Turun tunnetuin kummitustalo?

yksi kummitustalo

Turun Runosmäessä sijaitsee varmasti Turun tunnetuin kummitustalo, ainakin alan harrastajien keskuudessa. Kyseisessä talon rauniossa tiedetään olevan äärimmäisen väkivaltainen räyhähenki, joka todella yrittää tappaa sen joka talolle iltamyöhällä tai yöaikaan eksyy. Talossa riehuvasta hengestä tiedetään sen verran varmuudella, että se ei ole yksi vaan useampi räyhähenki. Yksi on varmuudella talon isäntä, mutta ainakin osa hengistä on kuolleita koiria.
Talosta on jäljellä kivijalka ja kellari, mutta se ei estä isäntäväkeä riehumasta talossa. Räyhähenki ei tyydy uhkailuihin, vaan se käy kimppuun suuremmin kursailematta. Henki käyttäytyy äärimmäisen väkivaltaisesti jos taloon sattuu jäämään istuskelemaan.

18

6261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Atte Ateisti

      No niin.

      Mutta enpä ole kuullut kenenkään turkulaisen vielä tulleen siellä kummituksen tappamaksi.

      Eikä sellaisia tarinoita ole muualtakaan.

      Niin että hoh hoijaa.

      Kyseisen Runosmäen talonjämän (joka sekin taitaa nyt olla kohtalaisenkinoksen alla) koordinaatit tai osoitteen toki mielelläni kuulisin. Kummitukset kun eivät kokemani mukaan ole pitkäikäisiä - tavallisesti ne ovat kuolleet/haihtuneet viimeistään siinä vaiheessa kun niitä menee katsomaan...

      • älököljlghjkghjf

        Millähän aineeton olio tappaisi? Ellet sitten ole erittäin herkkä ja saa sydäriä.


      • a.ave

        // tavallisesti ne ovat kuolleet/haihtuneet viimeistään siinä vaiheessa kun niitä menee katsomaan... //

        haihtuvat viimeistään jo silloin, kun rupeat sijaintia kyselemään.


    • MikNil

      Missä päin runosmäkeä paikka on.. kiinnostaa käydä kattomas kun ite asun aika lähellä runosmäkeä

    • Runosmäki goes dark

      Voisitko laittaa sijannin,kun en vitsisi etsiä koko Runosmäkeä läpi.)? Tuli vain mieleen,et tollainen paikka voi olla todella pelottava lapsille,jotka tykkäävät leikkiä autio taloissa...

    • Darna

      Kyseisiä raunoita ei enää ole, ne on raivattu pois ja päälle rakennettu. Tarkalleen ottaen ne eivät olleet Runosmäessä vaan Länsinummessa, Riihikallion alueella.
      Olen itse käynyt teininä siellä öiseen aikaan, tosin pysyin kauempana enkä viitsinyt humalaisten kavereideni tavoin mennä sinne uhoamaan. Pojat väittivät kokeneensa kuvottavan lämpöaallon iskeytyvän päin ja nähneensä punareunaisen miehen hahmon kellarissa, portaiden alapäässä. Puhuivatko totta, tiedä häntä.
      Itse seisoin toisen tytön kanssa polulla odottamassa ja tuntui kuin polun reunassa parin metrin päässä olisi ollut joku näkymätön.
      Vaikka raunoita ei enää olekaan, lähialueella liikkuminen päiväsaikaankin on jotenkin selittämättömän karmivaa.

      • jatsu

        Eli missä paikka sijaitsee??


      • MikaNil

        Kerrotko jonkun kadunnimen jossai kyseinen raunio on sijainnut. olis kiva mennä katsomaan ja kokemaan outoja tuntemuksia ihan paikan päälle


      • Kellariveikko

        tarkempi sijaninti olis kiva homma.) Ja muutenkin ihmiset saisivat ilmoitella Turun kummituspaikkoja enemmän. ) Toi kirjastomTurun linna ja kaikki muut vastaavat tunnetut ovat aika kuivia mestoja,kun ei kuitenkaan pääse kunnolla tutkimaan...Autiot talot,kellarit ja muut kunniaan!


      • Avatar7
        Kellariveikko kirjoitti:

        tarkempi sijaninti olis kiva homma.) Ja muutenkin ihmiset saisivat ilmoitella Turun kummituspaikkoja enemmän. ) Toi kirjastomTurun linna ja kaikki muut vastaavat tunnetut ovat aika kuivia mestoja,kun ei kuitenkaan pääse kunnolla tutkimaan...Autiot talot,kellarit ja muut kunniaan!

        Kuusiston linnan rauniot. Intensiivisen ahdistava tunnelma ihan keskellä päivääkin, ainakin tällaiselle herkkikselle. Vieressä oleva vanha talo (nyt kai suljettu ja ikkunat teljetty) on erityisen hyytävä myös. Olen aistinut sillä alueella jotain tosi pahaa ja mietinkin että aistinko ne ikivanhat henget siellä, vai onko alueella tapahtunut jotain ikävää nykyaikana.

        Juu ja tiedän että siellä käy paljon porukkaa jne., mutta tiedän myös mitä siellä koin, sanokoon kuka vaan mitä hyvänsä.

        Yhtenä kesänä vietin siellä ikimuistoisen myöhäisillan, pitikin sitten mennä sinne kaverin kanssa fiilistelemään vaikka oli jo aika pimeää ja sataa tihuutti.. En yleensä pelkää missään, mutta silloin alkoi tuntua siltä kuin ympärillämme olisi ollut joku uhkaava, näkymätön porukka, joka tuli koko ajan lähemmäs ja lähemmäs. Kylmä hiki tuli otsalle! Kaveri yritti naureskella siinä, mutta aika pian lähdimme juosten pois (eikä olla enää mitään lapsia, ei edes nuoria), kun näimme sen talon ikkunassa hehkuvan sinertävän valon - se ei ollut tästä maailmasta... En ole ikinä pelännyt niin paljon, hädin tuskin pystyin juoksemaan autolle asti kauhusta kankeana.

        Olen käynyt siellä raunioilla yhden kerran sen jälkeen, syksyllä päiväsaikaan. Ei kauhukokemusta sillä kertaa, mutta inhottava tunnelma yhä vaan. Ei minun paikka!


      • x-x-x-x-x-x-

      • vallipaha

        "Kyseisiä raunoita ei enää ole, ne on raivattu pois ja päälle rakennettu. Tarkalleen ottaen ne eivät olleet Runosmäessä vaan Länsinummessa, Riihikallion alueella."

        Ei kai vaan Turun Lyseon koulu sijaitse kyseisen talon raunioiden päällä?


      • ig733

        Tuo että pojat väittivät kokeneensa lämpöaallon iskeytyvän päin, kuulostaa siltä että siellä oli oikeasti jotain. Kylmyyden tunne on tavallisempaa, mutta kuumuus viittaa nimenomaan vihaiseen henkeen.


    • bussi numero 18

      Runospubissa on myös joskus ollut aika levotonta jengiä :-)

    • Skeptis

      Olen asunut Runosmäessä, enkä ole tällaisesta koskaan kuullut, saati nähnyt missään raunioita. Aluehan on jo aika lailla täyteen rakennettu kerrostaloja, joten missä se mahdollisesti olsii tällainen rauniotalo? Ja tunnettavuus... Turun kummitustaloista on aina sillöin tällöin lehtijuttuja, joissa ei tätä ole mainittu. Noin vaikuttava aktiviteetti kyllä olisi valtakunnallisestikin tunnettu. Mutta, jos olet varma asiasta, lisätietoja vaan tänne.

    • sunmutsiz

      Muistaako kukaan turussa, Kuusiston linnan raunioilla olevia seiniä/kallioseinämää mistä valui aina ruosteista vettä.

      Olin pienenä tätiti kanssa vierailemassa LUULTAVASTI juurikin tuolla Kuusiston linnalla, sillä tätini asuu Kaarinassa, ja kuvat vastaavat hämäriä muistikuviani. Täti pelotteli minua "vertavuotavalla kivellä" ja se on jäänyt vähän häiritsemään. Jotenkin tosi häiriintynyt tunnelma linnan raunioilla oli aina.

      • Atte Ateisti

        Oletko varma, ettette käyneet Kangasalan kirkolla?

        Siellä on tämmöinen "verikivi" nähtävyytenä:

        http://kotiseutunikangasala.blogspot.fi/


        Kangasala on kansantarinasta ylpeän tietoinen: "verikiven" tarinaan viitaten on Kangasalan vaakunaan kuvattu veripisaroita.


    • Jwl

      Oho😆

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      373
      4674
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1894
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1631
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      225
      1445
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1410
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1386
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1367
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe