Aihe

Vaimon sukunimi

niminenenen

Kuinka moni on ottanut vaimonsa sukunimen naimisiinmennessään? Mitkä ovat olleet syyt siihen, hassu oma sukunimi vai hieno sukunimi vaimolla? Kertokaa mikä nimi vaihtui miksikin`.

6

2074

  Vastaukset

  • Joo, tätä sukunimillä keikarointia minäkin ihmettelen, jos vaimolla on jokin erikoisen hieno sukunimi, niin mieskin löylähtää sen ottamaan.

   Sitten tää naisten kaksoissuniminen ottamaninen on kanssa kummaa esim.Järvinen-Salonen lukee sairaaloitten hoitajilla nimineulassa. Eikä näin ole sanottu, että tää aviopari ei elä samasta elämänpuusta ja tarpeista, jos aviossa ollaan kunnolla siellä ei nimillä erotellaan kuka on kutakin.

   Ennen muinoin julkisuuden ja silmäätekevät käyttivät tätä tyyliä, mutta nyt sitä käyttää ihan tavallisetkin duunaritkin. Sen ymmärrän jos Kari-Helena käyttää esim. Kalaoja-Rajala, en tiedä käyttääkö jälkimmäistä nimeä enää, mutta aiemmin näin lehdessä nimet näin. Sen näkisin sallittuna, kun hän on kuuluisa, niin paremmin nimi säilyy ihmisten mielissä, jo ammatinkin puolesta.

   • tiiän yhen miehen ketä otti akkansa nimen, nyt on siinä perheessä sopu koetuksella kun jaskalla kriisiä pukkaa, ei kannata ottaa akan nimeä jos tulee avio ero niin on siinä sitten pääsärky


  • joo ja yks tuttu pari piti molemmat omat sukunimensä... sitten menikin mietintään, kumman nimi lapselle annetaan. Uh, vaikeeta venkoilua.

   • sukunimen, koska niitä on nyt vain meidän perhellä ja appiukolla, näin nimi säilyy ainakin minun kauttani yhden polven (Tyttö ja Poika) pojalleni tietty paineet suvun jatkoon :) ja olihan nimikin hieno, onhan se kiva kun ei saman nimisiä muita ole.


  • Pariskunnasta tuleva vaimo vaihtoi ennen avioitumista sukunimensä äitnsä suvun nimeksi. Vihkimisen jälkeen tuore aviomies otti tämän vaimonsa uuden sukuniemen myös itselleen.

   Entinen sukunimilaki, joka edellytti ylipäätään sukuniemä henkilölle ja perheelle yhteistä nimeä oli voimassa vain 65. Eli perinne ei Suomessa oluut mikään pitkä yhteiselle sukunimelle. Ja ennenaikaankin jos mies tuli kotivävyksi, niin sukunimi muuttui talonnimen mukaan.

   Esim. molemmat isoisoisäni 1800 luvun lopulla ottivat nimensä vaimonsa kotitalon mukaan. Lakihan ei asiaan tainnut olla siihen aikaan.

  • Siinä suurin syy. Jos on joku von Ramsay niin usea nuolee appiukon persettä ja vaihtaa sukunimensä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   15930
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   549
   8548
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   56
   4952
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   138
   2089