Junalla...

AiVastus

Hei! Onko kellään kokemuksia juna matkasta Berlin-Frankfurt Oder(Slubice Puolan puolella)? Niin ja vaikka ei ehkä tälle foorumille kuulukkaan, niin onko tuolla Slubisen kaupungissa mitään nähtävää? Päivän reissun meinasin siellä pyörähtää.

2

413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuttu paikka. Słubice on ennen sotaa ollut osa Frankfurtia, Oderin itäisellä puolella (silloin Saksan aluetta). Se oli kuitenkin suht. pieni kaupunginosa ja nytkin Słubice on Saksan Frankfurtia pienempi. Toki Słubice ei ole mikään pikkukylä, mm. kauppoja on siellä paljon, mutta nähtävyyksia ei niinkään. Junamatka Frankfurt Oderiin sujuu hyvin, sitten rautatieasemalta ratikalla keskustaan ja sieltä vaikka kävellen Słubiceen (kaupungista toiseen vie kävelysilta).

      Aiotko kenties käyttää hyväksi Berlin-Brandenburg Ticketin kulkuvälineitä? Tällöinhän on se voimassa junissa Slubiceen asti. Toki Slubicen rautatieasema on kaukana kaupungin keskustasta, joten ratikka kävely on vain parempi vaihtoehto.

      Mutta hei, Berlin - Brandenburg lippu on voimassa myös esim. Puolan Kostrzyniin saakka (suoria junia tunnin välein Berlin-Lichtenberg asemalta) ja HUOM! - myös junissa Szczeciniin asti. Ja jos päiväretkelle Puolaan, niin Szczecin olisi se näkemisen arvoinen paikka. Harva tietää, että Berlin-Brandenburg Ticket on voimassa myös Szczecinin paikallisliikenteen ajoneuvoissa (bussit, ratikat) ja sen osto siinä tapauksessa todellakin kannattaa.

      Teille jotka ette tiedä mikä Berlin Brandenburg Ticket on. Berliinissä ja Brandenburgin alueella vuorokauden ajan voimassa lippu, jolla jopa 5 voi matkustaa yhteishintaan 27 euroa junissa, mutta myös Berliinin busseissa, ratikoissa ja metrossa. Ja toki Szczecinissäkin.

    • KK

      RB-junalla matka kestää vähän yli tunnin, asema on hieman syrjässä, mutta Oderin ylittävälle sillalle voi ajaa ratikalla tai kävelläkin; idän Frankfurt on aika pieni kaupunki. Puolan puolella kaikki nähtävä ja ostettava on heti sillan jälkeen, kolme vuotta sitten vain zlotyt kelpasivat, euroilla maksavaa katseltiin vähän vihaisestikin. Jos eksyy vähän kauemmas, niin rapistuneet talot ja kuhmuraiset jalkakäytävät kertovat edelleen reaalisosialismin arjesta. Käynti Slubicessa ei siis ihmeitä tarjoa, mutta voihan sitten ainakin sanoa käyneensä Puolassa. Hieman kauempana rajasta olevat Poznan ja Wroclaw tarjoavat jo paljon enemmän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe