Thaimaaseen ensimmäistä kertaa

meisseli19

Kaipaisin vähän infoa, että mihinpäin Thaimaata kannattaisi lähteä? Olemme katsoneet enimmäkseen Hua Hiniä, mutta myös Phuket on ollut vaihtoehto. Joten kumpaan kannattaisi lähteä? Joten ei muutakun kokemuksia ja suosituksia tulemaan

5

887

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 14 x Thaimaassa

      Suunta teillä on oikea. Thaimaassa on kaikille jotakin, jonne kerran matkustaessanne huomaatte suuntaavan sinne aina uudestaan ja uudestaan. Se on paratiisi maan päällä. Länkkäreille halpa hintataso, sää suosii ja ennen kaikkea ne ihmiset ovat mahtavia siellä. Thairuoka parasta, mitä keittiö voi tarjota.

      Suosittelen varaamaan pelkät lennot ja reissaamaan ympäri Thaimaata omatoimisesti. Näin matkustan sinne itse aina ja kuljen missä milloinkin. Bussit ja lennot ovat halpoja ja niitä on runsaasti tarjolla. Esimerkkinä VIP- bussi 500 km noin 10 euroa. Taksilla liikkuminen on myös halpaa, esim. 200 km noin 40 euroa. Tinkiminen kuuluu maan tapaan.

      Hua Hin on perhepaikka, jossa ilta/yöelämä on hyvin rauhallista. Hienot rannat.
      Phuket on suosittu turistipaikka kaiken ikäisille, jossa löytyy rauhallista menoa, hyvät rannat ja Patongin huiput yömenot.
      Pattaya ei nuku koskaan. Yöelämä jotakin sellaista, jota ei voi kuvitella etukäteen. Pattayan ranta huono/likainen, vieressä Jomtienin ranta hieman parempi. Baareja niin paljon, ettei pysty laskemaan.
      Koh Chang hieno saari lähellä Kamputsean rajaa. Hienot matalat rannat, iltaelämää... Illallinen ihan meren äärellä rannalla öljylamppujen valossa ja drinkkejä maistellen ja makoillen rantakuppiloiden matoilla, jotka ovat asetettu rantahietikoille. Aika pysähtyy siellä. Bungalowit edullisia.
      Bangkok 10 miljoonan asukkaan kaupunki, jossa kahteen kilometriin voi kulua taksilla aikaa tunti pari tai toinen vaihtoehto nopeammin rohkeasti Tuk-Tukin kyytiin. Shoppailu suotavaa.

      Thaimaa on jotain sellaista, jota ei voi kuvailla sanoilla. Se on koettava itse. Ei varmasti kanariat kiinnosta Thaimaan jälkeen. En ainakaan tiedä ketään, jota olisi kiinnostanut :)

      • meisseli19

        Kiitoksia paljon viestistäsi.

        Entä onko Hua Hinissä hyvät ostomahdollisuudet? Eli onko siellä ostoskeskuksia tai sellaisia kojuja missä myydään esim. kopio merkki t-paitoja yms.


      • Minä vaan
        meisseli19 kirjoitti:

        Kiitoksia paljon viestistäsi.

        Entä onko Hua Hinissä hyvät ostomahdollisuudet? Eli onko siellä ostoskeskuksia tai sellaisia kojuja missä myydään esim. kopio merkki t-paitoja yms.

        Olisi parempi keskustella "yleistä Thaimaasta"-osastolla. Voisit saada enemmän tietoa asiastasi.


      • 14 x Thaimaassa
        meisseli19 kirjoitti:

        Kiitoksia paljon viestistäsi.

        Entä onko Hua Hinissä hyvät ostomahdollisuudet? Eli onko siellä ostoskeskuksia tai sellaisia kojuja missä myydään esim. kopio merkki t-paitoja yms.

        Hua Hinissä on paljon pikkukojuja ympäriinsä katujen varsilla, joista löytyy monenlaista vaatteista koriste-esineisiin. Päivällä voit ostaa vaikka elävän kanan markkinoilta. Yömarkkinat on hyvä paikka ostella t-paitoja yms. Halpoja ovat, mutta laatu vastaa myös hintaa eli langat saattaa joskus purkautua ompeleista tai vetoketjut hajota suht nopeesti.

        Market Village -ostoskeskus, Tesco ja Lotus -marketit vastaavat Suomessa Prisma/CM -ketjuja. Siellä voi käydä hahmottamassa vaatteiden hintoja, että osaa tinkiä hinnat kohdalleen katukaupoissa.

        Hauskaa matkaa!


    • laiskapee

      Itse olen käynyt Phuketissa Karon Beachilla, samalla tuli käytyä lähirannoilla Kata Beachilla ja Patongilla. Kävin siellä Ei-sesonkiaikaan, eli kesällä sadekautena. Meno oli TOSI hiljaista, tuntui että oltiin kaverin kanssa ainoat turistit siellä. Yöelämä oli myös kuivaa, varmaan juuri siksi ettei ollut turisteja. Shoppailukulttuuri oli se, että kauppiaat tyrkyttivät epätoivoisina tuotteitaan (jotka oli samoja joka puljussa), saattoivat jopa yrittää repiä kädestä liikkeeseen sisään, ja miesmyyjät huuteli aina jotain suomeksi ohi mennessä. Mutta muutoin ihmiset ja palvelu oli ihan mukavaa, tuktukilla matkusteltiin "vakkarikuskimme" kera, nähtiin Big Buddha ja temppeleitä ym. Patong Beach ei ollut makuuni, se oli vielä ahdistavampi kuin Karon Beach tyrkkyine kauppiaineen ja huutelevine miehineen. Patongilla käytiin vain lyhyellä visiitillä, illalla oltiin Simon Cabaree- nimisessä drag-queen-show´ssa. Se oli ihan hauska, oli musiikkia, laulua ja häikäiseviä pukuja. Puoli päivää/koko päivän kestävät retket esim. "James Bond" ja Phi Phi-saarille oli myös ihan kivoja, vaikken ollut mitenkään ekstaasissa. Leffoissa nähtyinä ne saaret oli jännempiä, paikan päällä tuli lähinnä ajatus että "tässäks nää nyt sitten oli". Sademetsäretki elefantin selässä oli reissun paras kokemus, vaikkakin ensin olin kauhusta kankea ja mietin etten ikinä nouse sen jättiläisen selkään. :D ;D Phuket Towniin en kerinnyt tutustua sen enempää mitä lentokentältä ja autokyydistä näki, tuskin kauheasti jäi näkemättä.

      Sanotaan näin, että kokemuksena toi Phuketin reissu oli huippukiva (vaikka kertomukseni saattoikin kuullostaa ei- niin kivalta), mutta jos vielä joskus matkustan Thaimaahan, niin valitsisin kohteeksi jonkun hieman syrjäisämmän paikan (lue: ei turistirysä, vaikka olisi hiljainenkin kausi). Tai ainakin jonkun sellaisen paikan jossa näkisi aidointa Thaimaata, enemmän maaseutua, mutta kuitenkin olisi aktiviteettejakin. Monet on kehuneet mm. Koh Samuita ja Krabia, Krabia itsekkin mietin ensin kohteeksi mutta valitsin Phuketin halvemman hinnan takia (pihi kun olin). Jos haluaa ihan sitä stunkkaista city-meininkiä, niin varmaan Bangkok olisi hyvä valinta. Siellä oli hiostavan kuuma, ja ainakin lentokenttä oli massiivinen, joten kaipa kaikki on melko suurta Bangkokissa....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1847
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe