Helmi liiketalousopisto

pppppppppp

Minkälainen on kyseisen koulun matkailulinja (yo-pohjainen)? Tarkoitan nyt lähinnä opetuksen tasoa. Toki muutakin saa kertoa. Entäpä minkälainen on ollut valmistuneiden työtilanne? Kokemuksia :)

9

1146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dipidipi

      koulussa ollaan vaan 1,5 vuotta ja loppu lukukausi työharjoittelua
      opetus ihan kivantuntusta, onhan niitä parempia ja huonompia opettajia.

      kuulemma työtilanne lähtemässä taas parempaan suuntaan

    • J

      Oppitunnit on aika käytännönläheisiä, paljon tehdään ryhmätöitä ja paritöitä. Lukujärjestykset on aika tiiviitä ja kursseja on paljon. Oppitunneilla ei käytetä juurikaan kirjoja, vaan melkein kaikki tunnit tehdään koneella töitä.
      Kieliä opiskellaan paljon(enkku, saksa/ranska, espanja, ruotsi) ja niissä käsitellään lähinnä matkailualaan liittyvää sanastoa.

    • Opisk

      Mun mielestä yks huono puoli tolla matkailualan linjalla oli se, että siellä oli aika paljon ulkoistettuja opettajia jotka tuli jostain firmoista, eli eivät ollu koulun omia opettajia vaan jotai konsultteja. Esim. Atk-opettajat ja osa kielten opettajista tuli muualta ja välillä opetus oli kehnoa koska niillä ei ollu ensinnäkään tietoa koulusta eikä välttämättä tienneet edes kunnolla mitä asioita niiden piti opettaa. Ne saatto kysyä opiskelijoilta mitä asioita jollain kurssilla käsitellään. Jotku ulkoistetut opet ei esim. korjannu meijän kokeita, ei ilmottanu jos tunti oli peruttu, ei palauttanu kokeita ja arvosanojaki sai välillä odottaa pahimmillaan puoli vuotta. Aika monella kurssilla, jossa oli ulkoistettu opettaja, kävi niin että ei saatu mitään kokeita takas ja arvosanat oli annettu summan mutikassa.
      Toinen huono puoli mun mielestä on se, että siellä tehdään koko ajan ryhmätöitä melkeen joka kurssilla. Aika monta kertaa kävi silleen että ensin teit ryhmän kanssa jonku hirveen pitkän esityksen ja sit kuitenkaan sitä ei välttämättä edes keretty esittää muille sen kurssin aikana, eli tehtiin tavallaan usein turhaa työtä.
      Kolmas huono puoli oli se, että lukkarit oli laadittu välillä sillee et sul saatto olla 4h atk:ta ja sen jälkeen 2h varausjärjestelmää, eli 6h koneella istumista.
      Jos valitsit jotain valinnaisia kieliä ne oppitunnit oli usein vasta joskus neljän aikaan, eli jotku päivät veny tosi pitkiksi ja läksyjä tuli joka kurssilla erittäin runsaasti.

    • moiiiiii

      Opisk:
      - Milloinkohan sä oot opiskellut kyseisellä linjalla? Meidän ATK-opettaja oli ihan koulun omaan opettajakuntaan kuuluva henkilö. Ainoastaan ensiapukurssin vetäjä tais olla joku ulkopuolinen tyyppi, ja tunteja oli vähän miten sattuu.
      - Mikä vika ryhmätöissä? Täytyyhän sun työelämässäkin tehdä paljon asioita työyhteisössä kollegojen kanssa. Mun mielestä niitä oli aika 50-50 yksilötehtävien kanssa.
      - Mitä tohon koneella istumiseen tulee, niin kyllä, välillä oli niitä päiviä, että oltiin koko koulupäivä tietokoneen ääressä. Mutta hei, oma työssäoppimispaikka käsitti ainakin sen 7 h / päivä eli koko työpäivän päätetyöskentelyä. Tuolta valmistuu matkailuvirkailijoita, joista osa päätyy työskentelemään matkatoimistoon. Se on pääasiassa tietokoneella työskentelyä ;D Tietenkin on sitten myös lähtöselvitysvirkailijat, vastaanottovirkailijat...
      - Itselläni ainakin oli vaan kerran viikossa yhtä vieraan kielen kurssia, jolloin koulupäivä oli luokkaa 8-16.30/17.
      - Jos on tolla linjalla, niin takana on luultavasti lukio, jossa sitä työmäärää oli myös kiitettävästi. Tietty tuolla tulee paljon kaiken maailman raportteja ja ryhmätöitä jne. joita pitää vääntää pitkin kurssia, mut ei toi koulu mikään ylitsepääsemättömän rankka ole. Opinnäytetyökin tätä nykyä ei taida olla ees kovin rankka, kun siinä ei oo mitään varsinaista aihetta enää.

    • Krr

      Komppaan tota Opisk nimimerkkiä.
      Ite kävin ton linjan muutama vuos sitten ja vähä vastaavia kokemuksia on.
      Aika usein oli sillee, että ei saatu kokeita takas tai sitte niitä ei korjattu.
      Välillä ryhmätöitä ja projekteja oli kyllä ihan liikaa joka kurssilla.
      Se on tietenkin jokaisen oma mielipide-asia.

    • valmistunut

      Ite kävin ton matkailuvirkailija-koulutuksen ja en oo työllistyny yhteenkään matkailualan yritykseen. Lähetin hakemuksia noin 20-30 paikkaan.
      Monissa matkatoimistoissa on rekrytointikielto, eli ne ei voi työllistää ketään.
      Oon myöskin kysyny ainaki 20 eri hotellista ja missään ei ole ollu tarvetta.
      Työllisyystilanne on kyllä tällä hetkellä erittäin huonossa jamassa.
      Yritykset ottaa lähinnä ilmasia työharjottelijoita, joita voi pallotella vapaasti ja harjottelun jälkeen potkitaan pihalle ja otetaan taas uus harjottelija. Se on se ikuinen kierre.

    • työtön3

      Matkailualalle koulutetaan ihan liikaa. Työpaikkoja ei riitä kenellekkään.
      Mun mielestä ton koulutuksen aikana pitäs enemmän puhua siitä, mikä se todellinen työtilanne on ja muutenki työmahdollisuuksista pitäs puhua enemmän.
      Ei tuolla koulussa puhuttu mitään siitä ettei kovin moni työllisty, pikemminki sanottii vaa et kyl niitä työpaikkoja on ku ettii vaan. Mut ei se todellisuudessa niin ole.
      Lähinnä keikkatöitä saattaa tsägällä saada.

    • gwennn

      Millonkohan saa tietää millon pääsykoe on/ milloin kutsut sinne lähetetään?

    • pettynytmerkonomi2016

      Älkää hakeko Helmeen. Opetus on ala-arvoista eikä työrauhasta ole tietoakaan. Opettajat myöhästelevät eivätkä ota huomioon niitä jotka tarvitsevat lisäopetusta. Koko koulun järjestelmä on huonosti organisoitu ja opintojen loppua kohti sekoilu vain yltyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      207
      8351
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4718
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      30
      2275
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2168
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1468
    Aihe