juuri tuota! On se aika ärsyttävää, varsinkin kun alueella asuu paljon koiria ja lenkeillä ei meinaa päästä eteenpäin kun yks maastoutuu kokoajan. Namupalat ei kelpaa ja komennot kaikuu kuuroille korville.
      Olen välillä miettinyt jollekin ongelmakoirakouluttajalle menoa, kun lenkkeily on niin hankalaa. Onko tämä tosiaan kultsujen oma juttu? En ole nähnyt muiden koirien tämmöistä tekevän ja olenkin ajatellut, että tämä meidän koiruli on jotenkin päästään vialla.

      • great new world

        "Namupalat ei kelpaa ja komennot kaikuu kuuroille korville."

        Oletko katsonut peiliin?

        Ei ole ihme jos maastoutuu koko ajan sekä sisällä että ulkona kun kasvatusmetodisi ovat olleet sitä sun tätä. Turha valittaa enää kun olet jo koiran onnistunut pilaamaan. En ole nähnyt muuten yhdenkään kultaisen noutajan maastoutuvan normaalilenkeillä täällä meillä päin , omani oli aikoinaan myös tosi reipas eikä harrastanut maastoutumisia/hätäpissailua kuten jotkut tapaamani ongalmaomistajien kultsit.


      • kultainen täti

        Minun kultsi on 2 vuotta ja menee edelleen makoilemaan useimmin vain pikku koiria kohdatessa, eikä hällä ole päässä mitään vikaa :) Tuskin sinunkaan kullallasi, he ovat vain kultsuja...meillä meni suurimmaksi osaksi toi makoilu ohi kun alettiin käymään lenkillä toisen koiran kanssa, aluksi oli huvittavaa katsoa kun toisen koiran vastaan tulleessa oma koira kävi maate ja kaverin koira jatkoi matkaa, meidän poika oli vähän hämillään ja komensi aluksi koira kaveriaan maate joka ei korviaan lotkauttanut...ilmeisesti meidän koira hoksasi jossain vaiheessa että - Ai ei näin kuulukkaan tehdä ? Tiedä häntä, paras opettaja koiralle on toinen koira.


    • HaukkuMaukku

      Meidän koira istuu ja katsoo vastaantulevaa... Kultsuilla on sellaista, että ne tahtovat olla kaveria, viestiä olevansa leppoisia koiria. Jotain sen tapaista kai. Joskus koira tekee niin ihmisillekin. Jotenkin se vain erottaa hauskat ihmiset, joilta saa rapsutuksia ja kehuja. Ja sitä on muuten vaikea saada liikkeelle...

    • garfieldo

      Meidän kultsu poika tekee juurikin tätä, menee maahan tai istuu tuijottamaan, kun näkee toisen koiran. En tiedä miten tämän saisi loppumaan, mutta koska se ei oikeastaan ole meille mikään suuri ongelma, (vaikka asutaan keskustassa) niin minun puolesta saa "maastoutua". Tosin se välillä aiheuttaa hilpeyttä toisissa koiranomistajissa. =) Meidän kultsu myös heittäytyy usein selälleen maahan jos joku rapsuttelee sitä, ja nauttii täysin rinnoin kaikesta saamastaan huomiosta. =)

      • 29

        "nauttii täysin rinnoin kaikesta saamastaan huomiosta"..uskotko todella koiran jonka on pakko jostain syystä kellahtaa selälleen 20krt/ lenkki nauttivan olemssaolostaan? Alistettu jänis voi hädissään joskus toimia noin muttei koskaan tervejärkinen rakkaudella kasvatettu noutaja.


    • HerttaB

      Täällä kanssa yksi maastoutuja. Ja monien muidenkin kultsujen olen nähnyt harrastavan samaa. Jos kaksi kultsua tulee vastaa, niin sitten ryömitään yhdessä moikkaamaan.

    • kultainen täti

      Miedän 2 vuotias kultsu tekee juuri näin nähdesään koiran :) Ja ihmettelin tapaa aluksi itsekin ja se on ollut meilläkin aivan pentu ajasta asti, ei ihan aina mutta melko useasti makaa maassa ja varsinkin jos toinen koira on pieni...johtuu kaiketikkin siitä asiaa tutkittuani että haluaa antaa toiselle koiralle ystävällisen kuvan itsestään ja niin sanutusti alistuu jo valmiiksi ilmoittaakseen että minä en halua tapella kenenkään kanssa vaan rakastan kaikkia, siis ihan kaikkia !!! Ja pienille koirille viesti on että en ole pelottava vaikka olenkin iso, jolloin pikku koiran on helpompi lähestyä kun ollaan samalla tasolla :)

      • vaanitaan

        ei viestitäkään ystävyyttää eikä ole yksinomaa kultsujen tapa . Meillä schäfer asettuu joskus makaamaan ja vaanimaan. Ellei toisen naama miellytä saattaa siitä ponkaista rähisemään. Tosin on iän myötä jäänyt melkein pois. Oliskohan epävarmuutta vastaan tulevan aikeista.


      • hcr
        vaanitaan kirjoitti:

        ei viestitäkään ystävyyttää eikä ole yksinomaa kultsujen tapa . Meillä schäfer asettuu joskus makaamaan ja vaanimaan. Ellei toisen naama miellytä saattaa siitä ponkaista rähisemään. Tosin on iän myötä jäänyt melkein pois. Oliskohan epävarmuutta vastaan tulevan aikeista.

        pelkästään kultsuilla tätä tapaa. Meidän edesmenneellä sekarotuisella oli myös tämä maastoutumis tapa. Ei tehny sitä kaikille. Sellaisille ns tutuille koirakavereille meni matalaksi. Olen nähnyt monen koiran tekevän sitä. Sussarin, terrierin, lassien....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe