Tipsejä Rooman rouvalta kaivataan:)

eka krt

Voisiko Rooman rouva ystävällisesti auttaa:)?

Olen 4-kymppinen tavallinen helsinkiläisrouva ja tulossa 17-v tyttäreni kanssa ensimmäistä kertaa Roomaan (ja Italiaan ylipäätään) heinäkuussa ma-pe. Matkakassa on rajallinen ja kalliista merkkituotteista voimme vain haaveilla mutta silti rakastamme molemmat shoppailua:) Hotellimme sijaitsee Via Trevisiolla (Hotelli Kriss),

onko siis Policlinico meidän lähin metroasemamme?

Miten pääsemme lentokentältä (Fiumicino) hotellille? Ja kuinka kauan pitää matkaan varata aikaa?

Onko arkisin jotain markkinoita/toreja/kirppiksiä, joissa voisi hypistellä vaatteita/kenkiä/laukkuja ja ehkä jopa ostaakin jotain kohtuuhintaista? Miten niille pääsee?

Entä jo aikaisemmin mainitsemasi MAS tavaratalo, onko kävelymatkan päässä vai kannattaako käyttää metroa?

Nähtävyyksistä aiomme katsastaa ainakin Colosseumin, Vatikaanin (Pietarin kirkko) ja Espanjalaiset portaat, pääseekö näihin kaikkiin kävellen ja miltä metroasemalta meidän kannattaa tallustelu aloittaa kun tulemme omalta hotellilta? Suositteletko niitä edullisia nähtävyysbusseja, joku suositteli linjaa 110 ja joku Archeobussia..

Rooman matka on tyttären monivuotinen haave, jonka haluan nyt yllätyksenä toteuttaa ja lähinnä hakusessa mukavaa yhdessäoloa, pastaa ja jäätelöä, stressitöntä uuden kokemista ja mediasta ja koulun historiatunneilta tuttujen paikkojen livenä näkemistä. Ja jos muutama riepu ja kalossi vielä tarttuisi matkaan niin reissu olisi varmasti molemmille antoisa:) Meillä on kaupunkilomista kokemusta vain Lontoosta ja siellä suurin osa ajasta meni Oxford Streetin ostoskadulla, jonka kolusimme alusta loppuun mutta vastaavanlainen edukas shoppailu Roomassa ei taida onnistua:)

Minulla on Rooman matkaopas-kirjanen lainassa mutta siellä on niin paljon tietoa, että ne "omat" jutut on vaikea sieltä onkia.

Kiitän lämpimästi jo etukäteen mahdollisista neuvoista ja vinkeistä :)

13

1429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....Q...

      Rooman rouvan upeita neuvoja löytyy tästä Rooma-osiosta kun selailee kohtia esim."fiumicino" tai lentokentältä keskustaan, "shoppailu Roomassa" jne. jos hieman ehtii nähdä vaivaa.

      Mainittuihin nähtävyyskohteiden paikantamiseen suosittelen tutustumaan omin silmin,
      jotta jäisi jonkinlainen mielikuva kaupungista.

      Metrokartta on helppo löytää mm. http://www.atac.roma.it/index.asp?lingua=ENG
      Samoin Googlesta löytyy Rooman karttoja esim. hotellin paikantamiseen ja se kuuluisa googlemaps.

      Rooman rouvan tieto on arvokasta ja...edelleen ilmaisneuvontaa. :-)

      • amaro jäillä

        Osta nyt ihmeessä kartta !! Sitä kun pyörittelet, saat selville missä on Trevi, Esp.portaat, Colosseum, rautatieasema, metropysäkit, näet missä asut jne. Voi tavaton sentään jos et jaksa, viitsi opaskirjaa lukea etkä karttaa hankkia. Toivot tietysti että Rooman Rva on lentokentällä vastassa ja näyttää miten sieltä pääsee pois ja taluttaa teitä nähtävyyksille. Näitä "saamattomien" kirjoittajien tekstejä nyrsii lukea ja muuten et ole tainnut tältäkään sivulta lukea niitä satoja kirjoituksia, joissa puhutaan juuri noista sinunkin kysymyksistäsi uudelleen ja taas vielä kerran. Et lue kirjoituksia, et lue opaskirjaa, et hanki karttaa, mitäs jos jäisit kotiin,, sorry.


    • Rooman rouva

      Policlinico on tosiaan lähin metroasema. Hotellinne sijaitsee hieman hanklassa paikassa. Se sijaitsee ensinnäkin melko massiivisen kaupunginmuurin takana, aivan lähellä sijaitsee iso sairaala joten ambulanssien äänet saattavat häiritä. Siinä on aivan lähellä useampikin ministeriö sekä suuri yliopsiton alue. Muurin sisäpuolella on iso kirjaston alue. Sitä paitsi se sijaitsee melko kaukana nähtävyyksistä joten kolmen vuorokauden bussi/metrolippu on tarpeen, sillä muuten kertyy helposti kymmenen kilometriäkin kävelyä. Siitä kulkee ohi raitiovaunu mutta en osaa sanoa onko siitä juuri teille suurtakaan apua. Sillä pääsette kyllä mukavasti kun lähdette etelään päin, Campo Veranon hautausmaan ohitse, kaupunginmuurin toiselle puolen ja San Giovannin mertroaseman lähellä voitte jäädä pois kyydistä. Menette kaupunginmuurin portista ulos ja heti siinä Via Sanniolla on aamupäivisin kello 14 asti myyntikojuja, vaatetta sun muuta myytävänä, samaa tavaraa jota myydään Porta Portesessa sunnuntai aamupäivisin. Voitte käydä sen jälkeen San Giovanni Lateranon upeassa kirkossa ja sitten jatkaa matkaa pohjoiseen Piazza Vittorio Emmanuelle. Se on isopuisto/ torialue jolla myydään vähän yhtä sun toista. Siinä heti on se tavaratalo MAS Via Statutolla. Siitä voitte mennä vaikka kävellen Colosseumille, Foro Romanolle ja Palatinolle. Raitiovaunu jatkaa matkaansa Colosseumilta Trastevreen saakka. Rautiovaunussa on aina melkein vapaita istumapikkoja, kulkee melko hitaasti mutta maisemia siitä voi katsella kaikessa rauhassa ja lepuuttaa samalla jalkojaan. Jos lähdette raitiovaunulla hotellilta pohjoiseen päin niin pääsette Parco Pincioon, aivan upea puistoaule jossa voi mielellään kävellä jos aika riittää. Pääsette rautiovaunulla Piazza del Popolon lähettyville ja ihan lähelle Vatikaania ja Vatikaanin museota. Nämä ovat vain minun omia ehdotuksia...

      Bussikorttia käyttäen voitte käydä siestan aikana (13-16) suihkussa ja lepäämässä hotellissa. Heinäkuussa on kuumaa ja ilmankosteus korkea. Kannattaa nousta aikaisin aamulla ylös ja lähteä aamusta liikenteeseen. Aamut ovatkin aivan ihania Roomassa. Kello 16 jälkeen sitten taas uudestaan kaupungille.

      http://wikitravel.org/fi/Rooma

      "COTRAL:in paikallisbussi suoraan lentokentältä rautatieasemalle maksaa 3,60 € ja matka kestää reilun tunnin. Bussipysäkki on 100 metriä saapuvien lentojen terminaalin (B&C) uloskäynniltä vasempaan ja lippuja voi ostaa tupakkakaupoista (Tabaccheria, siniset kyltit)."

      Tämä vaihtoehto on edullinen. Terminiltä sitten metrolla Policlinicolle.

      " Halvimmilla kentältä kuitenkin pääsee keskustaan bussin ja metron yhdistelmällä. Paikallisbussilla kentältä ensin Maglianan metroasemalle (1,60€) ja sieltä metrolinjalla B keskustaan (1,00 €). Bussissa on kyltti "Fiumicino-Porto-Magliana"."

      Tämä on halvin ja helpoin tapa teille mennä hotellille on ehkä paras vaihtoehto. Tuosta Porto -Maglianan metroasemlta ajatte sitten Policlinicon metroasemalle. Matka kestää ehkä noin tunnin. Huomatkaa että Cotralin bussiin tarvitsee eri lipun kuin metroon. Cotralin busessa on rahastaja joka ottaa maksun kyytiin noustessa. Heillä on oikues ottaa masku myös isommsiista matkalaukuista(1 euro). Varatkaa reilusti aikaa lentokentälle paaltessanne.

      Hotellista saatte melko varmasti Rooman kartan ja vinkkejä paikallisliikneteeseen.

      Archeobussia suosittelen vain jos menette Via Appia Anticalle. Sinne Archeobussi on melkein ainoa ja ehdottomasti paras vaihtoehto. Bussi 110 on makuasia. Bussi on kätevä jos on aikapula. Itse kävelsin mieluiten.

      Kesksutass sijaitsee Via Governo Vecchio niminen katu ja sen varralta löytyy mukavia loppiksia. Kadun varrelat löytyy myös usemapi halpa pizzeria ja ravintola, kuten Il salata Ricca joka on oma suosikkini.Kadun löytää helpoiten kun lähtee Piazza Navonan eteläisestä päästä (Piazza Pasquino) länteen.

      Trastevereen on mielestänii käytettävä aikaa ainakin puoli päivää. Trasteverstä löytyy yllättäen sieltä täältä mielnkiintoisa butiikkeja ja torimyyntiäkin.

    • Toinen rouva Roomast

      Rooman rouvan viestistà voisi kuvitella ettà olette valinneet huononkin sijainnin.. nàin ei kyllà todellakaan ole.
      Hotelli sijaitsee rauhallisella alueella, josta on hyvàt yhteydet ympàri Roomaa. (Hotelliarvosteluistakin kày se jo ilmi)

      Ostoksista sen verran ettà halutessanne voisitte ottaa bussin n.38 Terminiltà (suunta Baseggio) ja mennà valtavaan ostoskeskukseen nimeltààn Porta di Roma. http://www.galleriaportadiroma.it/
      Siellà voisi hyvin kàyttàà shoppailuun jonkun kuuman iltapàivàn, varmasti voi tehdà vaikka minkàlaisia lòytòjà, valikoimaa on todella paljon. (ja paljon kauppoja joita ei lòydy Suomesta, eikà myòskààn Rooman keskustasta)


      Hyvàà matkaa!

      • eka krt

        Ihan hirvittävän lämpimät kiitokset molemmille Rooman rouville!!! Joku tässä jo ehti paheksua neuvojen pyytämistä, mutta kun aikaa on vain pari päivää niin ei haluaisi hukata hetkeäkään turhaan haatuiluun vaan noudattaa asioista oikeasti perillä olevien neuvoja :)

        Kaikkea hyvää rouville ja jos voin kiitokseksi tuoda ruisleipää ja lenkkimakkaraa, niin viesti vain ja treffit Espanjalaisille portaille ;D

        Erittäin ilahtunein terveisin Helsingin rouva


      • että lenkkiä...
        eka krt kirjoitti:

        Ihan hirvittävän lämpimät kiitokset molemmille Rooman rouville!!! Joku tässä jo ehti paheksua neuvojen pyytämistä, mutta kun aikaa on vain pari päivää niin ei haluaisi hukata hetkeäkään turhaan haatuiluun vaan noudattaa asioista oikeasti perillä olevien neuvoja :)

        Kaikkea hyvää rouville ja jos voin kiitokseksi tuoda ruisleipää ja lenkkimakkaraa, niin viesti vain ja treffit Espanjalaisille portaille ;D

        Erittäin ilahtunein terveisin Helsingin rouva

        Onneksi en ole kumpikaan em. rouvista... Ai ruisleipää ja lenkkimakkaraa ITALIAAN????? Koettakaa nyt hyvät Helsingin rouvat ja muutkin suomalaiset ymmärtää, että maailmassa on todellakin vähän laadukkaampaakin ruokaa kuin suomalainen vaaleanpunainen jauho-lisäaine-rasvaseos jota lenkkimakkaraksi kutsutaan. Esimerkiksi Italiassa löytyy myös monentyyppisiä makkaroita jotka ovat tehty ihan lihasta, eikä pelkästä rasvasta, kamarasta ym. teurasjätteistä (suosittelen tutustumaan suomalaisen "makkaran" valmistukseen tutustumismatkalla tehtaalle jos mahdollista, saattaa jäädä sen jälkeen tuo moska kauppaan).

        Ruisleivässä nyt ei sinänsä mitään vikaa ole, varsinkin jos se on kotona juureen tehtyä ja sisältää pelkästään vettä, ruisjauhoja ja suolaa kuten itselläni. En sitä tosin ole vielä koskaan Italiassa oleskellessani kaivannut, mutta ehkä nuo rouvat kaipaavat.

        Makunsa kullakin, ehkä se sitten juuri tuosta johtuu että suomalaiset valittavat kuinka Italiassa saa "huonoa" ruokaa... Kumma juttu, että italialainen keittiö on kuitenkin maailmankuulu ja ilmeisesti myös laajimmalle levinnyt koko maailmassa. Ei taida ihan HK:n blööt pärjätä... :-) :-) :-)


      • Yes Roma!!
        että lenkkiä... kirjoitti:

        Onneksi en ole kumpikaan em. rouvista... Ai ruisleipää ja lenkkimakkaraa ITALIAAN????? Koettakaa nyt hyvät Helsingin rouvat ja muutkin suomalaiset ymmärtää, että maailmassa on todellakin vähän laadukkaampaakin ruokaa kuin suomalainen vaaleanpunainen jauho-lisäaine-rasvaseos jota lenkkimakkaraksi kutsutaan. Esimerkiksi Italiassa löytyy myös monentyyppisiä makkaroita jotka ovat tehty ihan lihasta, eikä pelkästä rasvasta, kamarasta ym. teurasjätteistä (suosittelen tutustumaan suomalaisen "makkaran" valmistukseen tutustumismatkalla tehtaalle jos mahdollista, saattaa jäädä sen jälkeen tuo moska kauppaan).

        Ruisleivässä nyt ei sinänsä mitään vikaa ole, varsinkin jos se on kotona juureen tehtyä ja sisältää pelkästään vettä, ruisjauhoja ja suolaa kuten itselläni. En sitä tosin ole vielä koskaan Italiassa oleskellessani kaivannut, mutta ehkä nuo rouvat kaipaavat.

        Makunsa kullakin, ehkä se sitten juuri tuosta johtuu että suomalaiset valittavat kuinka Italiassa saa "huonoa" ruokaa... Kumma juttu, että italialainen keittiö on kuitenkin maailmankuulu ja ilmeisesti myös laajimmalle levinnyt koko maailmassa. Ei taida ihan HK:n blööt pärjätä... :-) :-) :-)

        Italiassa tosi hyvät pastat ja pitsat ym. ruoat, mutta ymmärrän hyvin, jos joku suomalainen, joka pitää esim. kunnon jälkiuuniruisleivästä sen perään halajaapi.......tosi kiva saada sitä pitkästä aikaa.

        Itse olen käyny kaksi kertaa Roomassa ja toukokuussa olen taas menossa. Aivan mahtava kaupunki. Luen erittäin mielelläni kokemuksia Roomasta ja erityisesti Rooman Rouvan juttuja - aivan mahtavaa, että hän viitsii kirjoitella ilmaiseksi hyviä neuvoje matkailijoille. Aion kerätä niitä tulevaa matkaani varten ja katsastaa erilaisia paikkoja, esim. ravintoloita toukokuussa. Mahtava Rouva!!!!! Hotellia en ole vielä varannut, lennot kyllä. Olemme asuneet aiemmin Terminin lähellä ja mielestämme se on loistava paikka asua. Nyt vaan en ole löytänyt sopivan hintaista hotellia ajalle 3.-7.5. Metsästän siistiä ja asiallista hotellia, joka olisi hintatasoltaan n. 100 €per yö. Otan kiitollisena vastaan vinkkejä.

        Kaikkea hyvää Rooman Rouvalle ja kaikille Roomaan matkustaville - loistava kaupunki joka askeleella!!!


      • Rooman rouva
        Yes Roma!! kirjoitti:

        Italiassa tosi hyvät pastat ja pitsat ym. ruoat, mutta ymmärrän hyvin, jos joku suomalainen, joka pitää esim. kunnon jälkiuuniruisleivästä sen perään halajaapi.......tosi kiva saada sitä pitkästä aikaa.

        Itse olen käyny kaksi kertaa Roomassa ja toukokuussa olen taas menossa. Aivan mahtava kaupunki. Luen erittäin mielelläni kokemuksia Roomasta ja erityisesti Rooman Rouvan juttuja - aivan mahtavaa, että hän viitsii kirjoitella ilmaiseksi hyviä neuvoje matkailijoille. Aion kerätä niitä tulevaa matkaani varten ja katsastaa erilaisia paikkoja, esim. ravintoloita toukokuussa. Mahtava Rouva!!!!! Hotellia en ole vielä varannut, lennot kyllä. Olemme asuneet aiemmin Terminin lähellä ja mielestämme se on loistava paikka asua. Nyt vaan en ole löytänyt sopivan hintaista hotellia ajalle 3.-7.5. Metsästän siistiä ja asiallista hotellia, joka olisi hintatasoltaan n. 100 €per yö. Otan kiitollisena vastaan vinkkejä.

        Kaikkea hyvää Rooman Rouvalle ja kaikille Roomaan matkustaville - loistava kaupunki joka askeleella!!!

        Taas kerran täytyy sanoa että kirjoitan ihan vapaasta halustani. Suurin osa tällä palstalla on kysymyksiä henkilöiltä jotka ovat menossa ensimmäistä kertaa Roomaan. Yritän asettua heidän sijalleen vastatessani. Jos on vain kolme vuorokuatta aikaa Roomassa niin siinä ajassa pitäisi ehtiä yhtä sun toista. Siksi en halua esimerkiksi lähettää ketään kaupungin laitamille ostoksille.

        Busseilla kulkeminen voi olla hieman hankalaa ensi alkuun tottumattomalle. Ei kuitenkaan kannata pelätä ottaa bussia sillä jos on tarkkaavainen niin melko hyvin löytää perille. Säästää aikaa ja voimia. Metrolla ja raitiovaunulla on helpompi löytää perille mutta metro- ja raitiovaunulinjoja on vähän Roomassa. Keskikaupungilla kävely on paras tapa liikkua. Kannattaa tutkiskella kartaa jo etukäteen ja hankkia joko opaskirja tai hyvä paikallisliikenteen kartta. Valita muutama bussilinja siitä ja tarkistaa mahdolliset bussinvaihtopaikat. Jos hotelli sattuu sijaitsemaan laitakaupungilla ja varsinkin Rooman itäisellä puolella niin siinä helposti kertyy kilometri toisensa perään kävelyä. Kesähelteellä kävelemenin on tuskaista.

        Hyvää jatkoa vain kaikille. Rooma on ainakin kerran elämässään nähtävä!


      • pizza for ever
        että lenkkiä... kirjoitti:

        Onneksi en ole kumpikaan em. rouvista... Ai ruisleipää ja lenkkimakkaraa ITALIAAN????? Koettakaa nyt hyvät Helsingin rouvat ja muutkin suomalaiset ymmärtää, että maailmassa on todellakin vähän laadukkaampaakin ruokaa kuin suomalainen vaaleanpunainen jauho-lisäaine-rasvaseos jota lenkkimakkaraksi kutsutaan. Esimerkiksi Italiassa löytyy myös monentyyppisiä makkaroita jotka ovat tehty ihan lihasta, eikä pelkästä rasvasta, kamarasta ym. teurasjätteistä (suosittelen tutustumaan suomalaisen "makkaran" valmistukseen tutustumismatkalla tehtaalle jos mahdollista, saattaa jäädä sen jälkeen tuo moska kauppaan).

        Ruisleivässä nyt ei sinänsä mitään vikaa ole, varsinkin jos se on kotona juureen tehtyä ja sisältää pelkästään vettä, ruisjauhoja ja suolaa kuten itselläni. En sitä tosin ole vielä koskaan Italiassa oleskellessani kaivannut, mutta ehkä nuo rouvat kaipaavat.

        Makunsa kullakin, ehkä se sitten juuri tuosta johtuu että suomalaiset valittavat kuinka Italiassa saa "huonoa" ruokaa... Kumma juttu, että italialainen keittiö on kuitenkin maailmankuulu ja ilmeisesti myös laajimmalle levinnyt koko maailmassa. Ei taida ihan HK:n blööt pärjätä... :-) :-) :-)

        Kieltämättä onhan Italialainen ruoka hyvää, olen itse pari kertaa ollut Roomassa ja menen taas huhtikuussa. MUTTA MUTTA Viime vuonna oli pizzaolympialaiset ja suomalaisten pizza voitti italialaiset sai hopeaa. OSATAAN ME SUOMALAISETKIN


    • Roomassa kivaa

      Kokeilen, onnistuuko vastau. Äsken häipyi hiiteen

    • Roomassa kivaa

      Kysyit vinkkejä Rooman rouvalta, mutta tässä muutama omani. Vietimme viime syksynä vaimoni kanssa 10 pv Roomassa ja majapaikkamme oli juuri tuo Kriss. Sen sijainti on hyvä julkisilla kulkeville. Policlinikon metroasema´lle n 200 m. Esim Colosseumille menette varttitunnissa. Myös ratikoita ja busseja kulkee moneen suuntaan. Me ostimme julkisten reittikartan, joka helpotti matkojen suunittelua.

      Hotelli Krissin ulkoinen "look" erittäin vaatimaton, mutta sisältä ihan mukava. Aamupala vain kuppi kahvia tai teetä ja voisarvi parin korpun kera. Mutta varatkaa EHDOTTOMASTI HYVÄT KORVATULPAT, sillä huoneiden äänieristys on surkea. Ainakin meidän huoneeseen kuului tavallinen puhe seinän takaa. Samaa valittivat muutkin hotellin asiakkaat. Hotelli oli Arean listoilla, ja matkan jälkeen tein yhtiölle raportin asiasta. Eivät olleet tietoisia asiasta. Kunnon lepo tiiviin matkaohjelman aikana on välttämätöntä.

      Lentokentältä pidän parhaana Leonardo Expressiä. Se maksaa 11 eur, mutta on selväpiirteinen ja nopea ratkaisu ja tuo Terminille, josta metro B:llä Policlinikolle muutamassa minutissa. Roomassahan on vain kaksi metrolinjaa, A ja B, jotka kohtaavat Terminillä. Metrolla pääseen nopeasti lähes kaikkien keskusten merkittävien nähtävyyksien lähellle ja kävelemällä lopun tutustuu kaupunkiin.

      Pidän tärkeänä jo ennakolta hahmottaa kartalta kaupungin muodot ja kiintopisteet. Näin tekee kilpasuunnistajakin saadessaan kartan käteen. Silloin ei koskaan tunne olevansa täysin hukassa.

      Lopuksi ostoksista. Sallinette hieman huumoriakin. Parhaimpana pidän historiallisessa Roomassa olevaa Via Condottia. Siellä on nähty mm Sophia Lorenkin. Aviomiehet voivat hemmotella vaimoaan antamalla hänelle luottokorttinsa tunnuksineen ja itse voivat mennä lepuuttamaan jalkojaan muutamaksi tunniksi Espanjalaisille portaille.

      • eka krt

        Kiitos Krississä asuneen vinkeistä, kylläpä täällä on mukavia ja ystävällisiä ihmisiä.

        Heittoni ruisleivästä ja lenkkimakkarasta oli lähinnä kevennys mutta pitihän siitä jonkun jotain ikävää kirjoittaa.. No toivottavasti ko. henkilö sai siitä mielihyvää:D

        Ostan siis paikanpäältä kartan (opaskirjassa olevan lisäksi) sekä julkisen reittikartan ja sitten vaan nauttimaan ja seikkailemaan tyttären kanssa:)

        Ja käyköön hienot rouvat törsäilemässä Via Condotilla, minä ihailen sillä välin heidän komeita aviomiehiään siellä Espanjalaisilla portailla;D


      • Roomassa kivaa
        eka krt kirjoitti:

        Kiitos Krississä asuneen vinkeistä, kylläpä täällä on mukavia ja ystävällisiä ihmisiä.

        Heittoni ruisleivästä ja lenkkimakkarasta oli lähinnä kevennys mutta pitihän siitä jonkun jotain ikävää kirjoittaa.. No toivottavasti ko. henkilö sai siitä mielihyvää:D

        Ostan siis paikanpäältä kartan (opaskirjassa olevan lisäksi) sekä julkisen reittikartan ja sitten vaan nauttimaan ja seikkailemaan tyttären kanssa:)

        Ja käyköön hienot rouvat törsäilemässä Via Condotilla, minä ihailen sillä välin heidän komeita aviomiehiään siellä Espanjalaisilla portailla;D

        Jo rajamiehen velvolliuus on antaa neuvoja. Ja koska meidän perheessä ei vaivaa mustasukkaisuus, ja enkä tekstisi perusteella pitä sinuakaan tosikkona, voin ilmoittaa tulevani istumaan sinne Espanjalaisille portaille. Edellisen matkamme aikana laskeuduimme metrosta "omalla" asemalla yhtä aikaa erään upean roomattaren kanssa, joka pitkäkorkoisilla kengillään mennä viipotti hirmuista vauhtia hurmaavat parfyymit perässä leijaillen. Tokihan minä huumattuna yritin pysytellä hänen mukanaan sillä seurauksella, että menin väärästä portista ulos. Joka kerta kun laskeuduimme asemalle, muistimme oikean reitin juuri sen viipottajan ansiosta.

        Vahvistan edelleen näkemykseni Krissistä. En pidä itseäni realiasioissa liioittelijana. Reittikartta, jonka ostimme, on pieni kirjanen, hinta n 6 eur. Kysäsen vaimoltani sen nimen ja kirjoitan tiedoksi. Ehkä siitä on muillekin hyötyä.

        Olen varma, että tyttärenne kanssa teille tulee muistoista rikas matka. Pienet kommellukset rikastuttavat sitä lisää ja ne jäävät lopulta parhaina muistoina matkasta.

        Yksi tyttäristämme kävi mm Roomassa tyttökaverinsa kanssa interrail-matkalla juuri tuossa 17 iässä joskus 2000 luvun alussa. Kaksi poikaamme piipahti neljä päivää tämän vuoden tammikuussa Milanossa hintaan 6 eur meno-paluu. Ei ollut matka hinnan kiroissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5025
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1645
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1255
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe