Puolivuotias whippeturos

paugert

Eli tilanne on tällainen. Minulta on kysytty haluaisinko ottaa puolivuotiaan whippeturoksen josta joudutaan luopumaan allergian vuoksi. Olen kyllä todella kiinnostunut, mutta tietysti mielessä pyörii kamalasti kysymyksiä ja pieniä epäilyksiä. Toivon, että joku viitsisi vastata näihin kysymyksiin.

Kuinka helposti nuori koira sopeutuisi uuteen kotiin? Jos on jotain vinkkejä tätä helpottamaan, kertokaa ihmeessä.
Mitä pitäisi erityisesti ottaa huomioon? Lähinnä eroahdistuksen välttämisen kannalta, mutta muutenkin.
Mitä kaikkea nykyiseltä omistajalta kannattaisi kysyä, että kaikki hoituu mahdollisimman helposti?

Nämä kysymyksethän olisi voinut laittaa ihan yleisesti koirakeskusteluun, mutta ajattelin, että jos whippettien omistajilla on jotain omakohtaista kokemusta juuri tämän rodun käyttäytymisestä. Ja muutenkin saa kertoa kaikkea tästä rodusta ja kokemuksia tällaisista tilanteista.

8

707

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rotuun tutustunut

      Vaikka itselläni ei ole mitään vinttikoiraa, tutuillani niitä on ollut useita, pari whippettiäkin.

      Ainakin voin suoraan sanoa, että whippet on yksi lempeimmistä ja sosiaalisimmista koiraroduista, joka sopii erinomaisesti ensimmäiseksi koiraksi, lapsiperheisiin ja toisten koirien seuraan, mutta voimakkaan riistavietin vuoksi se tulee totuttaa muihin lemmikkieläimiin jo pentuna.

      Whippet tarvitsee paljon liikuntaa, ainakin vapaana juoksemalla, joten olisi hyvä, jos tykkäisit käydä koiran kanssa koirapuistossa, metsissä tai pelloilla.

      Vaikka whippetillä on voimakas riistavietti, se kulkee lenkeillä aivan ulkoiluttajansa kannoilla, eikä pura metsästysviettiään kuin vasta riistaa havaittuaan.

      Huono puoli whippetissä on sen pakkasarkuus, joten kunnon lämmittävät koiranvaatteet kannattaa sille talviksi hommata.

      Whippet on kerta kaikkisesti ihana rotu.

      Whippet on miellyttämisenhuluisempi kuin useimmat muut vinttikoirat, joten sille kannattaa tarjota myös aivotyöskentelyä.

      Se kannattaa ihan normaaliin tapaan totuttaan pentuna (nythän se on edelleen melkein vasta pentu) hiljattaie yksinoloon.

      Kyllä koira tuossakin iässä uuteen perheeseen tottuu.

      Vinttikoirat ovat ihania ja whippet yksi niistä ihanimmista, kunhan sille tarjotaan paljon liikuntaa ja tekemistä.

    • vinttarifani

      Puolivuotias whippet sopeutuu hyvin uuteen kotiin, pentuhan se vielä on. Aikuinenkin sopeutuu, koirat ovat sopeutuvaisia olentoja. Varmasti olisi hyvä olla viikon loma pennun tullessa että sen ehtii totuttamaan olemaan yksin uudessa kodissa. Yksinolon opetusta heti ensimmäisestä päivästä lähtien varmuuden vuoksi vaikka se osaisi olla yksin kotona.

      Kysele pennun luonteesta etukäteen, mm. se, osaako se olla yksin kotona. Ja kysele myös terveydestä (muista ottaa eläinlääkärikuluvakuutus!). Ennen koiran ottamista kannattaa käydä tutustumassa siihen niin näet tuntuuko se omalta koiralta. Tosin kiintymys koiraan kasvaa pikkuhiljaa, ei koiraan automaattisesti rakastu! ;)

      Mukavaa jos päätät antaa uuden kodin sitä tarvitsevalle!

    • being there, done th

      on vinttikoirista se rotu jolla on eniten luonnevikoja, valitettavasti. Niitä "kasvattajia" rodun suosion takia on ilmestynyt vähän joka raitille ja on astutettu suurin piirtein narttu kuin narttu eikä isälläkään niin väliä. Todella harmillista niiden kannalta jotka oikeasti tekevät töitä rodun eteen.

      Joten tutustu koiraan tarkkaan.

      • WH

        Aika outo tuo edellinen kirjoitus.. Olen harrastanut aktiivisesti 30 v. whippettejä, enkä ole kohdannut yhtään luonnevikaista rodun edustajaa.
        Erään toisen vinttarirodun kehien reunalla kyllä useinkin rähistään, mutta sekään ei tee kyseisistä rodun edustajista välttämättä luonnevikaisia.


      • olikonäin?

        Ilmeisesti tarkoitat luonnevialla eroahdistusta? Eli koira on liian pehmeä? Muista luonnevioista en ole koskaan kuullut whippeteillä.


      • mieltä...

        vaikka tämä ei ehkä tähän aloittajan viestiin liitykkään, raha tekee ihmiset ahneeksi, valitettavasti, kaikilla eläimillä käydään bisnestä hamstereista alkaen, päätyen hevosiin ja kaikilla siltä väliltä, tiedänpä erään maineikkaan kasvattajan, jonka sivuilla yksi pentu vaihtoi yllättäen kuvissa väriä täysin, tästä ei ikinä mitään mainittu, mutta pistipä silmään pentujen kehitystä seuratessa ja kuva päivityksiä katsoessa, meinaan unohtu sitten nopeaan harkinta ostaa ao. kasvattajalta koiraa, kun kerta ne kärkinimetkin sortuvat tuollaiseen kusetukseen....


      • pystyy
        olikonäin? kirjoitti:

        Ilmeisesti tarkoitat luonnevialla eroahdistusta? Eli koira on liian pehmeä? Muista luonnevioista en ole koskaan kuullut whippeteillä.

        hoitamaan koiralta pois, ihan on kokemusta asiasta ja whippet kyseessä, joka repi auton asunnon ja ties mitä ja se on nyt siltä hoidettu pois ja mitään ei enää revi ja tilanne oli todella paha, hiukan vaatii omistajalta pitkäjänniteisyyttä, paneutumista ja älliä ;)
        Eroahdistu ei tarkoita, että koira on liian pehmeä, ihan vaan tarkennukseksi.


      • antaa vinkkejä
        pystyy kirjoitti:

        hoitamaan koiralta pois, ihan on kokemusta asiasta ja whippet kyseessä, joka repi auton asunnon ja ties mitä ja se on nyt siltä hoidettu pois ja mitään ei enää revi ja tilanne oli todella paha, hiukan vaatii omistajalta pitkäjänniteisyyttä, paneutumista ja älliä ;)
        Eroahdistu ei tarkoita, että koira on liian pehmeä, ihan vaan tarkennukseksi.

        miten hoidit koiraltasi eroahdistuksen pois? Itselläni whippeturos, aina kun tulen kotiin on asunto revitty ja kustu ja paskottu vessaan....... :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe