Kuuban matka

vanha-kapi

Tein matkan Kuubaan, josta laitan tämän jatkoksi matkakertomuksen ja pienen valokuvakoonnoksen. Molemmat joudun jakamaan kahteen osaan, kun tämä formaatti ei salli pitempiä esityksiä. Kuvat on kierrätetty facebookinin kautta, eivätkä tietenkään tuollaisina pienentyneinä ja jotenkin suttuisiksi muuttuneina ole ollenkaan samanlaisia kuin oman koneeni suurelta ruudulta nähtyinä, mutta antanevat sentään pientä vihjettä todellisuudesta.

Olen Helsingin Paloheinässä yksin asuva 74-vuotias leskimies, ja vaikka minulla on ystävätär, jonka kanssa olen jo monta matkaa tehnyt, lähdin tällä kertaa matkalle yksin, kun ystävättäreni oli erinäisistä syistä estynyt lähtemään. Mutta jo tervetuliaistilaisuudessa tutustuin viehättävään, itseäni yli 30-vuotta nuorempaan naiseen, joka myös oli matkalla sinkkuna, ja päätimme aina ruokailla ja retkeilläkin yhdessä. Niinpä me sitten tuon kaksiviikkoisen lomamme olimme lähes aina kuin ”paita ja peppu”, mutta tietenkään en yrittänyt päästä hänen kanssansa mihinkään intiimeihin tekemisiin. Suuri ikäerommekin auttoi järjen voittoa mahdollisista tietyistä haluistani. Mutta hyvin me viihdyimme toistemme seurassa ja lämpimästi me toisiamme halailimme erotessamme Helsinki-Vantaalla, ja kun olen nyt pari päivää lomakuviani editoinut, niin minulla on ollut häntä ikävä. Mutta varmaan se hälvenee, kun ensi viikonloppuna saan ystävättäreni tänne luokseni ;)

Matkaseurueeseemme kuului myös pariskunta lähes naapurustosta, Pakilasta, ja toinen pariskunta yhtä läheltä, keskuspuiston kaistaleen takaa Maununnevalta, joiden kanssa liikuimme paljon yhdessä.

Olen viettänyt runsaan viiden leskeysvuoteni aikana jo parikymmentä ulkomaan lomaa, joista monesta olen esittänyt matkakertomuksen myös näillä palstoilla, yleensä eräällä toisella nimimerkillä, jonka olen poistanut käytöstä. Useinhan viimeinen loma tuntuu parhaimmalta, mutta tuonkin huomioon ottaen minusta tuntuu, että tämä lomani oli kyllä yksi viime vuosien parhaimmista. Erityisen mukavalta tuntui ihmisten välittömyys ja lämminhenkinen asenne turisteihin. Kuubassa pärjää hyvin englannillakin, mutta koetin kaikkialla selviytyä vaatimattomalla espanjallani, ja sen aikoinaan kohtalainen mutta nyt jo pahasti ruostunut taito vertyi matkalla melkoisesti.

Mutta enemmittä puheitta nyt matkakertomuksiin ja –kuviin!

48

2053

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha-kapi

      Carl Ara teki aikoinaan monenkin laulamana tunnetun laulun, jonka tässä esittää Juice Leskinen:

      http://www.youtube.com/watch?v=h5-K3VAQw5w

      Varmaan tuo laulu omasta ajastaan ja näkökulmastaan katsoen kuvaa hyvin Kuubaa, mutta minä en siellä pahemmin horjunut, vaikka täyden ylöspidon (all inclusive) hotellin kaikkia palveluja, myös juomia tuli kyllä melkoisesti nautituksi, enkä sieltä lähtiessäni itkenyt haikeasti, vaikka matka jäikin mieluisana muistoihini. Jos tekisin matkastani serenadin, se olisi kyllä iloisempi.

      Kyseessä oli Aurinkomatkojen seuramatka. Lentomme Helsinki-Vantaalta kulki Ruotsin ja Norjan yli, Islannin ja Grönlannin eteläpuolitse Kanadan Halifaxiin, jossa oli välilasku ja tunnin pysähdys koneen tankkausta ja miehistön vaihtoa varten, ja matka jatkui Yhdysvaltojen itärannikon tuntumassa lopuksi Floridan sivuitse Bahamasaarten yli Kuuban Holguiniin. Tuo n. 9000 km:n matka kesti välilaskuineen n. 13 tuntia. Kun Suomen ja Kuuban aikaero on seitsemän tuntia, 20.1. klo 06.30 Hki-Vantaalta lähtenyt lento oli Kuubassa jo klo 12.30, ja palatessa 3.2. klo 14.30 Kuubasta lähtenyt lento oli H:ki-Vantaalla vasta seuraavana päivänä eli 4.2. klo 10.30.

      Hotellimme Sol Rio de Luna y Mares (Sol-ketjun hotelli suomeksi nimeltä Kuun ja meren joki) sijaitsi Kuuban koillisrannikon Guardalavacassa, jonne Holguinin kentältä oli n. 70 km, eli tunnin ajomatka. Hotellin sijainti valkohiekkaisen runsaan kilometrin pituisen rannan sivulla olevalla harjanteella oli upea. Sää suosi lomaani niin, että yhtään sadepäivää ei ollut, ja päivälämpötilat olivat aina 30 / 32 C. Meriveden lämpö oli n. 28 C, ja samaa tasoa pidettiin altaissakin.

      Hotellimme täysiin palveluihin – siis matkan hintaan sisältyviin – kuuluivat kaikki ruoat ja juomat suuren hotellialueen lukuisissa ravintoloissa, allas- ja rantabaareissa, sekä muut palvelut, joita olivat mm. tenniskenttä, pienoisgolfrata, fitness-center, jossa mm. kuntosali kaikkine laitteineen, suomalainen ja turkkilainen sauna, lämpimät ja viileät porealtaat ym., kaikki erinomaisia, biljardisali, teatteri, jossa ohjelmaa joka ilta, kaksi allasaluetta, joilla mm. allasbaarit, joissa voitiin ottaa drinkit veden pinnan alapuolella olevalla pallilla istuen, musiikkia, vesijumppaa ja muuta ohjelmaa myös altailla, altaan sivulla olevassa suuressa ulkoilmabaarissa joka ilta myös kuubalaisen tanssin salsan opetusta, rannalta sai ilmaiseksi polkuveneitä ja katamaraani-purjeveneitä kuljettajineen, lainattavissa oli polkupyöriä, ja ratsastushaluiset pääsivät ratsastamaankin.

      Hotellialueen vieressä oli mainio luontopolku, jonka varrella oli mm. useita endeemisiä – vain Kuubassa esiintyviä puita ja kasveja, eräät niistä vain tällä Kuuban alueella esiintyviä – ja historiallisia ”rasteja” saaren alkuperäisasukkaita edustavine veistoksineen. Oli myös pienoiseläintarha eksoottisine asukkeineen. Matkaseuralaiseni kanssa kiersimme niin luontopolun kuin eläintarhanikin.

      Kaikki tuo kuului siis matkan hintaan, joka oli n. 2100 euroa yhden hengen huoneen lisämaksulla. Minulle tuli kyllä melkoisesti lisäkustannuksia syistä, jotka selviävät jäljempää.

      Hotellimme oli ”vain” neljän tähden – Aurinkomatkojen luokituksessa 3 tähteä – mutta se oli kyllä alueen hotelleista palveluiltaan monipuolisin ja erinomaisen hyvä muutenkin, joskin huoneiltaan karunpuoleinen, silti mm. erinomaisen hyvin toimivin äänettömin ilmastoinnein ja päivittäisin siivouksin. Huoneeni oli hotellin erään ”siiven” pohjakerroksessa niin, että sen pation ja meren välissä oli vain kaistale nurmikkoa palmupuineen, ja kahden palmun välissä riippumatto, jossa usein rentouduin. Tietoja ja kuvia hotellista löytyy Aurinkomatkojen sivuilta netistä.

      Ensimmäisenä viikonloppuna tein kahden vrk:n matkan Kuuban 2,5-miljoonaiseen pääkaupunkiin, saaren länsipäässä sijaitsevaan Havannaan. Tuo 800 km:n matka tehtiin lentäen.

      Havannalla oli aikoinaan maine ”syntisenä kaupunkina”, eikä varmana aiheetta, sillä tiettävästi siellä rehottivat niin prostituutio kuin uhkapelitkin, mutta nykyisin kaupunki on rauhallinen ja hyvin siisti. Havanna on aina tunnettu myös sijainniltaan ja rakennuksiltaan upeana kaupunkina, ja siellä on edelleen paljon nähtävää, joskin sen lukuisista aikoinaan loistokkaista rakennuksista monet ovat melko pahasti rapistuneita, johtuen mm. Kuubaa vaivaavasta rakennusmateriaalien puutteesta, joka puolestaan johtuu paljolti USA:n kauppasaarrosta.

      Uuden Havannan merkittävin kohde on vallankumousaukio sitä ympäröivine rakennuksineen ja monumentteineen. Museoita Havannassa on paljon, niiden joukossa mm. rommimuseo. Ehkäpä pysyvimmin Havannasta mieleen jäävä kohde oli maailmankuulu Tropicana-revy, jota on vuodesta 1939 asti esitetty samassa paikassa.

    • vanha-kapi

      Toisena viikonloppuna tein bussimatkan Kuuban toiseksi suurimpaan kaupunkiin, saaren itäpäässä sijaitsevaan Santiago de Cubaan. Se on afrokuubalainen keskus, jonka väestöstä yli puolet on mustia tai ainakin puoliverisiä, siis hyvin erilainen kaupunki kuin Havanna, omalla tavallaan Havannaa viehättävämpikin. Sillä matkalla tutustuimme myös kaupungin lähellä sijaitsevalle Fidel Castron syntymätilalle; sokeriruokoa viljelevä todellinen suurtila, jolla oli monta sataa työntekijää, omat koulut, kaupat ja sairaalakin. Rikkaan perheen poika Fidel pääsi opiskelemaan ja valmistui lakimieheksi, ja hänellä olisi ollut todella hyvät oltavat silloisessa Kuubassa, mutta hänen omatuntonsa vaati toisin, ja niinpä hänestä tuli vallankumouksellinen, ja valtaan päästyään sosialisoi valtiolle myös kotitilansa, joka on nyt museoitu.

      Avauksessani mainitsemani lomaseuralaiseni oli kumppaninani myös noilla matkoilla. Hän lisäksi teki kokopäiväretken katamaraanialuksella merelle, jossa oli päästy myös sukeltelemaan ja koralleja tutkimaan ja lopuksi oli menty delfinaarioon, jossa oli voitu uida yhdessä delfiinien kanssa. Minä en sille retkelle osallistunut.

      Nuo minun tekemäni retket ja eräät muut kustannukset (pikkuostokset, tipit yms.) mukaan lukien matkani kokonaisuudessaan tuli maksamaan n. 3200 euroa. Oli hyvinkin sen arvoinen.

      Kuuba on yleisilmeeltään hyvin kaunis maa. Kristoffer Kolumbus aikoinaan maan rannikolle saavuttuaan kirjoitti laivapäiväkirjaansa, että ”maa on kaunein, mitä ihmissilmä on koskaan nähnyt”, ja saman hän kertoi palattuaan hänet matkalle varustaneelle Espanjan hallitsijaparille Isabellalle ja Ferdinandille. Kuubalaiset ihmiset ovat iloisia ja välittömiä ja hyvin ystävällisiä turistille. Turistille Kuuba on turvallinen maa, sillä sen rikollisuus on hyvin vähäistä, selvästi vähäisintä latinalaisessa Amerikassa. Kuubahan on sosialistinen maa, ja kommunistinen puolue on siellä ainoa sallittu puolue. Silti siellä yleisvaikutelma on aivan toinen kuin oli aikoinaan Neuvostoliitossa tai itäblokissa, johtuen ilmeisesti myös ilmastosta ja kansanluonteesta.

      Sosialismi on kieltämättä saanut maassa myös paljon hyvää aikaan: Kuubassa on latinalaisen Amerikan korkein elinikä, ilmainen terveydenhoito kaikille, ilmainen koulutus kaikille, josta johtuen siellä on lähes 100 % lukutaito ja mm. maailman korkein lääkäritiheys – lääkäri aina 200 asukasta kohden. Maassa on ainakin periaatteessa tasapalkkaisuus, mutta palkkataso, samoin kansalaisten elintaso on vaatimaton. Maan elinkeinorakenne on liian yksipuolinen. Ylivoimaisesti viljellyin kasvi on sokeriruoko, ja Kuuba onkin maailman suurin sokerintuottaja – ja kuubalainen sokeriruokorommi on kiistatta maailman parasta lajissaan, niin vaaleat bacardit kuin kullanväriset ja tummat, joiden parhaat lajikkeet lienevät Havanna club-nimikkeisiin kuuluvia.

      Jenkkien kauppasaarto puree pahasti Kuubaa, mutta myös jenkkejä itseään niin, etteivät he pääse turisteiksi ennen niin suosittuun lomamaahansa. Suurin turistiryhmä maassa ovat kanadalaiset, joita hotellissammekin oli eniten. Kanadalaisille Kuuba on kuin meille Kanaria.

      Kuubassa on nykyisin n. 11,5 miljoonaa asukasta, mutta kuubalaisia on pakolaisina muualla pari miljoonaa, yksin USA;ssa – lähinnä Floridassa – yli miljoona. Toivottavaa olisi, että kun demokratia joskus voittaa Kuubassakin, se voisi tapahtua ilman sotaa ja että paljon nykyistä hyvää pystyttäisiin säilyttämään, mutta hyvin todennäköistä on, että muutos tulee olemaan väkivaltainen ja keikaus raju, sillä niin paljon katkeruutta ja kostonhalua on siinä kuubalaisten pakolaisten joukossa, jotka aikoinaan joutuivat jättämään maansa ja omaisuutensakin ja menettivät vallankumouksessa tuhatmäärin sukujensa jäseniä.

      Luis Aguile on tehnyt laulun Guando Sali de Cuba (Kun lähdin Kuubasta), josta kuulemma on muodostunut Kuuban pakolaisten kansallislaulu. Alkusäkeistöt kuuluvat suomennettuina näin:

      En koskaan voi kuolla,
      minulla ei ole sydäntä täällä.
      Jokin minussa toivoo,
      odottaa että palaisin sinne.

      Kun lähdin Kuubasta
      jätin elämäni, jätin rakkauteni.
      Kun lähdin Kuubasta,
      jätin (sinne) haudatun sydämeni.

      Näin laulu kokonaisuudessaan kuuluu:

      http://www.youtube.com/watch?v=pVlxS2-eWQQ&feature=related

      No, ei minun sydämeni Kuubaan jäänyt, mutta oikein hyvä muisto maasta ja matkastani minulle jäi.

    • Ei-sosialisti

      Halusitko ehkä tutustua sosialistiseen maahan? Siinä vieressähän olisi myös Dominikaaninen tasavalta, jossa on tarjolla samanlaisia all inclusive-matkoja, ja niitä on kai jo tuhannet suomalaiset hyödyntäneet. Turismi meiultä Kuubaan on kai paljon vähäisempää.

      • vanha-kapi

        ...nyt valikoitui matkakohteekseni Kuuba. Viime syksynä tein Albanian kiertomatkan, kun kiinnosti nähdä, miten oli edistytty maassa, joka oli kauan Euroopan suljetuin, ja jossa viimeisenä luovuttiin sosialistisesta järjestelmästä. Maa yllätti minut myönteisesti. Tein siitäkin matkastani tänne matkakertomuksen (nikillä, jota tuossa aihepiirissä olen enemmänkin käyttänyt). Se kertomus on tässä:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8542394

        Tuolla matkalla oli eräs paljon maailmaa matkustellut pariskunta, joka hiljattain oli käynyt Kuubassa. He olivat matkaan hyvin tyytyväisiä, olivat suorastaan ihastuneet maahan, eivätkä taatusti maan poliittisen järjestelmän vuoksi, sillä he olivat hyvinkin porvarillisia ihmisiä. Varsinkin pariskunnan mies manosti kovasti Kuubaa ja sanoi minull, ttä "jos haluat elää kappaleen 1950-lukulaista nuoruuttasi, matkusta Kuubaan; sillä on kuin 1950-luvulla Yhdysvalloissa, aina autokantaa myöten". Hän sanoi myös, että "mutta jos et pidä elävästä musiikista, älä mene Kuubaan, sillä siellä se soi aina ja kaikkialla". Kun nuoruuteni todellakin oli 1950-luvulla ja pidän musiikista, niin asia jäi hautumaan mieleeni.

        Suunnitelmissamme oli kuitenkin lähteä ystävättäreni kanssa nyt Malesian kiertomatkalle, mutta kun hänelle tuli este lähteä minnekään, varasin Kuuban matkan vajaat kaksi viikkoa ennen matkaani, kun aiomme tehdä tuon Malesian matkan yhdessä.

        Kyllä Kuubassa - varsinkin Havannassa on varmaankin 1950-lukulainen amerikkalainen tunnelma monessakin mielessä, ja vanhat "amerikanraudat", hyvin hoidetut ja hyvässä maalissa olevat - joiden konepellin alla saattaa monessa tapauksessa olla Ladan moottori - ovat hyvin yleisiä edelleen, joskin paljon on myös Ladoja ja myös eurooppalaisia ja varsinkin japanilaisia ja korealaisia autoja. Yhä enemmän myös kiinalaiia, esim. bussite, joilla matkustelimme olivat yhtä Volvoa lukuunottamatta kiinalaisia. Ja elävä musiikki todellakin soi kaikkialla, kaikissa ravintoloissa, kahviloissa ja kadullakin.

        Itse en ole käynyt ennen Karibian alueella, vaikka pitkän Etelä-Amerikan kiertomatkan teinkin pari vuotta sitten. Mutta tuo lomani ajaksi saamani nisseuralaiseni oli ollut myös Dominikaanisessa tasavallassa vastaavalla all inclusive-lomalla. Hieman sellaista vaatimattomammaksi versioksi hän näki Kuuban vastaavan, mutta piti sitä kyllä miellyttävämpänä siksi, ettei sillä ollut niin kaupallista ilmettä.

        Kyllä Kuubaan on jo vuosia tehty seuramatkoja Suomestakin, kuten muualatakin Euroopasta - suurin eurooppalaisryhmä hotellissamme olivat varmaan saksalaiset - ja varmasti jo tuhannet suomalaiset ovat niillä käyneet. Dominikaanisessa tasavallassa varmasti on lomaillut kymmeniätuhansia suomalaisia, vaikkakaan itse en siellä en ole sattunut käymään - toistaiseksi.


      • vanha-kapi kirjoitti:

        ...nyt valikoitui matkakohteekseni Kuuba. Viime syksynä tein Albanian kiertomatkan, kun kiinnosti nähdä, miten oli edistytty maassa, joka oli kauan Euroopan suljetuin, ja jossa viimeisenä luovuttiin sosialistisesta järjestelmästä. Maa yllätti minut myönteisesti. Tein siitäkin matkastani tänne matkakertomuksen (nikillä, jota tuossa aihepiirissä olen enemmänkin käyttänyt). Se kertomus on tässä:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8542394

        Tuolla matkalla oli eräs paljon maailmaa matkustellut pariskunta, joka hiljattain oli käynyt Kuubassa. He olivat matkaan hyvin tyytyväisiä, olivat suorastaan ihastuneet maahan, eivätkä taatusti maan poliittisen järjestelmän vuoksi, sillä he olivat hyvinkin porvarillisia ihmisiä. Varsinkin pariskunnan mies manosti kovasti Kuubaa ja sanoi minull, ttä "jos haluat elää kappaleen 1950-lukulaista nuoruuttasi, matkusta Kuubaan; sillä on kuin 1950-luvulla Yhdysvalloissa, aina autokantaa myöten". Hän sanoi myös, että "mutta jos et pidä elävästä musiikista, älä mene Kuubaan, sillä siellä se soi aina ja kaikkialla". Kun nuoruuteni todellakin oli 1950-luvulla ja pidän musiikista, niin asia jäi hautumaan mieleeni.

        Suunnitelmissamme oli kuitenkin lähteä ystävättäreni kanssa nyt Malesian kiertomatkalle, mutta kun hänelle tuli este lähteä minnekään, varasin Kuuban matkan vajaat kaksi viikkoa ennen matkaani, kun aiomme tehdä tuon Malesian matkan yhdessä.

        Kyllä Kuubassa - varsinkin Havannassa on varmaankin 1950-lukulainen amerikkalainen tunnelma monessakin mielessä, ja vanhat "amerikanraudat", hyvin hoidetut ja hyvässä maalissa olevat - joiden konepellin alla saattaa monessa tapauksessa olla Ladan moottori - ovat hyvin yleisiä edelleen, joskin paljon on myös Ladoja ja myös eurooppalaisia ja varsinkin japanilaisia ja korealaisia autoja. Yhä enemmän myös kiinalaiia, esim. bussite, joilla matkustelimme olivat yhtä Volvoa lukuunottamatta kiinalaisia. Ja elävä musiikki todellakin soi kaikkialla, kaikissa ravintoloissa, kahviloissa ja kadullakin.

        Itse en ole käynyt ennen Karibian alueella, vaikka pitkän Etelä-Amerikan kiertomatkan teinkin pari vuotta sitten. Mutta tuo lomani ajaksi saamani nisseuralaiseni oli ollut myös Dominikaanisessa tasavallassa vastaavalla all inclusive-lomalla. Hieman sellaista vaatimattomammaksi versioksi hän näki Kuuban vastaavan, mutta piti sitä kyllä miellyttävämpänä siksi, ettei sillä ollut niin kaupallista ilmettä.

        Kyllä Kuubaan on jo vuosia tehty seuramatkoja Suomestakin, kuten muualatakin Euroopasta - suurin eurooppalaisryhmä hotellissamme olivat varmaan saksalaiset - ja varmasti jo tuhannet suomalaiset ovat niillä käyneet. Dominikaanisessa tasavallassa varmasti on lomaillut kymmeniätuhansia suomalaisia, vaikkakaan itse en siellä en ole sattunut käymään - toistaiseksi.

        Oli mukava matkata kansanne, varmasti ihana matka, olisipa joskus mahdollista.

        Hyvä näinkin, kauniita oli maisemat, hyvä kuvaus, siis kiitos!


    • Havannatar

      Varmaankin Kuuban matkaajat haluaisivat lukea nämä asiat täältä Kuuban omilta keskustelusivuilta: http://keskustelu.suomi24.fi/debate/4709

      Tokkopa he tänne vanhusten sivuille osaavat tulla. Laittaisitko siis kuvauksesi myös sinne, kiitos.

      • vanha-kapi

        Laitoin mainitsemallesi sivustolle linkin tähän avukseeni.


      • Havannatar
        vanha-kapi kirjoitti:

        Laitoin mainitsemallesi sivustolle linkin tähän avukseeni.

        Nyt vasta sain kokonaan luettua koko kuvauksesi ja kaikki kuvasi katsottua. Tulin vielä kiittämään: Kiiiiiitos. Asiallinen ja viihdyttävä matkakertomus.


      • just joo

        Kyllä tämä kapi levittää juttuaan aina usealle palstalle. Onkin saamut ylläpidon peräänsä. Sitä mukaan kuin ennättävät poitatvat viimeksi näytti menneen poistoon keskustan sivuilta sama jorina. Tämä on kyllä omahyväisin kaveri sitten Ruuneperin jälkeen, Klikatkaa nikkiä ja näette herran mitalleineen, Aratkaa sitten kuka on tämän nikinkin takana ja kuka tämä harmaatukkainen herra on kuvassa ????? hehe heh !


      • arvata ?
        just joo kirjoitti:

        Kyllä tämä kapi levittää juttuaan aina usealle palstalle. Onkin saamut ylläpidon peräänsä. Sitä mukaan kuin ennättävät poitatvat viimeksi näytti menneen poistoon keskustan sivuilta sama jorina. Tämä on kyllä omahyväisin kaveri sitten Ruuneperin jälkeen, Klikatkaa nikkiä ja näette herran mitalleineen, Aratkaa sitten kuka on tämän nikinkin takana ja kuka tämä harmaatukkainen herra on kuvassa ????? hehe heh !

        voihan Jepulis !


      • sallitaan

        lukea tätä "saastaa".

        Oletko valtuutettu puhumaan meidän "tavallisten" puolesta.
        Túo oma elämä, uskon että kysymyksessä on paljon rikkaampi elämä kuin monella meillä.

        Kyllä tämäkin ketju tänne mahtuu, sopii kirjoittamaan kaikki.


      • pilvi*

        meillä kaikilla on matkoistamme upeita kuvia, mutta ei tulisi mieleenkään niitä täällä esitellä. En edes viitsinyt kaikkea lukea, kun se tuntui niin Kuuban ja itsensä mainostamiselta kuvineen kaikkineen! Ei ihme, että poistetaan.

        En edes pitänyt hyvin kirjoitettuna, luettelomaista kuivaa!


      • rahvasta vaan
        pilvi* kirjoitti:

        meillä kaikilla on matkoistamme upeita kuvia, mutta ei tulisi mieleenkään niitä täällä esitellä. En edes viitsinyt kaikkea lukea, kun se tuntui niin Kuuban ja itsensä mainostamiselta kuvineen kaikkineen! Ei ihme, että poistetaan.

        En edes pitänyt hyvin kirjoitettuna, luettelomaista kuivaa!

        tietää eikä leuhki vaikka niin hienot piirit on, ihan vähän raottanut sitä mailmaa meille rahvaan pölkyillekkin.


      • 17+8
        just joo kirjoitti:

        Kyllä tämä kapi levittää juttuaan aina usealle palstalle. Onkin saamut ylläpidon peräänsä. Sitä mukaan kuin ennättävät poitatvat viimeksi näytti menneen poistoon keskustan sivuilta sama jorina. Tämä on kyllä omahyväisin kaveri sitten Ruuneperin jälkeen, Klikatkaa nikkiä ja näette herran mitalleineen, Aratkaa sitten kuka on tämän nikinkin takana ja kuka tämä harmaatukkainen herra on kuvassa ????? hehe heh !

        Nyt sinulta puuttuu harkintakyky. Kyllä lähtökohdat näillä herroilla ovat aivan toiset. Toki on Ruuneperi kirjoittanut Espanjan matkoistaan, mutta motiivina on ollút halu pitää palstaan yhteyttä, ystäviinsä täällä.


      • oooohh

        Aika törkeää mollata ihmisä tuolla tavoin.
        Taitaa kateus päästä pintaan.
        Älkää hyvät ihmiset lukeko jos ei miellytä, eihän se pakkosyöttöä ole jos vapaaehtoisesti lukee, minä nautin lukiessani matkasta, taidan itsekin lähteä Kuubaan seuraavalla matkallani.
        Toivottavsti minusta ei tule koskaan tuollaista kateellista piikittelijää mitä täällä palstalla näkee.


    • vanha-kapi

      Muutamaa näkyy matkakertomukseni ja –kuvakokoelmani ärsyttäneen, muutamaa viihdyttäneen, joten lienen onnistunut keskimääräisesti hyvin. Keskimääräisyys on tosin kyseenalainen arvo; voidaan mieltää myös keskinkertaisuudeksi, josta on lyhyt matka yksinkertaisuuteen, ja voidaan myös väittää, että jos istuu kuumalla hellalla, mutta pitää jalkojaan jäävesivadissa, niin istujan olotila on keskimääräisesti hyvä.

      Enempi spekulointi sikseen. Tarkoitukseni ei kuitenkaan ollut kerskua matkoillani ja kokemuksillani enempää kuin kertojan tai valokuvaajan taidoillanikaan, eikä mainostaa Kuubaa, vähiten sen poliittista järjestelmää, jollaista kohtaan minulla taatusti on enemmän epäilyksiä ja vastenmielisyyttäkin kuin sympatioita. Siitäkin huolimatta Kuuba osoittautui varsin miellyttäväksi maaksi ja matkani oli kaikin tavoin niin onnistunut ja mukava, että mielihyvästä tuon esitykseni tein toivoen sen hieman valistavan muitakin, etenkin niitä, joilla saattaa olla Kuuban matka suunnitelmissa.

      Kiitoksia teille, jotka osoititte myönteistä mielenkiintoa esitykseeni, ja pahoittelen, jos aiheutin jollekin ärtymystä tai mielipahaa; sellainen ei todellakaan ollut pyrkimykseni.

      Minulla ei liene ainakaan toistaiseksi aihetta enempiin kommentteihin.

      • etovaa

        ja nähtyäni "kiihoittava kuvan otsikolla" tuon vanhan kapin istuvan tuolissaan aivan tosissaan uskoen olevansa kiihoittava, tajuaa sen keskenkasvuisuuden, mikä ilmenee jo matkakuvauksestaan.


      • vanha-kapi
        etovaa kirjoitti:

        ja nähtyäni "kiihoittava kuvan otsikolla" tuon vanhan kapin istuvan tuolissaan aivan tosissaan uskoen olevansa kiihoittava, tajuaa sen keskenkasvuisuuden, mikä ilmenee jo matkakuvauksestaan.

        Siellähän sinä asut, ja nappasit sen kuvan eilen, kun sen piruuttani hetkeksi laitoin, ja olet sen tänään ainakin pariin kertaan siellä esille laittanut.

        Kuulut niihin kepupalstan täysin järjettömiin vakiohörhöihin, joiden ainoa pyrkimys on vain sabotoida asiallista keskustelua, koska ette itse sellaiseen pysty. Juuri minä lienen teille liian ylivoimainen vastus niin tiedollisesti kuin taidollisestikin ja ennen muuta rehellisyyttäni puhuessani liian kipeitä totuuksia kepusta, joten aivan erikoisesti olette aina minun kimpussani. Nyt sinne lähes kuukauden poissaoloni jälkeen tultuani käytte aivan käsittämättömän vauhkona, sekä kymmenissä viesteissänne avauksellani ettö lukuisin omin, minusta tehdyin törkyavauksin.

        Olen ollut pitkän elämäni aikana hyvin monenlaisissa paikoissa, jo nuoruudessani Satadin lättäjattuporukoissa, sitten tukkikämpillä ja uittojoella Lapissa, sotilsasleireillä kotimaassa ja rauhanturvajoukoissa lähi-idässä, Valion isännöitsijänä pitkään ollessani tulin tuntemaan paljon paitsi herroja myös eri alojen tavallisia duunareita, mutta vasta kepupalstalla tulin tietämään, että armaassa isänmaassamme voi olla sellaisia puskistaan ruikkivia törkyturpia häiriköitä, mitättömiä turhimuksia kuin on se joukko johon sinä yhtenä tunnistettavana jäsenenä kuulut.


      • ...tää
        vanha-kapi kirjoitti:

        Siellähän sinä asut, ja nappasit sen kuvan eilen, kun sen piruuttani hetkeksi laitoin, ja olet sen tänään ainakin pariin kertaan siellä esille laittanut.

        Kuulut niihin kepupalstan täysin järjettömiin vakiohörhöihin, joiden ainoa pyrkimys on vain sabotoida asiallista keskustelua, koska ette itse sellaiseen pysty. Juuri minä lienen teille liian ylivoimainen vastus niin tiedollisesti kuin taidollisestikin ja ennen muuta rehellisyyttäni puhuessani liian kipeitä totuuksia kepusta, joten aivan erikoisesti olette aina minun kimpussani. Nyt sinne lähes kuukauden poissaoloni jälkeen tultuani käytte aivan käsittämättömän vauhkona, sekä kymmenissä viesteissänne avauksellani ettö lukuisin omin, minusta tehdyin törkyavauksin.

        Olen ollut pitkän elämäni aikana hyvin monenlaisissa paikoissa, jo nuoruudessani Satadin lättäjattuporukoissa, sitten tukkikämpillä ja uittojoella Lapissa, sotilsasleireillä kotimaassa ja rauhanturvajoukoissa lähi-idässä, Valion isännöitsijänä pitkään ollessani tulin tuntemaan paljon paitsi herroja myös eri alojen tavallisia duunareita, mutta vasta kepupalstalla tulin tietämään, että armaassa isänmaassamme voi olla sellaisia puskistaan ruikkivia törkyturpia häiriköitä, mitättömiä turhimuksia kuin on se joukko johon sinä yhtenä tunnistettavana jäsenenä kuulut.

        pyytäessään, etten laittaisi kuviani tai muita identiteettitietojani keskustelupalstoille.
        Niin outoja viestejä ja re-aktioita aiheuttivat nuo matkakuvaukset ja -kuvat,
        jotka itse juuri katselin mielelläni kuin matkalla ollen. Kiitos sinulle esityksestäsi,
        sitä voi pitää täydellisenä, kun aikaa kuitenkin oli vain kaksi viikkoa.

        Tekisi mieleni ottaa esiin omat DIA-kuvani pariviikkoiselta lomaltamme Karibian kauniille saarelle,
        valkoiset hiekat, joita turkoosinsininen meri huuhteli, palmut, lämmin etelätuuli pehmein
        kosketuksin, aurinko...
        Kävelimme kilometrejä vesirajaa pitkin nauttien kaikesta Luojan luomasta kauneudesta.

        Mies oli minua pitempi ja hyvä kävelemään, mutta reipas koetin olla minäkin.

        Takaisin tullessamme alkoivat makareena-tanssit altaalla, se musiikki on mukaansatempaavaa,
        ja me opimme kohtalaisen hyvin tuon iloisen tanssin kuviot. Opettajamme ovat pieniä, hyvin tummia ja erittäin iloisia ihmisiä. Voi kun tekisi mieli laittaa sellainen kuva, missä olemme makareenan lumoissa!

        Hotelli sijatsee puutarhassa, suuri ravintolarakennus on kauempana, paritalotyyppiset talot ovat lähempänä rantaa.

        Retkiltä olen jälkeenpäin maalannut öljyväreillä maiseman joelta, jota myöten laivamme kulki.

        Viimeisenä lomapäivänämme mieheni sairastui vatsatautiin, mikä ilmeisesti johtui jäätelöstä tai muista
        jälkiruokapöytien herkuista, täytekakuista, kermavaahdoista. Minä en niitä ottanut ollenkaan koko kaksiviikkoisen lomamme aikana, sillä en halua isompaa vaatekokoa kuin omani on.
        Kannoin vesipulloja hänelle koko ajan, mikään ei pysynyt hänen sisällään. Se oli surullinen päivä, mutta mitään ei voinut, kestää se vain piti. Kuten mies / kuten nainen!

        Kotiinpaluun juhlaa sen jälkeen...
        :)


      • vanha-kapi kirjoitti:

        Siellähän sinä asut, ja nappasit sen kuvan eilen, kun sen piruuttani hetkeksi laitoin, ja olet sen tänään ainakin pariin kertaan siellä esille laittanut.

        Kuulut niihin kepupalstan täysin järjettömiin vakiohörhöihin, joiden ainoa pyrkimys on vain sabotoida asiallista keskustelua, koska ette itse sellaiseen pysty. Juuri minä lienen teille liian ylivoimainen vastus niin tiedollisesti kuin taidollisestikin ja ennen muuta rehellisyyttäni puhuessani liian kipeitä totuuksia kepusta, joten aivan erikoisesti olette aina minun kimpussani. Nyt sinne lähes kuukauden poissaoloni jälkeen tultuani käytte aivan käsittämättömän vauhkona, sekä kymmenissä viesteissänne avauksellani ettö lukuisin omin, minusta tehdyin törkyavauksin.

        Olen ollut pitkän elämäni aikana hyvin monenlaisissa paikoissa, jo nuoruudessani Satadin lättäjattuporukoissa, sitten tukkikämpillä ja uittojoella Lapissa, sotilsasleireillä kotimaassa ja rauhanturvajoukoissa lähi-idässä, Valion isännöitsijänä pitkään ollessani tulin tuntemaan paljon paitsi herroja myös eri alojen tavallisia duunareita, mutta vasta kepupalstalla tulin tietämään, että armaassa isänmaassamme voi olla sellaisia puskistaan ruikkivia törkyturpia häiriköitä, mitättömiä turhimuksia kuin on se joukko johon sinä yhtenä tunnistettavana jäsenenä kuulut.

        Tais olla vielä markka-aikaa kun luin hesarista jutun cöpenikin kapteenista. Kaveri oli kai pelkkä sotamies. Ehkä olutpöhnässä sai idean hankkia saksan armeijan kapteenin uniformun.

        Meni sitten komeasti vaatimaan arvolleen sopivaa kohtelua. Ehkä kaverilla ei ollut kaikki 'marmorikuulat' hallussaan - kelläpäs ne nyt kaikki olisikaan! Paljastui kun omaa joukko-osastoa ei ollut olemassakaan.

        Katsoin tarinan veijaritarinoihin lukeutuvaksi ja ehdotin siitä vakinaista nikkiä. "Ylläpito" hyväksyikin sen.
        Muuten meikälle tuli oikein pientä rimakauhua kirjoittaa oikean kapiukon ketjuun. Tai. C-mies kun olin,
        palvelin varusmiesaikanani mm. pöllisavotassa Värriöllä v. 1958.
        Kuiten sieltä tultuani ihan sauna-majurinakin. Vääpeli käski antaa Pohj. Savon prikaatin keittiöltä juustoo, makkaraa, ranskista, sokeria ja teetä.

        Lapin 'loppusodan' jälkeen sain passiin ihan kk-soltun statuksen. Isäni. s 1902 kävi osaltaan näyttämässä JS:n joukoille kuka käskikään Suomen itsenäisyyteen puuttua.

        Niin, että tämän kuvauksen jälkeen ei NIIN kovasti hävetä käyttää feikkikapun nimimerkkiä näillä ikä-ihmisten tai yleensäkään S24 saiteilla.


      • kaikkea ei voi jakaa
        ...tää kirjoitti:

        pyytäessään, etten laittaisi kuviani tai muita identiteettitietojani keskustelupalstoille.
        Niin outoja viestejä ja re-aktioita aiheuttivat nuo matkakuvaukset ja -kuvat,
        jotka itse juuri katselin mielelläni kuin matkalla ollen. Kiitos sinulle esityksestäsi,
        sitä voi pitää täydellisenä, kun aikaa kuitenkin oli vain kaksi viikkoa.

        Tekisi mieleni ottaa esiin omat DIA-kuvani pariviikkoiselta lomaltamme Karibian kauniille saarelle,
        valkoiset hiekat, joita turkoosinsininen meri huuhteli, palmut, lämmin etelätuuli pehmein
        kosketuksin, aurinko...
        Kävelimme kilometrejä vesirajaa pitkin nauttien kaikesta Luojan luomasta kauneudesta.

        Mies oli minua pitempi ja hyvä kävelemään, mutta reipas koetin olla minäkin.

        Takaisin tullessamme alkoivat makareena-tanssit altaalla, se musiikki on mukaansatempaavaa,
        ja me opimme kohtalaisen hyvin tuon iloisen tanssin kuviot. Opettajamme ovat pieniä, hyvin tummia ja erittäin iloisia ihmisiä. Voi kun tekisi mieli laittaa sellainen kuva, missä olemme makareenan lumoissa!

        Hotelli sijatsee puutarhassa, suuri ravintolarakennus on kauempana, paritalotyyppiset talot ovat lähempänä rantaa.

        Retkiltä olen jälkeenpäin maalannut öljyväreillä maiseman joelta, jota myöten laivamme kulki.

        Viimeisenä lomapäivänämme mieheni sairastui vatsatautiin, mikä ilmeisesti johtui jäätelöstä tai muista
        jälkiruokapöytien herkuista, täytekakuista, kermavaahdoista. Minä en niitä ottanut ollenkaan koko kaksiviikkoisen lomamme aikana, sillä en halua isompaa vaatekokoa kuin omani on.
        Kannoin vesipulloja hänelle koko ajan, mikään ei pysynyt hänen sisällään. Se oli surullinen päivä, mutta mitään ei voinut, kestää se vain piti. Kuten mies / kuten nainen!

        Kotiinpaluun juhlaa sen jälkeen...
        :)

        Kirjoituksestasi huokuukin aito kokemisen riemu, joka ilahduttaa lukijaa, ne ovat ihania muistoja,jotka palautuvat mieleen kuvia katsellessa !


      • ...tää
        capt.cöpenick kirjoitti:

        Tais olla vielä markka-aikaa kun luin hesarista jutun cöpenikin kapteenista. Kaveri oli kai pelkkä sotamies. Ehkä olutpöhnässä sai idean hankkia saksan armeijan kapteenin uniformun.

        Meni sitten komeasti vaatimaan arvolleen sopivaa kohtelua. Ehkä kaverilla ei ollut kaikki 'marmorikuulat' hallussaan - kelläpäs ne nyt kaikki olisikaan! Paljastui kun omaa joukko-osastoa ei ollut olemassakaan.

        Katsoin tarinan veijaritarinoihin lukeutuvaksi ja ehdotin siitä vakinaista nikkiä. "Ylläpito" hyväksyikin sen.
        Muuten meikälle tuli oikein pientä rimakauhua kirjoittaa oikean kapiukon ketjuun. Tai. C-mies kun olin,
        palvelin varusmiesaikanani mm. pöllisavotassa Värriöllä v. 1958.
        Kuiten sieltä tultuani ihan sauna-majurinakin. Vääpeli käski antaa Pohj. Savon prikaatin keittiöltä juustoo, makkaraa, ranskista, sokeria ja teetä.

        Lapin 'loppusodan' jälkeen sain passiin ihan kk-soltun statuksen. Isäni. s 1902 kävi osaltaan näyttämässä JS:n joukoille kuka käskikään Suomen itsenäisyyteen puuttua.

        Niin, että tämän kuvauksen jälkeen ei NIIN kovasti hävetä käyttää feikkikapun nimimerkkiä näillä ikä-ihmisten tai yleensäkään S24 saiteilla.

        vielä jotain siitä muistissani.
        Olen tajunnut nikkisi siitä johtuneen, huumorihan on vahvuuksiasi.
        Olen siksi aina kutsunutkin sinua kapteeniksi.

        (Tuo 'siintää' ei nyt oikein sovi tuohon, mutta muuta sanaa en siihen keksinyt,
        josta saisin " ...tää "-nikin itselleni, kuten edellisessä viestissänikin oli.)


      • vanha-kapi
        ...tää kirjoitti:

        pyytäessään, etten laittaisi kuviani tai muita identiteettitietojani keskustelupalstoille.
        Niin outoja viestejä ja re-aktioita aiheuttivat nuo matkakuvaukset ja -kuvat,
        jotka itse juuri katselin mielelläni kuin matkalla ollen. Kiitos sinulle esityksestäsi,
        sitä voi pitää täydellisenä, kun aikaa kuitenkin oli vain kaksi viikkoa.

        Tekisi mieleni ottaa esiin omat DIA-kuvani pariviikkoiselta lomaltamme Karibian kauniille saarelle,
        valkoiset hiekat, joita turkoosinsininen meri huuhteli, palmut, lämmin etelätuuli pehmein
        kosketuksin, aurinko...
        Kävelimme kilometrejä vesirajaa pitkin nauttien kaikesta Luojan luomasta kauneudesta.

        Mies oli minua pitempi ja hyvä kävelemään, mutta reipas koetin olla minäkin.

        Takaisin tullessamme alkoivat makareena-tanssit altaalla, se musiikki on mukaansatempaavaa,
        ja me opimme kohtalaisen hyvin tuon iloisen tanssin kuviot. Opettajamme ovat pieniä, hyvin tummia ja erittäin iloisia ihmisiä. Voi kun tekisi mieli laittaa sellainen kuva, missä olemme makareenan lumoissa!

        Hotelli sijatsee puutarhassa, suuri ravintolarakennus on kauempana, paritalotyyppiset talot ovat lähempänä rantaa.

        Retkiltä olen jälkeenpäin maalannut öljyväreillä maiseman joelta, jota myöten laivamme kulki.

        Viimeisenä lomapäivänämme mieheni sairastui vatsatautiin, mikä ilmeisesti johtui jäätelöstä tai muista
        jälkiruokapöytien herkuista, täytekakuista, kermavaahdoista. Minä en niitä ottanut ollenkaan koko kaksiviikkoisen lomamme aikana, sillä en halua isompaa vaatekokoa kuin omani on.
        Kannoin vesipulloja hänelle koko ajan, mikään ei pysynyt hänen sisällään. Se oli surullinen päivä, mutta mitään ei voinut, kestää se vain piti. Kuten mies / kuten nainen!

        Kotiinpaluun juhlaa sen jälkeen...
        :)

        ...ja erittäin kivasta lomakuvauksestasi, johon valitettavasti sisältyi myös vähemmän kiva episodi, eli tuo miehesi vatsasairaus. Samanlaisen koki tuolla Kuubassakin kotiani lähellä asuvan pariskunnan rouva, niin pahana, että joutui vietäväksi taksilla sairaalaan Holguiniin 70 km:n päähän, mutta pääsi sieltä pois täysin tervehtyneenä runsaan vuorokauden kuluttua. Myös tuo matkatoverinin, josta olen kertonut, sai vatsaoireita niin, ettei uskaltanut päivään syödä mitään, mutta hän toipui siitä ilman pahempia seurauksia.

        Itselleni ei tullut nyt mitään ongelmia, mutta olen minäkin sairastanut pahat ripulit Intiassa ja jopa Portugalissa, ja Lähi-idässä YK;n rauhanturvapalveluksessa ollessani erittäin poahan, lopulta punataudiksi muuttuneen, ja aiheuttajina olivat ameebat, jotka vielä kerran uusivat täällä Suomessa ja saatiin lopulta häädetyiksi Auroran sairaalan trooppisten tautien osastolla.

        Mutta matkakokemuksiahan nuokin vain kartuttavat! ;)


      • ...tää kirjoitti:

        vielä jotain siitä muistissani.
        Olen tajunnut nikkisi siitä johtuneen, huumorihan on vahvuuksiasi.
        Olen siksi aina kutsunutkin sinua kapteeniksi.

        (Tuo 'siintää' ei nyt oikein sovi tuohon, mutta muuta sanaa en siihen keksinyt,
        josta saisin " ...tää "-nikin itselleni, kuten edellisessä viestissänikin oli.)

        Eräs rouva sanoi pelkäävänsä moisen nikin käyttöä. Ehdotteli kovasti sen vaihtamista. Toisaalta. Muistan erään kaverin nikin olleet Jesushitler. Ei mun tult mieleenikään, ett se olis kumpakaan oikiast ollu.


      • canaima
        vanha-kapi kirjoitti:

        Siellähän sinä asut, ja nappasit sen kuvan eilen, kun sen piruuttani hetkeksi laitoin, ja olet sen tänään ainakin pariin kertaan siellä esille laittanut.

        Kuulut niihin kepupalstan täysin järjettömiin vakiohörhöihin, joiden ainoa pyrkimys on vain sabotoida asiallista keskustelua, koska ette itse sellaiseen pysty. Juuri minä lienen teille liian ylivoimainen vastus niin tiedollisesti kuin taidollisestikin ja ennen muuta rehellisyyttäni puhuessani liian kipeitä totuuksia kepusta, joten aivan erikoisesti olette aina minun kimpussani. Nyt sinne lähes kuukauden poissaoloni jälkeen tultuani käytte aivan käsittämättömän vauhkona, sekä kymmenissä viesteissänne avauksellani ettö lukuisin omin, minusta tehdyin törkyavauksin.

        Olen ollut pitkän elämäni aikana hyvin monenlaisissa paikoissa, jo nuoruudessani Satadin lättäjattuporukoissa, sitten tukkikämpillä ja uittojoella Lapissa, sotilsasleireillä kotimaassa ja rauhanturvajoukoissa lähi-idässä, Valion isännöitsijänä pitkään ollessani tulin tuntemaan paljon paitsi herroja myös eri alojen tavallisia duunareita, mutta vasta kepupalstalla tulin tietämään, että armaassa isänmaassamme voi olla sellaisia puskistaan ruikkivia törkyturpia häiriköitä, mitättömiä turhimuksia kuin on se joukko johon sinä yhtenä tunnistettavana jäsenenä kuulut.

        Haluan kiittää hyvästä matkakertomuksesta. Olen itse lähdössä viikon päästä Kuubaan Guardalavacaan ja käyn myös Havanassa. Olen 65v naisihminen ja minulla on mukana 'omat bodyguardit' elikkä kaksi poikaani. Innoissani olen valmistellut Google Earthin avulla tuota Havanan osuutta. Oli tosiaan mukava lukea tuo napakka tietopakettisi just ennen lähtöä.

        Muchas gracias!


      • ...tää
        ...tää kirjoitti:

        pyytäessään, etten laittaisi kuviani tai muita identiteettitietojani keskustelupalstoille.
        Niin outoja viestejä ja re-aktioita aiheuttivat nuo matkakuvaukset ja -kuvat,
        jotka itse juuri katselin mielelläni kuin matkalla ollen. Kiitos sinulle esityksestäsi,
        sitä voi pitää täydellisenä, kun aikaa kuitenkin oli vain kaksi viikkoa.

        Tekisi mieleni ottaa esiin omat DIA-kuvani pariviikkoiselta lomaltamme Karibian kauniille saarelle,
        valkoiset hiekat, joita turkoosinsininen meri huuhteli, palmut, lämmin etelätuuli pehmein
        kosketuksin, aurinko...
        Kävelimme kilometrejä vesirajaa pitkin nauttien kaikesta Luojan luomasta kauneudesta.

        Mies oli minua pitempi ja hyvä kävelemään, mutta reipas koetin olla minäkin.

        Takaisin tullessamme alkoivat makareena-tanssit altaalla, se musiikki on mukaansatempaavaa,
        ja me opimme kohtalaisen hyvin tuon iloisen tanssin kuviot. Opettajamme ovat pieniä, hyvin tummia ja erittäin iloisia ihmisiä. Voi kun tekisi mieli laittaa sellainen kuva, missä olemme makareenan lumoissa!

        Hotelli sijatsee puutarhassa, suuri ravintolarakennus on kauempana, paritalotyyppiset talot ovat lähempänä rantaa.

        Retkiltä olen jälkeenpäin maalannut öljyväreillä maiseman joelta, jota myöten laivamme kulki.

        Viimeisenä lomapäivänämme mieheni sairastui vatsatautiin, mikä ilmeisesti johtui jäätelöstä tai muista
        jälkiruokapöytien herkuista, täytekakuista, kermavaahdoista. Minä en niitä ottanut ollenkaan koko kaksiviikkoisen lomamme aikana, sillä en halua isompaa vaatekokoa kuin omani on.
        Kannoin vesipulloja hänelle koko ajan, mikään ei pysynyt hänen sisällään. Se oli surullinen päivä, mutta mitään ei voinut, kestää se vain piti. Kuten mies / kuten nainen!

        Kotiinpaluun juhlaa sen jälkeen...
        :)

        tuossa Karibian saaren matkakuvauksessani hassusti.
        Innostuessani imperfekti muuttui preesensiksi, eläydyin siihen rantaan ja makareenaan niin.

        " Mutta haitanneko tuo mittää?" kysyy usein savolainen ystäväni.)


      • pallupiivali
        vanha-kapi kirjoitti:

        Siellähän sinä asut, ja nappasit sen kuvan eilen, kun sen piruuttani hetkeksi laitoin, ja olet sen tänään ainakin pariin kertaan siellä esille laittanut.

        Kuulut niihin kepupalstan täysin järjettömiin vakiohörhöihin, joiden ainoa pyrkimys on vain sabotoida asiallista keskustelua, koska ette itse sellaiseen pysty. Juuri minä lienen teille liian ylivoimainen vastus niin tiedollisesti kuin taidollisestikin ja ennen muuta rehellisyyttäni puhuessani liian kipeitä totuuksia kepusta, joten aivan erikoisesti olette aina minun kimpussani. Nyt sinne lähes kuukauden poissaoloni jälkeen tultuani käytte aivan käsittämättömän vauhkona, sekä kymmenissä viesteissänne avauksellani ettö lukuisin omin, minusta tehdyin törkyavauksin.

        Olen ollut pitkän elämäni aikana hyvin monenlaisissa paikoissa, jo nuoruudessani Satadin lättäjattuporukoissa, sitten tukkikämpillä ja uittojoella Lapissa, sotilsasleireillä kotimaassa ja rauhanturvajoukoissa lähi-idässä, Valion isännöitsijänä pitkään ollessani tulin tuntemaan paljon paitsi herroja myös eri alojen tavallisia duunareita, mutta vasta kepupalstalla tulin tietämään, että armaassa isänmaassamme voi olla sellaisia puskistaan ruikkivia törkyturpia häiriköitä, mitättömiä turhimuksia kuin on se joukko johon sinä yhtenä tunnistettavana jäsenenä kuulut.

        "Lättäjattu" se sinä tosiaankin olet mitätön punikkiluuseri. Äläkää uskoko tuota tolloa, vaikka homekorvia jo olettekin.


    • vanha-kapi

      Hotellimme Sol Rio de Luna y Mares levittäytyi laajalle alueelle. Huoneeni vasemmalla olevan rakennuksen ykköskerroksessa:

      http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs265.ash1/19262_290288069181_758244181_3289088_4096186_n.jpg

      Hotellimme altailta rantaan laskeutuvien portaiden alkupäästä

      http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs185.snc3/19262_290306199181_758244181_3289129_3984703_n.jpg

      Rannalta länteen, eli Meksikoon päin:

      http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs185.snc3/19262_292207504181_758244181_3293903_7792694_n.jpg

      Itään, eli Haitiin päin:

      http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs185.snc3/19262_290308924181_758244181_3289135_1954366_n.jpg

      Pohjoiseen, eli Floridaan päin:

      http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs165.snc3/19262_290310679181_758244181_3289142_1291661_n.jpg

      Etelään, eli hotellillemme ja sisämaahan ja Kuuban takana olevalle Jamaikalle päin:

      http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs165.snc3/19262_292145099181_758244181_3293763_4981316_n.jpg

      Olemme lentäneet Havannaan. Vallankumousaukiolta, talon seinässä taustalla Ernesto Che Guevaran figuuri:

      http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs185.snc3/19262_290315489181_758244181_3289153_1174803_n.jpg

      Havannassa kävimme katsomassa maailmankuulun Tropicana-revyyn:

      http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs165.snc3/19262_290705614181_758244181_3289948_4308330_n.jpg

      http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs185.snc3/19262_290320149181_758244181_3289175_1166013_n.jpg

      http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs185.snc3/19262_290321324181_758244181_3289188_89671_n.jpg

      Cabañan linnoituksen muureilta. Havannan lahden takana Havannan vanhan kaupungin laitaa.

      http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs185.snc3/19262_290322274181_758244181_3289195_5916020_n.jpg

      Floridita-kapakka, jossa Havannassa kauan asunut Ernest Hemingway kävi aina päivä-taiguirilla (rommi-kookosmaitopohjainen juoma) kirjoittaessaan Nobel-teostaan ”Vanhus ja meri”:

      http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs185.snc3/19262_290454369181_758244181_3289426_4190667_n.jpg

      Havannalaisia tyttöjä ja suomalaisia Havannan eräällä puistokadulla:

      http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs185.snc3/19262_290318544181_758244181_3289168_7334980_n.jpg

      Havannalainen kukkaistyttö:

      http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs265.ash1/19262_290459499181_758244181_3289434_3282742_n.jpg

      Suklaakauppias ”avustajineen” (pyörän selässä) Havannan kadulla:

      http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs185.snc3/19262_290457094181_758244181_3289429_7362897_n.jpg

      Havannassa on vielä paljon tällaisia takseja eli vossikoita, joita tässä Capitolio-palatsin edustalla:

      http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs165.snc3/19262_290701924181_758244181_3289938_7131274_n.jpg

      On myös polkupyörätakseja, ja valtavan paljon 1950-luvulta peräisin olevia ”amerikanrautoja”, joista yksi taustalla:

      http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs185.snc3/19262_290704094181_758244181_3289941_2750340_n.jpg

      Tässä toinen vanha ”amerikanrauta”, Dodge näkyy olevan merkiltään:

      http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs185.snc3/19262_290716674181_758244181_3289968_5915655_n.jpg

    • vanha-kapi

      Jälleen Guardalavacassa. Ollaan lähdössä hotelliltamme läheisen kylän käsityöläismarkkinoille:

      http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs185.snc3/19262_290467619181_758244181_3289450_6785545_n.jpg

      Huonesiivoojani Rosa muotoili joka päivä sängylleni aina erilaisen taideteoksen pyyheliinoista, tällä kertaa nämä joutsenet:

      http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs165.snc3/19262_290469754181_758244181_3289454_7737977_n.jpg

      ”Raakoja ovat vielä”, näyn tuumivan kookospalmun hedelmistä:

      http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs185.snc3/19262_290479674181_758244181_3289487_6149108_n.jpg

      Hotellialueen viereisessä eläintarhassa oli tällaisiakin. Matkatoverini käsi ”mittatikkuna”:

      http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs165.snc3/19262_290471969181_758244181_3289462_1841445_n.jpg

      Luontopolulla Kuuban alkuperäiskansan edustajan kanssa:

      http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs165.snc3/19262_290480834181_758244181_3289489_6428170_n.jpg

      Matkatoverini katselee hotellialuettamme ja sen rantaa luontopolun lepopaikalta:

      http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs185.snc3/19262_290482134181_758244181_3289490_5402345_n.jpg

      Teimme 2-päiväisen bussiretken Santiago de Cubaan. Hotellimme kaupungissa:

      http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs265.ash1/19262_290712344181_758244181_3289951_4419444_n.jpg

      Santiago de Cubassa sijaitsevan linnoituksen muureilta:

      http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs165.snc3/19262_290715574181_758244181_3289967_847635_n.jpg

      Veikeitä pelimanneja Santiago de Cuban kadulla:

      http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs165.snc3/19262_290726084181_758244181_3289987_4917535_n.jpg

      Tämän paaden alla lepäävää herraa saamme kiittää siitä, että meillä on bacardi-rommi ja siitä laaditut mainiot juomasekoitukset cuba libre, taiguiri, mojito ja eräät muutkin:

      http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs165.snc3/19262_290736134181_758244181_3290000_6871092_n.jpg

      Hautausmaalla oli myös Kuuban ensimmäisiin itsenäisyystaitelijoihin kuuluneen ja vapaussodassa kaatuneen José San Martin hauta, jolla on aina kunniavartiosto. Tässä vartioston vaihto meneillään:

      http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs185.snc3/19262_290975489181_758244181_3290628_4861492_n.jpg

      Fidel Castron synnyintilan alueella oli varsin suuria puita, tämä ilmeisesti plataani-sukua:

      http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs165.snc3/19262_290979994181_758244181_3290668_8106615_n.jpg

      Taas hotellilla ilta-auringossa Guardalavacassa. Rosa oli muotoillut vuoteelleni nyt tällaisen taideteoksen:

      http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs165.snc3/19262_291003064181_758244181_3290874_1887052_n.jpg

      Rentoutumista hotellihuoneeni pation edustalla riippumatossa:

      http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs185.snc3/19262_290483119181_758244181_3289491_1969789_n.jpg

      Vesibalettiesitys hotellimme altailla:

      http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs165.snc3/19262_291007279181_758244181_3290930_2950666_n.jpg

      Kotiin lähtöä edeltävänä päivänä syvennetään rusketusta hotellimme altailla:

      http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs165.snc3/19262_291008959181_758244181_3290932_1220753_n.jpg

      Vielä kävin lähtöä edeltävänä päivänä rannallakin ja meressä. Kuva siltä reissulta:

      http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs265.ash1/19262_291010934181_758244181_3290934_1576785_n.jpg

    • vanha-kapi

      Kepupalstalla, jonne tekemääni avaukseen laitoin linkin myös tähän avaukseeni, nousi käsittämätön älämölö siksi, että kuvissani oli matkalla toverikseni saamani naishenkilö selvästi tunnistettavana, ja uhattiin minua poliisitutkinnalla ja vankeudellakin – kas, kun ei kuolemantuomiolla! Olen satavarma siitä, että kyseinen henkilö ei tuollaisesta välittäisi hiukkastakaan, sen verran hyvin hänet opin lyhyessäkin ajassa tuntemaan aiheellisesti niin itsetietoiseksi, että häntä sellainen vain huvittaisi ellei säälittäisi.

      Mutta poistaakseni noilta puskissaan piileksiviltä raukoilta turhan paniikin siksi, että jotkut uskaltava esiintyä täällä omana itsenään jopa varmoina siitä, että hänen matkatoverinsakaan ei häpeä sitä, että on tehnyt hänelle seuraa pari viikkoa, olen poistanut koonnoksista ne kuvat, jotka ovat herättäneet pahennusta, ehkäpä siksi, että kyseessä on ollut niin hyvän näköinen nainen, jollaisen tuttavuuteen heillä ei ole koskaan mahdollisuutta.

      Lähetin sähköpostissa tuolle matkatoverilleni vielä kiitokset matkatoveruudesta ja nuo samat kuvat ja paljon enemmänkin, yhteensä noin sata kuvaa, joissa hyvin monissa hän itse oli kuvassa, ja sain häneltä vastaukseksi tällaisen viestin, josta tietenkin julkaisen nyt vain tekstiosuuden:

      - - - - -

      Hei Jorma ja kiitos kuvista.

      Kirjoititpa kauniisti. Kiitos seurasta myös itsellesi.

      Töissä on tällä hetkellä aikamoinen häslinki, joten vastaan nyt vaan lyhyesti. Koitan viikonloppuna ehtiä ladata nuo omat kuvani ja laitan sitten tulemaan linkkiä sinulle.

      Mukavaa viikkoa, palailen asiaan.

      - - - - -

      Olen korvannut poistamani kuvat eräillä toisilla, joiden ainakaan en uskoisi kenenkään mielenrauhaa vievän.

      • jollikurma

        Tässä tämä kyrpä (jorma) kiittelee itseään. Viekää tuo hullu kuvineen hoitoon.


    • Noli turbare

      Tämä juonikko Vanha-Kapi on varsinainen valehtelija ja satusetä.Tuhansia oksennuksia kepusaitille on tämä ilkeä vasemmistoaatteen omaava patu suoltanut. Satoja kertoja on muka vihoissaan lähtenyt saitilta ja pisin poissaolo on ollut yksi, huom. 1 h eli tunti.

      Naiset eivät kauaa tämän narsistin (on maailman omahyväisin) kanssa viivy. Äskettäin hänet jätti eräs, jonka kuviakin yritti esittää saitilla. Kuvien esittaminen täällä on laitonta ilman asianosaisen lupaa. Sitäkin kieltoa tämä jeppe rikkoo yhtenään. Kepupalstalta aikoivat ilmoittaa poliisille laittomien kuvien levityksen.

      Viimeisin valhe tapahtui pari viikkoa sitten. Oli ollut muka "rakkaansa" kanssa 200 km päässä olevassa kaupungissa. Tosiasiassa tämä nainen antoi tälle heitemannille kenkää jo monta kuukautta sitten.

      • Lorena*

        Ensinnäkin, kiitos Vanha-Kapi laittaessasi mielenkiintoisen matkakertomuksen saitille kaikkien luettavaksi. Matkailu avartaa vaikka näin nojatuolissa istuessa, mutta kotiin on aina matkalta hyvä tulla, sen totesin palattuani Belgiasta kotiin häähumusta.

        On myös virkistävää kun saitille tulee uusia aloituksia kuten nyt kokemastasi Kuuban matkasta. Vieraile toki useimmin saitilla.

        Matkailuintoa ja paljon uusia sydänystäviä!


      • vanha-kapi
        Lorena* kirjoitti:

        Ensinnäkin, kiitos Vanha-Kapi laittaessasi mielenkiintoisen matkakertomuksen saitille kaikkien luettavaksi. Matkailu avartaa vaikka näin nojatuolissa istuessa, mutta kotiin on aina matkalta hyvä tulla, sen totesin palattuani Belgiasta kotiin häähumusta.

        On myös virkistävää kun saitille tulee uusia aloituksia kuten nyt kokemastasi Kuuban matkasta. Vieraile toki useimmin saitilla.

        Matkailuintoa ja paljon uusia sydänystäviä!

        Aikoinaan kirjoittelin täällä useammin, mutta olen harventanut siksi, kun kirjoittelen myös tuolla keskustan saitilla, ja siellä olen saanut kimppuuni muutaman täysin sekopäisen hörhön, joilla ei ole kykyä vastata asialla asiakirjoituksiini, vaan heidän ainoa aseensa on tolkuton, rivo herja, ja kun he ovat sitten alkaneet tulla jäljissäni tänne, olen esiintymistäni täällä vähentänyt. Samoin on tapahtunut maailman menon, maanpuolustuksen ja historian palstoilla, joilla myös olen aikoinaan melkoisesti kirjoitellut.

        Näkyypä muutama hörhö jo tulleen nyt perässäni tännekin. Kyseessä on varmaan joku yksinäinen laitapuolen reppana, jolle kepupalsta on koko maailma, mutta hänelle kuitenkin minä olen punikki, homo ja muuta yhtä mukavaa! Tuskinpa sinä täysjärkisenä hänen sekoihinsa uskoisit, mutta mainitsen nyt kuitenkin, että tuo ressukka on saanut pakkomielteen myös minun ystävättärestäni ja ilmeisesti kiihkeän toiveajattelunsa tuloksena uskottelee tämän jättäneen minut; tosiasiassa hän muutti pitkäaikaiseen kotikaupunkiinsa, jossa hänellä oli omistusasunto kaikkien niiden 18 vuoden ajan, jotka hän työnsä vuoksi oli täällä Helsingissä asuen työsuhdeasunnossa. Siellä, minne hän nyt muutti, asuvat myös hänen kaksi lastaan ja neljä lapsenlastaan. Ja siellä minä tulen varmasti usein vierailemaan, sillä kotoani sille on vain vajaan kahden tunnin automatka ja junalla Pasilasta tai Tikkurilasta (kotiani lähimmät asemat) pääsee vielä nopeammin. Mutta nyt lauataina ystävättäreni tulee tänne luokseni ja viipyykin täällä toista viikkoa monia asioitaan täällä hoidellen.


      • Lorena* kirjoitti:

        Ensinnäkin, kiitos Vanha-Kapi laittaessasi mielenkiintoisen matkakertomuksen saitille kaikkien luettavaksi. Matkailu avartaa vaikka näin nojatuolissa istuessa, mutta kotiin on aina matkalta hyvä tulla, sen totesin palattuani Belgiasta kotiin häähumusta.

        On myös virkistävää kun saitille tulee uusia aloituksia kuten nyt kokemastasi Kuuban matkasta. Vieraile toki useimmin saitilla.

        Matkailuintoa ja paljon uusia sydänystäviä!

        Asiallinenhan sinä olit aloituksessasi. Eikä "paperi" ole keneltäkään pois, lukee ja katsoo kuka haluaa. Kirjoittaahan varmasti osaat, olen sen verran "vakoillut." Tiedät myös mitä kirjoitat, ilman neuvomista. Muutoin en lähde kantaa ottamaan.


      • Oijoi !
        ynnämuu kirjoitti:

        Asiallinenhan sinä olit aloituksessasi. Eikä "paperi" ole keneltäkään pois, lukee ja katsoo kuka haluaa. Kirjoittaahan varmasti osaat, olen sen verran "vakoillut." Tiedät myös mitä kirjoitat, ilman neuvomista. Muutoin en lähde kantaa ottamaan.

        Siitä vaan vanha apina jatka matkaasi. Sieltä Keskustan palstalta olet jo vetänyt tänne melkosen määrän häiriköivää porukkaa. Täältä sitä löytyy omastakin takaa Näytät tosin tältäkin jos saaneen kadehtijoita joita ärsyttää matka kertomuksesi, jonka paikka on matkailusivuilla ei täällä vanhuspalstalla


      • 18
        Oijoi ! kirjoitti:

        Siitä vaan vanha apina jatka matkaasi. Sieltä Keskustan palstalta olet jo vetänyt tänne melkosen määrän häiriköivää porukkaa. Täältä sitä löytyy omastakin takaa Näytät tosin tältäkin jos saaneen kadehtijoita joita ärsyttää matka kertomuksesi, jonka paikka on matkailusivuilla ei täällä vanhuspalstalla

        minä ainakin sanoin rehellisesti miten tyypin koin! Näyttääköhän "ystävättärelleenkin" matkaseuralaisensa ja kehuu kuinka viehättävä tuo jämeräleukainen naikkonen oli? Jos olisin tuon miehen ystävätär, kiittäisin Luojaani päästessäni moisesta itserakkaasta tyypistä!

        Matkassahan ei sinänsä ole mitään huomauttamista, on jo tainut itse poistaakin osan viesteistään.

        Määrätyssä iässä jotkut miehet eivät pärjää ilman pönkitystä nais seikkailuillaan,ja sitä pitää juuri esittää, että kattokaas kuinka minä minä minä....huh huh! Ja tuollaisestako pitäisi olla kateellinen?

        Mutta olkoon rauhassa, mahtuuhan tuollaisiakin ja aina joku menee lankaan, kunnes ....


      • vanha-kapi
        Oijoi ! kirjoitti:

        Siitä vaan vanha apina jatka matkaasi. Sieltä Keskustan palstalta olet jo vetänyt tänne melkosen määrän häiriköivää porukkaa. Täältä sitä löytyy omastakin takaa Näytät tosin tältäkin jos saaneen kadehtijoita joita ärsyttää matka kertomuksesi, jonka paikka on matkailusivuilla ei täällä vanhuspalstalla

        Tuo on Sinun asenteesi, mutta onneksi ei kaikkien. Elämä tuollaisella asenteella ei varmaan ole kovin kivaa. Vai vanhuspalsta tämä on - en minä koe itseäni vielä vanhukseksi, vaikka olen jo 74-vuotias. Toivoisin, että Sinäkin voisit elää etkä vain pysytellä hengissä niin kauan kuin elämää annetaan!


      • 20+13
        vanha-kapi kirjoitti:

        Tuo on Sinun asenteesi, mutta onneksi ei kaikkien. Elämä tuollaisella asenteella ei varmaan ole kovin kivaa. Vai vanhuspalsta tämä on - en minä koe itseäni vielä vanhukseksi, vaikka olen jo 74-vuotias. Toivoisin, että Sinäkin voisit elää etkä vain pysytellä hengissä niin kauan kuin elämää annetaan!

        mutta en voisi ajatellakaan, elää noilla ehdoilla, mutta sinä oletkin mies, joka tarvitsee itsetunnon kohentajaa, koska olet uros pelkästään minusta.


      • Kun ei itselläsi ole
        18 kirjoitti:

        minä ainakin sanoin rehellisesti miten tyypin koin! Näyttääköhän "ystävättärelleenkin" matkaseuralaisensa ja kehuu kuinka viehättävä tuo jämeräleukainen naikkonen oli? Jos olisin tuon miehen ystävätär, kiittäisin Luojaani päästessäni moisesta itserakkaasta tyypistä!

        Matkassahan ei sinänsä ole mitään huomauttamista, on jo tainut itse poistaakin osan viesteistään.

        Määrätyssä iässä jotkut miehet eivät pärjää ilman pönkitystä nais seikkailuillaan,ja sitä pitää juuri esittää, että kattokaas kuinka minä minä minä....huh huh! Ja tuollaisestako pitäisi olla kateellinen?

        Mutta olkoon rauhassa, mahtuuhan tuollaisiakin ja aina joku menee lankaan, kunnes ....

        ...rahaa eikä muitakaan valmiuksia matkustella saati esitellä muita matkoja kuin kerran vuodessa tapahtuvia Tallinnan ördöysreissuja pitäisin suuta soukemmalla.

        Kapi on ansiokkaasti esitellyt täällä matkojaan mikä on erittäin hyvä asiaja kuten huomaat palautteestakin niin suurin osa pitää avausta ja sen antamaa osviittaa myönteisenä.

        Sitten on teitä jotka rakkikoirien tavoin räkytätte Kapin perään. Kateuksissanne ilmeisesti koska teillä ei ole itsellänne mitään esitettävää kenellekkään.


      • esitettävää?
        Kun ei itselläsi ole kirjoitti:

        ...rahaa eikä muitakaan valmiuksia matkustella saati esitellä muita matkoja kuin kerran vuodessa tapahtuvia Tallinnan ördöysreissuja pitäisin suuta soukemmalla.

        Kapi on ansiokkaasti esitellyt täällä matkojaan mikä on erittäin hyvä asiaja kuten huomaat palautteestakin niin suurin osa pitää avausta ja sen antamaa osviittaa myönteisenä.

        Sitten on teitä jotka rakkikoirien tavoin räkytätte Kapin perään. Kateuksissanne ilmeisesti koska teillä ei ole itsellänne mitään esitettävää kenellekkään.

        sepä se, kaikilla ei ole tarvitta esittää eikä ainakaan yleisillä palstoilla. . Voihan näitä kokemuksia jakaa live ystävien kanssa, joillakin on niitä.


    • vanha-kapi

      Eiköhän tämä loma ole nyt käsitelty. Kiitoksia niille, jotka olette minua avauksestani kiittäneet; olen tyytyväinen, jos se on voinut jotakin teille antaa.

      Loppuyhteenvedoksi puoleltani laitan vielä muutaman linkin, joiden taakse halukkaat voivat vilkaista.

      Tämän linkin takaa aukeaa tiedot hotellistani, ja yläreunassa olevaa kuvaa napsauttamalla tulee esille lisää kuvia tuon laajalle alueelle levittäytyvän hotellin monista palveluista:

      http://talvi.aurinkomatkat.fi/hotelli/index.asp?d=385&pgid=9&ac=2191&scode=2


      Laitoin avukseni lopussa linkin Kuuban pakolaisten kansallislauluksi muodostuneeseen Luis Aguilen kauniiseen kappaleeseen ”Cuando salí de Caba” (kun lähdin Kuubasta). Suomensin silloin laulun ensimmäisen säkeistön, joka kuuluu näin (suomennos on omani, laululla ei taida ollakaan suomalaista tekstiä, en ainakaan löydä sitä):

      En koskaan voi kuolla,
      minulla ei ole sydäntä täällä.
      Jokin minussa toivoo,
      odottaa että palaisin sinne.

      Kun lähdin Kuubasta
      jätin elämäni, jätin rakkauteni.
      Kun lähdin Kuubasta,
      jätin (sinne) haudatun sydämeni.

      Laitan nyt vielä linkin Luis Aguilen itsensä paljon verkkaisemmin esittämään surumieliseen kappaleeseen:

      http://www.youtube.com/watch?v=5p17ZMTjilE&feature=related

      Jatkossa laulu menee sen verran vaikeaksi sanoitukseltaan, että minun kielitaitoni ei riitä sitä suomentamaan, mutta ymmärrän kyllä, että laulaja uskoo vielä joskus palaavansa Kuubaan, koska vain se on hänen elämänsä maa, vain siellä hän voi elää.

      Mutta ihan lopuksi vielä kevyempää kuubalaista:

      Tässä ollaan. musisoidaan ja vähän tanssahdellaankin rannalla, joka hyvin voisi olla hotellimme ranta Guardalavacassa, mutta lienee vielä lähempänä Santiago de Cubaa, koska on otsikoitu Playa del este, idän ranta:

      http://www.youtube.com/watch?v=0Bu9aE_ghtM&feature=related

      Ja näissä tanssitaan salsaa, jonka askeleet minäkin opin hotellimme altailla hyvin sorjan kuubattaren opettamana:

      http://www.youtube.com/watch?v=Ln6Uay515G4&feature=related

      http://www.youtube.com/watch?v=wb35M43Kcds&feature=related

      Ja lopuksi vielä cubanacan:

      http://www.youtube.com/watch?v=3hCoyx4GJbU


      Hasta la vista, amigos!

      • Mötkö jätti

        Painu vittuun paskapunikki


      • Mötkö jätti kirjoitti:

        Painu vittuun paskapunikki

        Nyt "Mötkö jättinä." Tyylihän on tuttu...ankaraa kieriskelyä ja....olkoon. Hohoho hoo... Ja sitten yskä.


      • näin sitä
        ynnämuu kirjoitti:

        Nyt "Mötkö jättinä." Tyylihän on tuttu...ankaraa kieriskelyä ja....olkoon. Hohoho hoo... Ja sitten yskä.

        aate veljet ja siskot toveria puolustaa.


      • ynnämuu kirjoitti:

        Nyt "Mötkö jättinä." Tyylihän on tuttu...ankaraa kieriskelyä ja....olkoon. Hohoho hoo... Ja sitten yskä.

        Kiitos mielenkiintoisesta matkakuvauksesta.
        Kuuban-matka oli eräs niistä matkoista, jotka kuuluivat sarjaamme "sitten kun olemme eläkkeellä".
        Eipä nuorempana ymmärtänyt, että joskus voi esteenä olla muukin kuin ajan puute.
        Onneksi lukutaito on tallella ja on, mitä lukea.


      • Venlastiina kirjoitti:

        Kiitos mielenkiintoisesta matkakuvauksesta.
        Kuuban-matka oli eräs niistä matkoista, jotka kuuluivat sarjaamme "sitten kun olemme eläkkeellä".
        Eipä nuorempana ymmärtänyt, että joskus voi esteenä olla muukin kuin ajan puute.
        Onneksi lukutaito on tallella ja on, mitä lukea.

        Lähtisin itsekin kuubaan mutta pelkään pitkää lentoa.
        Olin pari vuotta sitten Brasiliassa ja lento oli melkoista painajaista, kesti 14 tuntia ahtautuneena pieneen tilaan. En ole edes kovin pitkä enkä ylipainoinen, silti tuntui ahdistavalta.
        Kanarian lennot vielä jaksaa hyvin istua ja Etelä-Eurooppaan.


      • vanha-kapi
        auli-auli kirjoitti:

        Lähtisin itsekin kuubaan mutta pelkään pitkää lentoa.
        Olin pari vuotta sitten Brasiliassa ja lento oli melkoista painajaista, kesti 14 tuntia ahtautuneena pieneen tilaan. En ole edes kovin pitkä enkä ylipainoinen, silti tuntui ahdistavalta.
        Kanarian lennot vielä jaksaa hyvin istua ja Etelä-Eurooppaan.

        ...pitkät lennot lomalentoina täyteen ahdetussa koneessa tai reittilentoinakin yhtä ahtaassa turistiluokassa ovat kärsimystä. Orava-asennossa syöminen on niin kiusallista, että itse jätän sen yleensä hyvin vähiin.

        Olin itsekin toissa talvena Etelä-Amerikan kierrolla, ja kun niin meno- kuin paluumtkalla oli kaksi koneenvaihtoa (mennessä Pariisissa ja Sao Paolossa, palatessa Sao Paolossa ja Lontoossa) matka kesti lähes vuorokauden, vaikka pisin osuus, Atlantin ylitys oli "vain" 10 tuntia.

        Nyt Kuubaan lennettäessä koneen vaihtoja ei ollut, mutta Kanadan Halifaxissa teimme välilaskun koneen tankkausta ja miehistön vaihtoa varten ja matkustajat laitettiin terminaaliin tunniksi jaloittelemaan. Matka kokonaisuudessaan kesti siten 13 tuntia. Aika lailla sieto- ja kestokyvynkin ylärajoilla sekin alkoi olla tällaiselle ikämiehelle. Mutta kaikki perillä kyllä korvasi vaivan, oli todella mukava matka!


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      144
      2377
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      177
      1430
    3. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      97
      1178
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1177
    5. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      96
      1127
    6. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1082
    7. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1045
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      987
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      960
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      72
      901
    Aihe