Kiinteitövälittäjä huijaa

Juma...

Ollaan aloittamassa asuntomme myyntiä ja etsimme hyvää välittäjää. Pankissa laina-asioita neuvotellessa pistettiin viesti huoneistokeskukseen vanhan kaksion arviointia varten. Kun tämä naishenkilö tuli sitten arvioimaan asuntoa arvio oli todella alhainen eikä sen korkeammalla hinnalla ota edes myyntiin. Asunto olisi pitänyt pistää myyntiin samalla summalla jolla ostimme sen 2 ja puoli vuotta sitten vaikka remonttia oli tehty 20000 eurolla ja se näkyi. Lisäksi hän kielsi kysymästä muualta arviota koska se ei mukamas olisi realistinen ja asunnon hintapyyntiä pitäisi kumminkin laskea jne jne... Välitys palkkiokin oli hänen mukaansa alhainen vain 3.7% jonka halvemmalla ei hänen mukaansa saa mistään.
Eilen kävi sama välittäjä(pieni firma) jonka kautta ostimme asunnon. Hän arvioi alustavasti että myyntihinta olisi 25 tuhatta suurempi kun huoneistokeskuksen arvio ja lisäksi välityspalkkio 3%.

Miksi tuon huonestokeskuksen välittäjän pitää vielä ruveta aukomaan päätään siitä että ei missään nimessä saa kysyä muualta tarjousta kun vain hän tietää minkä hinnan asunnosta voi saada. Hän kertoi myös "faktoja" joiden mukaan asuntojen hinnat eivät ole nousseet keskimäärin vuodessa kuin max 0.5% (tilastotiedot kertoi että alueellamme keskimäärin yli10%). Halusikohan hän vain masenta että suostumme pistämään asuntomme heille myyntiin ja hän saisi helpot kaupat. Ilmeisesti hän kuvitteli että meidän on pakko myydä asunto heti samantien ja piti meitä äärimmäisen tyhmininä.
Mielestäni ei ole mitään järkeä pistää asuntoa myyntiin tuhansien eurojen tappiolla. Mielummin pistämme asunnon vaikka ns. ylihintaan myyntiin ja laskemme hintaa sitten pikkuhiljaa jos tarve vaatii kun myymme selvällä alihinnalla.

Onko kellään samanlaisia kokemuksia noista isoista firmoista?

5

773

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oma koti kullan kall

      Pilvinpimein olisi esimerkkejä kerrottavaksi juuri näistä kaikki tietävistä välittäjistä temppuineen. Äläkää missään tapauksessa antako asuntoanne myyntiin hänelle, vaan käyttäkää useita eri välittäjiä arvioimassa kotianne jos vain viitsitte ja jaksatte. Eroja löytyy kuin omenoissa. On kauniita ja mätiä, ei kahta juuri samanlaista.
      Neuvoni olisi että mieluummin hinta hieman yläkanttiin ja sitten pudotatte jos tarvis vaatisi. Itse sain asunnostani juuri tällä tavoin käteen 15.000 euroa enemmän, kuin minkä välittäjä oli arvioinut. Välittäjillä ei nyt mene hyvin, joten nopea kauppa alihintaan olisi tietysti helppo nakki. Kyse on omasta leivästä ei toisten nappiin onnistuneesta kaupasta. Pyytäkää nähtäväksi viimeksi toteutunet kauppahinnat siltä alueelta ja paljon muuta faktaa asuntojen kunnosta ja tasosta. Tosiaan joidenkin voi olla ns. pakko myydä ja silloin voi hyväkin asunto mennä liian halvalla.
      Onnea kauppaanne ja pysykää lujana, ei kannata uskoa kaikkea mitä ne lipevät välittäjät suustaan suoltaa.

      • Juma...

        Tänään olisi vielä kolmas arvioitsija tulossa käymään, mutta luulempa että eivät pysty parempaan kuin tuo edellinen välittäjä.
        Kaikenkukkuraksi tuolta pankista suositeltiin tuota välittäjää ja että kuinka hyvä se on... Tekisi mieli vaihtaa koko pankkia kun tuommoista ehdottelevat. Pitävät tavallisia ihmisiä todella tyhminä.


      • joopa- joo...
        Juma... kirjoitti:

        Tänään olisi vielä kolmas arvioitsija tulossa käymään, mutta luulempa että eivät pysty parempaan kuin tuo edellinen välittäjä.
        Kaikenkukkuraksi tuolta pankista suositeltiin tuota välittäjää ja että kuinka hyvä se on... Tekisi mieli vaihtaa koko pankkia kun tuommoista ehdottelevat. Pitävät tavallisia ihmisiä todella tyhminä.

        Kannattaa olla tarkkana, jotkut välittäjät sanovat kovan myyntiarviohinnan, jotta saavat toimeksiannon itselleen ja sitten heti ekalle asiakkaalle rupeavat myymään alennuksella.


    • ddddddddddddd

      Myyjän täytyy itse tietää mikä alueella on realistinen pyyntihinta. Oma yksiö myytiin kolmen viikon aikana ja juuri siihen hintaan kuin halusin. Jos olisin halunnut muutaman tonnin enemmän olisi myyntiaika ollut huomattavasti pidempi ja joutunut antamaan jopa alennuksen ja hyöty olisi ollut - nolla..

    • isä aurinkoinen

      Kysymykseesi onko kellään samanlaisia kokemuksia isoista firmoista: Kyllä on. Nimenomaan tuosta jossa ajavat oransseilla autoilla. Eikä kokemuskaan ole ihan verrattava, mutta ei se mitään.

      Ostimme talon. Talo myytiin hyväkuntoisena, asuinkäyttöön, jatkuvasta asuinkäytöstä. Myyjä ammatiltaan lkv. Kyseessä oli kuolinpesä, ko. lkv oli siinä osakkaana, möi siis omaansa. Myynti tapahtui hänen työnantajansa kautta, mainostaminen jne... Talo ollut uudesta asti samalla perheellä. Asuimme talossa pari vuotta, jonka jälkeen keittiöremontin yhteydessä päätimme uusia alkuperäiset käyttövesiputket (vm. 1980). Lattiakannattimet paljastuivat täysin lahoiksi, alapohjan eristeet maatumistilassa oleviksi. Lattia oli ollut vuosien aikana auki ainakin kolme kertaa, jolloin lattiavasoja oli "korjailtu" mm. vanhoilla ikkunalistoilla, kyllästetyn puun pätkillä, haloilla, yms mitä käteen on sattunut.

      Lisäksi talon etuseinästä löytyi lahovaurio, jota oli "korjailtu" (lähinnä peitelty) todistajan mukaan vuotta ennenkuin talo myytiin meille.

      Kuntotarkastuksen ja terveystarkastajan käynnin, hallussamme olevien todisteiden ja lakimiehen avulla kauppa purettiin noin kaksi ja puoli kuukautta vaurioiden löytymisen jälkeen. (kesällä 2009).

      Lääninhallituksen kanta asiaan pääpiirteissään oli, ettei asia aiheuta heidän puoleltaan toimenpiteitä, koska kiinteistövälittäjä oli myynyt omaa kiinteistöään, yksityishenkilönä. Näin siitä huolimatta että mainostaminen tapahtui firman logoja ja nettisivuja apuna käyttäen. Meille myynti tapahtui aivan kuten minkä tahansa kiinteistön myynti kiinteistövälitysliikettä apuna käyttäen. Silti lääninhallituksen mielestä kyseessä oli yksityishenkilöiden välinen kauppa.

      Ovela kettu oli se jannu, mutta rahat saatiin takaisin ja nopeasti, kun kiinni jäi.
      Edustamansa firma ei ole meilleppäin osoittanut elettäkään, lääninhallitukselle firman lähettämä selvitys on lähinnä asian vähättelyä/täysi asian kiistäminen.

      Mitä tästä oppi meidän perhe?: ÄLÄ LUOTA. Vaikka kuinka olisi oranssi auto ja 30v. kokemus työstään. Jos jostain syystä pitää/haluaa käyttää kenenkään apua osakkeen tai kiinteistön myynnissä, valitsisimme jatkossa yrittäjäpohjalta toimivan firman, emme pörssiyhtiötä.

      Lisäksi: Viimeisen puolen vuoden aikana useita talonäyttöjä kiertäneenä olen tullut siihen päätelmään että suurin osa kiinteistövälittäjistä on nimenomaan niitä jamppoja ketkä ei oikeisiin töihin pysty. Ne muutamat pätevät ja innokkaat on juuri niitä pikkufirmojen omistajia/toimareita/duunareita kellä on oikeasti jotain henkilökohtaisesti laitettavana likoon jokaisessa myyntitilanteessa. Isoilla firmoilla on palkkalistoillaan pahimmat vanhat juustot, odottelevat varmaan eläkettä tai jotain. Pätee ainakin täällä maakunnissa kokemukseni mukaan täysin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      158
      6527
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3908
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1809
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1518
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      19
      1499
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1390
    Aihe