Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten pyssy puhdistetaan

Milla Magia

Miten kivääri puhdistetaan oikein? Poikaystäväni suihkuttaa piippuun aseöljyä ja vetää narusilmukalla rätinpalan muutamaan kertaan piekkarin piipun läpi. Suitsuttaa sitten öljyä piippuun ja hankailee lukkon ja lukkorungon rätillä.
Isäni rassasi piippua oikein jollain ranstakalla ja tappuralla mutta poikaystäväni väittää aikojen ja aineitten muuttuneen.
Säilyykö pyssy tuollaisella rättisulkeisella kunnossa.

8

1493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjkh

      "Piekkari" pitää puhdistaa silloin, kun se ei enää laukea. Nykyiset nallit/ruudit eivät sisällä enää piippua syövuttäviä aineita.Tosin jos käyttää pelkää öljyä ja Boresnakea, niin tuskin piipun "kruunuun" tulee kulumia.

      Itse olen ampunut jotain 2000 laukausta puhdistamatta asetta välillä. Liika jynssääminen pilaa aseenkäynnin.

      • mut eio kovin väärin

        Minä puhdistan, öljyän ja ennenkaikkea kuivaan piekkarin vain jos se on vähänkin kastunut. Muuten sille ei tarvitse tehdä mitään. Luodeissa on vahaa joka voitelee piippua ja suojelee sitä normaalikäytössä. Lyijyluodit ovat ehkä ympäristölle haitallisia mutta aseen piipulle ne ovat oikein ystävällisiä.


      • ak 47

        Höpö Höpö juttuja sulla poika !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • varovaisuus ennenkai

      Ensin vedetään verhot ikkunoiden eteen ettei kukaan näe ikkunasta sisään. Tarkistetaan ettei asunnossa ole asiattomia henkilöitä. Pistetään ulko-ovi takalukkoon. Tarkistetaan ettei parvekkeella ole käryäviä tupakantumppeja. Tarkistetaan ettei pihalla ole hysteerisiä kukkahattutätejä tai asehysterialla kurallepeloteltuja kakaroita. Pistetään huopatossut jalkaan ja levitetään pehmeitä huopia lattialle. Lähestytään varovasti asekaappia. Tarkistetaan että ollaan katvealueella iltapäivälehtiin ja perättömien ilmiantojen tekijöihin nähden. Sitten hiirenhiljaa asekaappi auki :-)

      • Klonks! ja poliisin suuroperaatio on käynnissä.

        On se vaan niin helppoa täällä maaseudulla eli perukassa. Kävin juuri terassin pöydän ääressä tupakoimassa ja hivelin samalla omaa pientä rynnäkkökivääriäni. ;)


      • oliko lippaat täynnä
        k0rh0nen kirjoitti:

        Klonks! ja poliisin suuroperaatio on käynnissä.

        On se vaan niin helppoa täällä maaseudulla eli perukassa. Kävin juuri terassin pöydän ääressä tupakoimassa ja hivelin samalla omaa pientä rynnäkkökivääriäni. ;)

        Sanotko sitä rynnäkkökivääriksi. Voihan sitä tietysti siksikin sanoa, rynnäkköähän se on sekin, eräällä tavalla. Sarjat vain eivät ole kovinkaan pitkiä. Viriilillä kaverilla ehkä kuudestilaukeava mutta joillakin vain kertalaukeava rynnisti sitten vaikka kuinka.... ; )


    • jasukoo

      Sanotaan kyllä yleensä että asetta "ei tarvi putsata, se vai kuluu siitä" ..periaatteessa on vain kaksi vaihtoehtoa; ei putsaa tai putsaa kunnolla.. eli purkaa aseen täysin, jonka jälkeen puhdistaa 'bensalla' joka osan.. ja anw sen jälkeen liikkuvat osat käsitellään ohuelti vaseliinilla (ei aseöljyllä)! Aseöljyllä voi joskus puhdistaa piipun jos siltä väkisin tuntuu.. esim harjaaminen riittää. Aseen piipun ja rihlat eivät kuitenkaan saa olla öljyisiä, eli piippu pitää ns. kuivata hyvin ettei sinne jää öljyä tmv. mikä sinne ei kuulu.

      -jasukoo
      ps. tärkeää on hoitaa öljyllä kuitenkin aseen tukki ja muut puiset osat, sekä ulkopuolelta sekä sisäpuolelta mikä yleensä unohtuu - - siksi että ammuttaessa kosteusvaihtelu ei esim. tee halkeamia aseen runkoon, mikä sittemmin haittaisi myös tähtäintarkkuutta!

    • hunters life

      Aseen puhdistuksesta.

      Mainittu narupuhdistus on hyvä tapa putsata ase, sillä tarkoitus on saada ylijäämä tavara pois piipusta. Jos asetta ei käytetä lähipäivinä on suositeltavaa käyttää aseöljyä parantamaan liikkuvuutta ja lian poistoa.
      Jos kuitenkin asetta käytetään lähipäivinä öljy jätetään pois, koska öljyisyys haittaa laukausta. Suositeltavaa olisikin ennen käyttöönottoa vetäistä kerran piipusta rihlavillalla.

      Ase on hyvä purkaa ja puhdistaa kunnolla ainakin kaksi kertaa vuodessa.
      Mieluiten silloin kun sitä ei käytetä pitkään aikaan. Esimerkiksi metsästyskauden loputtua.
      Rassausta käytetään yleensä raskaamman lian poistamiseen ja pienoiskiväärillä tämä tulee yleensä vain jos sillä ammutaan paljon kerralla tai puhdistus on unohtunut.
      Eli narupuhdistus on oikein tehty puhdistus.

      Korjauksena kuitenkin että mainitsemasi ns viimeinen suihkaus tulee jättää pois, sillä se ei ole hyväksi, etenkään jos asetta seuraavan kerran käytettäessä öljyä ei poisteta.
      Suosittelen myös rihlavillan käyttöä rätin sijaan, sillä sen takkuisuus tarraa paremmin likaan ja rihla puhdistuu.
      Kyseinen villa tuppo kostutetaan sitten sillä öljyllä.

      Toivottavasti tästä oli apua. Pyydä vain jos haluat tarkemman ohjeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe