Muurame Oyn hintalaatu-suhde?

MJo

Sattuuko linjoilla olemaan ammattimiehiä/-naisia (koskien huonekaluja, materiaaleja)?

Muuramen kalusteiden yhtenä etuna mainitaan jatkuvuus ts. voit täydentää kalusteitasi vuosikymmenien ajan. (Ja ilmeisestikin värisävyt ovat samat, ts. valkoinen on samaa valkoista kuin alunperinkin).

Toinen paljon puhuttu asia on laadukkuus. Toisaalta on näkynyt kommentteja "maailman kalleinta (lastu)levyä"... Mitä tästä olette mieltä tai lähinnä mitä TIEDÄTTE asiasta? Ovatko heidän levymateriaalinsa jotensakin ylivertaisia muihin valmistajiin nähden? Jos, niin millä tavoin?

Brändi tuo tietenkin oman hintalisänsä, mutta päteekö tässä tapauksessa "laatu maksaa" paikkansa?

Tälläisiä kyselee köyhä jolla ei ole varaa ostella yhtenään kalustoja. Nytkin kun laskee tässä 15 vuoden aikana hankitut kalusteet (jotka kuluneet/ hajonneet/ lahonneet mm. muutoissa) niin näillä olisi jo melkeinpä saanut koko setin Muuramelta. Lopputulos on että pitää ostaa se halpa ensin ja sitten laadukas lopuksi (jos Muurame sitä on) ja näin ollen rahaa palanut tässä "projektissa" tuhottomasti jee jee :-|

6

4062

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eivaraahuonoon

      Muurame on ainakin käytössä kestävää ja hassua kyllä 10 vuoden käytön jälkeen saa myymällä vielä melkein omansa pois. Harva huonekalu pystyy siihen.

    • Mari*-*

      Jatkuvuus on todellakin Muuramen valtti. Samoja perusosia valmistetaan edelleen ja niiden mitoitus on pysynyt samana eli vanhoja ja uusia osia voi yhdistää keskenään. Jos kirpparilta löytää 50-tai 60-luvun tuotteita, niissä on pieniä eroja. Omat vanhimmat laatikostoni ovat 70-luvun lopulta ja hyvin säilyneet. Parisänkymme Koivurengas on 80-lukua samoin "uudemmat" laatikostot, jotka ostettiin suoraan tehdassalikäytöstä konkurssiloppuunmyynnistä 90-luvulla. Konkurssi johtui 90-luvun lamavuosien laajennus- ja rahoitusvaikeuksista. Sittemmin firma jatkoi laman jälkeen.
      Laadukkuus johtuu pintakäsittelystä ja hyvistä raaka-aineista. Huonot ja halvat lastulevykalusteet tunnistaa terävistä kulmista ja muovipinnoitteista sekä huteruudesta. Maalikäsittelyitä on useita ja ne kestävät kovaakin käsittelyä. Siksi Muuramea on aina suositeltu lastenhuoneisiin. Lastensängyt ovat vankkoja. Ne on alunperin suunniteltu sisustusarkkitehti Pirkko Stenroosin oman kolmilapsisen perheen käyttöön, uusi lapsi- uusi sänkymalli ja myöhemmille jälkipolville.
      Ainoa mallisto, jota en suosittelisi, on 80-lopun Kuubi. Siinä kokeiltiin vaihtoehtoa lastulevylle, mutta aika ei ollut valmis uusille liitostavoille.
      Ulkomaisia vastavanlaatuisia kalusteita ei Suomeen tuoda joitain pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta, vaikka pohjoismaisia ja saksalaisia vastaavia tuotesarjoja on useita. Ikean laatu ei paini samassa sarjassa, vaikka ulkonäöllisesti useat Ikean tuotteet ovat ajattomia.

    • iso kolmonen x 3

      Jos nyt olisin ostamassa kirjahyllyä tai tasoa, ja syvyys olisi sopiva, ostaisin Muuramea. Meillä vanhimmat muuramet ovat kohta 20 vuoden ikäisiä, niitä on muutoissa kuljetettu, muutamia naarmuja tullut, mutta ehjinä ja siisteinä kaikki. Mitään tiettyä valmistajaa mollaamatta on pakko todeta, että halpoja kopioita on liikkeellä ollut mutta niihin ei kannata sortua. Ihmettelen, että laatikoiden kiskotkin ovat kestäneet, vaikka tavaraa on laatikoissa niin paljon, aika ajoin pitää keventää.

    • voin suositella

      Kestävää on; meillä on Muurametta 80-luvun alusta (koivurengasta, kaksos-laatikostoja) ja "kotikotona" vielä muutama kappale 70-luvun alusta, still going strong. Osaa on maalattu uuden värisiksikin jo useampi kerros muodin vaihdellessa.

      Eron lastulevyyn huomaa kyllä heti myös mm. tuotteen painossa. Ei ole muuton yhteydessä ihan mitään suosikkuhuonekaluja nuo muuramet. ;)

      Meillä on myös käytössä ikean malm-sarjaa-joka on aika lailla kopio noista laatikostoista ja onhan ne kyllä laadultaan niin yö ja päivä kun vain voi olla. malmin reuna kun vähän kolahtaa niin pinnoite repsottaa, pohjat pettää jos on vähän painavampaa tavaraa laatikossa, ja heppoisia ovat. Muurame on ihan toista maata tässä suhteessa.

      • AnskuCS5

    • Anonyymi

      Muuramen lastensängyt on ainaki laitimmaista lastulevyroskaa, käsittämätöntä jos ihmiset ostaa noita uutena yli 600 euron hintaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      133
      3537
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1389
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1219
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1124
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    8. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1018
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1006
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      52
      904
    Aihe