Sisäpiirin tietoa

Argitehti

Näillä palstoilla liikkuville nuukapettereille ja –pirkoille, jotka jaksavat ruikuttaa arkkitehtisuunnittelun hinnasta ja laadusta voisin kertoa seuraavaa:

Kun huomaan, että asiakas vähättelee tarvitsemaansa suunnittelutyötä ja tarjoaa palkkioksi siivoustyön tuntihintaa, niin minäpä ”suunnittelen” sen mukaan. Eli piirrän vain puhtaaksi ja jätän suunnittelupuolen nollaksi.

Laitan ihan piruuttani lupakuviin kaikki mahdolliset asiakkaan ”hienot” omasuunnitelmat. Olivatpa ne sitten kuinka p***stä tilankäytöllisesti, taloudellisesti tai ulkonäöllisesti. Asiakas on yleensä niin tyytyväinen että. Ja sitten ylpeänä ja onnesta hehkuen esittää kavereilleen, että kuinka HÄN on suunnitellut hyvän talon ja kuinka halvalla sai piirustukset. Teille voin sanoa, että ladotkin ovat kauniimpia kuin näiden wannabe arkkitehtien tuotokset.

Asiakkaan omat suunnitteluvirheet paljastuvat kyllä sitten aikanaan, kun hän elää epäkäytännöllisessä talossaan ja hinkuaaa sisustussuunnittelijaa peliin, kun on sen verran mahdotonta kalustaa tuota omituista tilasikermäänsä. Sitten, kun pitäisi talo myydä, niin ostajien löytyminen tälle ”oma-design” talolle on kauniisti sanottuna haastavaa.

Mutta tulihan halvaksi.

9

571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikäs nyt

      Eikö asiakkaita tällä hetkellä riitäkkään, välillä kun on niin, ettei tekemään ehdi, voisihan sitä turhautumisen estämiseksi siirtyä tilapäisesti kirjoittelemaan vaikka seksi otsakkeen alle, siellä on mm. persereikä palsta.

    • Arshitehtien

      Suunnitelmat? Mitä niissä painotetaan, riippuu varmaan täysin siitä, kuka on tilaaja. Olen katsellut valmistaloja, joissa nykyisin on vallalla tehokas tilankäyttö, sisään astutaan "avaraan" tilaan, jota 6 m2 huoneet kiertävät pitkin seiniä, vaatehuone on 1,5 m2 tila, jota ennen kutsuttiin komeroksi, vc,n sisäänkäynti saattaa olla makuuhuoneessa, tai keittiössä, jos ei ole vallitsevana kalusteena saunan pesuhuoneessa.
      Siellä sitten henkilöt nukkuvat kuuden neliön kopeissaan ja kun sattuu olemaan saunavieraita, niin heillä on saunan lasioven läpi mukavat näköalat, kun rouvan on pakko mennä pytylle...onneksi on se pakollinen ilmastointi.
      Tiedämpä tapauksen, missä ok. talon asukkat poistuivat aamulla rakennuksesta ikkunan kautta, lumet kun oli tullut alas koko lappeen pituudelta lumiesteineen juuri ulko-oven eteen, sinänsä tyylikäs ja ehdottomasti arshitehdin silmään istuva julkisivu - paperilla.
      Moni omia suunnitelmiaan esittävä on varmaan asunut jossain ennenkin, kokemuksia on hyvistä ja huonoista tilojen järjestelyistä, niinettä voisihan ne kalusteet silti sinne pohjapiirustuksiin piruuttaankin arshilla laittaa, ettei jää jostain 10 sentistä kiinni.

      • Rullatehti

        Vaan näiden kuuluisien rakennusarkkitehtien, insinöörien ja sen sellaisten reippaiden nuorten miesten ja naisten tuotetta. Talotehtaat eivät juurikaan käytä arkkitehtejä.


      • arshitehtien
        Rullatehti kirjoitti:

        Vaan näiden kuuluisien rakennusarkkitehtien, insinöörien ja sen sellaisten reippaiden nuorten miesten ja naisten tuotetta. Talotehtaat eivät juurikaan käytä arkkitehtejä.

        tuon asian rakennustarkastajalle, että suunnittelemani talo on valmistalo, ei tarvitsisi byrokratian takia vaivata esim arkkitehtiä, vastaavana mestarinakin voisin toimia, ei niitäkään taida (valmistalo) työmaalla näkyä.


    • se

      on maksavaa asiakasta kuunnella.. sehän se sinulle sinun palkkasi maksaa ja sinä senkuin ylväänä katselet... Ja tympeähän se on kun ei pääse käyttämään niitä jo muille kertaalleen tekemiä "ainuita oikeita" ratkaisuja. Sinä ahneena haluat antaa valmiit pohjat/julkkarit ja laskuttaa 2h työstä 3500€... nou nou... yu0 4re gr33d !

    • ukkkkkk

      kaikki mistä mainitsit.Olen itse toteutuspuolella ja siinä jos missään saa tuntea nahoissaan näiden "omasuunnitelmien"tulokset.Yleensä tilaaja on vakavarainen mutta ei tarpeeksi varakas,että antaisi suunnittelun ja toteutuksen ammattilaisille.Jostakin ihmeen syystä nämä"joka-alanasiantuntiat" haluavat puuttua jokaiseen rakennusvaiheeseen,Appiukolla ja Anopilla on vitusti näkemystä ja muuta kerrottavaa.....Tehtyäni näitä isännän oivalluksia muutaman vuoden ,olen antanut periksi ja anteeksi.Paljon on tullut nähtyä ns.arkkit.suunnittelemia töitä.Sellainen kuva on jäänyt,että suunnittelijat eivät ymmärrä, mikä on rakentajien taso tai ammattitaito.Suomessa ei tänäpäivänä pystytä tekemään mitään vaativaa rakennuskohdetta.Jostakin 70.luvulta on jäänyt mielikuva suomalaisen rakentamisen laadusta.Kaupunki Kostamukseen.Suomen rakentamisen taso........saa ottaa kantaa

      • kaksi päätä

        kuten rakentamisessa, se toinen on, että rakennetaan "jollekkin" ja kukaan ei ole jaloissa, eikä puutu tai arvostele tekemisiä työn aikana, sitten valmiista tuloksesta nousee haloot. Putkimiehet-kirvesmiehet ovat saaneet tehdä kaiken, "niinkuin aina olen tehnyt", joskus olen mestarin nähnyt tiukkaavan ammattimieheltä, että miksi tämä on näin, eli tehty päin persettä, kokoajan kiroavaa ja mesovaa muurariakin on vaikea mennä kyseenalaistamaan, vaikka tekisi heti halkeavan takan, todellisia ammattimiehiäkin löytyy ja niitä kunnioitan.

        Jos itselle tehdään, niin maksajan on vaikeaa olla puuttumatta, tai ainakin seuraamasta rakennusvaihetta, se on tosiasia kaikilla työmailla ja kaikilla aloilla, ei siitä mihinkään pääse.
        Minulle on syntynyt mielikuva rakentamisen tasosta ja hyvästä työntekijästä, hän ei ajattele mitään, mutta valmista tulee vaivattomasti, jos joku kohta on suunniteltu vahingossa väärin, niin mitä se hänelle kuuluu.


      • Rullatehti

        ”Sellainen kuva on jäänyt,että suunnittelijat eivät ymmärrä, mikä on rakentajien taso tai ammattitaito.”

        Kostamuksen kaupungista en tiedä paljoakaan, mutta nuorena teekkarina piirtelin puhtaaksi niitä kaivos- ja rikastamorakennuksia. Nehän suunniteltiin Suomessa uudelleen, koska Suomen rakennusterästeollisuus ei kyennyt toimittamaan tilaajan suunnitelmien mukaista, kun ei ollut tarpeeksi kapasiteettia… 

        Louis I. Kahnin 1960-luvun työt silloiseen Itä-Pakistaniin olivat nuoruusvuosieni suuria ihanneprojekteja: niissähän moderni arkkitehtuuri muuntui paikallisen teknologian mukaiseksi. Ainakin jonkin verran!


    • ****************

      Eikö olisi järkevämpää kertoa etukäteen hinnat ja jos asiakas ne hyväksyy, niin sitten tehdään työtä. Miksi itseään kunnioittava arkkitehti hyväksyy siivoustyön hinnan? Jos on kyllästynyt noin kuuntelemaan asiakkaiden toiveita, niin onkohan oikealla alalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe