Mattel Intellivision

Vanhakin nyt nuortuu

Löydettiin velipojan kanssa vanhempiemme kätköistä joskus 1980-luvun alussa ostettu Intellivision pelikonsoli ja paljon pelejä. Ja voi sitä lapsenomaista riemua kun kolmekymppiset saivat pelikoneen toimimaan, tuli niin lapsuus mieleen. Siis ne pelit ihan oikeasti toimivat.

Mutta ongelmaksi muodostui sama mikä silloin aikoinaankin: ohjaimien kalvot (siis ne lätyskät jotka laitetaan siihen ohjaimen muovikuoren sisäpuolelle koko ohjaimen pituudelta, en tarkoita nyt pelikohtaisia värillisiä lätysköjä) olivat olleet taas niin kovalla käytöllä, että tarvisivat uusimista toimiakseen kunnolla. Muistan, että näitä tilattiin uusia vähän väliä kun peliä paukutettiin niin olan takaa usean kakaran voimin.

Sattusko kukaan vahingossa tietämään voiko näitä kalvoja saada enää mistään tai mistä kannattas alkaa edes kyseleen. Tekis niin mieli päästä pelaileen :)

9

515

  Vastaukset

  • Mahtavuutta! Toivottavasti saatte kulttikoneen iskukuntoon pian! Itse nyt kohta melko vanhanakin harrastan silloin tällöin emulaattoreita nostalgian hengessä. Pakko myöntää ettei ne lapsuuden muistot niin helppoja taakseen jättää ole. Aina joskus on vain pakko palata vanhojen klassikkopelien ja pelikoneiden pariin tuon tuosta. Oli ne vaan niin mystisiä aikoja ajan henkineen, jonka aina silloin tällöin onnistuu niistä edelleen hahmottamaan. Ja onpa tuolla ullakolla komea nivaska vanhoja kunnon c-lehtiä ja tietysti mikrobittejä 8-bittisten kultaajoilta. Tuota mattelliin intllivisionia en ole itse koskaan hypistellyt, mutta Atarin olikos se nyt ihan ensimmäinen konsoli, niin sen pong peliä tuli joskus apaut-82 aikoihin kaverilla tahkottua. Oli pistoolikin ja kaikkee. Se mikä historiasta eniten havinaa kohdalleni aiheuttaa, oli sittemmin kulttimaineeseen noussut Commodore c-64 ja vanha kunnon kasettiasema ja sitä ennen toki Commodoren kivikautisjäännös Vic-20!!!!!! Siinä sitä aikansa mahtavuutta kerrakseen! On ne ajat vaan muuttuneet! Käytiin sitä nuorena sentään ulkonakin, vaikka boulderdashia ja wizard of woria ahkerasti kulutettiinkin, vaan toisin taitaa ulkoilunhalu olla nykylapsilla. Niillä kun tuntuu olevan jo vähän liikakin kaikkea. On internettiä, kännykät, kourallinen konsoleita, musiikki...sitten on vielä läksyt! Ai mitkä, mitkä?? No läksyt, läksyt!!

   • ihan samaa mieltä kun itsekin 70-luvulla syntyneenä vietin lapsuuden 80-luvulla, muistan miten aikaa riitti ulkoilla, ajella kylillä pyörällä, talvella hiihtää, tehdä läksyjä, katsoa telkkarista huippuja 80-luvun tv-sarjoja ja silti pelata riittämiin tietokonepelejä ja odotella kasettiaseman latausaikojakin, lukea hartaudella Mikrobittiä, naputella pitkiä BASIC-listauksia Bitistä, taistella Syntax Errorien kanssa jne. :D
    Mattel Intellivisionia en itsekään päässyt pelaamaan mutta kyseisen konsolin pelejä, ainakin Auto Racing käytettiin Ritari Ässän KITTin monitorinäytössä visualisointiin sarjan ensimmäisissä jaksoissa.


  • Oliko Mattel In Television yleinenkin pelikonsoli 80-luvun alussa?

  • Intellivisionin jälkeen tai kenties jopa samaan aikaan myynnissä oli kaiketi vain vähän aikaa myös toinen Mattelin laite, Aquarius kotitietokone joka kilpaili mm. Commodore 64, Vic-20 jne. vastaan.
   Kuka lie ollut Intellivisionin maahantuoja Suomessa? Itsellä on pari Intellivisionin peliä joissa on Suomenkieliset ohjeet ja maahantuojana niissä on mainittu Oy Sound Electronics Inc, Helsinki.
   Kuitenkin Mikrobitissä vuonna 1984 oli esittelyssä silloisia tietokoneita ja Mattel Aquariuksen maahantuojana onkin sellainen firma kuin Kennex Oy.
   Liekö Intellivision käynyt Suomessa kaupaksi hyvin vai huonosti?
   Paljonkohan Intellivision lienee maksanut uutena 80-luvun alun Suomessa? Paljonkohan pelit ovat maksaneet uutena? Tietääkö / muistaako kukaan?
   Itse en 80-luvulla penskana edes tiennyt koko laitteen olemassaolosta mitään, olen "löytänyt" sen vasta ihan viime vuosina. Kasarilla pelailin enimmäkseen niillä tavanomaisilla 8-bittisillä kotimikroilla. Pelkät pelikonsolit tuntuivat silloin wanhanaikaisilta mutta tietysti Playstationien myötä olen joutunut sittemmin korjaamaan käsitystäni :P

   • n.1500 markkaa ainakin nykykurssilla otettuna jenkkien silloisesta n. 300 dollarin jälleenmyyntihinnasta. Tiedä sitten mikä tarkempi markkahinta paitsi jos jostain retrofoorumeista löytyisi vastaus. Pelit ainakin
    NES maksoi ysärillä reilut jotain 1200-1500 markkaa keskimäärin. Joten sen ja Intellivisioninki pelitkin maksoi uusina monta sataa.


  • Kuulostaa miltei savolaiselta pelikonsolilta, Mattelj Intellivisijon :D

  • Intellivision tietäjille kysymys, sain muutama kuukausi sitten ensimmäistä kertaa hankittua Mattel Intellivision pelikonsolin.
   Laite periaatteessa toimii mutta onko normaalia että laite kuumenee melko tuntuvasti ja suht lyhyessä ajassa vasemmalta puolelta missä sijaitsee sisäinen virtalähde? Uudempiin laitteisiin verrattuna, esim. Playstation 1 jossa myös on sisäinen virtalähde ilman tuuletinta, pysyy PS1 selvästi viileämpänä. Totta tietysti että PS1 on n. 15 vuotta uudempaa teknologiaa mutta silti Intellivision tuntuu lämpenevän sen verran paljon että pistää epäilyttämään onko se ihan kunnossa.

   Luottamusta ei herätä sekään kun viimeksi käyttäessä kun Intellivision oli hivenen epätasaisella, kovalla alustalla, että "keikkui" millin-pari niin jossain vaiheessa ilmaantui kuvaan lumisadetta mutta kun laitten asentoa muutti, lumisadehäiriö hävisi ja palasi kun antoi laitteen keikahtaa toiseen asentoon. Vaikuttaa huonolta kosketukselta jossakin, liekö tällaisesta kokemusta mikä voisi olla syynä?

   Intellivision -konsolini vaikuttaa siis olevan sen verran epävarmassa kunnossa että olenkin pelaillut Intellivisionin pelejä mieluummin PS2:n Intellivision Lives -kokoelmalla mutta siinä on näköjään pieniä eroja alkuperäsen laitteen peleihin ainakin joissain peleissä.

   Taidan pitää Intellivisionin pois käytöstä ennenkuin olisi aikaa avata kone tai kenties käyttää se jossain elektroniikkahuollossa tarkastettavana. Mikähän huolto osaisi parhaiten huoltaa ja korjata tällaisia klassikkovehkeitä?

  • Intellivisioneitahan näkyy vähän väliä huutonetissä joten laite lienee ollut aikoinaan yleisempi kuin luulinkaan, todennäköisesti ennen Commodore 64:n valtakautta.

  • Vanha ketju, mut mulla se päästi tyyliin v 90 savut sisältä..

   Puhdistin pölyt n 98 ja oli täysi toiminta kunnossa.. nyt kiinnostas taas testata kun pääsen "kotona" käymään..

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

   Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
   Pandemiat
   182
   16021
  2. Pitääkö yhteiskunnan elättää 5 lapsinen perhe?

   Kouluttamaton pariskunta, jossa mies käy töissä ja tienaa 2000 euroa kuussa, tekee putkeen 5 lasta ja perheen äiti sitten on kotiäitinä 20 vuotta. O
   Köyhyys
   312
   12492
  3. Stockmann konkurssiin ?

   Korona vei asiakkaat. Ensin kuitenkin hakeudutaan yrityssaneeraukseen. Viimeinen sammuttaa valot.
   Maailman menoa
   216
   6691
  4. Järkyttävä koronakylä

   21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
   Kiuruvesi
   74
   1622
  5. Kiuruvesi 12 koronatartuntaa!

   Määrä kasvaa. Kuinka tehokkaasti testaavat?
   Kiuruvesi
   46
   1271