Oireet menkkojen aikana!

Minkäslaisia oireita teillä muilla on ennen/menkkojen aikaan? Minulla on: itkuisuus, yhtääkkiä tulee kuuma, mahakipuja (ylävatsalla) ripulia, sydän tuntemukset, naama kukkii, rinnat ovat aivan sairaan kipeet! Niin ja minulla on kyllä hormoonikierukka joten en tiedä että vaikuttaako sekin koko asiaan!?
Ilmoita


hei. mulla ei ole ollut onneksi noin paljon eri oireita, mutta olen kuullut että ne ovat kyllä ihan tavallisia. itselläni on vain lievää alavatsan kipua ja väsymystä.
Ilmoita
Mulla on yleensä paria päivää ennen mahakipua(semmosta tietynlaista josta tiedän että kohta taas alkaa, kaameen vaikee selittää) ja mielialat vaihtelee. Ja sit ite menkkojen aikana ekana päivänä kaamee mahakipu, hyvä että edes pääsee sängystä ylös(joskus oon pyörtynyt), kamalan kylmä välillä ja välillä kamalan kuuma(yleensä enempi kylmä), loppupäivät yleensä sujuu suuremmitta kivuoiita/oireitta ja sit iha loppupäässä on taas yks päivä kun särkee niin maanpenteleesti.
Ilmoita
Alavatsassa kipua ja vihlontaa, alkaa yleensä päivää paria enen menkkojen alkua. Vatsa yleensä löysällä ja joskus tulee myös turvottavaa oloa menkkojen ollessa päällä, rinnat kylmän arat, mielialat heittelee (kiukkuisuus), kasvojen iho rasvoittuu joskus myös päänsärkyä.
Jeps, eiköhän ne tossa olleet. Ai niin, meillä ehkäisynä miehellä kortsut, joten itse olen luomu.
Ilmoita
Mooi, mulla on vähän outoja oireita ennen menkkoja (n. 2 viikkoa ennen)
eli näitä: pelottaa nukkua pimeässä, painajaiset, oksettaa todella paljon, pimeänpelko,
runsas itkuisuus, kuolemanpelko, alkaa ns. "panettamaan" kovasti, paino nousee n. 2 kilolla (turvotus) ja uskon yliluonnolliseen. Nämä ovat oikeesti tosi outoja oireita, mulla menkat on ollut 2 vuotta, ne alkoi kun olin 13-vuotias. Nyt siis olen 15-vuotias.
Ilmoita
No mulla on ainakin :
-alavatsan mahakipua koko menkkojen ajan eli noin viikon
-hermoraunio
-itkettää hirveästi
-laiskuus
-huono olo
-pyörryttää

Ja oon lisäks vaan 13-vuotias
Menkat on ollut nyt vaan sellaset 1v ja 2 kk
Ilmoita
- aivan jäätävää selkä- ja vatsakipua
- itkuisuus ja kiukkuisuus
- väsyneisyys ja hermostuneisuus
- ei mitään ripulia, mutta suoli toimii huomattavasti paremmin

kaikkea naiset saakaan kestää :D
Ilmoita
Mulla aiko nytten menkat ja eka kunnon päivä menkoissa.. Ala vatsa tosi kipee sillee jännästi pitäis olla koulussa :(
1 VASTAUS:
Kipuun otetaan särkylääkettä. Kotoasi löytyy jotain.
Kuukautisten aikaan yhdenkään naisen ei pitäisi kärsiä kivusta. Kyllä siihen yleensä joku ratkaisu löytyy. Monelle riittävät apteekin särkylääkkeet. Älä kokeile puolikasta tablettia, jos kerralla saa ottaa kaksi. Ota se kaksi.
+Lisää kommentti
Mun kivut:
2pvä ennen menkkoija pyörryttää ja vähä on sellai väsyny olo ja sattuu vatsaa
1pvä ennen menkkojen alkamist on ain toosi pahamieli ja mietin miks elän ees ja kaikkee paskeliinii ja yhtäkkii alan vaa itkee ja sattuu vatsaa yms
Ilmoita
Mulla väsymystä, mahakipua, selkäkipua, kiukkuisuutta, laiskuus, turvonnu olo :o :D menkat ollu n.2 ja puol vuotta ja nyt oon 14w
Ilmoita
Ei minkäänlaisia merkittäviä liittyen kuukautisiin. Ja olen sentään psykiatrisilla diagnooseilla pitkällä sairaslomalla. Oireet eivät liity hormonikiertoon. Eli kaikille hormonikierto ei ole selittävä tekijä kaikkiin hankaliin oireisiin. Jos häiritseviä oireita on - mistä tahansa syystä johtuen - suosittelen käymään lääkärillä. Monia oireita voidaan hoitaa.

Kuumia aaltoja on ollut liene jo kymmenen vuotta menkkojen alkua ennen ja heti alettua. Välillä enemmän, välillä vähemmän. Lähinnä yöllä. Ei haittaa. Rinnat turpoavat ja ovat hieman arat (normaalisti ovat liene kokoa AAA), ei haittaa. Mahaa saattaa joskus vähän nipistää. Ei haittaa. Tiedänpä ainakin jostakin olevani elossa, kun veri virtaa ja vähän nippasee. Joskus tuntuu selässä. Silloin, kun olin laihempi, niin vuoto oli runsaampaa ja saattoi koskea sekä etu- että takareisiinkin. Eli jos olette liian laihoja, niin normaalipaino voi vähentää joitakin oireita.

Mahan turvotteluita voi olla, mutta kun on diagnosoitua muuta mahavaivaakin, niin eipä taida sekään korreloida kuukautisten kanssa.
Ilmoita
Mielialan vaihtelua ja masentunnut olo. Epätietoinen jotenkin. Rinnat aristaa. Tekis mieli viikko ennen menkkoja vaan itkeä. Toinen menkka päivä yleensä ollut se eniten kivuliain. Loppua kohti vaan helpottaa. Särkylääke Panadol pore auttaa mulla.
Ilmoita
Henkisinä oireina mielialanvaihtelut laidasta laitaan.
Fyysisinä:
-aivan TUSKALLISET mahakivut (välil tuntuu et kuolen niihi)
-selkä sairaan kipeen, ei pysty tekee mitää
-ripuli
-rinnat kipeet ja turvonneet
-pahoinvointia
-kylmä ja kuuma
-en jaksa tehä mitää
-pyörryttää
-päänsärkyä (harvemmin)
eli kaikki mitä vaan voi olla jes.
2 VASTAUSTA:
Onko sulla ollu paripäivää menkkojen jälkeen ripulia?
Onko normaali tunne kuukautisten aikaan on sillein kuumottava /hiostava olo?
+Lisää kommentti
Alavatsa ja selkä kipee, tissit kipeet, pohkeet ja reidet kipeet. Myös panetus on kova.
Ilmoita
Moi kamut
Ilmoita
oonko ainoo jolla on tosi kova närästys menkkojen aikana?
Ilmoita
Mulla on helpompaa kuukautisten aikana. Niitä ennen on aivan kauheeta: mieli on tosi matalalla/masentaa, on pahoinvointia ja raskas olo. Tuntuu ettei selviä. Menkoissa vaan se huono puoli, että ekat päivät pidän kotona ollessa ja öisin aikuisten vaippaa. Vuoto on niin runsasta. Öisin vaippaan saa laittaa varmuuden vuoksi yösiteen. Päivällä pitää olla Tena. Kyllä riittää töitä ekoina päivinä siteiden ja vaippojen vaihdossa! Yhden laittaa, niin kohta tarvii aloittaa taas alusta. Nyt odotan tuota ihanuutta, että se alkaa.
Ilmoita
Mul on ollu menkat n. 3v ja puolustaa vuot. Mua sattuu, itkuisuutta, ripulia, heikko olo, ja oksettaa vaik en oksentele.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Oireet menkkojen aikana!

Minkäslaisia oireita teillä muilla on ennen/menkkojen aikaan? Minulla on: itkuisuus, yhtääkkiä tulee kuuma, mahakipuja (ylävatsalla) ripulia, sydän tuntemukset, naama kukkii, rinnat ovat aivan sairaan kipeet! Niin ja minulla on kyllä hormoonikierukka joten en tiedä että vaikuttaako sekin koko asiaan!?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta