Uimavaipat

ggfg

He olen suunnitellut että aloitan vauvelin kanssa vauva uinnit kun huomasin että kaupasta löytyy uimavaippoja.. Mitä mieltä olette näistä vaipoista, onko ollut hyviä? Muutenkin olen nyt miettinyt asiaa, enemmänkin siltä kannalta, että miten vauvan kanssa uimahalliin. Ja en oikein löytänyt muutakaan paikkaa minne kirjoittaisin tästä. Ja ajattelin tässä samalla kysellä miten muilla, onko teillä jokin turvakaukalo mukana, itse mietin et miten sen uskaltaa ottaa mukaan kun ei kaappiin mahdu.. vai onko uimahallissa jotain kaukaloita mitä voi lainata, kun miten sitä itselleen saa vaatteet päälle tai muuta jos vauva sylissä koko ajan. Ja miten sauna.. saako vauvan viedä saunaan (täällä löytyy sellainen erillinen sauna jossa alhainen lämpö). Varmaan jollekkin ihan itsestään selvyys tämä homma.. mutta mie vasta opettelen vauva elämää..

6

849

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti -08

      oma tyttöni on jo pian 2-vuotias neiti, mutta harrastimme vauvauintia ja olemme muutenkin aktiivisesti käyneet uimassa kaiken aikaa.
      Uimavaipat toimii mielestäni hyvin. Kannattaa ottaa kalleinta laatua, niitähän ei hirveää kasaa kulu. Siihen päälle sitten tavallinen uima-asu. En ole pitänyt turvakaukaloa mukana. Mutta niitä toki näkee ihmisten tuovan ja säilyttävän yleensä pukukaappejen päällä. Helsingissä en ole ainakaan nähnyt mitään uimahallilta lainattavia kaukaloita myöskään. Kyllä mä tein ihan sillein, että silloin kun ei neiti vielä juurikaan liikkunu niin hän pötkötteli pyyhkeen päällä penkillä kun puin ja sitten kun lähti ryömimään niin sama homma mutta lattialla. eihän siinä nyt kauaa pukkareilla mee ja hätätapaukses kyl mä ainaki kaiken muun pystyn pukee vauva toises kainolossa, paitsi rintsikat =p tosin meidän tyttö on aika rauhallinen tapaus ja usein nukahtikin uinnin jälkeen.
      saunaan voi viedä alalauteille vähäksi aikaa. tosiaan mietolämpöiseen.

      • sssssssss

        Meillä oli kaukalo mukana, vuorattuna pyyhkeellä tai muovifroteella ettei kastunu. Siinä poitsu köllötti aina kun pesin tai puin/riisuin. En uskaltnu vilkasta vauvaa penkille laittaa ettei pyörähtäny alas. Muillakin oli kaukalot. Vauvauinnissa aloteltiin pojan ollessa vajaa 5kk. Uimavaippoja ei koskaan oo ollu, eikä kakkaakaan. Pissaa ne vaipat ei estä.
        Kannattaa alottaja kysyä hallista miten vaippojen kanssa on, kaikkialla ei edes saa olla ja jossain se on pakko. Uinti on kiva harrastus ja meidän nykyään 2v on kauhea vesipeto joka ei pelkää ollenkaan.


    • vauvauinnissa

      ihan turha satsata uimavaippoihin... jos vauva kakkii, niin allas pitää jokatapauksessa tyhjentää...
      lahkeelliset uimahousut jalkaan, ja menoksi!

      meillä ei vauvauintiin saanut laittaa edes uimavaippaa, koska se ei ole kovin hygieeninen.

      • kestoilija

        Meillä on imse vimsen kestouimavaippa ja hyvin toimi. En käyny vauva-uinnissa, vaan ihan tavallisesti sellaisessa uimahallissa jossa lämmin allas. Uitin vauvaa 15 min jonka jälkeen laitoin hänet vaunuhin nukkumaan (jotka sai ottaa uimahallin sisälle). Sitten jatkoin itse uimista :) Ekalla kerralla ei kannata sukeltaa, tokalla kerralla voi sitäkin kokeilla.


      • hopheijaa
        kestoilija kirjoitti:

        Meillä on imse vimsen kestouimavaippa ja hyvin toimi. En käyny vauva-uinnissa, vaan ihan tavallisesti sellaisessa uimahallissa jossa lämmin allas. Uitin vauvaa 15 min jonka jälkeen laitoin hänet vaunuhin nukkumaan (jotka sai ottaa uimahallin sisälle). Sitten jatkoin itse uimista :) Ekalla kerralla ei kannata sukeltaa, tokalla kerralla voi sitäkin kokeilla.

        Sukeltamisesta: ilman pätevän vauvauinnin ohjaajan opastusta en kyllä lähtisi vauvaa sukelluttamaan! Ei se nyt ihan niin mene, että lapsi vaan veden alle plumps... Siihen on omat tekniikkansa, eli vähitellen kaatamalla vauvan päähän vettä opetetaan veden alle menemistä.

        Vaippakäytännöt eroavat uimahallikohtaisesti. Yleensä vaipasta ei ole mitään hyötyä, se vaan kastuu ja levittää kemikaalinukkansa allasveteen. Toki voi olla kestovaippa, mutta meidän poika oli ainakin niin liikkuvainen, että tiukimmatkin uimapöksyt oli aina pullollaan vettä uinnin jälkeen. Eli mitä se litimärkä vaippa siellä auttaisi? Ja jos vaippaan tulisikin kakka, niin ei mikään vaippa pidä kakkapöpöjä sisällään. Allas pitää joka tapauksessa tyhjentää ja puhdistaa, eli ei vaipasta ole mitään hyötyä. Mutta jossain kylpylöissä missä asioita ei ajatella kovin pitkälle, olen nähnyt uimavaippapakkoja.


    • Anonyymi

      Pakkovaipat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2574
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      319
      2355
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      93
      2124
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1807
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1722
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1694
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1420
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      60
      1397
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe